Şimdi Ara

Scottish Fold Hayranlığı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
2.347
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Merhaba arkadaşlar,

    Yıllardır bitip tükenmeyen bir scottish fold hayranlığım var. Yavruyken satın alıp büyütmeyi, ellerimde büyümesini o kadar çok istiyorum ki. Fakat malumatınız fiyatlar..

    Durumum iyi bir kedinin her türlü masraflarını karşılayabilecek seviyedeyim fakat ilk baştaki o parayı ailem çıkartmamı istemiyor. Kendileri de çılgınlar gibi istese de arada gaza gelip neyse verelim alalım deseler de bu eyleme geçemiyor.


    Hani bilirsiniz böyle şıp sevdi insanlar vardır, tuttururlar ve para vermeden emek harcamadan sahip olmak isterler. Kesinlikle o ruhta, o karakterde olan bir insan değilim. Zaten yıllarca köpek besledik, rotweiller cinsi köpeğimizle 12 yıl geçirdik. 5-6 yıl boyunca da kedimizi besledik.



    Demem o ki güvenecek insan arıyorsanız en azından bir pm atın. Cidden o kadar sahiplenmek istiyorum/istiyoruz ki anlatamam.

    Antalya'da ikamet ediyorum.


    Bu arada bazı konularda hayranlığımla ilgili mesajlar vardır







  • Ben 3 tane scotish aldım 2 aylıkken fiyatlar şöyle 1.250 erkek 1.300 ve 1.500 dişi. dişiler fold erkek dik kulak. Maalesef bu hayvanları kimse bedava sahiplendirmiyor inanın iyi bir bakımın maliyeti her kedi için ortalama 200 tl yi buluyor. Yani demem o ki masrafları ağır oluyor birde bunlar çıt kırıldım oluyor hemen hastalanıyor. Yalnız bıraksan derde düşüyorlar. Ben ücret isteyen insanlara hak veriyorum.

    Ama çok asıl çok güzeller mesela bende Birde british var 10 aylık çok karakterli bi hayvan tam bir ev kedisi.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Evet, evet okuyorum zaten genellikle de kimse ücretsiz sahiplendirmek istemiyor. Kimseyi zaten bu tutumundan dolayı yargılayamam. Belki olursa hani diyerekten en küçük şansım var ise değerlendireyim dedim ve açtım konuyu.


    Kedinin masrafları hiç sıkıntı değil. Dediğim gibi satın alacak durumumuzda var fakat ailemle aynı evde kaldığım için onlar ücretli almak istemiyorlar. Masraflarını zaten karşılayamama gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şeyimiz olsa kesinlikle bu topa girmem dahi.

    Dediğiniz gibi çok, çok güzeller. Bayılıyorum o şaşkın duruşlarına. Belki denk gelir bir arkadaşımız kim bilir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Morgoth Draqe

    Evet, evet okuyorum zaten genellikle de kimse ücretsiz sahiplendirmek istemiyor. Kimseyi zaten bu tutumundan dolayı yargılayamam. Belki olursa hani diyerekten en küçük şansım var ise değerlendireyim dedim ve açtım konuyu.


    Kedinin masrafları hiç sıkıntı değil. Dediğim gibi satın alacak durumumuzda var fakat ailemle aynı evde kaldığım için onlar ücretli almak istemiyorlar. Masraflarını zaten karşılayamama gibi bir durum söz konusu değil. Öyle bir şeyimiz olsa kesinlikle bu topa girmem dahi.

    Dediğiniz gibi çok, çok güzeller. Bayılıyorum o şaşkın duruşlarına. Belki denk gelir bir arkadaşımız kim bilir.

    2 3 yaşlarında sahiplenebilirsiniz hocam yavru düşünmüyorsanız.Zaman içerisinde hem size hem eve alışacaktır zaten.Hem parayla satın almamış olursunuz hemde bir canlıya yeni bir yuvar vermiş olursunuz.




