Şimdi Ara

Seat Leon 1.6 tdi Enjektör Sorunu

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
81
Cevap
3
Favori
14.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar mrb.2011 model seat leon 1.6 tdi manuel araç sahibiyim.aracım şuan 66.000km'de.yaklaşık 1 yıldır aracımda zaman zaman motor soğukken özellikle kırmızı ışııkta durup,frene bastığımda ciddi anlamda sallanıyordu.yaz aylarında bu sıkıntıyı çok fazla yaşamıyordum.son 3-4 aydır aracımdan mekanik bir ses gelmeye basladı.ayrıca şehir içi yakıt tüketimi 7-8 litreleri,uzun yolda da 90km sabit hızla giderken 5.9 litre gibi yüksek tüketim değerleri olmaya başladı.servise götürdüğümde enjektörlerin arızalandığını ve değişmesi gerektiğini söylediler.işin en kötüsüde arızalı enjektörün değil,hepsinin takım olarak değişmesi gerektiğini ve 6000tl gibi bir masrafının olduğunu söylediler.servise güvenmeyerek,yasadığım şehirde özel bir servise de aracımı götürdüm.onlarda enjektörlerin takım olarak değiştiğini söylediler.BAŞKA BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI ACABA?konu hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirler mi?

• En kötü ihtimal çıkma bir enjektör bulunabilinir.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • O kmde enjektör nasıl gidebiliyor?
    Yakıtı nerelerden aldiniz?
    Yakıtı aldığınız yerlerin fişleri varsa fişleri ile birlikte durumunuzu anlatan ve 66binde bir aracın bu arızayi vermesinin kullanici hatası gibi sacma bir sebebten olmayacağını belirterek müşteri memnuniyeti adina mail ol ggönderin. Sizi masraftan kurtaracak tek adım bu.
    Diger turlu garanti bittiği icin masraf size kalıyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bosch car service lerin enjektör temizleyenleri var. söküp tek tek temizliyorlar. Bir danışın derim.

fiyat çok fena. O km deki bir araç için çok sürpriz bir arıza. yakıt kaynaklı olabilir. Eski aracımda da olmuştu. tek tek temizletmek pahalı gelince carbon clean yaptırmıştım. araç düzelmişti
  • yuh 1 enjektör 1500 liramı oha çüş

bentleymi bu
  • Yakıtı nerden aldınız? Genelde bu tür sorunlar yakıt kaynaklı olur. Arkadaşlar da yazmış, enjektörler temizlenebilir. Ya da yurtdışı sitelerden parça koduyla daha ucuza gelebilir.

• Enjektör temizleyici var bir deneyebilirsiniz.Benzine karıştırıyorlar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Musbab -- 18 Aralık 2014; 0:09:45 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    honda accord 2.4 şanzıman sorunu
    11 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Enjektörler sayesinde adamlar cebine baya bi parayi enjekte edecekler görünüşe göre

• geçmiş olsun hocam...
    şaka mı hocam neymiş o ya motor mu satıyorlar 6000tl.. baksan bide el emeği isteyecektir...

elektronik parçada 2. ele bulaşma derim ne malum bozulmanın eşiğinde olmadığı.. bencede temizletin önce en son çare bu olsun...

alman araçları iyi güzel ama gerçekten bozulunca parçası çok pahalı...
  • 6000 lira enjektöre vereceğime o arabayı yakarım arkadaş ne kadar fırsatçı var şu memlekette ! enjektör dediğin şırınga kadar bir parça valla helal olsun adamlara 1500 tl fiyat çekmişler vergiden algıdan sömürüldüğümüz yetmiyor birde bu servis ve usta bozuntularından çekiyoruz Allah ıslah eylesin.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: gencuse

arkadaşlar mrb.2011 model seat leon 1.6 tdi manuel araç sahibiyim.aracım şuan 66.000km'de.yaklaşık 1 yıldır aracımda zaman zaman motor soğukken özellikle kırmızı ışııkta durup,frene bastığımda ciddi anlamda sallanıyordu.yaz aylarında bu sıkıntıyı çok fazla yaşamıyordum.son 3-4 aydır aracımdan mekanik bir ses gelmeye basladı.ayrıca şehir içi yakıt tüketimi 7-8 litreleri,uzun yolda da 90km sabit hızla giderken 5.9 litre gibi yüksek tüketim değerleri olmaya başladı.servise götürdüğümde enjektörlerin arızalandığını ve değişmesi gerektiğini söylediler.işin en kötüsüde arızalı enjektörün değil,hepsinin takım olarak değişmesi gerektiğini ve 6000tl gibi bir masrafının olduğunu söylediler.servise güvenmeyerek,yasadığım şehirde özel bir servise de aracımı götürdüm.onlarda enjektörlerin takım olarak değiştiğini söylediler.BAŞKA BİR ÇÖZÜMÜ VAR MI ACABA?konu hakkında bilgisi olanlar bana yardımcı olabilirler mi?

eğer aracınız yetkili servis bakımlıysa ve garanti süresi bitmiş bile olsa iyi niyet garantisinden yararlanabilirsiniz. ama anladığım kadarıyla değil.
    geçmiş olsun, umarım sorun daha az masraf ile çözülür. kolay gelsin.

