Şimdi Ara

Sayısalcı arkadaşlar gelebilir mi?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
1
Favori
183
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Beyler ben okul hayatımda olsun normal hayatda da matematik,geometri,fizik,kimya yapamadım. Ben yeniden çalışarak bunları artık anlamak ve uygulamak istiyorum. Şimdi sormak istediğim sayısal yapabilmek için zeki mi olmak gerekiyor yoksa çalışmak mı? Hani orta okulda geometri sorusunu hoca daha yazarken cevabı bulabilenler nasıl yapabiliyordu? Kısaca sayısalı nasıl yapabilirim?

Hayırlı Geceler

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Fizik kimya yapamamışsan sayısal seçmen saçma bir seçim boşuna kendini yormuş olacaksın

• Zamanında çalışmak.

• Temelinin iyi olması gerekiyor matematikte baştan beridir iyiysen hiç sıkıntı çekmiyorsun ama başlardan sıkıntı varsa baya zor oluyor. Geometri zaten ayrı bir dünya ona kafan yatacak sonradan geometriye yükleneyim öğrenirim yaparım kolay değil. Fen bilimleri matematik&geometri gibi değil fizik hariç, kimya ve biyolojiyi çalışarak halledebilirsin rahatça.
  • SevgilisiOlanMan kullanıcısına yanıt
    Lise bittiyse çok zor. MAT1 FİZ1 TEMEL KIMYA TEMEL GEOMETRİ yapabilirsiniz anca. Oda toplam 120 soru diyelim 70-80 maksimum çıkar. Lisede halledecektiniz, sonrasında imkansıza yakın.

Zeka isteyen bir şey değil ama herkes de yapabilir demek değil bu. Matematiksel düşünme ve işlem kabiliyeti gerekir. Misal müzik aleti çalabilme kabiliyeti olmak gibi...
  • Gerçekten çok ilgin yoksa yapma
    pişman olursun ben MF > TM > MF
    diye 3 kez değistirdim ve anladim ki MF yi yapabiliyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: SevgilisiOlanMan

Beyler ben okul hayatımda olsun normal hayatda da matematik,geometri,fizik,kimya yapamadım. Ben yeniden çalışarak bunları artık anlamak ve uygulamak istiyorum. Şimdi sormak istediğim sayısal yapabilmek için zeki mi olmak gerekiyor yoksa çalışmak mı? Hani orta okulda geometri sorusunu hoca daha yazarken cevabı bulabilenler nasıl yapabiliyordu? Kısaca sayısalı nasıl yapabilirim?

Hayırlı Geceler

İsin büyük kısmı çalışmak hocam. Her çalışan başarır, gerçekten başarır. Ama her zeki adam başaramaz. Yani otur çalış, zevk almaya bak derslerden

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BU NETLERLE KAÇ K OLUR?
    8 yıl önce açıldı
    Dilci var mı? Kaç k gelir?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Her şey de olduğu gibi konuların temellerini iyi bilmek gerekiyor, tabi ki bazı kişilerin anlama yetenekleri daha fazla oluyor. Misal sözelcilerin de genel de ezberi daha iyi oluyor. Ne var ki bu demek değil ki bunları yapan insanlar çok zeki. Şu anda ki üni. sınavı ne kadar zeki olduğunu değil ne kadar çalıştığını ölçüyor örnek vermek gerekir ise, anlayarak soru çözüp sınav anında heyecan yapmayan insanlar iyi sonuçlar alıyorlar.

Yeni kuramlar ortaya çıkarmak istemiyorsan çalışarak da pek ala güzel sonuçlar yapabilirsin, aklın da kalan en ufak bir şeyi atlamadan, sıkılmayıp çalışarak
  • quote:

Orijinalden alıntı: dhretireduser

Lise bittiyse çok zor. MAT1 FİZ1 TEMEL KIMYA TEMEL GEOMETRİ yapabilirsiniz anca. Oda toplam 120 soru diyelim 70-80 maksimum çıkar. Lisede halledecektiniz, sonrasında imkansıza yakın.

Zeka isteyen bir şey değil ama herkes de yapabilir demek değil bu. Matematiksel düşünme ve işlem kabiliyeti gerekir. Misal müzik aleti çalabilme kabiliyeti olmak gibi...

Hocam bu kadar karamsar olmamak lazım temeli iyi attıktan sonra üste çok rahat tuğla koyabilirler mesela internette hocalar videolu anlatıyor dershane gibi zorlandığı yerden yardım alabilir
    bana göre yani düşüncem bu mesela çoğu yerde görmüşssündür '' Senden adam olmaz '' dedikleri kişi en kral üniversiteye gidiyor.
    denemekten zarar çıkmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: adrasa

Temelinin iyi olması gerekiyor matematikte baştan beridir iyiysen hiç sıkıntı çekmiyorsun ama başlardan sıkıntı varsa baya zor oluyor. Geometri zaten ayrı bir dünya ona kafan yatacak sonradan geometriye yükleneyim öğrenirim yaparım kolay değil. Fen bilimleri matematik&geometri gibi değil fizik hariç, kimya ve biyolojiyi çalışarak halledebilirsin rahatça.

Benim en iyi dersim matematik biyoloji ve kimya idi
    Biyoloji 90 dan aşağı değildi kesinlikle hatta sabah 6 da kalktım e-devlete baktım hoca sözlülere bile 90 vermiş acayip sevindim. sınıfta en çok ben çalışıyordum tenefüs filan dinlemiyordum herşey çalışmaktan geçiyor
    fizik geo batık

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Celest -- 22 Eylül 2016; 23:22:46 >

• quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

Gerçekten çok ilgin yoksa yapma

o şekilde 2 kere değistirmiş oluyorsun, bence TS ye yönel

• quote:

Orijinalden alıntı: Celest

quote:

Orijinalden alıntı: dhretireduser

Hocam bu kadar karamsar olmamak lazım temeli iyi attıktan sonra üste çok rahat tuğla koyabilirler mesela internette hocalar videolu anlatıyor dershane gibi zorlandığı yerden yardım alabilir
    bana göre yani düşüncem bu mesela çoğu yerde görmüşssündür '' Senden adam olmaz '' dedikleri kişi en kral üniversiteye gidiyor.
    denemekten zarar çıkmaz

Lise bitmiş ise, ilk 75k ya girip bir üniversiteye yerleşememişse üzgünüm ama malesef olmaz..

Dikkat edin çalıştım yapamadım demiyor. Bunları hiç yapamıyorum, çalışsam yaparmıyım diyor?

İhtimal dahilinde bile değil yani..

Ticarete yönelmesi veya sözel bölümlere yönelmesini tavsiye ederim.

16 senemiz aralıksız okumakla geçti, bazı şeyler tecrübe edinilebiliyor.. Yüzlerce insanla iç içeyiz ek olarak, genel olarak konuşuyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: BMO

quote:

Orijinalden alıntı: PersonaNonGrata-

Gerçekten çok ilgin yoksa yapma

o şekilde 2 kere değistirmiş oluyorsun, bence TS ye yönel

evet

• Up

• çalışacaksın kardeşim kimse anasının karnında öğrenmiyor bunları. bir yerden sonra zeka da kurtarmaz. önemli bir faktör de tüyoları anlatan iyi bir öğretmenden dinlemek

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.