Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (288. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
5 Misafir (3 Mobil) - 2 Masaüstü3 Mobil
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.410.853
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: Galile

Zaymins geçmiş olsun;

Bu günlerde benzer sıkıntıları bende yaşıyorum.

Aracın normal muayenesini 3 ay önce yaptırmış olmama rağmen, geçenlerde başıma gelen hırsızlık olayında ruhsatımda çantamla beraber çalınınca mecburen yeniden muayane yollarına düştük.

Geçen yıllarda muamelecei denen adamlardan çok canım yandığı için 3 ay önceki muayeneyi kendim yaptırmıştım ve ilk seferde muayeneden geçtim.
    İşlerimin yoğunluğu sebebiyle muayene ve ruhsat takip işlerine vakit ayırma imkanım olmadı ve işlemleri bile 3 hafta sonra ancak başlatabildim.

Önce LPG muayenesinde regüratörden gaz kaçağı tespit edildi, bir kaç yeri dolaşmama hepsi ağız birliği yapmışçasına rağmen conta değişiminin olmadığını regüratörün komple değişceğini söylediler, fiyat 250-300 TL civarında. Alternatif olarak bir yerde az kullanılmış bir regüratör bulduk ve 150 liraya onu taktırdık. Sözde bizim eski regüratörden performansı daha iyiymiş, araba daha hızlı devirlenip daha az yakacakmış.

3 ay önce muayeneden gecen araç bu defa 4 ağır kusurla ilk seferinde geçemedi. Park lambalarından biri sönmüş, cam yıkama sistemi çalışmıyormuş! (muayeneye giderken hava yağumurlu yollar çamurlu olduğu için meğer silecek suyu bitmiş..) Eksoz sallanıyormuş .. bilmem ne bilme ne ... Bunlar ağır kusurlar, hafif kusurları yazmıyorum bile.

Gittiğim eksozcu aracın eksozunda her hangi bir sallanma olmadığını söylesede, sadece görüntü oluşturmak için eksoz bağlantı lastiklerini yeniledik. Cam suyunu koyunca "cam yıkama sistemi" de çalıştı, bir de ampul ilave ettik ve muayeneden bu şekilde geçtik.

İşlemleri vekaleten bir arkadaşa verdiysem de çıkan sorunlar nedeniyle 2. gün ben gitmek zorunda kaldım. Şimdi evrak ıvır zıvırları tamamlandı ve önümüzdeki hafta Trafik Tescilden ruhsatımızı bekilyoruz...

Bunca hengamenin tek tesellisi araçta bir gaz sızıntısının bir tespit edilmesi oldu... LPG ci regüratörlerin 50 000 km de değişmesi gerektiğini söylüyor..

Velhasıl 3 ay öce yaptırdığım muayenenin tekrarı ve ruhsat için yaptığım masraflar 500 TL (regüratör masrafı hariç) ...

Muayenede görevli aracı daha içeriye sokmadan, silecek suyu kutusunun üst kısmındaki lastik fitili sökmeye çalışıyordu. Merak edip kafamı uzatınca görevlinin şase nosunu okuduğunu ve aracın şase nosunun lastik fitilin altında kaldığını gördüm. Bugüne kadar bende bagajda simit tankın altında zannediyor ve sağ kapı çıtasının üstündeki etiketten okuyorlar sanıyordum.

Sende bir bakarsan belki aynı yerde bulabilirsin.

Selamlar

quote:

