Şimdi Ara

Şebeke Suyunu Bitkilerde Kullanılabilecek Hale Gtirmek İçin Gerekli Uygulamalar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
4.415
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar bildiğim kadarıyla şebeke suyunu bitkilerde kullanabilecek hale getirmek için belirli uygulamar var. Birincisi 2-3 gün dinlendirme yöntemiyle ve üst tarafında kalan suyu kullanma koşuluyla şebeke suyu bitkilere verilebilecek hale geliyor. Doğru muyum ? Nedir bu olay ? Üstteki suyu alıp kullanmak için bir yönteminiz var mı ?

• şebeke suyunu direk kullanıyorum ben sıkıntı olmuyor?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BrightSilence -- 12 Temmuz 2017; 20:1:56 >
    < Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Yigido59

şebeke suyunu direk kullanıyorum ben sıkıntı olmuyor?

Musluk suyu uzun bir süreçte öldürür bitkileri, kullanmayın.
    Pahalı oluyor diyenler için: 3/4 musluk suyu 1/4 filtre su da yapabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi thundercry -- 12 Temmuz 2017; 20:41:24 >
  • Musluk suyu daha iyi değil mi ya bol bol mineral alıyor işte

• quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Musluk suyu daha iyi değil mi ya bol bol mineral alıyor işte

mineral, klor ve flor bitkiyi öldürüyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayleid

quote:

Orijinalden alıntı: fuujitsu

Musluk suyu daha iyi değil mi ya bol bol mineral alıyor işte

mineral, klor ve flor bitkiyi öldürüyor.

Teşekkürler hocam bilgilendirme için. Ben de bir ara fasulye ekmiştim musluk suyuyla suluyordum demek o yüzden çürüdü bitki

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuujitsu -- 12 Temmuz 2017; 21:6:24 >
  • Klor ve kireç var bildiğim kadarıyla bitkiye zararlı. Dinlendirme işlemiyle klor uçuyor kireçte dibe çöküyordu hatırladığım kadarıyla.

Güncel
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Dinlendir agzi acik kapta, klor ucar. Seramik kapta daha iyi ucuyor seramik suyu cok az gecirir cunku oradan gaz cikar. Bildigin toprak kap yani ama sirsiz. Mineralli olmasinin ne kotulugu olabilir, cok sacma geldi bana. Sanki maden suyu kadar mineralli. Biraz lobicilerin abartmasi gibi geldi bana.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Bu konu hakkında detaylı bilgiler içeren bir yazı okumuştum. Klor ve kireç için sorun teşkil ettiğini söylemişlerdi ancak mineral'in zarar oluşturacağından hiç bahsedilmedi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagoca

Bu konu hakkında detaylı bilgiler içeren bir yazı okumuştum. Klor ve kireç için sorun teşkil ettiğini söylemişlerdi ancak mineral'in zarar oluşturacağından hiç bahsedilmedi.

Kirec denilen sey de Kalsiyum ve bir tane daha metal vardi soyle adini.. Hani suya sertlik katan.. Tamam cok fazlasi zarardir insana da zarardir ama İstanbul da mesela, su o kadar sert degil orta sertlikte. Hem insanda bazi vitaminler varsa, o da zararli degil mesela k2 vitamini o fazla kalsiyumu kemiklere dislere yonlendiriyormus, bir de o suya yumusaklik veren metaller de nötralize ediyor fazla kalsiyumu. Bu da ekstra bilgi olsun.

• CSB yazmayan adam C kullanıcısına yanıt
    Yerinde bir paylaşım oldu. Teşekkür ederim. Bende bir bilgi ekleyeyim. Şebeke suyu ile yaptığımız sulamalarda toprağın üstünde beyaz lekelerin oluşması sudaki kireçten kaynaklanan bir durummuş.
  • 1 gün suyu bekletirseniz klor baharlaşacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Balkona salatalik bahcesi kurdum musluk suyuyla hic bisey olmadi senelerdir cicek sulariz musluk suyuyla hic bisey olmuyor arkadaslar ciddimisiniz ?

• pxcnsRy kullanıcısına yanıt
    Senin şebeke suyun daha müsait olabilir yada baktığın çiçekler bitkiler şebeke suyuna uygundur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kagoca

Senin şebeke suyun daha müsait olabilir yada baktığın çiçekler bitkiler şebeke suyuna uygundur.

Marketten toplayip toplayip evde sebze yetistiriyorum. Sitenin bahcesine ekiyorum sonra. Serum damlatma sistemim de var. Her gun belli saatlerde acip damlatiyorum. Her yaprakla ozel ilgileniyorum, her gun ruzgardan dolayi ters koyuyorum. Gidip gubreli toprak aliyorum. Bi zahmet musluk suyunu da icsin yani.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.