Şimdi Ara

SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM (576. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
3 Misafir (2 Mobil) - 1 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13.162
Cevap
141
Favori
1.410.672
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: onbirhood

http://www.sahibinden.com/ilan/vasita-otomobil-renault-ogretmenden-kazasiz-2005-yeni-lpg-li-93-binde-195386196/detay

ne dersiniz?

Yardımcı olursanız sevinirim. Nasıl sizce araç-fiyat

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Orijinalden alıntı: senolerdem

Araç güzel duruyor fiyatı biraz kirdirabilirseniz sanki daha iyi olacak gibi inşallah hayirli si olsun

Teşekkürler bakalım ikizlerimiz için artık scenic picasso türü mpv arıyoruz. Tüp konusuna ne dersiniz peki. Şikayet sorun özellikle güvenlik açısından yaratır mı? Hiç tüplü araç kullanmadığım için biraz tereddütlüyüm.

• Merhabalar bilir kişilere birşey sormak istiyorum scenic rx4 aracım var 2002 model sağ arka farı geri geri gelirken kırdım acaba normal sceniclerle aynımıdır farı bilgilendirirseniz sevinirim teşekkürler...
  • nokmen kullanıcısına yanıt
    Arkadaşım aracınız kaç model bilemedim ancak Salıncakla birlikte satılan parça orjinal olarak piyasada 80 tl serviste 180 tl bence de komple değiştirmekte fayda var.Birde bende 2005 privilege var, ağır olduğu için herhalde çabuk bozuluyor.Emisyon için bazen yakıta bağlı olabiliyor.Bazende katalitik konvertör arızasında olabilir.Bence çok önemli değil ama yakışta artış olabiliyor.
  • Tüpün sorun çıkarma olasılığı çok az ben 5 yılı aştı tüplü kullanıyorum ve çevremizde basın yayın organlarından takip edebildiğim kadarıyla gerektiğinde bakımını yaptırdığınız da hiçbir sorun olmuyor bakımdan kastım tüp bağlantı hortumlarindan gaz kaçırdığını göre göre aracı o şekilde kullanmaktan bahsediyorum onun dışında hiçbir güvenlik açısından sorun olmaz.Aile için iyi bir tercih olduğunu düşünüyorum hayirlisi olsun.

• Merhaba,2005 1.6 16V lpg+benzinli manUel vites scenic sahibi olalı henüz 1 ay oldu,aracı aldıkdan sonra rutin bakım olan yağ filtre değişimlerini yaptırdım,araçda hem benzinde hemde lpg de tekleme vardı,sebep olarak buji ve bobinler gösterildi,valeo orjinal 4 adet bobin ve renault marka orjinal bujilerle değişim yapıldı ..buna rağmen eskiye oranla az olmakla birlikte gene arada tekleme yapıyor,sorun ne olabilir..2. olarak kalorifer düğmesi bütün seviyeleri çalışır göstermesine rağmen üfleme yapmıyor.fan motoru dönmüyor...Yetkili servise gitsem adamlar anasının nikahını istiyorlar,özel servislerdede herkes bu araclardan anlamıyor,tamir edeyim derken hep berbat edebiliyorlar..Bu yazdığım sorunlar hakkında bilgisi tecrübesi olan arkadaşlar var ise yardımcı olmalarını rica ediyorum.
  • Ben de 2005 otomatik privilege var; yaklaşık 5 yıldır gaz ile kullanıyorum. Prins marka taktırmıştım biraz pahalı olmuştu ama herhangi bir sorun çıkartmadı.Eğer eşiniz kullanacaksa otomatik tavsiye ederim.Bayanlar için ideal kullanışlı.Tabii çocuklu aileler içinde !
    SCENİC 1.6 16V LPG+BENZİN
  • quote:

Orijinalden alıntı: Doktorali

Ben de 2005 otomatik privilege var; yaklaşık 5 yıldır gaz ile kullanıyorum. Prins marka taktırmıştım biraz pahalı olmuştu ama herhangi bir sorun çıkartmadı.Eğer eşiniz kullanacaksa otomatik tavsiye ederim.Bayanlar için ideal kullanışlı.Tabii çocuklu aileler içinde !