Orijinalden alıntı: zaymins

Az önce muayeneden geldim...
    Aracım hasarlıydı önceki günlerde bu hasarın tamiri için Aksigorta ve Autoking işbirliksizliği yüzünden
    (daha çok Aksigortanın daha doğrusu eksperinin işbilmezliği ve parça tedariğinde gösterdiği ilgisizlik ve savsaklık) araç ancak dün toplanabildiği..
    Burada aksigortayı ve ekperini yerdiğim kadar Autokingi övmek isterim... biri ne kadar ilgisiz ve savsak ise öbürü o kadar ilgili ve itinalı..
    Dün aracın sızdırmazlık raporunu aldım. Gazı kesen röle çalışmıyormuş.. 26 küsür TMMOB ücreti 50 lirada parça parası 76 dün gitti..
    Aracı muayeneye götürdüm. herşey tamam ama ŞASE NO okunamadı.. Ağır kusur ve geçmedi..
    Gerçi 1 ay süre tanıdılar ama ben hemen LPG ciye gittim ve durumu söyledim. Zira Şase no Simit tankın altında kalıyor malum..
    LPG montajcısı Sağ orta direğin altındaki çıkartmayı gösterdi.. ruhsattaki numaraya baktı.. Güya ruhsatta numara uzun uzun yazıyorsa tankı sökmeye gerek yokmuş..
    Aynen bu bilgiyle tekrar TuVturke gittim ama oradaki muayene erbabları bunu kabul etmedi..
    Tekrar LPG ciye geldim.. şu an çok yoğunuz.. nasıl olsa 1 ay musaden var yarın falan gel dediler..
    Ben rahat etmem..
    Çektim arabayı dükkanımın önüne..
    LPG tankını şaseye sabitleyen iki büyük somun ve vidayı söktüm..
    borular zaten esnek
    simit tankı hafif kaldırıp, araya tahtadan takoz koydum.. Şase no görünüyor..
    Tekrar TUvturke gittim.. Şase noyu gördüler okudular ve muayeneden hafif kusurlu geçtim..
    126 lira muayene ücreti..
    Hafif kusur neymiş.. : Trafik setinde bazı eksikler varmış... iyide hiç bakmadı bile..
    birde camda lpg çıkartması yokmuş.. oldu onu yapıştırayımda ondan sonra hiç bi marketin kapalı garajına giremeyim.. 10 dakkalık park 1 saat döndur market önünde artık..

Önemle hatırlatayım.. Avrupada Sadece LPG li araçların parkedebildiği ve hatta sadece lpg li araçlara ücretsiz otoparklar var..
    Yani gelişmiş ülkelerde lpg li araç kullanmak ödüllendirilirken bizde cezalandırılıyor.. buda ayrı bir zoruma gidiyor.

Alıntıları Göster
    Otomatik vitesli araç kullanan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Benim Scenic'te durup, vitesi "P" ye aldıktan sonra , "R" ye alıp, R den çıkartırken vites kutusundan gelen bir sarsıntı oluşuyor. Benim araç 2.0 16V. Eşimde otomatik MODUS var. 1.6 16V onun arabasındaki şanzımanda bu olmuyor. Acaba bu durum bir problem belirtisi mi, yoksa normal bir durum mu ?

• o dediğin sarsıntı dişlilerin birbirine geçişi sonrasında aracın hareket etmek istemesinden ancak halen frenlemeden dolayı gidememesinden kaynaklanıyor anlatımdan yanlış anlamadıysam.

aynısı P den veya R den D ye veya tersi harekette de oluyor olmalı.

ben aracı durdurduğumda P ye almadan önce el freninin devreye girmesini sağlıyorum, sonrasında P de bırakıyorum aracı.

aracı direk P de stop veya park etme önce el frenin devreye girsin (manuel veya otomatik)...

quote:

Orijinalden alıntı: Cyio98

Otomatik vitesli araç kullanan arkadaşlara bir şey sormak istiyorum. Benim Scenic'te durup, vitesi "P" ye aldıktan sonra , "R" ye alıp, R den çıkartırken vites kutusundan gelen bir sarsıntı oluşuyor. Benim araç 2.0 16V. Eşimde otomatik MODUS var. 1.6 16V onun arabasındaki şanzımanda bu olmuyor. Acaba bu durum bir problem belirtisi mi, yoksa normal bir durum mu ?

