Şimdi Ara

SATTIGIMIZ ARABANIN ŞASE NUMARASI FARKLI CIKMIS

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
29
Cevap
1
Favori
7.875
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, kasim ayında 10 yıl kullandığımız arac'imizi tanıdığımız bir galericiye verip üzerine 35 bin lira verip auris aldik.

Aracimizi ağustos ayında muayeneye sokmustuk ve gectigimiz yer hil herhangi bir sorun çıkmamisti.

Araci verdigimiz galeri birkaç gün icinde araci Antalya'da birine satti.

Bugün o Antalyadaki arkadas araci muayrneye sokmus ve aracin tüm bilgileri şase vs. Farkli cikmis. Araca muayene merkezinde el koymuslar.

Galerici tanıdığımız herkes birbirini mahkemeye verecek dedi. Bu isin ucu haksiz yere bize dokunur mu??

Bizim aracin tüm bilgileri sigorta muayene vs. Herseyi elimizin altinda. Galerici de yakinimiz olur akliniza ilk gelen galerici tiplerinden değil güvenilir biri. Sahsi fikrim ya bir yanlış anlasilma var ya da antalyadan araci satin alan arkadaş bizi dolandirmaya calisiyor.

Sizce isin ucu nereye varir??

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Her şeyden evvel geçmiş olsun. Muhtemelen sizlik bir durum değil fakat olası duruma karşı belgeleriniz yanınızda olsun. Ben 2016 da sıfır km fluence aldım, 6 ay sonra aracı satacakken noterde plakanın adına kayıtlı olmadığını öğrendim. Ruhsat yanımda orjinal fakat sistemde araç üzerimde gözükmüyor. Derin bir araştırmadan sonra, benim aynı aracın özelliklerinde çelik otodan araba çalınıyor, camdaki şasi numarası benim aracımın şasi numarası yapıştırılıyor, plaka da benim plakam takılıyor. Ve noterin yardımıyla sahte kimlik ve vekaletle araç batmana satılıyor. Ben aracımı bu durumdan dolayı 1 yıl kullanamadım. Mahkemeye verdim, batmandaki en son satın alan abi sağ olsun bana yardımcı oldu, geldi ve aracın orjinalinin bana ait olduğunu kabul etti. Tabii çelik otonun avukatlarıyla da görüştüm, anında gün içinde aracı bulup bağlatmışlar. Şöyle, çalıntı aracın koltuk altı şasisi ve cam üstündeki şasisi farklı çıktı. Benim ki aynı. 1 sene geçti, bir telefon, bir tane araba çevrilmiş, yine benim plaka var, çelik otoyu aradım, 7 tane fluence çalındı dedi bizden. Ben bi alıcıya ruhsat fotokopisi verdim, acemiliğime denk geldi, artık kaç araca takmışlarsa, çalıp arabaları sattılar. Tabii hepsi yakalandı, çete çökertildi diye haber okudum ama, bilinmez. Bu sefer bana dava açıldı, aracı ben satmışım onlara. Ben kimliğimi gönderdim, baktı satan kişinin de kimliği farklı, bir daha aranmadım. Sahte kimlikli arkadaşı ve ismi geçen herkesi almışlar. KİMSEYE RUHSAT FOTOKOPİSİNİ VERMEYİN bankadan kredi çıkar mı banka istiyor diyorlar ve ruhsat ellerine geçince kimlik numaranızla her şeyi yapıyorlar. Ben mahkemeyi tam 1 sene sonra kazandım. 1 sene aracıma binemedim. Galericinin sattığı arkadaş muhtemelen size dava açıp beni dolandırdılar diye haksız kazanç elde etmenin peşinde. Eğer aracın bilgileri değişmiş olsaydı, siz o aracı ilk başta noterde satamazdınız. Aynı şekilde galerici bile yapsa, o da satamazdı. Tuzağa düşmeyin, tüm belgelerinizi saklayın, bırakın dava açsınlar, bir şey kanıtlayamazlar. Geçmiş olsun tekrardan
  • Sanirim bu tüm bilgileein değişmesine Change deniyor.

• aracı siz sıfır mı almıştınız?

sizden önce sahibi varsa ona da dayanabilir ucu.
  • Araç ne marka hocam ? Büyük ihtimalle sizden sonra change yapılmış.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    Hocam 2004 model araç. Biz aracı 2011 de aldık. Bizden önde de 2 sahibi olmuş. Onlara ulaştırmaya gerek yok bence ne onların ne bizim ne de bildiğim kadarı ile galerinin suçu var

• Getz

• Sizdeyken muayenede sıkıntı çıkmadıysa mesele yok. Motor no falanda mı sıkıntılı? Kasımdan bu yana çok zaman geçti ki siz aracı satıştan 3 ay önce muayeneye sokmuşsunuz araç ticari değilse niye muayeneye gitmiş, ticariysede neden 2 ay önce gitmiş?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sizden sonra olmuş sizi bağlayan bir durum yok.

