Şimdi Ara

Seboreik Dermatit (148. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
10 Misafir (1 Mobil) - 9 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8.647
Cevap
209
Favori
1.273.329
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sirius_black kullanıcısına yanıt
    Test yaptırmadım, york testine güvenim yok. Gıda İntolerans yaptıracağım.

Fakat aslında işin gerçeği, bunlara gerek kalmadan vücudumu gözlemleyerek en çok zarar verenleri tespit ettim. Örneğin süt içtiğim zaman üzerime rehabet çökerdi. Ve tabii şişkinlik. Sindiremediğimin en büyük kanıtı. Bu zamanla yerini kaşıntıya bıraktı. Çene bölgemde zamansız çıkan aknelerin sorumlusu olduklarını düşünüyordum. Laktoza alerjim olduğuna emindim. Laktozsuz süte başladım. Şişkinlik yok gibiydi. Taa ki bir gece süt içip yattığımda sabah şişmiş gözlerle uyanana dek.

Vücut toksit olarak kabul etmiş sütü. Keçi sütünün çiğsini bulabilseydim, ki inek sütüne alerjisi olan keçiye 90% olur araştırmaları okudum. Peynir zaten burun çevremde sızlama-kızarıklık yapıyor. Kefir içtiğimde başağrısı, sağ elimin üzerinde kaşıntı...
    Bir tek yoğurt melake.. O da kaymağını ayırmak zorundayım çünkü kaymağı egzamayı azdırabilir.

Nar, pişmiş olsa dahi domates, ekşi yeşil elma .. Bunlar hep burun çevremi kırmızıya çeviriyor. Bunların egzama yada dermatitli bünyeyi etkileyeceği bilinen şeyler..Uzak durulası yiyecek listeleri..
    Ancak herkes de aynı maddelerin tetikleyeceğine inanmak istemedim. Zamanla deneyerek tek tek besinleri eliyorum. Lesitin içeren "bitter" çikolatanın hem baş ağrısı hem dermatiti tetiklemesi gibi. Üzerine çizik atıyorum. Alternatif olanını buluyorum. Organik (ki onlar bile kullanabiliyor) ya da içeriğinde yasaklı madde olmaz ise arada kaçamak bile yapılabilir.Tabii en güzeli alkali beslenmek. Böylece onları önce bağırsak florasında etkisizleştirerek, bağışıklığımızı her tür hastalığa dirençli hale getirebiliriz.

• Head shoulders'ı bıraktım. Clear mentollü daha iyi geldi. Hem 3 katı daha ucuz hem 200 ml daha fazla. Ne diye kazıklanayım ki?
  • Head And Shoulders Clinical yağlanma yapıyor mu dostlar

• quote:

Orijinalden alıntı: ygultekin82

quote:

Orijinalden alıntı: coupe96

quote:

Coresatin sarı hala bulunmuyor :(

Ben geçen aldım dostum .1 ay falan oldu.ankaradan aldım .

Yerini söylemeniz mümkün mü?

Sanırım beytepe eczanesinden aldım ama emin değilim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Femme Fatale

Test yaptırmadım, york testine güvenim yok. Gıda İntolerans yaptıracağım.

Fakat aslında işin gerçeği, bunlara gerek kalmadan vücudumu gözlemleyerek en çok zarar verenleri tespit ettim. Örneğin süt içtiğim zaman üzerime rehabet çökerdi. Ve tabii şişkinlik. Sindiremediğimin en büyük kanıtı. Bu zamanla yerini kaşıntıya bıraktı. Çene bölgemde zamansız çıkan aknelerin sorumlusu olduklarını düşünüyordum. Laktoza alerjim olduğuna emindim. Laktozsuz süte başladım. Şişkinlik yok gibiydi. Taa ki bir gece süt içip yattığımda sabah şişmiş gözlerle uyanana dek.

Vücut toksit olarak kabul etmiş sütü. Keçi sütünün çiğsini bulabilseydim, ki inek sütüne alerjisi olan keçiye 90% olur araştırmaları okudum. Peynir zaten burun çevremde sızlama-kızarıklık yapıyor. Kefir içtiğimde başağrısı, sağ elimin üzerinde kaşıntı...
    Bir tek yoğurt melake.. O da kaymağını ayırmak zorundayım çünkü kaymağı egzamayı azdırabilir.

