Şimdi Ara

>>> SE Xperia™ RAY | 1 GHz | Android 2.3 | 3.3'' Bravia Engine | 8 MP Exmor R' - HD 720P < (35. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
5.116
Cevap
27
Favori
261.196
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: kaankk

2.3.4 yazılımını yükledim.
    Görüntülü googletalk ve 3d panoramik fotoğraf gelmiş ilk fark ettiklerim.
    Bir de bazı ikonlar değişmiş.

Kamera çekimlerinde iyileşme var mı? Odaklama problemi hallolmuş mu?
  • Ben odaklama veya kötü çekim gibi bir rahatsızlık duymadığım için bir şey diyemeyeceğim.
    Eskisi gibi fotoğraf çekebiliyorum.
    Bir şey daha fark ettim eski televizyonlar gibi kapanma efekti yok artık.
  • Turkcell uygulamalarından kurtulamadık ya yine :S
  • 2.3.4 yükledim, kamera aynı. Aynı derken, 10 cm yaklaştıktan sonra odaklanamıyor, bulanık görünüyor. Bazen kameradan çıkınca tık diye bir ses geliyor lensten, sizdede oluyor mu? Yeni yazılımda kapatma tuşuna basılı tuttuğunuzda çıkan menüye ekran görüntüsü al seçeneği gelmiş, şu tüplü tv kapanma efektinin gittiğine bende üzüldüm. Birde duvar kağıtlarının çözünürlüğü ne olmalı? Resmin çözünürlüğünü 480x854 yapınca tam ekran koyamıyorum, resmin bir kısmını seçmeme izin veriyor.
  • Eski bir androidci olarak yardim edeyim wallpaper wizard marketten kurun istediin gibi kullan duvar kagidini
  • Turkcell'den alınırmı sizce sözleşmeli olarak ? Başka türlü taksitle alamam. Yoksa mini pro yu mu beklemeliyim ? Karar veremedim.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Raven
    2.3.4 yükledim, kamera aynı. Aynı derken, 10 cm yaklaştıktan sonra odaklanamıyor, bulanık görünüyor. Bazen kameradan çıkınca tık diye bir ses geliyor lensten, sizdede oluyor mu? Yeni yazılımda kapatma tuşuna basılı tuttuğunuzda çıkan menüye ekran görüntüsü al seçeneği gelmiş, şu tüplü tv kapanma efektinin gittiğine bende üzüldüm. Birde duvar kağıtlarının çözünürlüğü ne olmalı? Resmin çözünürlüğünü 480x854 yapınca tam ekran koyamıyorum, resmin bir kısmını seçmeme izin veriyor.

Selamlar, telefonun kamerasının çekimleri yabancı sitelerden gördüğüm kadarıyla başarılı. Bazı arkadaşlar makinadan EOS perfomansı bekliyor sanırım onun için beğenmemişler. Yabancı bir sitede macro ayarını bulamadığını söylüyor vatandaşın birisi, sonradan şunu keşfetmiş objeye çok yakınlaştığı zaman otomatikman küçük bir çiçek resmi çıkıyo ekranda diyor. Bu da macro moduna geçtiğinin göstergesiymiş.

Bahsettiğiniz aralıkda " 10 cm" demişiniz, odaklamaması gayet normal (kamerasının odaklama mesafesi olarak da, 6-10 inç diyo yani 15-20 santim arası temiz macro çekimi yapılabiliyor diyo). Elime bir cetvel aldım bir objeye 10cm yaklaşıp çekeyim nasıl olur dedim, o mesafeden herhalde diş dolgusu filan çekilir nerde çürük var yok diye ..

• 2.3.4 sürümünü yükledim.
    Birçok ufak tefek değişiklik var
    klavye dahada iyileşmiş
    Panaroma çekim çok güzel olmuş
    Odaklanma sorunu göremedim pek sahne tanıma değil de normal modda cekmenizi tavsiye ediyorum.
    Pil daha az mi gidiyor bu sürümde,ölçen varmı acaba?
  • Cekim modu normale alınırsa netleme modu makro seçilebiliyor birçok ayar da açılıyor,
    Bu ayarlar sahne tanıma modunda çıkmıyor yalnız. Normale almanız gerekiyor çekim modunu
  • quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®
    Turkcell'den alınırmı sizce sözleşmeli olarak ? Başka türlü taksitle alamam. Yoksa mini pro yu mu beklemeliyim ? Karar veremedim.

