Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (577. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.410.664
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş
  • 2007 Scenic sahibiyim arkadaşlar. 2 sorum var bilenler cevaplarsa çok sevinirim. Birincisi aracın digital ekranından ya da klima vs gibi bir yerden gelen cik cik sesi. İnceden bir ses radyo kapalı iken net duyuluyor. Su sesi gibi dicem bilmiyorum fan motor sesi gibi de değil. Bu nedir sizce ve bir arıza göstergesi midir

İkincisi aracın sicakken çalışmaması. Captor arızası midir bu. Sogukken hic Sıkıntı yok ama tak diye çalışıyor. Bunu yaptırmak lazim mi ve bana kaça patlar sizce.

Herkese selamlar teşekkürler..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: zekitufantepe

selam arkadaşlar

2010 mart ayında 98.000 km otomatik vites 2004 model full bir scenic II dynamic aldım. 2013 temmuza kadar yaklaşık 50.000 km yol yaptım aracımı 150.000 km yıllardır her arabamı tamir ettirdiğim tamircime sattım ama pişmandım. yaklaşık 3-4 ay sonra arabayı almış olduğum sahibi beni aradı ve aracı tekrar almak istediğini söyledi. tamircimle görüştürdüm anlaştılar ve araba tekrar benden önceki sahibinin oldu . sonra 2013 temmuz da dizel bir araba alayım dedim 2004 ford fiesta aldım 1 ay bindikten sonra aracı sevemediğim için sattım. daha sonra tekrar scenic II aramaya başladım ve uzun uğraşlar sonunda 2013 eylül de Antalya'da ilk sahibinden servis kayıtlı 44.000 km bir scenic II full dynamic buldum. şu an yaklaşık bir buçuk yıldır da bu aracı kullanıyorum (60.000km deyim ) ve çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum. Scenic gerçekten alışkanlık yapan bir araç temiz bulursanız kaçırmayın üçe beşe bakmayın alın derim pişman olmazsınız. :) bu arada hareketli orta konsolda takılma yaşayan ilk basmadan sonra tekrar çalışması için bekleyen var mı aranızda. benim ikinci aracım ve ikisinde de aynı sorunu yaşadım ve çözümünü buldum. sorun yaşayan varsa paylaşabilirim. ilk aracımda ilk aracıma onarım maliyeti 85 tl iken (boşuna parça almışım) ikinci aracımda onarım maliyeti sıfır oldu. ufak bir operasyonla orta konsol problemsiz çalışıyor. iyi akşamlar...

zeki bey, bu araç için yorumunuzu alsam
    hem otomatik vites, hem de lpg açısından araç nasıldır? muhtemelen bu da sizin kullanıp sattıgınızda pişman oldugunuz araç ayarında

• nokmen kullanıcısına yanıt
    Bence de buji ve bobinleri takım halinde değiştirmek en iyisi.Bobinin biri bozulduysa diğerleri de yolda demektir.Belli bir ömrü var.bu şekilde yapacağınız yakıt tasarrufu sizi uzun vadede kara bile geçirir.Diğer bobinlerin arızasında ayrı ayrı uğraşmaktansa 400 tl vermek doğrusu....
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktorali

Bence de buji ve bobinleri takım halinde değiştirmek en iyisi.Bobinin biri bozulduysa diğerleri de yolda demektir.Belli bir ömrü var.bu şekilde yapacağınız yakıt tasarrufu sizi uzun vadede kara bile geçirir.Diğer bobinlerin arızasında ayrı ayrı uğraşmaktansa 400 tl vermek doğrusu....

Bu bobinleri en uygun nereden alabilirim peki? İnternetten getirtsem sağlam bir iş olur mu yoksa ne çıkarsa bahtımıza mı olur?