Nar, pişmiş olsa dahi domates, ekşi yeşil elma .. Bunlar hep burun çevremi kırmızıya çeviriyor. Bunların egzama yada dermatitli bünyeyi etkileyeceği bilinen şeyler..Uzak durulası yiyecek listeleri..
    Ancak herkes de aynı maddelerin tetikleyeceğine inanmak istemedim. Zamanla deneyerek tek tek besinleri eliyorum. Lesitin içeren "bitter" çikolatanın hem baş ağrısı hem dermatiti tetiklemesi gibi. Üzerine çizik atıyorum. Alternatif olanını buluyorum. Organik (ki onlar bile kullanabiliyor) ya da içeriğinde yasaklı madde olmaz ise arada kaçamak bile yapılabilir.Tabii en güzeli alkali beslenmek. Böylece onları önce bağırsak florasında etkisizleştirerek, bağışıklığımızı her tür hastalığa dirençli hale getirebiliriz.

DOSTUM İYİ GELMİYEN BESİNLERİ DENEDİKCE PAYLAŞIRSAN ÇOK SEVİNİRİM...

SODYUM Bİ KARBONATLI SU İÇ SABAHLARI + KOMBU ÇAYI İÇ EN İYİ PROBİYOTİK KAYNAGIDIR

EN AZ 2 AY MAYALANMIŞ OLAN KOMBU ÇAYINI TAVSİYE EDERİM...

• quote:

quote:

Beytepe eczanesini aradım.Ruhsatta sıkıntı olduğunu,toplatıldığını ve tekrar satışa girmeyeceğini belirttiler.
  • quote:

quote:

quote:

Beytepe eczanesini aradım.Ruhsatta sıkıntı olduğunu,toplatıldığını ve tekrar satışa girmeyeceğini belirttiler.

Yapmayın ya, cok da faydalı kremdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Stres tabii ki. Zaten benim sadece kafada kaşıntı problemim var buda genelde evde yalnızken başlıyor. Bazen arkadaşlarla 2 gün takıldığımız gezdiğimiz oluyor. Hastalık aklıma bile gelmiyor. Kaşıntı vs hiç olmuyor.
  • Bu h&s clinical strenght saç derisindeki seboreik dermatite bağlı olarak mantarla savasiyor mu

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

Bakın arkadaşlar gerçekçi olmak lazım bunun tedavisi şampuan veya kremlerle olacak gibi değil.Bunun tedavisi güneş ve tuzlu su 4 ay güneşlenmek lazım ve tuzlu suyun iyi geldiğini gördüm.Şampuanlar sadece geçici.Binbir tülü şampuan ve krem var hepsi de eczanelerde bulunuyor.Ben profesöre dahi gittim onun önerdiği Blue Cap şampuanı bile yani tam anlamıyla geçirmiyor.Coresatin sarı kutuyu da yüzüme de kullandım.Yani demek istediğim bunlar geçici.Eeee ben veya sen ömür boyu bunları mı kullanacaksın ? Önemli olan %100 çözüm onun dışında eczaneleri zengin ediyoruz.Yok içten hap yok bilmem ne şampuanı yok arkadaş böyle gitmez.Bu işin tam çözümü lazım yoksa zor.Bu işin tedavisini bulanın gidip elinden öpeceğim.Bu hastalığın sebeplerine bakarsak genetik var zararlı yiyecekler var en önemlisi STRES! tetikliyor.Stresi yenen insan muhtemelen bunu da yenecektir ama tam olarak kimse bilemiyor gerçek sebebini.Kaç tane hastaneye gittim en iyisine gittim ama yok.En sonunda çakmağı alıp kafayı yakacağım

Dostum harfiyen katılıyorum yazdıklarına ama denemediğim şey kalmadı. Varsa çözüm onu uygulayalım. Ben H&D ile saçımı, coresatin ile yüzümdeki pullanmayı çözdüm. Resmen eski haline döndüm. Psikolojikmen de çok rahatladım. Yüzdeki dökülmeler, saçtaki kaşıntı, pullanmadan insan içine çıkamaz olmuştum. Dediklerinin farkındayım; herşeyi de denemeye hazırım ama şu an maalesef benim cahil halimle çözümüm bu.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hekimoglu19 -- 16 Ekim 2015; 20:14:41 >

• quote:

Orijinalden alıntı: trasher

bir önceki postumu 5 kasımda atmıştım. Yüzümde kızarıklıktan eser yoktu şimdi tekrar geri geldi. Bende artık ne yazacağımı şaşırdım. Allahtan sağlık sigortam var o doktor senin bu doktor benim kapı kapı dolaşıyorum. Hoş ne işe yarıyor dersen koskoca bir HİÇ bu yollar hep kısa vadeli çözüm getiriyor. Birde şuna dikkat ettim. Bir doktor da (Alman Amerikan Florance Acıbadem Echomar ismini hatırlamadığım birkaç özel has daha) gel kardeşim senin bir deri analizini çıkartalım. Birkaç test yapalım. Araştıralım bu nedir nasıl çözülür demedi? Her doktorun önerdiği fiks bir ilaç var onları dayıyor hastaya yallah...