Kendimi üzmeden yavaş yavaş ödeyeyim diyorsanız alınabilir bence. Internet paketiniz de olmuş olur. 1060 TL'ye filan 12 ay taksit de yapıyolar sanırım kontratsız olarak. Ülkemize telefonlar için çok fahiş fiyatlar tabi bunlar ama, alınıp satıldığı için isteyenin 1 yüzü hesabı. Adamlar 4S'e araba parası istiyolar nerdeyse..

Mini pro olayında şöyle bir düşüncem var, sony ve satıcılar bu 2 modele mini ve proya çok rağbet göstermiyorlar sanırım. Satılmasından endişeli oldukları için getirme süresinide uzatıyorlar. Biraz sıkıntılı olacak bu modellerin gelişi sanki. RAY, mini lerden sonra çıkmasına rağmen bakın getirip satmaya başladılar diğer cihazlar çok önce çıkmasına rağmen onları getirmediler habire savsaklıyorlar. Muhtemel o modeller sonra sonra gelecek herhalde.

• bu telefondan almayı düşünüyorum ama siyah mı beyaz mı olsun karar veremedim. ayrıca hepsiburada da 945 lira. elden alabileceğim bir yer var mı bu fiyata yakın?

ayrıca şu samsung kafamı kurcalıyor. elime alıp bakmıştım biraz ve çok hoş:
    http://www.hepsiburada.com/Liste/samsung-i8150-galaxy-w-/productDetails.aspx?productId=telcepsami8150w&categoryId=371946

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi psychomax13 -- 10 Kasım 2011; 18:24:49 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: mnkry

quote:

Orijinalden alıntı: YasiN®
    Turkcell'den alınırmı sizce sözleşmeli olarak ? Başka türlü taksitle alamam. Yoksa mini pro yu mu beklemeliyim ? Karar veremedim.

Kendimi üzmeden yavaş yavaş ödeyeyim diyorsanız alınabilir bence. Internet paketiniz de olmuş olur. 1060 TL'ye filan 12 ay taksit de yapıyolar sanırım kontratsız olarak. Ülkemize telefonlar için çok fahiş fiyatlar tabi bunlar ama, alınıp satıldığı için isteyenin 1 yüzü hesabı. Adamlar 4S'e araba parası istiyolar nerdeyse..

Mini pro olayında şöyle bir düşüncem var, sony ve satıcılar bu 2 modele mini ve proya çok rağbet göstermiyorlar sanırım. Satılmasından endişeli oldukları için getirme süresinide uzatıyorlar. Biraz sıkıntılı olacak bu modellerin gelişi sanki. RAY, mini lerden sonra çıkmasına rağmen bakın getirip satmaya başladılar diğer cihazlar çok önce çıkmasına rağmen onları getirmediler habire savsaklıyorlar. Muhtemel o modeller sonra sonra gelecek herhalde.

arac alacagim icin fazla kasmadan 55 tl 24 ay 1300 tl ye geliyor, cok fahis bir fiyat, babamin hatti uzerine alacaktim, turkcellin kurulusundan beri aktif ve odemesi aksamamis bir hat, ancak 29 tllik paket tanimli oldugundan, son 6 ay toplami 250 tl olmadigi icin alamiyorum, hangi zihniyetten ciktiysa buda artik.

• quote:

Orijinalden alıntı: mnkry

quote:

2.3.4 yükledim, kamera aynı. Aynı derken, 10 cm yaklaştıktan sonra odaklanamıyor, bulanık görünüyor. Bazen kameradan çıkınca tık diye bir ses geliyor lensten, sizdede oluyor mu? Yeni yazılımda kapatma tuşuna basılı tuttuğunuzda çıkan menüye ekran görüntüsü al seçeneği gelmiş, şu tüplü tv kapanma efektinin gittiğine bende üzüldüm. Birde duvar kağıtlarının çözünürlüğü ne olmalı? Resmin çözünürlüğünü 480x854 yapınca tam ekran koyamıyorum, resmin bir kısmını seçmeme izin veriyor.

Selamlar, telefonun kamerasının çekimleri yabancı sitelerden gördüğüm kadarıyla başarılı. Bazı arkadaşlar makinadan EOS perfomansı bekliyor sanırım onun için beğenmemişler. Yabancı bir sitede macro ayarını bulamadığını söylüyor vatandaşın birisi, sonradan şunu keşfetmiş objeye çok yakınlaştığı zaman otomatikman küçük bir çiçek resmi çıkıyo ekranda diyor. Bu da macro moduna geçtiğinin göstergesiymiş.