• Kartipi K kullanıcısına yanıt
    Hocam alanı tanımıyorum. Gets büyük ihtimalle ticari kullanilmamistir. Bizde muayenede sorun yoktu ve evraklarimiz tam. Tüm bilgiler değişmiş aracın motor no filanda dahil.

• Hocam başka iş bu ya aracın plakası yanlış takıldı ya da tokatçılık yapılmaya çalışılıyor.

• Her şeyden evvel geçmiş olsun. Muhtemelen sizlik bir durum değil fakat olası duruma karşı belgeleriniz yanınızda olsun. Ben 2016 da sıfır km fluence aldım, 6 ay sonra aracı satacakken noterde plakanın adına kayıtlı olmadığını öğrendim. Ruhsat yanımda orjinal fakat sistemde araç üzerimde gözükmüyor. Derin bir araştırmadan sonra, benim aynı aracın özelliklerinde çelik otodan araba çalınıyor, camdaki şasi numarası benim aracımın şasi numarası yapıştırılıyor, plaka da benim plakam takılıyor. Ve noterin yardımıyla sahte kimlik ve vekaletle araç batmana satılıyor. Ben aracımı bu durumdan dolayı 1 yıl kullanamadım. Mahkemeye verdim, batmandaki en son satın alan abi sağ olsun bana yardımcı oldu, geldi ve aracın orjinalinin bana ait olduğunu kabul etti. Tabii çelik otonun avukatlarıyla da görüştüm, anında gün içinde aracı bulup bağlatmışlar. Şöyle, çalıntı aracın koltuk altı şasisi ve cam üstündeki şasisi farklı çıktı. Benim ki aynı. 1 sene geçti, bir telefon, bir tane araba çevrilmiş, yine benim plaka var, çelik otoyu aradım, 7 tane fluence çalındı dedi bizden. Ben bi alıcıya ruhsat fotokopisi verdim, acemiliğime denk geldi, artık kaç araca takmışlarsa, çalıp arabaları sattılar. Tabii hepsi yakalandı, çete çökertildi diye haber okudum ama, bilinmez. Bu sefer bana dava açıldı, aracı ben satmışım onlara. Ben kimliğimi gönderdim, baktı satan kişinin de kimliği farklı, bir daha aranmadım. Sahte kimlikli arkadaşı ve ismi geçen herkesi almışlar. KİMSEYE RUHSAT FOTOKOPİSİNİ VERMEYİN bankadan kredi çıkar mı banka istiyor diyorlar ve ruhsat ellerine geçince kimlik numaranızla her şeyi yapıyorlar. Ben mahkemeyi tam 1 sene sonra kazandım. 1 sene aracıma binemedim. Galericinin sattığı arkadaş muhtemelen size dava açıp beni dolandırdılar diye haksız kazanç elde etmenin peşinde. Eğer aracın bilgileri değişmiş olsaydı, siz o aracı ilk başta noterde satamazdınız. Aynı şekilde galerici bile yapsa, o da satamazdı. Tuzağa düşmeyin, tüm belgelerinizi saklayın, bırakın dava açsınlar, bir şey kanıtlayamazlar. Geçmiş olsun tekrardan

• sizi bağlamıyor rahat olun
  • frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Hocam aksiyon filmi tadında bu nasıl iştir bayi 7 tane araç çaldırmış, 8 tane aynı plakalı araç trafikte gezmiş bu nasıl iş ya olanda size olmuş şirket sigortadan parayı aldı siz ne malınızı satabildiniz ne kullanabildiniz. Size tazminat borçlular resmen.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kartipi

Hocam aksiyon filmi tadında bu nasıl iştir bayi 7 tane araç çaldırmış, 8 tane aynı plakalı araç trafikte gezmiş bu nasıl iş ya olanda size olmuş şirket sigortadan parayı aldı siz ne malınızı satabildiniz ne kullanabildiniz. Size tazminat borçlular resmen.
    Öyle de hocam açıkçası arabayı kurtarmak bana yetti. O 1 yılda hem manevi hem maddi çok sıkıntı yaşadım. Sınava girecektim onu bile kazanamadım. Valla ben öbür dünyaya bıraktım, Allah'a havale ettim, yalan dünya da alacağım bir kaç kuruş için yıllarca vakit harcayacağıma, Allah bunu yapanlara cezalarını versin. Adaletimiz ne yazık ki çok yavaş ve yetersiz kaldığı için, tazminat için o kadar vakit harcayacağıma değmez. Arabayı aldığıma şükrettim, tazminat davası da vardı ama durmadım üstünde. Aracı kurtarmak o dönem ki psikolojime yetti. Üstelemedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 19 Haziran 2020; 21:42:40 >