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

o dediğin sarsıntı dişlilerin birbirine geçişi sonrasında aracın hareket etmek istemesinden ancak halen frenlemeden dolayı gidememesinden kaynaklanıyor anlatımdan yanlış anlamadıysam.

aynısı P den veya R den D ye veya tersi harekette de oluyor olmalı.

ben aracı durdurduğumda P ye almadan önce el freninin devreye girmesini sağlıyorum, sonrasında P de bırakıyorum aracı.

aracı direk P de stop veya park etme önce el frenin devreye girsin (manuel veya otomatik)...

quote:

Orijinalden alıntı: Cyio98

Alıntıları Göster
    Selam,

2009 Scenic II'mde yol bilgisayarımın hatalı ölçüm yaptığını düşünüyorum. Şöyle ki, toplam yakıt tüketimi değeri, depoyu doldurduğum değerden %10 eksik oluyor. Servise sorduğumda, sapmanın normal olduğunu söylediler, sizde de aynı sorun var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: ahmkara

Selam,

2009 Scenic II'mde yol bilgisayarımın hatalı ölçüm yaptığını düşünüyorum. Şöyle ki, toplam yakıt tüketimi değeri, depoyu doldurduğum değerden %10 eksik oluyor. Servise sorduğumda, sapmanın normal olduğunu söylediler, sizde de aynı sorun var mı?

Bazen pompacılar benzini pompa attığı yerde bırakıyor. Bazıları da alabildiği kadar dolduruyor. Bundan dolayı da fark olabilir.

Orijinalden alıntı: SWANTON

arkadaşlar merhaba, bugün daha önceden tanıdığım bir reno servisine uğradım cam açma kapama düğmelerinin ışıkları yanmıyor diye benden tanıdık işi ne kadar istetiler, iki düğmeye 120 tl bende hürmet duygularımla teşekkür ederek oradan ayrıldım, Ankarada konya sokak var bütün elektronikçilerin olduğu sokak gittim ikitane lamba aldım tanesi 25 kuruş taktım eskisinden iyi oldu; Allah kimseyi vicdansız servislerin eline düşürmesin !!!

Alıntıları Göster
    selamlar. arkadaşlar aküye giden kablolar çıakartılıp biraz beklenirse beyindeki kayıtlı arızalar sıfırlanırmı bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..bir sorum daha var lpg kitlerindeki enjektörlermi ateşlemeyi sağlıyor acaba . yani lpg ile çalışırken benzin bujileri ateşleme yapmıyormu..iyi günler dilerim.

• quote:

Orijinalden alıntı: maviay34

selamlar. arkadaşlar aküye giden kablolar çıakartılıp biraz beklenirse beyindeki kayıtlı arızalar sıfırlanırmı bilgisi olan arkadaşlar cevaplarsa sevinirim..bir sorum daha var lpg kitlerindeki enjektörlermi ateşlemeyi sağlıyor acaba . yani lpg ile çalışırken benzin bujileri ateşleme yapmıyormu..iyi günler dilerim.

Alıntıları Göster
    Akü kablolarını sökmeni hiç tavsiye etmem. Bu durumda beyindeki hata mesajları silinmeyeceği gibi Akü devre dışı kaldığından aracın beyninde bir sürü daha hata mesajı kayıt olacaktır.
    Nereden biliyorsun dersen, Benim araca Ziebart'ta uygulama yaparken aküüyü çıkartmışlar. Oradan biliyorum. Sadece serviste bilgisayara bağlayarak araçtaki hata mesajları silinebilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Clio98

Akü kablolarını sökmeni hiç tavsiye etmem. Bu durumda beyindeki hata mesajları silinmeyeceği gibi Akü devre dışı kaldığından aracın beyninde bir sürü daha hata mesajı kayıt olacaktır.
    Nereden biliyorsun dersen, Benim araca Ziebart'ta uygulama yaparken aküüyü çıkartmışlar. Oradan biliyorum. Sadece serviste bilgisayara bağlayarak araçtaki hata mesajları silinebilir.

Alıntıları Göster
    Benim arabada bazı sapıtmalar olmaya başladı...

arka silecek suyu için sağ kolun başını çevirdiğimde ön cam silecek suyuda fışkırıyor.. eskiden böyle değildi..
    bugünde başka bir enteresanlık oldu..
    kapıları açmak için anahtardaki uzaktan kumandaya bastığımda dörtlü flaşör birkere yanıp sönüyor.. ama kilitlerken yanmıyor.. önceki günlerde kilitlerken iki kere yanıp sönüyordu...
    inşallah büyük bir arızanın habercisi değildir bu enteresanlıklar...

