Şimdi Ara

Satış temsilcilerinin bomba diyalogları... (6. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
29.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Sizi sürücü koltuğuna oturtup "Farlar da şuradan açılıyor, bu da el freni" diyerek Ralph Lauren parfümünün aromatik kokusunu burnunuzdaki hassas nostrillere ulaşmasını sağlayan hareketleri sizin "alıyorum" demenizi daha da kolaylaştırmaya yönelik manevralardır aslında.

Önce feminin yem ön plana çıkartılır, otomobil fuarlarında sıfır araçların yanında takım elbiseli erkek gördünüz mü hiç? Satış showroom'larında da öyle, önce ruj ve oje ile cazibe yaratılıyor, paralı potansiyel erkek çekiliyor, bir defa ısırdıktan sonra da "mahsül" atlas perde arkasındaki sayın gömlek ve kravat tarafından parçalanarak cüzdandaki paralar boşaltılıyor. Size sıfır araba, onlara sıfırlı para kalıyor.

Süper ya...
  • "0. Düşünürsünüz, acaba Sosyal Tesislere gitmiş olsanız daha iyi bir muamele, ilgi ve âlâkâyla mı karşılaşırdınız... En azından zevk alırdınız." Balıkesir de oraya sosyal tesis yazdılar şikayet gelince kaldırdılar,
  • quote:

Orjinalden alıntı: DemirAtlı

yeni lancer ilk çıktığı zaman bayiye görmeye gitmiştim sağına soluna bakarken sıra bagaja geldi satış temsilcisi ne dese iyi abi kocaman bagajı var içine rahat 6 ceset alır

Bu kadar da olmaz ki
  • bende bi anımı anlatayım ama araba satışı ile alakalı değil...eski arabama mp3 player almak için dolanıyorum...göztepede biyere girdim....çalışan çocuk orda..sahibi dışarı çıkmış..ama adamı gördüm zaten direk fazla bilgili olmadığını anladım...beğendiğim bikaç model vardı dükkanda..mecburen sorduk artık...." abi bu muhteşem bir model..direk yüzlerce şarkıyı yüklüyosun şıkıııır şıkır dinliyosun "!
  • İkinci el eski model bir Corsa otomatik bakıyordum.

Satan yer de G2 diye bir yer, sanırım bilir herkes. Neyse, araba eski olduğundan şanzıman 3 ya da 4 ileridir diye tahmin ediyorum. Görevliye sordum.

Ben: Bu Corsa'nın şanzımanı kaç ileri?

Görevli: İleri mileri yok, basınca gider.

Ben: Nasıl yani, olur mu öyle saçma şey?

Görevli: Bunlar böyle, otomatik.

Ben: ?
  • quote:

Orjinalden alıntı: DemirAtlı

yeni lancer ilk çıktığı zaman bayiye görmeye gitmiştim sağına soluna bakarken sıra bagaja geldi satış temsilcisi ne dese iyi abi kocaman bagajı var içine rahat 6 ceset alır

berbat espri yapmış satış temsilcisi
  • yazını okuyunca aklıma geldi......90 lı yıllar...arkadaşın babası vectra 1.6 almaya bayiye gidiyo (arabadan anlayan bir adam değil)...şık ve sexy hatun temsilci adamcağıza nemi satıyor..2.5 cdx !....araba yatmaktan garajda çürüdü

quote:

Orjinalden alıntı: Taner Göde

Arkadaşlarım,

SEX SELLS yani bu kadar basit, ince topuk ve mini etek Türkiye'deki potansiyel otomobil alıcısı erkeklerin en az yarısına fazla soru sormadan satış yapmaya yeter. Zaten ne almaya gittiğini bilmeyen kesim ve kısım için iş başta bitmiştir. Sizi sürücü koltuğuna oturtup "Farlar da şuradan açılıyor, bu da el freni" diyerek Ralph Lauren parfümünün aromatik kokusunu burnunuzdaki hassas nostrillere ulaşmasını sağlayan hareketleri sizin "alıyorum" demenizi daha da kolaylaştırmaya yönelik manevralardır aslında.

Önce feminin yem ön plana çıkartılır, otomobil fuarlarında sıfır araçların yanında takım elbiseli erkek gördünüz mü hiç? Satış showroom'larında da öyle, önce ruj ve oje ile cazibe yaratılıyor, paralı potansiyel erkek çekiliyor, bir defa ısırdıktan sonra da "mahsül" atlas perde arkasındaki sayın gömlek ve kravat tarafından parçalanarak cüzdandaki paralar boşaltılıyor. Size sıfır araba, onlara sıfırlı para kalıyor.

