Şimdi Ara

Schweppes de, Cola Gibi Zararlı mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
22
Cevap
0
Favori
12.075
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

• Yapay Zekanın Yanıtı

Schweppes Tonik Zararlı mı?

Schweppes Tonik, Schweppes tarafından üretilen popüler bir gazlı içecektir. Schweppes Tonik'in zararlı olup olmadığı konusunda endişeler var, ancak mevcut araştırmalar bunun ölçülü tüketildiğinde genel olarak güvenli olduğunu gösteriyor.

Schweppes Tonik, kinini içerir. Kinini, acı bir tada sahip doğal bir maddedir ve geçmişte sıtma tedavisinde kullanılmıştır. Ancak günümüzde Schweppes Tonik'te bulunan kinini miktarı çok azdır ve zararlı değildir.

Schweppes Tonik'in diğer bir bileşeni de yüksek fruktozlu mısır şurubudur (HFCS). HFCS, aşırı tüketildiğinde kilo alımı ve diğer sağlık sorunlarına yol açabilecek yapay bir tatlandırıcıdır. Bununla birlikte, Schweppes Tonik'te bulunan HFCS miktarının ölçülü tüketimde zararlı olması muhtemel değildir.

Ancak, Schweppes Tonik'in ölçüsüz tüketimi bazı sağlık sorunlarına yol açabilir. Yüksek şeker içeriği, diş çürümesi ve kilo alımına katkıda bulunabilir. Ayrıca, Schweppes Tonik'in kafein içerdiğini unutmamak gerekir ve kafein aşırı tüketildiğinde anksiyete ve uyku sorunlarına neden olabilir.

Genel olarak, Schweppes Tonik ölçülü tüketildiğinde zararlı değildir. Ancak, aşırı tüketiminden kaçınmak ve sağlıklı bir diyetin parçası olarak tüketmek önemlidir.

Alakalı Anahtar Kelimelerin Kullanımı:

• Schweppes Tonik zararlı mı?
    • Schweppes tonik zararlı mi
    • Schweppes zararları
    • Schweppes zararlı mı
    • Schweppes
    • Schweppes tonik bozulur mu
    • Schweppes tonik faydalımı
    Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • valla bilmemde cok guzel insan ictikce icesi gelio snrm oda zararli
  • Doğal olmayan her şey zararlı. İçlerindeki koruyucuyu geçtim, boya bile zararlı. Hatta boyayı da geçtim, rafine şekerin kendisi zaten başlı başına zararlı.
  • Bunların hepsi Matruşka bebekleri gibi. Birbirlerinden yok bir farkları. İçersinde Karbondiodsit var ki açınca hava kabarcıkları çıkıyor.

Arkadaşlar Coca-cola ve Pepsi ile ilgili gönderilen yazı; liseli birkaç genç arkadaşın ortak platformlarda yapılan tartışmalar sonucu aldıkları bir kararın ürünüdür. Bu yazı internet üzerinden gönderilerek yayılması amaçlanmıştır. Zaten onlar da \'boyalı basın\'dan ya da \'yaz eylemcisi\' kimi sivil toplum örgütlerinden ve siyasi parti gibi oluşumlardan destek beklemiyorlar. Yoksa hasa ulusal Coca-Cola ve Pepsi şirketlerimiz kendilerine yaptıkları parasal desteği ya da promosyon adı altında verilen \'sus\' paylarını vermezler. O liseli arkadaşlarınsa maddi açıdan bağımlı olduğu hiçbir kurum ve kuruluş yok. Tek istedikleri siyasi görüş ne olursa olsun ortak zeminde karar alabilme ve teorik bilgileri pratiğe geçirebilmelidir. Size gönderilen yazıda kolanın insan sağlığına karşı zararlarına değinilmistir. Ama tabi ki; işin bir de politik yönü vardır. Bu kadar zararlı bir içeceğin nasıl olurda bu kadar tüketilebilir olabilir ve biri Amerikan firması olmak üzere bu şirketlerin bu kadar kar elde edebilir?. 16-17 yaşındaki gençlerimiz de bunun arkasında ne olduğunu en az sizin kadar iyi biliyorlar. Unutmayın ki; bu firmalar reklamlarında Tarkan, Ricky Martin, Jennifer Lopez gibi ünlüleri kullanarak tüketimi bilinçsizce sorgulamadan gerçekleştirmek istemişlerdir.