• quote:

eğer benim ki gibiyse her zaman yapmıyordur.niye olduğunu bilmiyorum ama yöntem şu; sarsılma olacağı zaman vites sertleşiyor.sanki p den çıkmak istemezmiş gibi.bu durumda fren pedalına daha sert basıp vitesi p den çıkarın...o zaman sarsıntı çok daha az oluyor...eğimli bölgelere park sonrası bu çok daha fazla oluyor...

Orijinalden alıntı: vb35

quote:

eğer benim ki gibiyse her zaman yapmıyordur.niye olduğunu bilmiyorum ama yöntem şu; sarsılma olacağı zaman vites sertleşiyor.sanki p den çıkmak istemezmiş gibi.bu durumda fren pedalına daha sert basıp vitesi p den çıkarın...o zaman sarsıntı çok daha az oluyor...eğimli bölgelere park sonrası bu çok daha fazla oluyor...

Alıntıları Göster
    arkadaşlar elimde 2 adet renault amortisör var durumu çok temiz eğer hoşnut kalmazsanız iade edebilirsiniz. bir de 15 inc stepne jantı ve lastiği var amortisörler tanesi 35 tl stepneyi de 35 e vereceğim düşünen olursa. pmlesin.

• quote:

arka silecek suyu için sağ kolun başını çevirdiğimde ön cam silecek suyuda fışkırıyor.. eskiden böyle değildi..
    kapıları açmak için anahtardaki uzaktan kumandaya bastığımda dörtlü flaşör birkere yanıp sönüyor.. ama kilitlerken yanmıyor.. önceki günlerde kilitlerken iki kere yanıp sönüyordu...

Aracın içine su kaçmış olabilir. benim araçta da böyle şeyler olmuştu sonunda içine su kaçtığını anladık. Bi baktır istersen

Orijinalden alıntı: TSM76

quote:

Aracın içine su kaçmış olabilir. benim araçta da böyle şeyler olmuştu sonunda içine su kaçtığını anladık. Bi baktır istersen

Alıntıları Göster
    OTOmatik şanjuman yağını değiştirdim vites geçişleri özellikle 1 den 2 ye biraz sert idi şimdi hissedilir derecede bir iyileşme var geçişler yumuşadı usta iyi yağı kymadan önce adı yağ koyup bir tur attıralım içerisi temizlensin onu süzelim iyi yağ koyalım dedi ben gerek yok dedim.
    yağın ömürelük olma durumnu usta ya sordum aslın da ömürlük diyorlar şanjuman bozulana kadar ömrü var diyor firmalar bozulduktan sonra yağda değişiyor ve böylece yağ ömürlük oluyor, aslında her 80 100 bin km de değişse iyi oolur dedi .
    fiyat ise ; 63tl 3,5 lt yağ aldı
    bu arkadaş sadece oto şanzumanı ile uğraşıyor ben ilk defa iş yaptırdım ilgi alaka bilgi tecrübe iyi
    antalyadaki arkadaşlara adres verebilirim

• quote:

Orijinalden alıntı: zaqwert

OTOmatik şanjuman yağını değiştirdim vites geçişleri özellikle 1 den 2 ye biraz sert idi şimdi hissedilir derecede bir iyileşme var geçişler yumuşadı usta iyi yağı kymadan önce adı yağ koyup bir tur attıralım içerisi temizlensin onu süzelim iyi yağ koyalım dedi ben gerek yok dedim.
    yağın ömürelük olma durumnu usta ya sordum aslın da ömürlük diyorlar şanjuman bozulana kadar ömrü var diyor firmalar bozulduktan sonra yağda değişiyor ve böylece yağ ömürlük oluyor, aslında her 80 100 bin km de değişse iyi oolur dedi .
    fiyat ise ; 63tl 3,5 lt yağ aldı
    bu arkadaş sadece oto şanzumanı ile uğraşıyor ben ilk defa iş yaptırdım ilgi alaka bilgi tecrübe iyi
    antalyadaki arkadaşlara adres verebilirim

