Şimdi Ara

Seat Leon satılıp yeni Astra alınır mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
21
Cevap
0
Favori
1.019
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sizin de fikrinizi almak isterim değerli forum üyeleri.

Arabayı zevk icin kullanan ve fazla km yapmayan birisiyim. Su anda tam 1 yaşındaki 1.4 Tsı leon'umu satıp 1.4 140 hp yeni Astra enjoy plus düz vites alsam mı diye düşünüyorum.

Kendi aracımda orijinal body kit filan var. Su anda 8000 kmde. İlk bakımı önümüzdeki hafta olacak :) kaskosu, trafik sigortası filan derken 1000-1500 tl gibi masraf yapicam. İkinci el piyasasindaki degerini tam bilmemekle beraber 41-42 civarı diye tahmin ediyorum.

Sız ne dersiniz? Satıp üste para koyarak Astra almam mantıklı mıdır?

Yorumlar ve yardımlar icin şimdiden teşekkürler

• Sebep ney peki değişmenizin bı gerekçesi yok mu eğer keyfiyse zaten değişin başka bı sebepse söyleyin ona göre yorum yapalım
    Performans konuysa sebep 1.4 122 lik tsı motor 140 lik astraya sabaha kadar fark atıyor bu konu daha önce paylaşıldı bakabilirsiniz. Şekil derseniz bodykit li leon astardan daha dikkat çekicidir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bence mantıklı bir seçim değil...
    Tabi karar sizin...
  • bu düşüncemin oluşmasındaki tek sebep Astra'nın tasarım olarak hoşuma gitmesi. donanım olarak da Enjoy Plus bayağı zengin. arada fiyat olarak da çok fazla fark ödemeyeceğimi de düşündüğüm için böyle bir ikilem yaşıyorum son günlerde.
  • Eğer ciddi fiyat farkı ödemeyecekseniz ve içiniz daha rahat edecekse alınabilir...
    Ancak birbirinden çok farklı olmayan araçlar ama Yeni Astra tasarım ve donanım olarak oldukça etkileyici bir araç...
    Bunun yanında hyundai i30 elite'de düşünebilirsiniz diyorum eğer karar verirseniz inceleyin 42 bin tl'ye aracınızı verdiğinizde 5-6 fark ile alınabiliyor bildiğim kadarıyla....
  • quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Eğer ciddi fiyat farkı ödemeyecekseniz ve içiniz daha rahat edecekse alınabilir...
    Ancak birbirinden çok farklı olmayan araçlar ama Yeni Astra tasarım ve donanım olarak oldukça etkileyici bir araç...
    Bunun yanında hyundai i30 elite'de düşünebilirsiniz diyorum eğer karar verirseniz inceleyin 42 bin tl'ye aracınızı verdiğinizde 5-6 fark ile alınabiliyor bildiğim kadarıyla....

Leon'u da severek kullanıyorum ama seneye yeni kasası geldiğinde bir anda değer kaybetsin de istemiyorum. ben aldığımdan beri gerek sıfır gerekse ikinci el piyasasında ciddi değer artışı oldu. ama yeni modeli geldiğinde zarar etmeye başlayacağım. hazır değeri varken ve Astra da fiyat olarak uygun iken değiştirsem iyi olur diyorum.

diğer yandan i30'u hiç yakından görmedim. Bugün Opel Ataköy'e uğradığımda yanında Hyundai bayisi de olacaktı, bi de ona bakayım o zaman

• quote:

Orijinalden alıntı: hard_hacker

Sebep ney peki değişmenizin bı gerekçesi yok mu eğer keyfiyse zaten değişin başka bı sebepse söyleyin ona göre yorum yapalım
    Performans konuysa sebep 1.4 122 lik tsı motor 140 lik astraya sabaha kadar fark atıyor bu konu daha önce paylaşıldı bakabilirsiniz. Şekil derseniz bodykit li leon astardan daha dikkat çekicidir

Sabaha kadar fark falan atamıyor. İstediğin Rollinge bak. Astra genelde galip geliyor.

1.4 140 motorun kötü yani ilk kalkışı. Sonra ara hızlanmaları oldukça iyi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Bu Toyota Corolla alınır mı?
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tasarım olarak düşünüyorsanız kişisel zevkler ile alakalı bir durum, ama diger yönlerden bence gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: desiya

Sabaha kadar fark falan atamıyor. İstediğin Rollinge bak. Astra genelde galip geliyor.

bunun en iyi cevabını Opel bayiinde yapacağım test sürüşünde alırım heralde.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

quote:

bunun en iyi cevabını Opel bayiinde yapacağım test sürüşünde alırım heralde.

Dediğim gibi iki motoru da iyi biliyorum. Çok ekstrem fark olmamakla birlikte. İlk kalkış 122>140 ara hızlanmalar 140>122

Yani bana öyle geldi :)

Bu arada leonun üzerine kaç para verilecek. Çok fazla ise bence degisime gerek yok
  • quote:

Orijinalden alıntı: bluerdem

quote:

Orijinalden alıntı: bencn17

Eğer ciddi fiyat farkı ödemeyecekseniz ve içiniz daha rahat edecekse alınabilir...

