Şimdi Ara

Seat İbiza Fren Balatasi ömürü/durumu hakkında (ss)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
490
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
    2011 kasım çıkışlı 39000km hergün kısa mesafede kullanılan ibizanin frenlerlerin performansı düşmüş gibi hissediyorum

Fotoğrafını çektim yorumlarsanız sevinirim,

Fren balatasi durumu iyi olsa bile bakım icin söktürmek hatta diskleri tornalatmak gereklimidir?

Ayni zamanda 5 yaşına giren dunlop lastikler km çok olmasa bile patenaja çok düşmeye başladı, konfor epey düştü, çatlaklar mevcut, değiştirmek icin 50bin beklenmeli mi sizce?

Bunları sorma sebebim yağ ve filtreleri değiştireceğim hazır sanayiye gitmişken bunlarida halletme niyetim
     Seat İbiza Fren Balatasi ömürü/durumu hakkında (ss)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Batistuta -- 20 Ekim 2016; 10:49:56 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Batistuta kullanıcısına yanıt
    hocam fotoğrafa bakarak frenlerin durumu hakkında kesin bilgi verilemez ama 5 yaşında çatlamış lastiği siz bir an önce değiştirin.
  • Disklerinizin faturası oluşmuş gördüğünüz üzere. Yani kenarındaki çıkıntıyı bahsediyorum. Diskiniz o oranda 1,5-2mm kadar bir taraftan incelmiş. Öbür tarafıda var işin. Balatada bir miktar incelmiş gibi ama çok değil. Her şeye rağmen 5 yıllık balatalar sertleşeceği için eskisine göre tutuşu da düşecektir. Bir de hem balata hem disklerinizin inceldiğini düşünürsek fren performansınızın düşmüş olması gayet doğal. Normalde daha baya gider ama nasıl gider. Temel frenlemede gider. ani veya kuvvelti bir frenleme durumunda yetmez de önünüzdekine vurursanız üç kuruş masraftan kaçığ çok daha büyük masrafa girmiş olursunuz hiç hoş olmaz.

Sanayiede ustaya sorarsanız gevrek ağızla size abi bu daha 30bin km gider der emin olun. Benim tavsiyem ise diskteki aşınmaya baktığımda ve balatanın artık 5 yıllık olduğunu düşündüğümde, sizde frenlemede zayıflık hissediyorsanız bence paraya kıyıp disk ve balatalarınızı değiştirin. Tabi mutlaka fren hidroliğinizi de yeniletin, alet mis gibi olacaktır. İnsanın adam gibi giden, adam gibi yol tutan adam gibi duran arabası olduğumu o arabadan daha çok keyif alır diye düşünüyorum. yine aynı şekilde 5 yıllık lastikler artık çok sertleşmiştir, tutuşu azalmıştır ki kolay patinaja düşmesi bunun göstergesi. Muhtemelen sert frenlemelerde lastikleriniz tutamayıp kilitlendiği için arabanızın eskisine nazaran daha sık abs kullandığını fark edebilirsiniz. Çatlak falan da varmış.

Bence ya iyi bir 4 mevsim lastiği ya önümüz kış, bir takım kış lastiği alın. Yeni disk, balatalar ve hidrolik yağla mis olur mis. Sakın disk tornalatmaya falan girmeyin. Yeni araçlarda iyi sonuç vemriyor ve oldukça riskli bir işlem. Sonuçta diskiniz eğrilmeye, çatlamaya açık hale gelmiş oluyor.

• teşekkür ederim yardımlarınız için.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.