• enjektör temizleme kıllı iştir
    her yere yaptırılmaz
    bir makalede en doğrusunun ses dalgası yöntemi ile olduğunu okumuştum
  • Dizeller çok tasarruflu. Hele çift turbolular daha da harika. 2 turbo minimum 6.000, enjektorler 6.000 yani toplamda 12.000. Hele de arabanin markasi kaliteliyse ve böyle 60binde su koyuverirse dizelin avantaji daha da artiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

Dizeller çok tasarruflu. Hele çift turbolular daha da harika. 2 turbo minimum 6.000, enjektorler 6.000 yani toplamda 12.000. Hele de arabanin markasi kaliteliyse ve böyle 60binde su koyuverirse dizelin avantaji daha da artiyor.

Çok anlamsız bir yorumda bulunmuşsun. Tebrik ediyorum. Forumun kalitesi her geçen gün düşüyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: lotus1

quote:

Orijinalden alıntı: Turbo_Şevket

Dizeller çok tasarruflu. Hele çift turbolular daha da harika. 2 turbo minimum 6.000, enjektorler 6.000 yani toplamda 12.000. Hele de arabanin markasi kaliteliyse ve böyle 60binde su koyuverirse dizelin avantaji daha da artiyor.

Çok anlamsız bir yorumda bulunmuşsun. Tebrik ediyorum. Forumun kalitesi her geçen gün düşüyor.

İroni yaptim ama anlayamamişsiniz.

• quote:

Orijinalden alıntı: öcüü..

geçmiş olsun hocam...
    şaka mı hocam neymiş o ya motor mu satıyorlar 6000tl.. baksan bide el emeği isteyecektir...

elektronik parçada 2. ele bulaşma derim ne malum bozulmanın eşiğinde olmadığı.. bencede temizletin önce en son çare bu olsun...

alman araçları iyi güzel ama gerçekten bozulunca parçası çok pahalı...

Konunun almanlarla ne alakası var anlamadım
  • Enjektor fiyatları ne yazık ki böyle baya karmaşık bi yapıları var. Ancak normalde enjektorler 120000 + kilometrelerde sorun çıkarır ki o zaman bile temizlikle halledilir 66 binde komple değişmesi enteresan

• İlle değişecekse de sanayide parçacılardan sordurun fiyat gene oldukça düşecektir

• merhaba benimde 2011 model 1.6 tdi leonum var. hem de 40 binde. geçen temmuz ayında enjektör sorunu vermişti. enjektörlerin biri arızalı kesin değişmesi lazım dediler. takım olarak değiştirmeyi öneririz dediler. ben de arızalı olanı değiştirdim diğerlerini temizlettim. aracın km düşük iyi niyet car curt ayağına bedava alabilirirz felan dediler 25 gün serviste bekledi araba, sonra alamıyoruz doğuş vermedi dediler. daha 2 gün önce arıza yaptı gene servise götürdüm. spiral şeklindeki uyarı ışığı yanıp sönüyor. bu yavrular da dedi ki arızayı sildik 80 km test yaptık bi sorun çıkmadı. aynı arızayı tekrar verirse 4 enjektörü birden değiştirmek zorunda kalısınız dediler. ben de dün akşam aldım aracı bu sabah gene aynı şeyi yaptı. götürdüm servise gen test yapacaz ama %90 enjektörlerin hepsini değiştirirsiniz dediler. şimdi serviste araba. geçen sefer enjektör alırken 1500 lira demişlerdi. ben de 25 gün bekletmeleri ayağına sert çıktım kavga gürültü derken 1200 liraya almıştım. şimdi durum çok vahim. bi daha leon alırsam 2 olsun. bitirdi beni bu araba.

• bende de bu sorun var hatta aracı satmayı düşünüyorum(gerci böyle satmayıda ahlak dısı buluyorum alan adam uğraşacak belki leon sıfır alırken takasa veririm) önce yetkili servise götürdüm aracın düzenli bakımlarını bizde yapmamış o yüzden ücretli maalesef dendi.
    tanesini 1200den toplam 4 tane değişecek dediler.neyse ordan cıktım ikitelli org san de bi dizelciye götürdüm test yaptı 2 si arızalı değişmesi lazım cıkma var takalım mı dedi takın dedim 1000 tlye taktırdım.

1 ay gecmedi tekrar aractan şarlatma sesi daha geldi.adama götürdüm abi bunun ayarı kolay tutmuyor bırak aracı akşam alırsın dedi yine bıraktık 1 ay gecmedi yine şarlatma sesi yine götüreceğim.
    şimdi hocam tavsiyem benim hataama düşme bu şarlatanlara para kaptırma .enjektörü sadece yetkili serviste değiştir ya da yenibosnada bilgin dizel diye bir yer var adamlarla görüştüm telefonda bana dediği şey şey
    'abi enjektörler değişince sorun ortadan kalkmaz biz onları temizliyor revizyondan geciriyoruz bir daha şarlatma sesi çıkmamasını garanti ediyoruz dedi'.eğer aracı satmaktan vaz gecer binersem götürmeyi düşünüyorum.kısaca mide bulandırıcı bir durum

edit:bendeki golf 6 2010 1.6.tdi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jacques1791 -- 18 Aralık 2014; 12:20:25 >

• 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.