Alıntıdır:

• Schweppes de Cola gibi Amerikan malı
  • Türk malı olsa bile zararlı olan bir şey içmemek lazım ama çok hoş bi tadı var mecbur içiyorum
  • Atın ölümü arpadan olsun boş ver benim içtiklerimin yanında o zemzem suyu gibi kalır
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ne malı olduğu farketmez çok güzel.kolayı sevmiyorum ztn schweppes tercihim
  • Schweppes mandalina mideye bile iyi geliyor. Midem çok hassas olduğundan bana baya iyi geliyor. Hem hazmettiryor hem de tadı çok güzel.
  • Sodyum benzoat yani E221 katkısı kullanan tüm ürünler kanserojendir. İçindekilere bakın görürsünüz.
  • Kola zararlı mı ki?
  • Abartıyorlar artık,alkol ya da sigara gibi bakmaya başladı millet....
  • nerdeyse 6 aydır gazlı içecek içmiyorum..

hepsi de zararlı..
  • Schweppes.. Süperdir kendileri, canım istedikçe içerim..

Muhteşem çekilmiş ince esprili bir anlayışı olan reklamları var, hastasıyım o leoparın..

Zaten ne zararlı değilki, herşey zararlı, böyle şeylere zararlı demek trend oldu artık.. O zararlı bu zararlı iyi hiçbişey yapmadan ot gibi oturalım o zaman!! Ne anladım ben o zaman böyle hayattan! Zararlı zararlı diyip işin içinden çıkmak kolay, adam yapmış geliştirmiş bunu bulmuş, madem zararlı diyorlar o zaman çıksınlar zararsız bişey geliştirsinlerde yeni onu içelim bizde.. Klasik klişe "Ayran iç" demesin bazı sivri akıllılar, onu zaten içiyorum ve çokta seviyorum, ama aynı şey hep içilmez..

Bunları (schweppes, kola vs) devamlı içerseniz bağımlı olursanız o zaman zararlıdır.. Ama arada sıradadan bişey olmaz.. Hatta işin aslı ne içerseniz herşey için bu böyledir, ayran limonata maden suyu, herşeyin fazlası zararlıdır..

Hem karbon dioksit o kadarda abartıldığı kadar zararlı değildir.. aksine sindirime yardımcı olur.. sonuçta doğal maden suyu sodasındakide karbondioksit..

Son olarakta Schweppes Amerikan orijinli değildir, yanlış hatırlamıyorsam İsviçrenin bir markasıdır hemde çok kült bir markasıdır. Şu son dönemde Coca Cola satın aldı yanlış hatırlamıyorsam, ama buna rağmen firma içinde biraz özerk gibidir Schweppes, zaten tadından reklamından vs bulunduğu konumdan belli.. Severim yani

• SCHWEPPES'in içinde bildiğim kadarıyla çok az miktarda bir alkol varmış..
  • Yukarıdaki linkte cola ile verilen deney örnekleri Myth Busters adlı programda denendi uygulandı. Sizce sonuç ne oldu. Şehir efsanesi oluyor artık bunlar.
  • schweppes tonic versiyonunu içmenizi mutlaka ama mutlaka tavsiye ederim arkadaşlar bi gün gördüğünüz yerde alın şimdi aranızdan diyenler olcaktır tonic alkollü diye ama alkollü değil
  • quote:

Orjinalden alıntı: Robinson_Crusoe

Atın ölümü arpadan olsun boş ver benim içtiklerimin yanında o zemzem suyu gibi kalır

hoca sen imzandaki zehirden içiyon heral? bi kaç sefer daha gördüm buna benzer mesajlarını da ondan soruyom.
  • quote:

Orjinalden alıntı: tamay_aytam

Yukarıdaki linkte cola ile verilen deney örnekleri Myth Busters adlı programda denendi uygulandı. Sizce sonuç ne oldu. Şehir efsanesi oluyor artık bunlar.

Hatırladığım kadarıyla doğru olduğu çıkmıştı...
  • havadaki soluduğumuz kurşun oranları ne olacak?sebze ve meyvelere sıkılan aşırı tarım ilaçları ne olacak?kolaya şvepse gelene kadar bunlar asıl can yakıyor. bir iki tane kola içince şveps içince hiç bir şey olduğu yok. öyle olsaydı avrupanın amerikanın yaş ortalaması bu kadar yükselmezdi. adamlar 100 yıla yakındır gazlı içecekleri tüketiyorlar hem de bizim 40-50 mislimiz kadar.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.