Allah bu hastalığı çekenlere sabır versin. Yüzümde çıkmasa yine bu kadar dert etmeyeceğim ama lanet olası sadece yüzümü mahvediyor. Canı isteyincede azalıp yok oluyor. Doktor harici de krem kullanmak istemiyorum. Sonra doktora gidince suçlu oluyorsun neden kafana göre ilaç aldın diye..

en son bu postu atmışım. Bu postun üzerine son gittğim doktor yaklaşık iki yıl önce başkent üniversitesinden simin ada idi. Şimdi acıbadem ataşehire geçmiş. Maalesef uzun stresli bir iş döneminin sonucunda yüzümün bir tarafında ciddi kızarıklar tekrar oluştu ve kaybolmuyor. Tekrar doktora gitmeyi planlıyorum. Son olarak elidel kullanmıştım ve anında çözüm almıştım. 2 sene hiç kullanmadım ardından tekrarladı. Bundan tek kurtuluş yolu stresten uzak bol bol denize girebileceğin yediğine içtiğine dikkat ettiğin bir yaşam tarzı bunu da istanbulda yaşamak maalesef imkansız bakalım ay sonu dr a gideceğim biliyorum elidel verecek ama yine de bir gitmenin gerekli olduğunu düşünüyorum. Bu başıktan kurtluş yok 2010 dan beri yazıyorum bir o kadar da öncesi var

• burun çevresi için coresatin krem alacağımda tüm eczanelerden kaldırıldı mı ?
  • Bu rahatsizligin stresle hicbir alakasi yok mutlaka kan tahlili yaptirin kanda iltihap cikabilir benimkinde cikti herseyinize baktirin sonra iyi bir doktora gidin disardan kremlerle bir yere kadar

• Arkadaş anlatıyorum nasıl geçtiğini de uygulayan var mı çok merak ediyorum bu iş kremlerle bitirlmez. Kremlerle ancak geçici olarak önüne geçersin. Kremi kullanmadığın zaman yine ortaya çıkar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: stxanger

iç etki diyorsun da peki neyle geçecek arkadaş bu ? kremlerle olacak iş değil.

Onu bilmiyorum ama bi sekilde gecicek kortizon kullanmamaya calisin ben biraktim uzun zamandir kullanmiyorim su an bile kizarik burnumun kenarlari ve hafiften batma yanma oluyor insallah geciricez

• tyly13 T kullanıcısına yanıt
    endokrin mi baktı hocam hangi bölüme gittiniz

• quote:

Orijinalden alıntı: cepAnkara

endokrin mi baktı hocam hangi bölüme gittiniz

4-5 tup kan verdim ben endokrin degil kendi cildiye doktorum istedi kanin temiz olmasi lazim ilaclari kullanman icin

• elideli kullanmaya başlayalı 3 gün oldu ve %80 oranında iyileşme gerçekleşti lakin bu ilacın yan etkileri olduğu biliniyor. Bu yüzden bu ilacı 1 haftadan fazla kullanmamak lazım diye düşünüyorum. Elidelin formunda zararsız bir ilaç yıllardır geliştirilmedi geliştirilse çok tutar birde üstüne üstlük pahalı..
  • quote:

Orijinalden alıntı: tyly13

Bu rahatsizligin stresle hicbir alakasi yok mutlaka kan tahlili yaptirin kanda iltihap cikabilir benimkinde cikti herseyinize baktirin sonra iyi bir doktora gidin disardan kremlerle bir yere kadar

şu yaptığın şey ayıp ötesidir kolsuz agopta olmak üzere onlarca doktora gittim yabancı sitelerde araştırdım veya bu hastalığı olan herkese sordum yüzde yüz stresle ilgili insanlara burda yanlış bilgi veremezsin
  • 
Sayfa: önceki 146147148149150
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.