Leon'u da severek kullanıyorum ama seneye yeni kasası geldiğinde bir anda değer kaybetsin de istemiyorum. ben aldığımdan beri gerek sıfır gerekse ikinci el piyasasında ciddi değer artışı oldu. ama yeni modeli geldiğinde zarar etmeye başlayacağım. hazır değeri varken ve Astra da fiyat olarak uygun iken değiştirsem iyi olur diyorum.

diğer yandan i30'u hiç yakından görmedim. Bugün Opel Ataköy'e uğradığımda yanında Hyundai bayisi de olacaktı, bi de ona bakayım o zaman

Ben incelediğimde oldukça beğendim ayrıca elektrikli cam tavan falan oldukça güzel tasarım olarakta Astra'dan geri bir model değil...
    Opel Ataköy iyidir ancak eski bir opel müşterisi olarak eğer almaya karar verirseniz Cevizlibağ Odak'tan fiyat almanızıda tavsiye ederim...

• quote:

quote:

Sebep ney peki değişmenizin bı gerekçesi yok mu eğer keyfiyse zaten değişin başka bı sebepse söyleyin ona göre yorum yapalım

bu baslık burada acıldı bakıyorum bulursam paylascam 6. viteste 18 sanıye fark atıyordu golf yanlış yazmadım 18 sanıye

• Elinizdeki aracın tıpa tıp aynısı eniştemde var. 10 numara araç. Bence değişime gitmeyin elinizdeki araç da çok güzel. Astra aldığınızı farz edelim. Elinizde "Oh be Leon'da bu yoktu çok iyi oldu" diyebileceğiniz hiçbir şey yok. Sadece masraf yapmış olursunuz. Leon Astra'yı aratmaz emin olun

Benim naçizane yorumum bu şekilde. Son söz tabi ki sizin.
  • quote:

quote:

quote:

bu baslık burada acıldı bakıyorum bulursam paylascam 6. viteste 18 sanıye fark atıyordu golf yanlış yazmadım 18 sanıye

Hocam dediğin şeyi biz 140astra ve 122golf ile yaptık.

Kaldiki youtubede bu tarz çok video var. %75inde Astra Rollingde onde.

%25 122 olan geçiyor. Ancak sanırım onlarda Astra kullanıcıları hata yapıyor :)

Çok ekstrem fark yok ancak dediğim gibi ara hızlanmalarda Astra biraz daha iyi.

Ki Astranin golfden 100kg ağır olduğunu unutmamak gerekli

• Mobilden girdiğim icin tek tek alıntı yapamıyorum kusura bakmayın arkadaslar. Genel olarak cevap vereyim en iyisi:

- üste ne kadar para vereceğimi tam bilmemekle beraber tahminim 3-4 bı tl gibi bı rakam. Leon icin 1-2 ay icinde yapacagım 1500 tl civarındaki masrafı da düşersem aradaki fark daha da azalacak sanırım.

- odak'tan ve balkan'dan fiyat almadan Opel almam zaten :) hatta Marmara bölgesinden tek tek fiyat da alırım. Yeter ki Leon'um istediğim fiyata satılsın ve ben karar vermiş olayım :))

- performans olarak denemeden bisey diyemeyeceğim ama oyle deli gibi de araba kullanan birisi degilim açıkcası. Yani ne yarışlara katılırım ne de milleti tehlikeye atacak sekilde araba kullanırım.

- donanım olarak astranin güvenlik ekipmanlarının ve yardımcı elemanlarının daha fazla olması da cezbediyor açıkcası beni.
  • Fazla bir şey ödemeyecekse tabiki değiştirilir. Ama fark varsa israf olur.
  • bknz: at, eşek meselesi :)
  • Dostum bence değiştirme. Sen şimdi kendi arabana yapacağın 1.500 TL'lik masrafın etkisindesin ama Astra'yı alınca yapmayacak mısın sigorta+kasko vb. masrafları? Leon'un ekstra olarak masrafı sadece yıllık bakımı.

Ama maddi sıkıntım yok, araba alıp satmaktan edeceğim 2-3 bin TL önemli değil diyorsan ve Astrayı beğendim illa alayım diyorsan elbette al
  • Hiçbir bayide de enjoy plus yokmuş ki test icin. Belki denesem beğenmeyeceğim ve direkt silicem aklımdan ;)

Evet leon'a yapılacak masrafların cogunu belki Astra'ya da yapicam ama en azından model yenilemiş olucam diye düşünüyorum. Belki de yanlış düşünüyorum.

Su anda daha Leon'a da talipli cikmadi o da ayrı bı konu :) konu açılmadan kapanacak belki benim icin.
  • Arkadaşın yazdıklarından farklı olarak leondan aldığın çekiş ve performansı astradan alamazsın.Özellikle ara hızlanmalarda alacağın performans leona göre düşük olacaktır.

1.4tsi da 6. viteste 80-120km hızlanması 10,8 saniye ,1.2tsi 13,5 saniye,astra 1.4t de ise 19-20 saniye civarında.

Bunun dışında astra belirttiğin kriterler ışığında ki hala geçer akçe olan bir araç ,az bir ödeme ile yeni astra sahibi olabilirsin ki süspansiyon konforu dahil olmak üzere leon dan daha iyi bir araç.Belirttiğin gibi banim gözümde bu sınıftaki en iyi oranlara sahip model ve iç mekanıda oldukça çekici.17 inç jantlarlada çok iyi görünüyor ki golf halen baz olarak balon 15inç lastikler ile gelmekte.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.