• quote:

Orijinalden alıntı: frknsysl

Her şeyden evvel geçmiş olsun. Muhtemelen sizlik bir durum değil fakat olası duruma karşı belgeleriniz yanınızda olsun. Ben 2016 da sıfır km fluence aldım, 6 ay sonra aracı satacakken noterde plakanın adına kayıtlı olmadığını öğrendim. Ruhsat yanımda orjinal fakat sistemde araç üzerimde gözükmüyor. Derin bir araştırmadan sonra, benim aynı aracın özelliklerinde çelik otodan araba çalınıyor, camdaki şasi numarası benim aracımın şasi numarası yapıştırılıyor, plaka da benim plakam takılıyor. Ve noterin yardımıyla sahte kimlik ve vekaletle araç batmana satılıyor. Ben aracımı bu durumdan dolayı 1 yıl kullanamadım. Mahkemeye verdim, batmandaki en son satın alan abi sağ olsun bana yardımcı oldu, geldi ve aracın orjinalinin bana ait olduğunu kabul etti. Tabii çelik otonun avukatlarıyla da görüştüm, anında gün içinde aracı bulup bağlatmışlar. Şöyle, çalıntı aracın koltuk altı şasisi ve cam üstündeki şasisi farklı çıktı. Benim ki aynı. 1 sene geçti, bir telefon, bir tane araba çevrilmiş, yine benim plaka var, çelik otoyu aradım, 7 tane fluence çalındı dedi bizden. Ben bi alıcıya ruhsat fotokopisi verdim, acemiliğime denk geldi, artık kaç araca takmışlarsa, çalıp arabaları sattılar. Tabii hepsi yakalandı, çete çökertildi diye haber okudum ama, bilinmez. Bu sefer bana dava açıldı, aracı ben satmışım onlara. Ben kimliğimi gönderdim, baktı satan kişinin de kimliği farklı, bir daha aranmadım. Sahte kimlikli arkadaşı ve ismi geçen herkesi almışlar. KİMSEYE RUHSAT FOTOKOPİSİNİ VERMEYİN bankadan kredi çıkar mı banka istiyor diyorlar ve ruhsat ellerine geçince kimlik numaranızla her şeyi yapıyorlar. Ben mahkemeyi tam 1 sene sonra kazandım. 1 sene aracıma binemedim. Galericinin sattığı arkadaş muhtemelen size dava açıp beni dolandırdılar diye haksız kazanç elde etmenin peşinde. Eğer aracın bilgileri değişmiş olsaydı, siz o aracı ilk başta noterde satamazdınız. Aynı şekilde galerici bile yapsa, o da satamazdı. Tuzağa düşmeyin, tüm belgelerinizi saklayın, bırakın dava açsınlar, bir şey kanıtlayamazlar. Geçmiş olsun tekrardan
    Vay arkadaş film gibi olay. Çözüm bulmasına sevindim hocam, geçmiş olsun.

• Bu örnekteki aracın hem motor hem şase numarasının farklı olmasının tek muhtemel sebebi olabilir. Aracın satış evrakları karıştırıldı yani iki tane aynı model,renk ve yıla ait araçtan vardı satış esnasında ve evraklar karıştı ya da o aracın bilgileri elektronik ortamda değiştirildi.

Bir aracın hem motor hem şase numarasının aynı anda yanlış olması çenç olmuş olsa bile aşırı düşük bir ihtimaldir. Çalıntı araç üzerine yapılmış olsa aynı şase ve motor numarasından iki tane olması gerekir yani kopya araç olur.

İşin ucu ancak araçta ve/veya evrakta sahtecilik olursa geriye doğru gider. En son sahibi şimdi aracı üniversite veya kriminale şase ve motor orjinalliği belgesi almaya yönlendirecekler. Şase ve motor numarası orjinal ise yukarıdaki gibi bir karışıklık vardır bulunur.

Orjinal değil ise nerede bu işlem yapılmış,geriye doğru gider ama duruma göre bu iş baya uzun sürebilir. Fakat bu şekilde olduğunu zannetmiyorum,sistemsel veya evraksal hata olmuştur büyük ihtimalle.

• Bu nedir arkadaş

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kartalus

Vay arkadaş film gibi olay. Çözüm bulmasına sevindim hocam, geçmiş olsun.

Alıntıları Göster
    Sağolasın hocam. Allah kimseye yaşatmasın.

• Tam tarcanlar oto ekspertiz lik olay

• frknsysl F kullanıcısına yanıt
    Filim gibi olay vay anasını diyesm geldi. Çok geçmiş olsun hocam bir yerde daha okumuştum sanırım konu mu açmıştınız

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.