Şimdi Ara

scvhost.exe nedir ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
300
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Geçende bir bilgisayarda belli bir saniyeler peryodunda EIyi açan ve internette bir yerlere bağlanmaya çalışan bir virus sözkunusuydu. msconfig'den baktim scvhost.exe diye bir dosya işaretli. Bende güvenli modda açtim ve scvhost.exe diye bir dosya bulsam hepsini sildim.regedittende scvhost isminde ne buldıysam sildim.Yetmiyormuş gibi svphost.exe,svphostu.exe,svrhost.exe,svrhostu.exe dosyalarını da sildim.
    Gelelim benim derdime: artik ne geri yükleme yapabiliyorum nede ağa baglanabiliyorum. Geri yüklemede sistemi yeniden başlatta oyle dene diyor.Oyle yapıncada değişen bir sey yok ayni hata.
    Ağ Bağlantılarım->Çalışma grubu bilgisayarlarını göster deyince de CİK diye bir ses çikarıyor hiçbir sey olmuyor.Sildiğim dosyalar geri dönüşüm kutusunda ama sanki oraya çivilenmiş. Geri alamıyorum. Bu bilgisayarı aga nasil bağliyacam. Formattan başka çaresi varmidır.
    Teşekkürler...

• [Deleted by Admins]
  • svchost.exe bilgisayarının ağ bağlantılarıyla ilgili bir dosyaydı. onu sildiysen ağa, internete falan giremezsin. Bu isme benzeyen virüsler mevcut, ancak sen yanlış dosyayı silmişsin.

Güvenli modda da dosyayı yerine koyamıyorsan -ki register den de sildim diyorsun bu daha da kötü- Windowsu formatlamadan üzerine kurmayı dene. Bilgisayarı XP cd si ile başlat. Kurulum yapar gibi, ilerlerde bi yerde F8 ile sözleşmeyi kabul ettikten sonra Onar seçeneğini seç. Ben bu şekilde birkaç bilgisayarı hayata döndürdüm. İnşallah işe yarar.
  • [Deleted by Admins]
  • tak XP CD'sini ve Başlat / çalıştıra " sfc /scannow " yaz sistem dosyaların yenilensin.
  • quote:

Orjinalden alıntı: permer

Merhaba arkadaşlar..
    Geçende bir bilgisayarda belli bir saniyeler peryodunda EIyi açan ve internette bir yerlere bağlanmaya çalışan bir virus sözkunusuydu. msconfig'den baktim scvhost.exe diye bir dosya işaretli. Bende güvenli modda açtim ve scvhost.exe diye bir dosya bulsam hepsini sildim.regedittende scvhost isminde ne buldıysam sildim.Yetmiyormuş gibi svphost.exe,svphostu.exe,svrhost.exe,svrhostu.exe dosyalarını da sildim.
    Gelelim benim derdime: artik ne geri yükleme yapabiliyorum nede ağa baglanabiliyorum. Geri yüklemede sistemi yeniden başlatta oyle dene diyor.Oyle yapıncada değişen bir sey yok ayni hata.
    Ağ Bağlantılarım->Çalışma grubu bilgisayarlarını göster deyince de CİK diye bir ses çikarıyor hiçbir sey olmuyor.Sildiğim dosyalar geri dönüşüm kutusunda ama sanki oraya çivilenmiş. Geri alamıyorum. Bu bilgisayarı aga nasil bağliyacam. Formattan başka çaresi varmidır.
    Teşekkürler...

Bundan kurtulmak için önce ctrl+alt+del yapıp işlemi sonlandır scvhost.exe nin daha sonra regedit içinden ismini taratarak onla ilgili olanları kaldır,son işlem olarak da, onu programların başlangıcından kaldırman gerek bunun içinde başlattan çalıştır kısmına msconfig yaz ve gelen pencereden startup kısmına gir ve onu işaretini kaldır(scvhost.exe) daha sonra sistemi yeniden başlat,sorun çözülmüş olacaktır.

• ARKADAŞIM BİLGİSAYARINA VİRÜS BULAŞMIŞ.
    MİCROSOFT.COM DA YAMASI VAR YUKLEYINCE DUZELİYOR.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Wuauclt.exe nedir? virüsmüdür?
    15 yıl önce açıldı
    searchprotocolhost.exe hakkında?
    16 yıl önce açıldı
    crrss.exe ve winlogon.exe virüsü
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • WinXP CDsinden Repair yapınca düzeldi ağ sorunum.Trojanları da adaware ile güzelce taratdık.Oldu bitti.
    İlgi ve yardımlarınız için çok saolun...
  • formattan başka yolun yok gerekli sistem dosyalarının topunu silmişin..
  • format atmak zorudan değilsin aynı soun benim başıma geldi eger forumda arama yaparsn bulabillirsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: Anarchy

formattan başka yolun yok gerekli sistem dosyalarının topunu silmişin..

quote:

Orjinalden alıntı: serseri

format atmak zorudan değilsin aynı soun benim başıma geldi eger forumda arama yaparsn bulabillirsin

Arkadaşlar, soruyu yazan arkadaşımız sorun format atmadan çözüldü demiş, siz haalaa format atmadan çözemezsin diyorsunuz.
  • nese sağlık olsun
  • walla iyi ki çözmüş haa..
  • quote:

Orjinalden alıntı: mabel2000

quote:

quote:

format atmak zorudan değilsin aynı soun benim başıma geldi eger forumda arama yaparsn bulabillirsin

Arkadaşlar, soruyu yazan arkadaşımız sorun format atmadan çözüldü demiş, siz haalaa format atmadan çözemezsin diyorsunuz.

Ben zaten yukarıdaki arkadasa formatın gereksiz olduğunu belirtmek için yazmıştım ki

• quote:

quote:

Orjinalden alıntı: mabel2000

quote:

quote:

Ben zaten yukarıdaki arkadasa formatın gereksiz olduğunu belirtmek için yazmıştım ki

Pardon

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.