Şimdi Ara

Satış temsilcilerinin bomba diyalogları... (8. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
195
Cevap
3
Favori
29.056
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Çok teşekkür ederim değerli ve sevgili arkadaşım.

Birkaç hafta önce sıfır araç aldık bir iş arkadaşıma. Ona aracı satan, teslim eden ve servis hizmeti vereceğini söyleyenler NINE WEST ve MANGO kıyafetli zarif bayanlar, 2 yıl önce bana aracı satan, teslim eden ve servis hizmeti vereceğini söyleyenler YKM ve İGS takım elbiseli kazak erkekler...

Normal karşılıyorum...

Orijinalden alıntı: Taner Göde

Arkadaşlarım,

SEX SELLS yani bu kadar basit, ince topuk ve mini etek Türkiye'deki potansiyel otomobil alıcısı erkeklerin en az yarısına fazla soru sormadan satış yapmaya yeter. Zaten ne almaya gittiğini bilmeyen kesim ve kısım için iş başta bitmiştir. Sizi sürücü koltuğuna oturtup "Farlar da şuradan açılıyor, bu da el freni" diyerek Ralph Lauren parfümünün aromatik kokusunu burnunuzdaki hassas nostrillere ulaşmasını sağlayan hareketleri sizin "alıyorum" demenizi daha da kolaylaştırmaya yönelik manevralardır aslında.

Önce feminin yem ön plana çıkartılır, otomobil fuarlarında sıfır araçların yanında takım elbiseli erkek gördünüz mü hiç? Satış showroom'larında da öyle, önce ruj ve oje ile cazibe yaratılıyor, paralı potansiyel erkek çekiliyor, bir defa ısırdıktan sonra da "mahsül" atlas perde arkasındaki sayın gömlek ve kravat tarafından parçalanarak cüzdandaki paralar boşaltılıyor. Size sıfır araba, onlara sıfırlı para kalıyor.

Taner Göde

http://www.youtube.com/watch?v=KCb-C6hOzpc

bu şarkı size taner abi

Bu şarkıyı uzun zamandır arıyordum
  • Klip tam versiyonu burada

http://www.youtube.com/watch?v=OFm74aXLPbg

quote:

Orijinalden alıntı: der Rebell

Bu şarkıyı uzun zamandır arıyordum
  • konya hyundai öntur satış temsilcisi, hyundai accent'in fiesta ile aynı sınıfta olmadığını focus ve megané'la aynı sınıfta olduğunu, i30'un ise megané focus astra sınıfında olmayıp golf(!) sınıfında olduğunu ısrarla söyledi

inanmayan ya da eğlenmek isteyen arkadaşlar varsa girişte sağ arka köşe i30'un arkasındaki masadaki arkadaş
  • quote:

Orijinalden alıntı: can bora

%5 primi nereye veriyor?
    ayda 20 araç satsa adam ortalama 30 bin liradan, 30 milyar prim alacak !

arkadaşlar ben bu rakamı orada çalışan bir abimizin bana ilettiği biçimde size aktardım, belki de yalnış anlaşılmalar olabilir..

Ancak şu da bana çok saçma geldi, nedir yani sıfır araç başına 50 TL prime oradaki adamlar çalışmazlar...

Birde otomobil borsası olayı var tabiki oraya hiç değinmeyeceğim...
  • quote:

Orijinalden alıntı: crazyarif

konya hyundai öntur satış temsilcisi, hyundai accent'in fiesta ile aynı sınıfta olmadığını focus ve megané'la aynı sınıfta olduğunu, i30'un ise megané focus astra sınıfında olmayıp golf(!) sınıfında olduğunu ısrarla söyledi

inanmayan ya da eğlenmek isteyen arkadaşlar varsa girişte sağ arka köşe i30'un arkasındaki masadaki arkadaş

Fİesta zaten, Accenti çiğnemeden yutar da, be mübarek koskoca Megane ile Focustamı görmedin!
  • golf'ü beyenmeyene bir tokat aşk etmeliyiniz mirim...ayıptır...
  • Şu anda Radyo D'de Hakan Gündüz bu listeyi okuyor...