  • Hocam aslında yavru istiyorum, bir canlının en küçük halinden yaşlanıp istenmese de o gün gelip öleceği tarihe kadar ellerimde olmasını istiyorum.

    Rotweiller cinsi köpeğimiz 1 yaşında avustralyadan gelmişti. Ben o zamanlar küçüktüm ve köpekte çok büyüktü. Yıllarca mamasını verdim suyunu verdim ama hiç sarılamadım. Sevemedim. Ta ki Yaşlanıp 13-14 lü yaşlarına gelinceye kadar. O dönem Antalya'da sıcaktan aşırı rahatsız oluyordu. Onun iyiliği için köye götürmüştük. Artık yaşım büyük olsada çocukken dahi yıllarca dokunamadığım için hala dokunamıyordum. Köyde dedemin yanına kulübesi ile beraber her şeyini götürdük. Dedem de zaten baktığı için sıkıntı yoktu. Bizimkiler arabaya bindiğinde o bakışını hala hatırlıyorum. Gözlerimin içerisine baktı. Yanına gittim ilk defa yanına yaklaştım, ilk defa sevip sarıldım. Ve ilk defa onu o kadar mutlu gördüm. 1 hafta sonra yaşama gözlerini yumdu.


    O günden beri evimize sahiplendiğim tüm canlılar yavruluktan giriş yaptı. Muhabbet kuşları, kediler.. Zaten farklı cinslerde kediler besledim yıllarca ve isteyen akrabalarıma hep sahiplendirdim. 2 yıl kadar önce yavru kedi sahiplenmiştim. 5. kattan balkon demirlerinin birisini çok az açık unuttuğumuz için oradan sıyrılıp aşağıya düştü. Kurtaramadık. O günden bu yana çekiniyordum. Fakat artık hazır hissediyorum ve o yavru ilk defa cins bir kedi isteyerek scot. veya brit. istiyorum.



    Çok tatlılar ya..




  • ist yenibosna dayım 2 tane fold yavrum var ama malesef ücretsiz veremem çok para harcanıyor en azından 2.3 aylık mama aşı masrafları çıksın istiyorum 750 tl verecem yavruları evime gelip görüp alabilirsiniz 4 yavru var 2 sini ücretli vericem
  • Lütfen bu iğrenç ticarete ortak olmayın yapmayın bunu. Siz bu iğrenç ticareti yapanları destekledikçe, dişi kediler mahvolana dek doğurtulacak, sokakta zor şartlarda olan hayvanlar bir türlü sahiplenilmeyecek.
  • eresgü kullanıcısına yanıt
    Ben bugün 3. Scotish fold kedimi sahiplendim 1. 1.300 tl 2. 1.500 tl bu kedi mantar çıktı 3. Yani bugünkü 1.400 tl ben antepteyim onun için istanbuldan alamıyorum. Ücretli sahiplendirmekte kesinlikle haklısınız çünkü mama vitamin veteriner kum vb. Malzemeler derken bayağı bi masraflı oluyorlar.

    Bu arada bende bi tane british melezi bi tanede blue point var. Toplam 5 kedi var.

    :))

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • schweppes2013 S kullanıcısına yanıt
    Hocam zaten sokaktaki kediler eve almak olmuyor evde yaşayamıyorlar hemde ev kedisi çok farklı oluyor ev kedisi uysal sokak kedisi vahşi oluyor ama sizlere tavsiyem sokaktaki kedilere mama et suyu hatta haşlanmış et konserve light balık verebilirsiniz makarna tabi salcasiz mesela ben günde en az 1 öğün onlara mama veriyorum ve keratalar bana tisliyolar hem her sabah yedide kapının önünde beni bekliyorlar hemde beni görünce tisliyorlar bre nankörler ekmeğinizi ben veriyorum ben :)) nankör kediler.

    Yani sokak kedisi doğası gereği böyle oluyor çünkü sokakta her an tehlike altındalar ama ev kedisi öğlemi. benim british kedim Allah nazardan esirgesin ne yapsan sana ne tırnak çıkarır nede dis gösterir.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yok hocam öyle bir şey. Sokak kedileri de cins kediler kadar hatta bazıları daha fazla uysal oluyor , kum alışkanlıkları, her şeyi kazanıyorlar. Sadece devamlı sokakta yaşamaya alışmış, insan sevgisi görmemiş buyuk kediler evcilleşmiyor kolay kolay. Öyle kedileri eve almak zaten hayvanı strese sokuyor. Ama onun dışında yavru kedilerin hepsi sokaktan alınınca hemen hemen evcilleşiyor. 10 senedir bizimle olan bir sokak kedisini yeni kaybettik. Ben böyle insana yakın uysal canlı görmedim. Adeta arkadaşımı kaybetmiş gibi oldum. Ne yaparsan yap istersen vur kır en ufak tırnagını çıkarmazdı. Tek derdi yiyebileceği mama ve insan sıcaklığı sevgi görmekti. Keza benzer şekilde sokakta yaşayan ama eve alınınca yadırgamayan çok kedi biliyorum. Yaklaşık 20 ye yakın kediye yazın bahçede kışın evde bakıyorum. Duyar kasmak için yazmıyorum ama hiç birinin davranışı vahşi yada cins kedilerden farklı değil.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi supernova034 -- 17 Ağustos 2017; 22:28:4 >
  • supernova034 kullanıcısına yanıt
    Katılıyorum hocam. Benim evde 3 tane sokaktan aldığım kedi var. 3 yaşına girecekler inşallah. Hiç de tırnaklama, kasten öldürme gibi bir durumları yok. Sokak kedilerini yanlış tanıyorsunuz, yanlış bilgilendirme yapmayalım lütfen. Gayet uysal ve eve uyumlu olabiliyorlar. Her cins kedi uysal olacak diye bir şey de yok. Daha dün petarkadas.com'da forumda biri başlık açmıştı. Dişi scottish fold kedi çok huysuzmuş, kendini 2 saniyeliğine bile sevdirmiyormuş, eve gelenlere karşı çok hırçınmış falan filan. Yani genelleme yapmayın.
  • Dün bir iş gittiğim yerin sahibi yeğenini şikayet etti: İstanbul'dan 1.800 liraya mal olan uçakla getirttiği bir kedi yavrusu olmuş.

    Hemen tahmin ettim: Scottish Fold.
  • Öyleyse şöyle diyelim isteyen cins kedi beslesin isteyen sokak kedisi beslesin isteyende sokaktaki kedileri sokakta beslesin tartışmanın bi faydası olacağını sanmıyorum zaten herkes istediğini yapıyor.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >


  • Abi çok sevimliler yav.

    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • kedi ve köpekler zaten sevimli hayvanlar.. ama

    kediler yapı olarak hem meraklı hemde hınzır diyebileceğimiz.. kendisine özel eğlenme oyalanma mantığı olan hayvan türü. tabiki bunlar video da olduğu gibi özel ama çok özel hareket ve meraklıları da oluyor

    ben bi arkadaşa ziyarete gittim.. arkadaşım şişman tamam ama.. yanında başka bir şişman gördüm.. ve doğal olarak arkadaşıma selam vermeden direk onu kucağıma almak istedim.. 10kg... biraz zor olsa da kucakladım.. eleman BUZZZZ gibi kapkara gözler ile bakıyor.. 10dak sonra yere karnını açarak önüme geldi yattı.. kendisini sevmem için... 10kg... bir süre kucağımda oturdu... resmen ağrıdı ayaklarım...

    arkadaşıma selam bile vermeden ilk önce neden kediyi kucakladım ?
    çok basit.. kedi olan evde artık siz misafir durumuna düşersiniz.. kedi gezdiği eriştiği her yeri sahiplenir... Dolayısı ile ben asıl ev sahibini kucaklamış oldum

    patili günler dileği ile...




  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.