Şimdi Ara

Seat Leon 2016 Boğaz Kelebeği Arızası

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
19
Cevap
0
Favori
2.842
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Geçen gün arabayı çalıştırdığımda EPC (Elektronic Perfomance Control) ve motor ışığı yandı. Daha sonra ufaktan hareket etmeye çalıştığımda aracın gaz yemediğini ve devirin yükselmediğini fark ettim. Az eğimli bir rampadan bile çıkamadım ve çekiciyi çağırıp, yetkili servise çektirdim.

Dün ise hasar tespiti yapılmış ve boğaz kelebeğinin değişeceğini söylediler. Fiyat ise 4500 TL.

Bu şekilde daha önce başına böyle bir olay gelen var mı? Araştırdığım kadarıyla bazı bu sorunu yaşayanlar boğaz kelebeğini temizletince sorunun ortadan kalktığını söylemişler. Yetkili serviste parça değiştirmeli miyim yoksa bir usta bulup ona mı götürmeliyim?

Eğer ustaya götürürsem aracı 170 TL arıza tespit ücreti ödemem gerek. Ayrıca aracı ustaya götürmek için de 100 TL'ye yakın ücret ödemem gerek.

• Vay be 4500 tl boğaz kelebeği fiyatı öyle mi? internette en pahalısı bile 1500 tl hocam. Sadece boğaz kelebeği değişecek ise orjinal parcayı internetten alıp götürün bir ustaya.
    Hatta aracınız dizel ise büyük ihtimalle tikanmıştır. Önce ustaya verin aracı temizlesin boğaz kelebeğini 50 lira tutar. Bir değişiklik olmaz ise değiştirir, O paralara 2 tane aracı reflektiye ettirirsin.
  • imperio_o kullanıcısına yanıt
    Haklısınız fakat işini adam gibi yapan usta bulmak biraz zor. Sanayilerde tanıdığımda yok o yüzden usta gitmeye çekiniyorum biraz. Anca tanıdık birinin tavsiyesi ile gidebilirim.
  • Geçen ay GOLF 1.4 2015 model aracımızın da boğaz kelebeği arızalandı VW servis iyi niyet garantisi vs 3000 tl ye halletti

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kalekale -- 11 Haziran 2019; 12:22:48 >
  • kalekale kullanıcısına yanıt
    Önce hallenmiş sonra halletmiş.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Motor yapıyorlar o paraya

• quote:

Orijinalden alıntı: SıradanBirKullanıcı

Haklısınız fakat işini adam gibi yapan usta bulmak biraz zor. Sanayilerde tanıdığımda yok o yüzden usta gitmeye çekiniyorum biraz. Anca tanıdık birinin tavsiyesi ile gidebilirim.
    Anladığım kadarıyla İstanbulda ikamet ediyorsunuz. İstanbullu arkadaşlar burayı yeşillendirir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    2012 Polo 1.2 tdi egr arızası
    7 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • 500 euro desen parçaya 3500 lira yapar. Son 3-5 senede yedek parça fiyatları en az 3e katlandı. Böyle başlıklarla yakında çok daha fazla karşılaşacağız.

Bu arada geçmiş olsun, aracınız dizel mi? benzinli mi?
  • Batistuta kullanıcısına yanıt
    Benzinli
  • imperio_o kullanıcısına yanıt
    Evet istanbul'dayım.
  • Git bir Bosch Car Service ye yarı parasına yaptırırsın.

• Gerekli yerlere şikayetim sonucu aracım için heyet atandı ve parça ve işçilik fiyatı toplam 1500 TL'ye indirildi.
  • Kardeş yanlış biliyor olmayasın? Epc, engine power control diye biliyorum ben.

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Epc nin açılımı Electronic Pedal Control'dür.Belki de sorun gaz pedalında,size kelebek diye yutturmaya çalışıyorlar nereden bileceksiniz ? Bence pedal sistemini kontrol ettirin ilk olarak,kablo ile iletim olduğu için orada bir sıkıntı çıkmış olabilir.

• Jetta 2006 da 1kere başıma geldi ilk motor soğuktu fazlada devir çevirmedim amaarıza ışığı yandı gaz yemedi motoru kapatıp 2-3 dk bekledim düzeldi araştırdığımda soğukken fazla devir çevirdiğimde motor korumaya alıyormuş

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 2016 model, hem de lpg siz bir arabada boğaz kelebeği sorunu olması hayret verici. bi çapanoğlu var bu işte veya fiyatta.
  • Bazen mecbur kalıp değişik bir yerden gaz alırsam bendede EPC ışığı yanıyor, kontak aç kapa yapınca sönüyor.
    Acaba yakıtla alakalı bir problem mi sadece başka bir yere baktırsanız nasıl olur.
  • quote:

Orijinalden alıntı: PoloClassic75

Epc nin açılımı Electronic Pedal Control'dür.Belki de sorun gaz pedalında,size kelebek diye yutturmaya çalışıyorlar nereden bileceksiniz ? Bence pedal sistemini kontrol ettirin ilk olarak,kablo ile iletim olduğu için orada bir sıkıntı çıkmış olabilir.
    Electronic Pedal Control

degilde

Electronic Power Control olabilirmi
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.