OTOMOBİL SATIŞ TAKTİKLERİ

A. GENEL SHOWROOM KURALLARI
    1. Tüm araçların üzerine "SATILMIŞTIR" / "SATILDI" şeklinde etiket eklenir, araç satılmamış olsa bile.
    2. Müşterilere araçların ÇOK UCUZ olduğu ve bu ÇOK UCUZ fırsatlarının çok kısa süreceği hatırlatılır.
    3. Araçların camları indirilir, böylece müşteri kapıyı açmadan kafasını sokup bakabilir.
    4. Araçlar yarım saatte bir parlatılır, döner ve kalkık platformlara alınır, gelin gibi süslenir.
    5. Showroom'da mini etekli 5 kız, süper mini etekli 2 kız ve takım elbiseli 1 erkek gezer.
    6. Çay, meşrubat, çıkartma, borşür, "DANIŞMA" masası ve promosyonel malzeme serpiştirilir.
    7. Fiyatlandırmanın web sitelerinde veya gazete reklamlarındakilerle bir ilgisinin olmaması sağlanır.
    8. En çok satan araçtan AZ, en az satan araçtan da ÇOK getirilir, suni bir "satış patlaması" yaratılır
    9. Kızlar için özel kuaför salonu, makyaj/manikür/pedikür odası açılır, yarım saatte bir pudralansınlar diye.
    0. Showroom'da çok cam ve mutlaka klima bulunur, fonda Türk Pop Müziği çalar, kapılar elektrikle açılır.
  • Geçen gün babamın arkadaşının engelli indirimiyle aldığı Titanium X paketli dizel C-Max aracını teslim aldık.Aracı teslim alırken;
    Babamın arkadaşı:A
    Ben:B
    Satış Temsilcisi Bayan:ST

A:Yahu arabaya ne indirim yaptınız ne de bir hediye veriyorsunuz.
    ST:Koltuk koruma hediye ettik ya A Bey.
    A:En azından biraz indirim yapsaydınız.
    ST:Beyefendi siz bu aracı vergiden muaf alıyorsunuz.Ford **** bayisi bu araçtan 100 lira dahi kazanmıyor.
    B:Nasıl yani siz araç satarken devlete ödenen vergiden mi kar ediyorsunuz?
    ST:Kem küm hım..
  • Takip
  • diyaloglara gel :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: ilker67

quote:

Orjinalden alıntı: Ozdamar

Yok Yok bunla ölçmüştür
     Satış temsilcilerinin bomba diyalogları...

Hocam sen daha gençsin, tabi ki bilmezsin f91 W ile saniyenin yüzde birinde kronometre durdurma oyununu. Ders biraz sıkıcı hale gelince ya kalem çevirir ya da hayatımızdaki tek teknolojik şey olan Casio'nun kronometresiyle oyun yaratırdık.Senin gösterdiğin saatle bu iş olmaz, düğme yapısı o hassasiyete uygun değil

Sen de mi
  • Yer İstanbul Forum AVM.
    Yeni Focus`u tanıtıyorlar.
    Dizel için "DPF var mı" diye sordum.
    Çocuk "O ne?" dedi.
    Oysa daha değişim maliyetini vs soracaktım
  • quote:

Orijinalden alıntı: AiQUiDiE

Yer İstanbul Forum AVM.
    Çocuk "O ne?" dedi.

hocam motor e4 olabilir kapsaydınız hemen elemanın bilmediğine göre dpf yi
  • quote:

Orijinalden alıntı: kick down

quote:

Yer İstanbul Forum AVM.
    Çocuk "O ne?" dedi.

Ahahaha
    Bilmiyordum o zaman şimdi siz söyleyince öğrendim.
    Gerçi muhabbet kesin şu şekilde olurdu.
    "E4 motor mu?"
    "Yok efendim dizel"
  • quote:

quote:

quote:

Yer İstanbul Forum AVM.
    Çocuk "O ne?" dedi.

Ahahaha
    Bilmiyordum o zaman şimdi siz söyleyince öğrendim.
    Gerçi muhabbet kesin şu şekilde olurdu.
    "E4 motor mu?"
    "Yok efendim dizel"

eğitim şart tabi yapacak bişey yok firmaların sorumsuzluğu azıcık ilgili eleman alsalar bunlarla karşılaşmayız
  • quote:

eğitim şart tabi yapacak bişey yok firmaların sorumsuzluğu azıcık ilgili eleman alsalar bunlarla karşılaşmayız

Allah`tan artık internet gibi, böyle forumlar gibi seçeneklerimiz var.
    Yoksa bu adamlara kalsak halimiz duman
    Görev vermeden önce az bir eğitim yetecek aslında ama nerede bizde öyle düşünceli firmalar.

Bir başlıkta okumuştum.
    Adam "ESP var mı?" diye soruyordu.
    Satış temsilcisi de "ESP`ye gerek yok zaten yol tutuşu süper" gibisinden cevap veriyordu.
    Yani eğitim yanında ahlak dersi de gerekecek sanki
  • Okumalısınız.

VW Golfümü 30 bin bakımına verdim, araç bakımdayken ben de satış temsilcisiyle muhabbet ediyordum.

VW ST = Beyfendi, 2 yılda 30 bin km yapmışsınız, bu dizel bir otomobil için çok düşük bir rakam keşke benzinli alsaydınız, biz bu kadar kullananlara benzinli araç öneriyoruz.

Ben = Tabi haklısınız ama bundan önceki araçlarımız hep benzinli oldu bir seferlik dizele geçmek istedik ve az kullandığım için satarken de aradaki farkı korur, o yüzden sıkıntı yok.

