Şimdi Ara

Satılan arabanın plakasını yeni arabada kullanma

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
755
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Kayseri plakalı aracımı sattım ancak plakasını vermeyecektim. Unutup verdim. Araba hala sattığım adamda. Adam şu anda arabayı satılığa çıkardı. Telefon numarası bende var. Abi dedim arabayı satarsan plakayı verme. Tamam dedi. Satacağım zaman sana haber vereceğim dedi. Bu Kayseri plakayı şimdiki aracıma takmam için ne yapmam gerekiyor? Müşavir falan mı tutmak lazım? Nevşehir'de ikamet ediyorum.





    _____________________________
    Hâlbuki ben saygıdan eğilmiştim. Onlar sırtıma ayaklarını bastılar. Bilmediler ki saygı için eğilmesini bilen dik durup devirmesini de bilir!
  • Önce aracı plakasız satması lazım, sonrasında plaka boşa düşer. Boşa düştükten sonra sizin trafik şube ile görüşüp şu plakayı istiyorum ne kadar diye sormanız lazım.


    Çok özel bir plakaysa atıyorum xxAKPzyz, xxCHPzzz falan fişman bu işlemi şu an ki satıcı ile koordineli yapıp satışta noterin plakayı aldığı an trafik şube ile görüşmeniz lazım burada trafik ekipleri bu tarz özel plakaları gerek siyasi gerekse maddi rant için rezerve etmeyebilir. Daha nufüslü birine yaranmak adına.


    Çok çok özel plaka olmadığını var sayarsak, trafik tescil şube size trafik vakfına plakanın güzelliğine yada o anki ruh haline göre (fiyatlandırma nasıl yapılıyor bilmiyorum, mesela benim için AKP,CHP,MHP vsvs plaka hiç bir şey ifade etmiyor) bir fiyat söyleyecek, kabul ederseniz size iki güne kadar bağış makbuzunuzla yanıma gelin diyecek ve plaknızı yeni aracınıza takacaksınız.


    İzmirde bu işler için öyle çok özel olmayan plaka 5 bin istediler, pazarlık yapıp 3 bine halletik, istediğimiz harf grubu ARZ di.

    _____________________________
    Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.




  • Eskiden trafik şubeden hallediliyordu ben de tanıdık vasıtasıyla eski plakamı ücretsiz olarak tekrar almıştım ama artık noterler işin içine girdi. Noterde aracı üzerinize alırken ruhsatı veriyorlar yeni plakanız orada belli oluyor. İstediğiniz plakayı alma işlemi şu anda nasıl yapılıyor bilmiyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Acil Stop -- 20 Ocak 2024; 14:0:58 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
    _____________________________
    Civic Executive+ 1.5 182 Ps (Fe1)

    “21. yüzyılın câhilleri, okuma yazma bilmeyenler değil; yanlış öğrendiklerini unutamayan, yeniden öğrenmeye, değişime ve dönüşüme açık olmayanlar olacaktır.”

    – Alvin Toffler
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    İzmir'de bahsettiğiniz bu işlemi aracı satın aldığınız esnada mı yapmıştınız? Eğer kural halen değişmediyse aracın yeni sahibi, satışı yapılacak aracın mevcut plakasında yazan il kodundaki ilde ikamet ediyorsa plaka değiştirilemiyordu ve bunun için önce aracın il dışında ikamet eden birinin üstüne plaka değişikliği olacak şekilde satışının yapılması gerekiyordu.

    _____________________________

    Opel Grandland 1.2T Elegance AT8 '22
    Lenovo LOQ 15IRH8 w/RTX 4060 || ROG Strix Scope II 96 Wireless || Razer Viper V3 HyperSpeed || Razer Hammerhead HyperSpeed
    PlayStation 5 Pro || LG OLED evo C3 48" || ROG Cetra True Wireless SpeedNova
    Samsung Galaxy S24 Plus || Huawei Watch GT4 || Huawei FreeBuds 6i
  • O kadarını bilmiyorum, eski araç istanbul plaka ARZ di, araç izmirden alındı izmir plaka takıldı.

    _____________________________
    Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.
  • Dj_Gençkan D kullanıcısına yanıt

    talep ARZ demi reis? 😀

    _____________________________
    Hâlbuki ben saygıdan eğilmiştim. Onlar sırtıma ayaklarını bastılar. Bilmediler ki saygı için eğilmesini bilen dik durup devirmesini de bilir!
  • sonus5312 S kullanıcısına yanıt

    ARIZA kanzi 

    _____________________________
    Mid-tempo beats, soulful grooves and head nodding selections.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.