Alıntıları Göster
    MERHABA ARKADASLAR. BEN DE KASIM AYINDA SCENIC 1.5 DCI 80 HP 2006 (ANCAK 2005 AĞUSTOS ÇIKIŞLI) ALARAK ARANIZA KATILDIM. FORUMDAN COK ŞEY ÖĞRENDİM. TESEKKUR EDERİM. BEN DE YENI EDİNDİĞİM SİZİN DE BELKİ DAHA ÖNCE BİLDİĞİNİZ BİR ŞEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM. INTERNETTE GEZINIRKEN RENAULT'UN İNGİLTERE SİTESİNDEKİ FORUMLARDA BBC DE YAYINLANAN WATCHDOG (TÜKETİCİ HAKLARIYLA İLGİLİ PROGRAM) ADLI PROGRAMDA SCENIC II 'LERDE PROBLEM OLAN EKRAN ARIZALARINDAN BAHSEDIYORDU. BU ARIZANIN YAPILMASI ICIN RENAULT ONCEDEN 430 POUND CİVARI PARA ISTERKEN ARIZANIN PEK COK ARABADA MEYDANA GELMESI SONUCU BUNUN RENAULT TARAFINDAN ARABA 3 YASIN ALTINDA VE 60.000 MILI DE DOLDURMAMISSA BUNUN RENAULT TARAFINDAN UCRETSIZ GİDERİLDİĞİ, EĞER 3 YASIN ÜSTÜNDEYSE 429 POUND OLAN ÜCRETİN 100 POUNDUDUN MUSTERI GERİ KALANIN DA RENAULT TARAFINDAN KARSILANDIĞI YAZILIYDI. ISTERSENIZ BBC ADRESİ BEN DE KONUYLA İLGİLİ OLARAK RENAULT TÜRKİYEYE MESAJ ATTIM. YANITLARINI BEKLİYORUM. HER NE KADAR OLUMLU BİR YANIT BEKLEMESEM DE BÖYLE BİR DURUM İÇİN BİZ SCENIC SAHİPLERİ TARAFINDAN GEREK TELEFON GEREKSE MESAJ ATARAK RENAULT TÜRKİYE DE HAKKIMIZI ARAMAMIZ GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM. BU ARIZA BENİM BAŞIMA GELMEDİ ANCAK ANLADIĞIM KADARIYLA BU HER AN OLABİLECEK BİRŞEY VE BİZİM DE ELEKTRONİKCİLERİN İNSAFINA BIRAKILMAMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. BU HABERDE SÖYLENEN BAŞKA BİRŞEYDE ARIZANIN ÖZELLİKLE 2004 VE 2005 YILLARINDA ÜRETİLEN SCENICLERDE OLDUĞUYDU.

• quote:

Orijinalden alıntı: scenicli

MERHABA ARKADASLAR. BEN DE KASIM AYINDA SCENIC 1.5 DCI 80 HP 2006 (ANCAK 2005 AĞUSTOS ÇIKIŞLI) ALARAK ARANIZA KATILDIM. FORUMDAN COK ŞEY ÖĞRENDİM. TESEKKUR EDERİM. BEN DE YENI EDİNDİĞİM SİZİN DE BELKİ DAHA ÖNCE BİLDİĞİNİZ BİR ŞEYİ PAYLAŞMAK İSTİYORUM. INTERNETTE GEZINIRKEN RENAULT'UN İNGİLTERE SİTESİNDEKİ FORUMLARDA BBC DE YAYINLANAN WATCHDOG (TÜKETİCİ HAKLARIYLA İLGİLİ PROGRAM) ADLI PROGRAMDA SCENIC II 'LERDE PROBLEM OLAN EKRAN ARIZALARINDAN BAHSEDIYORDU. BU ARIZANIN YAPILMASI ICIN RENAULT ONCEDEN 430 POUND CİVARI PARA ISTERKEN ARIZANIN PEK COK ARABADA MEYDANA GELMESI SONUCU BUNUN RENAULT TARAFINDAN ARABA 3 YASIN ALTINDA VE 60.000 MILI DE DOLDURMAMISSA BUNUN RENAULT TARAFINDAN UCRETSIZ GİDERİLDİĞİ, EĞER 3 YASIN ÜSTÜNDEYSE 429 POUND OLAN ÜCRETİN 100 POUNDUDUN MUSTERI GERİ KALANIN DA RENAULT TARAFINDAN KARSILANDIĞI YAZILIYDI. ISTERSENIZ BBC ADRESİ BEN DE KONUYLA İLGİLİ OLARAK RENAULT TÜRKİYEYE MESAJ ATTIM. YANITLARINI BEKLİYORUM. HER NE KADAR OLUMLU BİR YANIT BEKLEMESEM DE BÖYLE BİR DURUM İÇİN BİZ SCENIC SAHİPLERİ TARAFINDAN GEREK TELEFON GEREKSE MESAJ ATARAK RENAULT TÜRKİYE DE HAKKIMIZI ARAMAMIZ GEREKTİĞİ DÜŞÜNCESİNDEYİM. BU ARIZA BENİM BAŞIMA GELMEDİ ANCAK ANLADIĞIM KADARIYLA BU HER AN OLABİLECEK BİRŞEY VE BİZİM DE ELEKTRONİKCİLERİN İNSAFINA BIRAKILMAMAMIZ GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM. BU HABERDE SÖYLENEN BAŞKA BİRŞEYDE ARIZANIN ÖZELLİKLE 2004 VE 2005 YILLARINDA ÜRETİLEN SCENICLERDE OLDUĞUYDU.