Taner Göde
  • quote:

Orjinalden alıntı: egunns

yazını okuyunca aklıma geldi......90 lı yıllar...arkadaşın babası vectra 1.6 almaya bayiye gidiyo (arabadan anlayan bir adam değil)...şık ve sexy hatun temsilci adamcağıza nemi satıyor..2.5 cdx !....araba yatmaktan garajda çürüdü

YUH artık. 2.0 de değil, 2.5 V6... 1.6 dan V6'ya kayanıda ilk defa duyuyorum. her ne kadar satıs temsılcisi lindsay lohan gibi dahi olsa
  • Aurisler yeni çıktığında servise uğramıştım. Ben orada Golf lafı açınca satıcı çocuğun yüzüme bir bakışı vardı, sanki ayıp bir şey demişim gibi, dövecekmiş gibi... Auris'in yanında Golf'ün lafı bile edilmez diye bir şeyler zırvaladı, ben de hı hı deyip koşarak uzaklaştım oradan
  • Başka bir anı, yine servisteyim. Amcam da yanımda, beklerken yeni araçlara bakıyoruz. Hoş bir bayan yaklaştı, ben dedim para yok hemen amcamla ilgilenmeye başladı. Amcama zorla satacak arabayı. Amcam, emekliyim daha çocukları falan evlendirecez araba alamam diyor, kız tatlı dille bastırıyor falan baya uğraştı. Sonunda amcam cüzdanını çıkardı, ben hayrola ne oluyor demeye kalmadan o hafta oynadığı loto kuponunu gösterek.Hanım kızım çıkarsa söz, bu arabayı alacağım sen şimdi bize bir çay getiriver bakalım demez mi
  • hafta sonu bayileri geziyoruz babamla

ilk önce skoda:

roomsterlara bakarken görevli geldi

st :efendim buyrun yağ kapağının altına bakalım
    biz:hııı

st : bakın bakın audi işareti
    biz: eee

st :efendim çok kaliteli bir araba gördüğünüz gibi
    biz :hım

st: motor kaputuna bakın gelin kaldırın ne kadar ağır
    biz : evet ağır bunu carbonfiber kaputla değiştirmek lazım
    st :nasıl yani .... olur mu efendim araba kalın saçtan yapılmış ( ..... markalar gibi) plastik mi olsaydı
    ben: nasıl şahin çok sağlam coyvet, feyyayi sağlam değil mi?
    st : ama beyfendi bu alman

(pes ettim aytık)
  • Maslak Mazda bayisinde mazda 2 gelmiş, 2 tane de numunelik adam oturmuş masalarda bekliyor. arabayı inceledim biraz, adam yanıma geldi

ben:bunlarda ESP'li paket var mı?
    ST: yok efendim tek paket bunlar, zaten A SINIF arabaya gerekmez ESP, bir şey olmaz bunlara
    ben: A sınıfı mı? B olmasın?
    ST: yok yok A sınıfı bunlar
    ben: corsa,fiesta falan hepsi aynı sınıf değil mi bunların?
    ST:evet hepsi A sınıfı diye geçer (delikanlılığın kitabında öyle geçiyor herhalde)
    ben: oldu o zaman biz B sınıfı bakıyorduk hayırlı işler...

devamında geri döndüm test sürüşü yapayım bari dedim. test aracını ilk gelen 70 80 beygirlik motor seçeneğinden koymuşlar, binmez olaydım. hayatımda gördüğüm 2005 üstü en kötü ses yalıtımına sahip araçtı.

bir de maslak nissan bayisine girdik, Note koymuşlar hemen girişte, hayvan gibi kaplamış bütün yolu. bakalım dedik
    ben geçtim içine, kafaya honda Jazz koymuşuz otomatik vites 7 lt şehir içi tüketim vs. baktım note 10 litre yakıyor

ben:(şoför mahallini kurcalarken) ESP standart mı bunlarda?
    ST: MP3 çalıyor
    ben: ESP pakedi var mı peki?
    ST: iPod bağlıyorsunuz teybe
    ben: hiçbi şekilde yok mu yani ESP'li araç?
    ST: yok maalesef
    ben: oldu hayırlı işler (takla atarken iPod dinleriz artık)
  • quote:

Orjinalden alıntı: yigit+

Maslak Mazda bayisinde mazda 2 gelmiş, 2 tane de numunelik adam oturmuş masalarda bekliyor. arabayı inceledim biraz, adam yanıma geldi

ben:bunlarda ESP'li paket var mı?
    ST: yok efendim tek paket bunlar, zaten A SINIF arabaya gerekmez ESP, bir şey olmaz bunlara
    ben: A sınıfı mı? B olmasın?
    ST: yok yok A sınıfı bunlar
    ben: corsa,fiesta falan hepsi aynı sınıf değil mi bunların?
    ST:evet hepsi A sınıfı diye geçer (delikanlılığın kitabında öyle geçiyor herhalde)
    ben: oldu o zaman biz B sınıfı bakıyorduk hayırlı işler...