Adam tanesi 75 TL dedi, en az 40-50'de işçilik alsa bana 350 ye patlayacak.
    Gerçekten de yakıt tasarrufu için önemli bir konu galiba çünkü en son 30 lt dolu tank 240'larda ötünce (310 ortalamadır) iyice sinirim bozuldu. Cumartesiyi bekliyorum.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !
  • quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Bu bobinleri en uygun nereden alabilirim peki? İnternetten getirtsem sağlam bir iş olur mu yoksa ne çıkarsa bahtımıza mı olur?

Gerçekten de yakıt tasarrufu için önemli bir konu galiba çünkü en son 30 lt dolu tank 240'larda ötünce (310 ortalamadır) iyice sinirim bozuldu. Cumartesiyi bekliyorum.

Arkadaşım merhaba
    Bobin ve bujileri ben 1 hafta önce internette renotopdancısı diye bir siteden aldım,sattığı mal orjinal valeo,aracın fabrika montajındaki üstündeki parçanın aynısı,değiştirirsen 4 bobin ve 4 buji olarak takım halinde değiştirmende fayda var.işcilik o kadar tutmaz,20-25 tl ye değiştirirler.

• ben çok memnunum

uzun yolda hız sınırlarını aşmaya çalışmazsanız gayet tatmin edici 140-150 km hıza çıktığınızda araç otomatik 4 vites olduğu için çok bağırıyor ama 110-120 lerde rahatsız edici değil.
    düz yolda 180 hafif rampa aşağı 200 ü gören bir araç

otomatik vites hız sabitleme konfor araç konforu ve görüş açısı tercih sebebiniz olacak bir araçtır. lpgnin İzmir'de litre fiyatı 2.09 civarında ve bu aralar karmada 0,25-0,26krs civarında yakıt tüketiyor. lpg olarak 2. aracıma da lpg yi ben taktırdım ve ikisinde de brc tercih ettim. lpg kaynaklı sıkıntım sıfır hiç sorun yaşamadım. lpg taktırmak isteyenlere öneririm izmirde olanları taktığım yere de yönlendirebilirim.
    orta konsolun içinde ufak bir motor var ve o motorun içinde ısı ile devre dışı kalan bir parça var. ilk aracımda konsol kilidini çeken motoru değiştirdim. parçayı opel parçacısından buldum . enteresan olan 99 model opel astranın depo kapağının kilidi olduğu ortaya çıktı. (85 tl) 3 yıl önce
    yeni parçayı incelediğimde motorun içinde ısıyla devre dışı kalan parçaya rastlamadım. bu defa mevcut motordaki parçayı devre dışı bıraktım ve konsol sıkıntısız çalışıyor.

*ilk olarak konsolun sağında solunda bulunan kapakları çıkartılıyor
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM
    *daha sonra sağda 2 solda 2 dört vida var sökülüyor
    *şu an konsol boşa çıktı konsolu yerinden alırken alt taraftaki soketi çıkarıyoruz
    *sağda ve solda 3 er vida var vidalar çıkarılıp sürgülü sistem yerinden çıkarılıyor
    *sürgülü sistemi rayından çıkarmak için perçinle tutturulmuş beyaz plastik parçanın perçini kesilerek beyaz plastik parça yerinden çıkarılıyor
    *rayın hareket etmesi için siyah çubuk şeklindeki parça çekilerek rayın kilit sistemi manuel olarak devre dışı bırakılıyor.
    *kablonun bağlı olduğu siyah parça 2 vidası sökülerek yerinden çıkarılıyor. soketi de çıkarabilirsiniz .
    *parçanın geçme tırnakları açılarak parça ikiye ayrılıyor (biraz zor)
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM
    *motor a ulaşınca motor dağıtılıyor ve içindeki parçaya ince bir tel sarılarak iletkenlik özelliği katılıyor.

aynı adımlarla geri toplanıyor ve artık konsol sorunsuz çalışıyor.

toplarken keserek çıkardığımız perçinin yerine uygun bir vida takabilirsiniz.

gerekli malzemeler
    serviste konsol rayı değişiyor fiyatı 1550tl :) umarım faydalı olabilmişimdir takıldığınız bir nokta olursa sorabilirsiniz.