Teşekkür ederim. Gönül ister ki otomatik olsun ama önceki sayfada linkini verdiğim aracı düşünüyorum. 95bin manuel 2005 zavoli lpg. Hayırlısı bakalım. Lpg sorun cıkarmazsa dizelden de tutumlu olur sanırım

Arkadaşım aracınız kaç model bilemedim ancak Salıncakla birlikte satılan parça orjinal olarak piyasada 80 tl serviste 180 tl bence de komple değiştirmekte fayda var.Birde bende 2005 privilege var, ağır olduğu için herhalde çabuk bozuluyor.Emisyon için bazen yakıta bağlı olabiliyor.Bazende katalitik konvertör arızasında olabilir.Bence çok önemli değil ama yakışta artış olabiliyor.

Salıncakla birlikte orjinaliyle değiştirdim. Almadan önce değiştirecek adam orjinali için 140-170 arası değişir demişti.
    Parça 150, işçilik ise 70 verdim.

Bu arada diğer taraf rot başı da değişmesi gerekiyormuş oda 30 TL.

Bu yetkili servisler ne yapıyor anlamıyorum gerçekten. 3 -4 ay önce servisten çıkan bir araç bu. Peki bu adamlar aracı kaldırıp bakıp görmüyorlar mı?
    Sadece yağını suyunu değiştirmekse olay, onu istesem ben bile yaparım yada gider sanayide 150'ye hallederim.

Emisyon uyarısı önemsiz olsa da servis ışığı yanması ve aracı her çalıştırdığında ekrana yazı çıkması sinir bozucu. Bakalım nasıl çözücez. Sarıhan arkadaş yakıtı yada bujileri değiştir demiş. Yakıtla ilgisi olacağını sanmam. Bujiler de yeni sayılır, 1 yıllık. Ama ondaki sorun bende de var, araçta bir süredir lpg'de düşük devirlerde tekleme oluyor.
    Bobinlerden birisinin değişmesi gerekir ama hangisinde olduğunu bulmak uğraştırıyor demişti, bujiler de eski değil bende.

Bugün yarın götürecektim ama yine de devam ederse çok sinir bozucu bir hale dönüşecek gibi görünüyor. İnşallah tamamen yok olur.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Salıncakla birlikte orjinaliyle değiştirdim. Almadan önce değiştirecek adam orjinali için 140-170 arası değişir demişti.

Bu yetkili servisler ne yapıyor anlamıyorum gerçekten. 3 -4 ay önce servisten çıkan bir araç bu. Peki bu adamlar aracı kaldırıp bakıp görmüyorlar mı?
    Sadece yağını suyunu değiştirmekse olay, onu istesem ben bile yaparım yada gider sanayide 150'ye hallederim.

Emisyon uyarısı önemsiz olsa da servis ışığı yanması ve aracı her çalıştırdığında ekrana yazı çıkması sinir bozucu. Bakalım nasıl çözücez. Sarıhan arkadaş yakıtı yada bujileri değiştir demiş. Yakıtla ilgisi olacağını sanmam. Bujiler de yeni sayılır, 1 yıllık. Ama ondaki sorun bende de var, araçta bir süredir lpg'de düşük devirlerde tekleme oluyor.
    Bobinlerden birisinin değişmesi gerekir ama hangisinde olduğunu bulmak uğraştırıyor demişti, bujiler de eski değil bende.

Bugün yarın götürecektim ama yine de devam ederse çok sinir bozucu bir hale dönüşecek gibi görünüyor. İnşallah tamamen yok olur.

Emisyon uyarı ışığı bendede yanmıştı,teklemeden kaynaklı olduğu kanaatine vardım,bobinlerin dördünüde değiştim,bujileride değiştim,ışık söndü gitti..Onunla ilgili sıkıntı yok..Bujilerim 1 yıllık demişsin ,normalde lpg ile çalışan motorların bujilerini 20-30 bin kmde değiştirilmesi öneriliyor,bence bir dene çok pahalı bir parça değil nede olsa

• dostlar, şu sorgudaki ilk Kazanın neden tutarı yok? KTT- ne manaya geliyor? teşekkürler.
     SCENİC SEVERLER BURADA TOPLANALIM
  • quote:

Orijinalden alıntı: SARIHAN

quote:

Orijinalden alıntı: nokmen

quote:

