< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
Her şeyden evvel geçmiş olsun. Muhtemelen sizlik bir durum değil fakat olası duruma karşı belgeleriniz yanınızda olsun. Ben 2016 da sıfır km fluence aldım, 6 ay sonra aracı satacakken noterde plakanın adına kayıtlı olmadığını öğrendim. Ruhsat yanımda orjinal fakat sistemde araç üzerimde gözükmüyor. Derin bir araştırmadan sonra, benim aynı aracın özelliklerinde çelik otodan araba çalınıyor, camdaki şasi numarası benim aracımın şasi numarası yapıştırılıyor, plaka da benim plakam takılıyor. Ve noterin yardımıyla sahte kimlik ve vekaletle araç batmana satılıyor. Ben aracımı bu durumdan dolayı 1 yıl kullanamadım. Mahkemeye verdim, batmandaki en son satın alan abi sağ olsun bana yardımcı oldu, geldi ve aracın orjinalinin bana ait olduğunu kabul etti. Tabii çelik otonun avukatlarıyla da görüştüm, anında gün içinde aracı bulup bağlatmışlar. Şöyle, çalıntı aracın koltuk altı şasisi ve cam üstündeki şasisi farklı çıktı. Benim ki aynı. 1 sene geçti, bir telefon, bir tane araba çevrilmiş, yine benim plaka var, çelik otoyu aradım, 7 tane fluence çalındı dedi bizden. Ben bi alıcıya ruhsat fotokopisi verdim, acemiliğime denk geldi, artık kaç araca takmışlarsa, çalıp arabaları sattılar. Tabii hepsi yakalandı, çete çökertildi diye haber okudum ama, bilinmez. Bu sefer bana dava açıldı, aracı ben satmışım onlara. Ben kimliğimi gönderdim, baktı satan kişinin de kimliği farklı, bir daha aranmadım. Sahte kimlikli arkadaşı ve ismi geçen herkesi almışlar. KİMSEYE RUHSAT FOTOKOPİSİNİ VERMEYİN bankadan kredi çıkar mı banka istiyor diyorlar ve ruhsat ellerine geçince kimlik numaranızla her şeyi yapıyorlar. Ben mahkemeyi tam 1 sene sonra kazandım. 1 sene aracıma binemedim. Galericinin sattığı arkadaş muhtemelen size dava açıp beni dolandırdılar diye haksız kazanç elde etmenin peşinde. Eğer aracın bilgileri değişmiş olsaydı, siz o aracı ilk başta noterde satamazdınız. Aynı şekilde galerici bile yapsa, o da satamazdı. Tuzağa düşmeyin, tüm belgelerinizi saklayın, bırakın dava açsınlar, bir şey kanıtlayamazlar. Geçmiş olsun tekrardan
|
|
< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi frknsysl -- 19 Haziran 2020; 21:42:40 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |