< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 20 Eylül 2017; 22:23:22 > |
|

1 Mobil
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 20 Eylül 2017; 22:23:22 > |
|
Nedenleri:
Bitkisel Çözümler:
İlaçlar:
Kedi Sakinleştirici Ürünleri:
Diğer Tavsiyeler:
Önemli Not: Herhangi bir sakinleştirici veya ilaç kullanmadan önce daima bir veteriner hekime danış. Kedinin bireysel ihtiyaçlarına en uygun tedaviyi belirlemene yardımcı olacaktır.
|
|
|
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cucuko -- 22 Nisan 2015; 11:16:11 > |
|
INTEL Ryzen 5 3500X..., SAPPHIRE RX 6600... , G-SKİLL F4-3600C18D-32GVK (2x16GB) Ripjaws V Gaming Serisi..., W.D. 480 GB SANDISK Sdd...+ 2 TB CAVİAR GREEN... +SAMSUNG 1 TB... + SEAGATE 2 TB sata 7200.10..., PHILIPS LCD 27'..., LG 20X DVD-RW sata X2 , Win 11 64
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 22 Nisan 2015; 13:17:14 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kasezo -- 25 Eylül 2016; 1:26:54 > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sabit Fikir -- 27 Mayıs 2020; 1:41:38 > |
|
Merhaba benim dişi kedim 3 yaşında bir de oğlu var 1 yaşında ikisi de kısır şimdiye dek hiç sorunumuz yoktu ama kavga etmeye başladılar ölümüne saldırıyorlar ayırdım 1 yasindakini odada tutuyorum annesini salonda ne zaman bir araya getirmeye çalışsam kapıdan görünce bile tisliyor şimdi 1 yaşındaki yani baristiramiyorum 1 yıldır hiç sorun yoktu bianda başladılar çok kötü tisliyorlar salarsam da kavga kıyamet kopuyor veteriner kalmvet ve kot bayoun önerdi sakinleştirici dedi ama çok pahalilar önceden birbirini tanıyan anne oğul barışır mı ne yapmalıyım ayrıca odada duran kedi de psikolojik olarak sıkıntı çekecek böyle gidederse < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
Yetişkin Kedilerin Isırma Sebepleri Konuya yetişkin kediler neden ısırır sorusunu cevaplayarak başlayalım. Yetişkin kediler genellikle korktukları zaman ısırma eğilimi gösterirler. Böylece kediler ortamdaki ‘dominant’ karakter olmayı başarırlar. Böylece kedi kendini güvende hisseder. Kediniz sizi stresli ortamlarda ısırmaya çalışıyorsa korku unsurlarını ortadan kaldırmanız gerekmektedir. Buna ek olarak yetişkin kedinizin sizi ısırma sebebi ilgi çekmek gibi basit bir nedene de dayalı olabilir. Kedinizle son zamanlarda kaliteli vakit geçirmiyorsanız tüylü dostunuz sizi ısırarak varlığını hatırlatabilir. Son olarak genellikle yavru ve genç kedilerde görülse de yetişkin kediler de ‘oyun’ amaçlı sahibini ısırabilir. Özellikle bebekliğinden beri ısırarak oynamaya alışmış olan bir kedi ısırma davranışının kötü olduğunu fark edemeyebilir. Yavru Kediler Neden Sahiplerini Isırır? Yavru kediler neden ısırır diye sorduğumuzda cevap büyük olasılıkla oyun oynamaktır. Yukarıda da bahsettiğimiz gibi yavru kediler ısırarak oyun oynamaktan hoşlanırlar. Kardeşleriyle de bu yöntemle sosyalleşen yavru kediler sizinle de aynı şekilde iletişim kurmak isteyebilir. Yavru kedinin ısırıkları can yakıcı olmadığı için sevimli yavrunun sizi ısırmasına izin verebilirsiniz. Fakat bu davranışın sonucunun ısırma alışkanlığı kazanmış yetişkin bir kedi olabileceğini de unutmayın. Bununla beraber yavru kediler de insan bebekleri de dünyayı ağızlarıyla keşfederler. Bu nedenle kediniz sizi ısırarak aslında sizi tanımaya çalışıyor olabilir. Kedimin Beni Isırmasını Nasıl Engelleyebilirim? Full makaleye buradan ulaşabilirsiniz: |
|