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

• quote:

Orijinalden alıntı: SARIHAN

quote:

quote:

Arkadaşım merhaba
    Bobin ve bujileri ben 1 hafta önce internette renotopdancısı diye bir siteden aldım,sattığı mal orjinal valeo,aracın fabrika montajındaki üstündeki parçanın aynısı,değiştirirsen 4 bobin ve 4 buji olarak takım halinde değiştirmende fayda var.işcilik o kadar tutmaz,20-25 tl ye değiştirirler.

Bahsettiğin sitede de fiyat aynı 75 TL. Demek ki söyledikleri fiyat makul.
    Ancak ben yine de arızalı olanı bulup şimdilik tekini değiştiricem ve hangisi olduğunu yazıcam faturasına, eğer yakın zamanda tekrarlarsa diğer üçünü birden değiştiricem.

Bujilerim de 1 yıllık, belki 6 ay daha götürür beni.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• zekitufantepe kullanıcısına yanıt
    eline sağlık dostum on numara bir çalışma olmuş..
  • Scenin 2 Dynamic araç aldım bugün OGS den geçerken OGS geçişi okumadı. Birazz araştırma sonucu araç camlarının sinyali okumasına engel olan sebepler olduğunu gördüm . Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Siz OGS aletinizi araç camının neresine takıyorsunuz

Orijinalden alıntı: muratozcan_41

Scenin 2 Dynamic araç aldım bugün OGS den geçerken OGS geçişi okumadı. Birazz araştırma sonucu araç camlarının sinyali okumasına engel olan sebepler olduğunu gördüm . Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Siz OGS aletinizi araç camının neresine takıyorsunuz

Hocam başima hic gelmedi ama forum sitelerinde gezerken görmüştüm böyle bir konuyu orda;orta dikiz aynasinin cevresindeki siyah noktali kisimlar varya oraya takilmasi gerekiyormus dilerseniz bir deneyin

• kaptan oguz K kullanıcısına yanıt
    Ben de aynı sorunu yaşadım. Söküp siyah noktalı kısma yapıştırdım yine okumadı. Sorunun benim hızımda olduğunu anladım. Hem siyah noktalı bölüme yapıştırılacak (atermik cam olmasından dolayı) hem de 30 km hız sınırına uyulacak. Hiç okumasada sorun yok çünkü ceza yazmadan önce plakanıza tanımlı HGS cihazı ve içinde para varmı diye bakılıyor eğer yeterli para varsa geçiş ücreti tahsil ediliyor.

quote:

Orijinalden alıntı: SARIHAN

quote:

quote:

Arkadaşım merhaba

Bahsettiğin sitede de fiyat aynı 75 TL. Demek ki söyledikleri fiyat makul.
    Ancak ben yine de arızalı olanı bulup şimdilik tekini değiştiricem ve hangisi olduğunu yazıcam faturasına, eğer yakın zamanda tekrarlarsa diğer üçünü birden değiştiricem.

Bujilerim de 1 yıllık, belki 6 ay daha götürür beni.

Tamamdır, tek arızalı bobini değiştirdik, usta da 75+5=80 TL aldı ve bu sorunu da hallettik. Teklemesiz araç kullanmak ne güzel birşeymiş :).

Bilgi olsun diye yazıyorum, araçta vites değiştirip hızlanmaya başladığında tekleme yapıyorsa bobinlerdendir.
    Bobin, bujinin takıldığı silindir şeklinde bir parça. Hepsi birden değiştirilirse 75x4 = 300 TL tutar ama buna gerek yok. Usta önce hepsini söktü ve kontrol etti, "dibinde sarılık gördüm" diyerek doğru tahmin ettiği 4. bobini değiştirdi.
    Tekleme ortadan kalktı. Eğer yanlış olsaydı teker teker değiştirerek sürüş testiyle bakılması gerekecekti.