devamında geri döndüm test sürüşü yapayım bari dedim. test aracını ilk gelen 70 80 beygirlik motor seçeneğinden koymuşlar, binmez olaydım. hayatımda gördüğüm 2005 üstü en kötü ses yalıtımına sahip araçtı.

bir de maslak nissan bayisine girdik, Note koymuşlar hemen girişte, hayvan gibi kaplamış bütün yolu. bakalım dedik
    ben geçtim içine, kafaya honda Jazz koymuşuz otomatik vites 7 lt şehir içi tüketim vs. baktım note 10 litre yakıyor

ben:(şoför mahallini kurcalarken) ESP standart mı bunlarda?
    ST: MP3 çalıyor
    ben: ESP pakedi var mı peki?
    ST: iPod bağlıyorsunuz teybe
    ben: hiçbi şekilde yok mu yani ESP'li araç?
    ST: yok maalesef
    ben: oldu hayırlı işler (takla atarken iPod dinleriz artık)

• Süpersiniz
  • Aha macera!
  • Vw'e gizlice bir mikrofon koyun, forumu çökertecek kadar bol malzeme toplarsınız bir ay sonra...
    Bir intihar komandosu yetiştiren haşhaşilere hastayım, bir de vw satmaya çalışan satış temsilcilerine...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Robertobaggiojuve

Alışmışlar yıllardır bilinçsiz tüketiciye bilinçli bir şekilde istediği stok fazlasını, satılmayan elde kalmış rengi, motor gamını vs.itelemeye. eh haliyle bu forumdaki gibi bilinçli insanlarla karşılaşınca baltayı taşa vurmak kaçınılmaz oluyor.

Yeterli ivmelenmeden sonra yokuş aşağı gidiyoruz (test sürüşü Golf 6) satıcı ayağımı gazdan çekmemi istedi; haliyle anlık yakıt 0 gösteriyor.
    satıcı: bakın işte bu DSG mucizesi sıfır yakıt sarfiyatı.
    ben :evet yokuş aşağı benim araç'ta da öyle
    satıcı:]

• Demek Fiesta'nın motoru patlıyor kendi kendine.

Fiesta sahipleri aman dikkat
  • quote:

Orijinalden alıntı: The Division Bell

Bunca zamandır bayılerı gezerım, bu sektorun ıcerısınde en lakayıt ve bilgisiz satıs danısmanı calıstıran fırmalardan ilki vw ikincisi renault bana gore....

renault'a ben de katılıyorum. babamla ankara'daki neziroğlu'na gittik megane'lara bakıyorduk. babam satış temsilcisiyle konuşurken ben de arabayı mıncıklıyordum. kaputunu açmak istedim. içeriden açtım, aracın önüne gidip kaput kolunu da çekeceğim.

o sırada da babam: "oğlum da makine mühendisliğinde okuyor, meraklıdır bu tip şeylere" dedi (muhabbet nereden oraya geldi bilmiyorum)
    adam: "oo ne güzel" dedi.

ben de o mandalı arıyorum. ilk önce bulamadım, sonra da biraz sert geldi mandal elimde falan kalır diye korktum belki sıkışmış falandır dedim. adam sonra döndü:

"yaaa bak bunun böyle açılacağını bilmiyor" dedi.

sanki bize okulda kaput mandallarının her markanın hem modeli için nere olduğunu ve nasıl açılacağını gösteriyorlarmış da ben bilememişim. sonra adamla aramızda soğuk rüzgarlar esti, bir iki yerde adamı tersledim, sesini çıkaramadı, çıkartsaydı çıngar çıkarırdım

quote:

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Arkadaşlarım,

SEX SELLS yani bu kadar basit, ince topuk ve mini etek Türkiye'deki potansiyel otomobil alıcısı erkeklerin en az yarısına fazla soru sormadan satış yapmaya yeter. Zaten ne almaya gittiğini bilmeyen kesim ve kısım için iş başta bitmiştir. Sizi sürücü koltuğuna oturtup "Farlar da şuradan açılıyor, bu da el freni" diyerek Ralph Lauren parfümünün aromatik kokusunu burnunuzdaki hassas nostrillere ulaşmasını sağlayan hareketleri sizin "alıyorum" demenizi daha da kolaylaştırmaya yönelik manevralardır aslında.

Taner Göde

http://www.youtube.com/watch?v=KCb-C6hOzpc

bu şarkı size taner abi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Patch -- 24 Ekim 2009; 17:34:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: alikum

buyrunnn.... ikinciside bonusu

ikincisi çatlattı güldürmekten
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.