Alıntıları Göster
    TSM76 teşekkür ederim ilgin için... acaba araçta nereye su kaçarsa bu sorun oluşuyor net bilgin varmı..

@scenicli.. hayırlı uğurlu olsun... benimki scenic I olduğu için sizinle aynı sorunu (çok şükür ki) paylaşmıyorum.
    ancak scenic II sahiplerinin çok muzdarip olduğu bu ekran arızası için benim size acizane bir tavsiyem olacak..
    eğer 2-3 kişi bunu başlatırsa bende muhtemel scenic II binicisi olacağım için dester veririm.
    Şu an bu sitede Scenic III için açılan bir başlık var.. İnternet ortamında araç araştırması yapıpta Scenic III düşünenlerin bence kesinlikle rastladığı bir başlıktır.. Halihazırda Scenic II sahipleri bu başlığa ekran arızasından bahsedip çok sayıda ve rahatsız edici bir sorundan muzdarip olduklarını yazarlarsa ve bu konu Renault Türkiyenin dikkatini çekerse, yeni araç satabilmek için eminimki bu konuya el atacaklardır..
    Bu halen scenic II sahibi olup ekran sorunu yaşayanlara büyük bir hizmet olacaktır.. hemde renault türkiyenin hanesine yazılacak çok güzel bir puan olacaktır diye düşünüyorum.. firma için çok güzel bir reklam ve prestij unsuru olabilir gibime geliyor.

• quote:

TSM76 teşekkür ederim ilgin için... acaba araçta nereye su kaçarsa bu sorun oluşuyor net bilgin varmı..

@scenicli.. hayırlı uğurlu olsun... benimki scenic I olduğu için sizinle aynı sorunu (çok şükür ki) paylaşmıyorum.
    ancak scenic II sahiplerinin çok muzdarip olduğu bu ekran arızası için benim size acizane bir tavsiyem olacak..
    eğer 2-3 kişi bunu başlatırsa bende muhtemel scenic II binicisi olacağım için dester veririm.
    Şu an bu sitede Scenic III için açılan bir başlık var.. İnternet ortamında araç araştırması yapıpta Scenic III düşünenlerin bence kesinlikle rastladığı bir başlıktır.. Halihazırda Scenic II sahipleri bu başlığa ekran arızasından bahsedip çok sayıda ve rahatsız edici bir sorundan muzdarip olduklarını yazarlarsa ve bu konu Renault Türkiyenin dikkatini çekerse, yeni araç satabilmek için eminimki bu konuya el atacaklardır..
    Bu halen scenic II sahibi olup ekran sorunu yaşayanlara büyük bir hizmet olacaktır.. hemde renault türkiyenin hanesine yazılacak çok güzel bir puan olacaktır diye düşünüyorum.. firma için çok güzel bir reklam ve prestij unsuru olabilir gibime geliyor.