• quote:

Orijinalden alıntı: muratozcan_41

Scenin 2 Dynamic araç aldım bugün OGS den geçerken OGS geçişi okumadı. Birazz araştırma sonucu araç camlarının sinyali okumasına engel olan sebepler olduğunu gördüm . Daha önce böyle bir durumla karşılaşan var mı? Siz OGS aletinizi araç camının neresine takıyorsunuz

Murat bey aynı aracdan bendede var,benim aracın camında hem OGS hemde HGS ustuste,cam atermik (metal katkılı) olduğundan okumuyor OGS ve HGS yi aynanın çevresindeki siyah noktalı yerlere yapıştırmak gerekiyor.
  • 2005 SCENİK 1.6 16 V aracın kaloriferi üfleme yapmıyor,bu aracı tanıyan bilen sökerken ve takarken kırmadan dökmeden aynı zamandada PARÇA ARTTIRMADAN bu işi yapabilecek elektrik işini bilen ÇOK ÇOK ACİL istanbul avrupa yakasında (İstanbul'da hava cok soğuk) işinin ehli usta tavsiyesi istiyorum

Orijinalden alıntı: zekitufantepe

orta konsolun içinde ufak bir motor var ve o motorun içinde ısı ile devre dışı kalan bir parça var. ilk aracımda konsol kilidini çeken motoru değiştirdim. parçayı opel parçacısından buldum . enteresan olan 99 model opel astranın depo kapağının kilidi olduğu ortaya çıktı. (85 tl) 3 yıl önce
    yeni parçayı incelediğimde motorun içinde ısıyla devre dışı kalan parçaya rastlamadım. bu defa mevcut motordaki parçayı devre dışı bıraktım ve konsol sıkıntısız çalışıyor.

*ilk olarak konsolun sağında solunda bulunan kapakları çıkartılıyor
    *daha sonra sağda 2 solda 2 dört vida var sökülüyor
    *şu an konsol boşa çıktı konsolu yerinden alırken alt taraftaki soketi çıkarıyoruz
    *sağda ve solda 3 er vida var vidalar çıkarılıp sürgülü sistem yerinden çıkarılıyor
    *sürgülü sistemi rayından çıkarmak için perçinle tutturulmuş beyaz plastik parçanın perçini kesilerek beyaz plastik parça yerinden çıkarılıyor
    *rayın hareket etmesi için siyah çubuk şeklindeki parça çekilerek rayın kilit sistemi manuel olarak devre dışı bırakılıyor.
    *kablonun bağlı olduğu siyah parça 2 vidası sökülerek yerinden çıkarılıyor. soketi de çıkarabilirsiniz .
    *parçanın geçme tırnakları açılarak parça ikiye ayrılıyor (biraz zor)
    *motor a ulaşınca motor dağıtılıyor ve içindeki parçaya ince bir tel sarılarak iletkenlik özelliği katılıyor.

aynı adımlarla geri toplanıyor ve artık konsol sorunsuz çalışıyor.

toplarken keserek çıkardığımız perçinin yerine uygun bir vida takabilirsiniz.

gerekli malzemeler
    serviste konsol rayı değişiyor fiyatı 1550tl :) umarım faydalı olabilmişimdir takıldığınız bir nokta olursa sorabilirsiniz.

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM

paylaşımlar çok iyi teşekkür ederiz
    benm konsolda çalışmıyo ama motora inemedim ben yani sökemedim özellikle alttaki vidaları söktüm ama konsolu sökemedim hareketli kol dayama koçakalrı felan oralardada vida var ama açamadım bide o işlemi gösterirsen sevinirim
    ayrıca motora indik diyelim motorumu değiştirelim yoksa motorun iletkenliğinimi arttıralım büyük ihtimal motor çalışmıyodur

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.