VW ST = Bir daha ki sefere gelin size güzel bir TSI Scirocco verelim, yakışır size.

Ben = Yok ben bir daha VW almam sanırım, aklım başka markalarda.

VW ST= Yani beyfendi, mesela siz gidin bir Opel, Ford, Toyota ne bileyim işte BMW(!!!!) sürün, hiç biri size VW kadar güzel gelmeyecektir bence pişman olursunuz. Çok adam tanıdım VWsiz yapamadı geldi tekrar aldı.

Ben= Pardon, anlamadım? BMW ile benim Golfümü kıyaslıyorsunuz, sürüş olarak hem de? Dünyanın en iyi motor üreticisinden bahsediyorsunuz beyfendi, hem 2 3 tane Golf parası onlar, sadece isimlerine vermiyoruz ya o parayı.

VW ST= Yok aslında öyle değil, BMW ve Mercedes'in adına veriliyor o kadar para. Onlarda aradığın her şey VW'de zaten var.

Ben = Kolay gelsin size.
  • quote:

quote:

Allah`tan artık internet gibi, böyle forumlar gibi seçeneklerimiz var.
    Yoksa bu adamlara kalsak halimiz duman
    Görev vermeden önce az bir eğitim yetecek aslında ama nerede bizde öyle düşünceli firmalar.

Bir başlıkta okumuştum.
    Adam "ESP var mı?" diye soruyordu.
    Satış temsilcisi de "ESP`ye gerek yok zaten yol tutuşu süper" gibisinden cevap veriyordu.
    Yani eğitim yanında ahlak dersi de gerekecek sanki

altına imzamı atarım
  • benim satış temsilcisi ile değilde servisteki aracı teslim alan kişiyle bir konuşmam oldu

arabayı test etmek için bindik araca neyse servise geldik. bu arada aracı alalı 1 sene olmuş.araç fiesta titanium-xpaket
    ben=bu aracın arka hoparlörlerinden cızırtı geliyor.
    yetkili=olurmu efendim bu araçların arka kapılarında hoparlör yok ki
    ben=yanlışınız var, bu araç titanium bunlarda arkada da hoparlör var
    yetkili=yok efendim. fiestanın hiç birinde arkada hoparlör yok
    ben=o zaman bir müzik açalım dinleyelim
    yetkili=peki efendim.
    müzik açılır, yetkili kişi arka kapıyı açar kulağını kapıya dayar ve
    efendim ruhsat yanınızda mı?
    ben=evet arabanın içinde. ee hoparlör varmıymış ?
    yetkili=ruhsatı alabilirmiyim

tabii ben orada gülmemek için kendimi zor tuttum ama adam öğrenmiş oldu. titaniumda arkada hoparlör olduğunu
  • daha yeni sıfır araç aldığım için bir kaç örnek de benden gelsin:

varan 1:
    satıcı- hangi renk olsun abi
    ben- beyaz olsun tabiki.
    satıcı- zevkini de biliyosun, yılın rengi.

(benim işlemler yapılıyor, kredi felan, bekliyoruz, bir kaç dakika sonra)

satıcı- hangi renk düşünüyorsunuz?
    yeni müşteri- teknik gri ile gri arasında kararsınız.
    satıcı- (bakıyo listeye teknik gri yok) teknik gri yaramaz, koyu renk. hiç düşünmeyin gri en güzeli, araba dediğin gridir.

satıcı- hangi renk?
    başka bir müşteri- siyah ama bakımı zor olur mu ki?
    satıcı-(bakıyor listeye siyah var) olur mu be abi. siyah en asil renk.

ben-ya anladık herkesin nabzına göre veriyosun şerbeti de teknik griye neden .ok atıyosun?
    satıcı- abi yok elimde napim ama sana tüm samimiyetimle söylüyorum en iyisi beyaz.

varan 2:

ben- esp var mı?
    kadın satıcı- yok!
    (sonra ben bakıyorum listeye var ama esc olarak geçiyor)
    ben- varmış ama ismi esc olarak geçiyor sizin firmanızda. her firmada farklılık gösterebilir (utanmasın diye ben nazikçe söylüyorum, açıklama yapıyorum felan)
    satıcı- esc o diiil ki! esc, elektronik sistem kliması, demek...
    ben tabi anında mavi ekrana düşüyorum

varan 3:

ben- ne kadardı fiyatı?
    satıcı- 43250 tl
    ben- çok yüksek söylediniz. ben şöyle durumu izah edeyim size, benim param cebimde, bugün yarın alcam. piyasayı da biliyorum hani. ne kadar?
    satıcı- size ne kadar dediler en son?
    ben- 40250 tl
    satıcı- 40000'e olur o zaman.

yuh be abicim. bu kadar da aleni öpülmek istenmez ki müşteri.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi wind06 -- 22 Aralık 2011; 15:13:41 >
  • 
Sayfa: önceki 678910
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.