Alıntıları Göster
    Ekran arızasının başımıza gelmemiş olması, gelmeyeceğnin garantisi değil tabii ki.
    Ancak 100 pound yaklaşık 240 TL tutuyor, zaten o paraya bu parçayı tamir ediyorlar piyasada
    hatta ben bu tamir işini yapanlardan birinin linkini buradan alıp kendime kayıt ettim
    ( )
    ama arızanın olmaması daha iyi bir temenni tabii ki..

• quote:

Orijinalden alıntı: kocaballi

Ekran arızasının başımıza gelmemiş olması, gelmeyeceğnin garantisi değil tabii ki.
    Ancak 100 pound yaklaşık 240 TL tutuyor, zaten o paraya bu parçayı tamir ediyorlar piyasada
    hatta ben bu tamir işini yapanlardan birinin linkini buradan alıp kendime kayıt ettim
    ( )
    ama arızanın olmaması daha iyi bir temenni tabii ki..

Alıntıları Göster
    zaqwell yağın markasını ve kodunu yazabilirmisin acaba

• quote:

Orijinalden alıntı: can2

markasını bilmiyorum fakat litresi 18 tl
    internetten araştırdımda castrol yağların iyi olduğu kanısı uyandı bende castrol dişli yağı otomatik şanzumana konulurmu acaba diye düşündüm
    fakat zamann bulamadım hemen işimi halletmem gerekti
  • quote:

Orijinalden alıntı: zaqwert

quote:

Orijinalden alıntı: can2

markasını bilmiyorum fakat litresi 18 tl
    internetten araştırdımda castrol yağların iyi olduğu kanısı uyandı bende castrol dişli yağı otomatik şanzumana konulurmu acaba diye düşündüm
    fakat zamann bulamadım hemen işimi halletmem gerekti

Alıntıları Göster
    bugün emniyet kemer uyarı lambasını değiştirmek için ön göğüsü söktüm. konsoldaki tweter ların kapağını sökünce 2 tane T20 vida var söküyorsunuz. sonra göğüsü size bakan tarafından kaldırıyorsunuz hoop göğüs elinizde. dipsiz ampullerin en küçüğünden ampul. radyo ekranının da bir tane lambası patlamıştı açmışken hepsini yenisi ile değiştirdim. yarın öbürgün diğerleride patlayınca tekrar uğraşmayayım diye. 2ad. ekran 2ad. de kapı ve emniyet kemer göstergesi lambası olmak üzere toplam 4 tane. hadi kalın sağlıcakla.

• quote:

quote:

Selam,

Bazen pompacılar benzini pompa attığı yerde bırakıyor. Bazıları da alabildiği kadar dolduruyor. Bundan dolayı da fark olabilir.

O kadarina dikkat ediyorum elbette, hani pompadan mi kaynaklaniyor diye farkli istasyonlari da denedim hep ayni.

quote:

quote:

Selam,

O kadarina dikkat ediyorum elbette, hani pompadan mi kaynaklaniyor diye farkli istasyonlari da denedim hep ayni.

Alıntıları Göster
    Bugün farkına vardım arkadaşlar.İzmir'de çok yağış vardı sabah. Silecekleri yüksek hızda çalıştırıyordum. Arabam trafik ışığında durduğunda silecekler otomatik en düşük hıza geçiyor. Birkaç defa denedim. Araç durduğunda silecek hızı yavaşlıyor.İlginç....(2002 1.6 DYN.Otomatik)

• quote:

Su tahliyelerinden olabilir. Yani yağmur yağdığı zaman suyu tahliye edemzse içeri su girer. koltukların altı falan su dolar ama sen bunu hissedemessin. Bak bende ne oldu. Benim aracı eşim kullanıyor. Sağa sinyal veriyor sol arka cam açılıuor, sola sinyal veriyor sol arka cam açılıyor. Ne idedik. Arabanın içine cin mi girdi ne :) Servise gittik. Cin değil su girmiş dediler. Ben de gözümle gördüm inanamadım. İşte bölee. Sen de bi baktır bakalım

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.