Bahsettiğiniz aralıkda " 10 cm" demişiniz, odaklamaması gayet normal (kamerasının odaklama mesafesi olarak da, 6-10 inç diyo yani 15-20 santim arası temiz macro çekimi yapılabiliyor diyo). Elime bir cetvel aldım bir objeye 10cm yaklaşıp çekeyim nasıl olur dedim, o mesafeden herhalde diş dolgusu filan çekilir nerde çürük var yok diye ..

Evet kamera ayarlarını ben zaten biliyorum. Ancak 10 cm den fazla yaklaşınca odaklanamıyordu bende bir sorun olduğunu düşünüyordum bu yüzden, belkide sorun falan değildir bana öyle geliyordur Ben daha önce kullandığım k750 ile objeye 5 cm bile yaklaşsam odaklanıyordu ben onunla kıyasladım kamerasını. Neyse bir sorun yok maşallahı var telefonun

• dostlar bu cihazı ankarada inceleyip alabileceğim bir satış noktası var mı?
  • Telefon fotoğraflara çok fazla compression uyguluyor. 6 MP Boyutunda çektiğim widescreen fotoğrafların boyutları 800 kb ile 1.2 mb arasında. Bu da kaliteyi düşürüyor. Aslında telefonun çok daha iyi fotoğraf çekme kapasitesi var, ama SE bunu nedense böyle ayarlamış gibi geldi bana. Markette Camera Zoom FX diye bir aplikasyon denedim, o en azından normal programa göre daha iyi odaklanma sağladı. Ama nedense yüksek çözünürlükte fotoğraf kaydetmeyi bir türlü başaramadım. Yarın biraz daha uğraşacağım.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Protoculture

quote:

Kamerası, fotoğraf ve videolarda gerçekten yakın objelere geç odaklanıyor ve makrolarıda çok net çekmiyor. Neo konusundada aynı sorundan bahsedilmiş, sanırım kamera donanımlarıda aynı. Seneler önce kullandığım k750 bile 3cm den süper makrolar çekiyordu. Lütfen yazılımla alakalı olsun Farketmedim bir sorun yok demeyin

Kamera yazılımlarında sorun var, donanım olarak sorun yok. Kaliteli bir lens ve Exmor R CMOS sensör var daha ne olsun. Ancak yazılım problemli, 8mp çektiğiniz resimler 1.5 mb olarak kaydediliyor. Sıkıştırma yapıyor maalesef. Yeni yazılım gelene kadar bekleyeceğiz.

yeni yazılımda bu sorunun düzeltileceğine dair bir yazı veya açıklama yaptılar mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: eternal soul

quote:

Orijinalden alıntı: Protoculture

quote:

Kamerası, fotoğraf ve videolarda gerçekten yakın objelere geç odaklanıyor ve makrolarıda çok net çekmiyor. Neo konusundada aynı sorundan bahsedilmiş, sanırım kamera donanımlarıda aynı. Seneler önce kullandığım k750 bile 3cm den süper makrolar çekiyordu. Lütfen yazılımla alakalı olsun Farketmedim bir sorun yok demeyin

Kamera yazılımlarında sorun var, donanım olarak sorun yok. Kaliteli bir lens ve Exmor R CMOS sensör var daha ne olsun. Ancak yazılım problemli, 8mp çektiğiniz resimler 1.5 mb olarak kaydediliyor. Sıkıştırma yapıyor maalesef. Yeni yazılım gelene kadar bekleyeceğiz.

yeni yazılımda bu sorunun düzeltileceğine dair bir yazı veya açıklama yaptılar mı?

Henüz öyle bir açıklama gelmedi. 4.0'ın çıkmasını beklicez, umarım düzeltirler.

• Arkadaşlar selam herkese.
    Bugün Pc companion ile 2.3.4 güncellemesini yüklerken bir hata verdi ve ne telefon açılıyor ne de program telefonu bulabiliyor. Ne yapmam gerekli servise götürmek dışında yapabileceğim ne var?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hsndnz

Arkadaşlar selam herkese.
    Bugün Pc companion ile 2.3.4 güncellemesini yüklerken bir hata verdi ve ne telefon açılıyor ne de program telefonu bulabiliyor. Ne yapmam gerekli servise götürmek dışında yapabileceğim ne var?

Sony Ericsson'un sitesinden update sevice'yi indirip onunla yazılımı yüklemeyi dene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: UluMemo

quote:

Orijinalden alıntı: hsndnz

Arkadaşlar selam herkese.

Sony Ericsson'un sitesinden update sevice'yi indirip onunla yazılımı yüklemeyi dene.

Sağolun hocam dediğiniz gibi oldu hallettim.
    Teşekkürler.
  • 
Sayfa: önceki 3334353637
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.