Emisyon uyarı ışığı bendede yanmıştı,teklemeden kaynaklı olduğu kanaatine vardım,bobinlerin dördünüde değiştim,bujileride değiştim,ışık söndü gitti..Onunla ilgili sıkıntı yok..Bujilerim 1 yıllık demişsin ,normalde lpg ile çalışan motorların bujilerini 20-30 bin kmde değiştirilmesi öneriliyor,bence bir dene çok pahalı bir parça değil nede olsa

Bujilerin dördüne (LPG uyumlu bocsh bujiler) Aralık 2013'de 100 TL vermiştim. Az masraf değil. Bobinlerin de teki 75 TL imiş. Hepsini yenilemek bana 400 TL'ye malolur.

Onun yerine enjeksiyon ustam tek tek bakılmasının uygun olduğunu ama uzun süreceğini (her bir değişimde test sürüşüyle anlayabiliyorsun) söylemişti. Ben uygun bir vakitte bu uzun yolu deniyeceğim.
    En azından 75+işçilik ile kurtarma şansım var. İnşallah yazı da bu şekilde kaybolur.
    Birinci vazifen, alafranga tuvaleti oturarak kullanmak, gerektiğinde hatanı sahiplenmek, beklediğin sırana riayet etmek, başkasında gördüğün yanlışı yapmamak, anlayarak dinlemek, dinleyerek konuşmak, konuşarak anlaşmak, trafikte sinyal kullanmak ve yayalara yol vermektir !

• KTT kaza tespit tutanağı anlamına geliyor muhtemelen aracinizin karıştığı kazada karşı tarafın hasar ini sizin arabanın trafik sigortası karşıladığı için kayıtlara oyle geçmiştir siz yinede tramerden tlf ile ve aracın son sahibindeyken bu olay olmuş ise bir sorun teyit için

2010 mart ayında 98.000 km otomatik vites 2004 model full bir scenic II dynamic aldım. 2013 temmuza kadar yaklaşık 50.000 km yol yaptım aracımı 150.000 km yıllardır her arabamı tamir ettirdiğim tamircime sattım ama pişmandım. yaklaşık 3-4 ay sonra arabayı almış olduğum sahibi beni aradı ve aracı tekrar almak istediğini söyledi. tamircimle görüştürdüm anlaştılar ve araba tekrar benden önceki sahibinin oldu . sonra 2013 temmuz da dizel bir araba alayım dedim 2004 ford fiesta aldım 1 ay bindikten sonra aracı sevemediğim için sattım. daha sonra tekrar scenic II aramaya başladım ve uzun uğraşlar sonunda 2013 eylül de Antalya'da ilk sahibinden servis kayıtlı 44.000 km bir scenic II full dynamic buldum. şu an yaklaşık bir buçuk yıldır da bu aracı kullanıyorum (60.000km deyim ) ve çevremdeki herkese de tavsiye ediyorum. Scenic gerçekten alışkanlık yapan bir araç temiz bulursanız kaçırmayın üçe beşe bakmayın alın derim pişman olmazsınız. :) bu arada hareketli orta konsolda takılma yaşayan ilk basmadan sonra tekrar çalışması için bekleyen var mı aranızda. benim ikinci aracım ve ikisinde de aynı sorunu yaşadım ve çözümünü buldum. sorun yaşayan varsa paylaşabilirim. ilk aracımda ilk aracıma onarım maliyeti 85 tl iken (boşuna parça almışım) ikinci aracımda onarım maliyeti sıfır oldu. ufak bir operasyonla orta konsol problemsiz çalışıyor. iyi akşamlar...

• Renault Scenic team : https://www.facebook.com/groups/592535617560028/

Arkadaşlar nihayet beklenen an geldi. :) Renault Scenic &Grand Scenic TR sayfası kurulmuştur.RENAULT SCENİC E gönül veren , seven herkezi sayfamıza mutlaka bekliyoruz.
    Artık Scenic gibi prestijli bir otomobilin hatta bu segmenti kuran bir markanın artık aktif bir sayfası vardır.
    NASIL Kİ 5008 , C4 Picasso , zafira verso, c-max ın aktif bir sayfası varsa artık bizim de Scenic için aktif bir sayfamız vardır.
    Herkezi mutlaka bekliyoruz.

Renault Scenic team : https://www.facebook.com/groups/592535617560028/

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.