Alışmışlar yıllardır bilinçsiz tüketiciye bilinçli bir şekilde istediği stok fazlasını, satılmayan elde kalmış rengi, motor gamını vs.itelemeye. eh haliyle bu forumdaki gibi bilinçli insanlarla karşılaşınca baltayı taşa vurmak kaçınılmaz oluyor.
Yeterli ivmelenmeden sonra yokuş aşağı gidiyoruz (test sürüşü Golf 6) satıcı ayağımı gazdan çekmemi istedi; haliyle anlık yakıt 0 gösteriyor. satıcı: bakın işte bu DSG mucizesi sıfır yakıt sarfiyatı. ben :evet yokuş aşağı benim araç'ta da öyle satıcı:
Ben olsam satış temsilcisine derdim ki: Geçen bir Ipod aldım, 8 terabayt.
OTOMOBİL SATIŞ TAKTİKLERİNİ RADYO D DJ'LERİNDEN HAS ADANALI ARKADAŞIM HAKAN GÜNDÜZ'E GÖNDERDİM.
PAZARTESİ SABAH RADYO D'Yİ DİNLEYİN DERİM...
quote:
Orjinalden alıntı: Robertobaggiojuve
Yeterli ivmelenmeden sonra yokuş aşağı gidiyoruz (test sürüşü Golf 6) satıcı ayağımı gazdan çekmemi istedi; haliyle anlık yakıt 0 gösteriyor. satıcı: bakın işte bu DSG mucizesi sıfır yakıt sarfiyatı. ben :evet yokuş aşağı benim araç'ta da öyle satıcı:
YUH artık bu kadarda olmaz
Yazık ya, satıcılara acıdım
Allah ellinize düşürmesin ,madara oluruz valla
Taner,döktürmüşsün yine.
quote:
Orjinalden alıntı: Polemik
quote:
Orjinalden alıntı: Robertobaggiojuve
Alışmışlar yıllardır bilinçsiz tüketiciye bilinçli bir şekilde istediği stok fazlasını, satılmayan elde kalmış rengi, motor gamını vs.itelemeye. eh haliyle bu forumdaki gibi bilinçli insanlarla karşılaşınca baltayı taşa vurmak kaçınılmaz oluyor.
Ben olsam satış temsilcisine derdim ki: Geçen bir Ipod aldım, 8 terabayt.
süper yaratıcılık tebrik etmek lazım bence
yeni lancer ilk çıktığı zaman bayiye görmeye gitmiştim sağına soluna bakarken sıra bagaja geldi satış temsilcisi ne dese iyi abi kocaman bagajı var içine rahat 6 ceset alır
quote:
Orjinalden alıntı: DemirAtlı
yeni lancer ilk çıktığı zaman bayiye görmeye gitmiştim sağına soluna bakarken sıra bagaja geldi satış temsilcisi ne dese iyi abi kocaman bagajı var içine rahat 6 ceset alır
abi muhabbetlere yarildim, hele Taner abinin otomobil satis teknikleri on numara.
quote:
resmen koptum
İki genç öylesine yeni çıkan araçlara bakmak için X markanın Y bayisine gider. O model senin bu model benim incelerken, yanlarındaki bayi çalışanı bayanla sohbet ilerler. Çıkmaya yakın telefon numaraları alınır, verilir. Takip eden ilk cumartesi gecesi güzel bir mekanda eğlenilir ve olaylar gelişir.
Based on a true story
quote:
Orjinalden alıntı: atiyba
İki genç öylesine yeni çıkan araçlara bakmak için X markanın Y bayisine gider. O model senin bu model benim incelerken, yanlarındaki bayi çalışanı bayanla sohbet ilerler. Çıkmaya yakın telefon numaraları alınır, verilir. Takip eden ilk cumartesi gecesi güzel bir mekanda eğlenilir ve olaylar gelişir.
Based on a true story
yer ford. bakılan araç c-max
arkadaş: bu araç kay beygir, torku falan nasıl? satıcı: efendim araç çok seri, dizel olduğu için torku da yüksek arkadaş: peki kaç beygir? tork? satıcı: efendim motor güçlü... kem küm falan filan ben: 109 beygir, 240 n/m torku var dizel c-max'ın satıcı: evet evet tam beyefendinin dediği gibi
quote:
Orjinalden alıntı: historiyst_45
M: Ben muhakkak abs olmasını istiyorum ST: Hocam ne gerek var abs ye falan zaten bu arabada çapraz fren sistemi var bastınmı yapıştırıyor ...
Renault 2. el araç bayiine girdik. araç bakıyoruz hemen bir igeldi ilgilendi. Araç megan idi ve tam bizim aradığımız km. de idi fiyat da uygun bize. Yalnız biz daha önemli sorular sormaya başladık kardeşimle. yani aracın kazasının olup olmadığı ve km değşip değşmediğ vs vs. bilirsiniz bilinçli alıcılarızdır biz. hele yüklü miktar çıkacaksa cebimizden satıcıdan daha iyi biliriz aracı.... Yani soru şuydu; boyanan değişen parça boyası veya herhangi bir yerinde çiziği var mı aracın? cevap; hayır hiçbir şeyi yok aracın. zaten km sizi tatmin ediyor garaj aracı gibi sayılır vs vs... hemen servise götürdük ( zaten servis hemen alt tarfı renault un. Önce kaporta ustasına baktırıyorum. İnceledi usta ve araçta tavan hariç heryerinde boya ve zımpara izları buldu. ya kardeşim bunca saat bizi yordun ulan satıcı. sana biz kazasız belasız araç aradık dedik niye bizim vaktimi aldın diyoruz. satıcı; valla ben de bilmiyordum, öğrenmiş olduk dedi. tabi hemen şikayet ettim satıcı, biraz da tanıyorduk bu bayiyi ve adamı yolladılar işte . üzgünüm böyle insanalr satıcı işte :)
tam komik bir diyolog sayılırmı bilmemde bmw 335i coupe ler ilk geldiklerinde borusan çalışanları arabanın motorunun 3500cc ve tek turbolu olduğunu sanıyorlardı acıklı bir durum çünkü aynı kodlu dizel motor uzun zamandır 5 serisinide satılmaktaydı. birde hala bir çok mercedes satan galeriler ve has otomotiv satış elemanları C serisinde 220cdi kod adlı motoru 2000cc olarak tanıtıyorlar. ve borusan satış elemanlarından bazıları özellikle bayan olanlar DTC'nin bmw de esp olduğunu bilmiyorlar. güvenlik paketlerini sayarlarken arabada DTC ve buna ek olarak ESP var diyorlar. acaba dalga mı geçiyorlar yoksa harbiden cahillermi anlayamıyorum bazen.
Yeni Mercedes-Benz E serisi testine gittiğimde, inanılmaz bilgi sahibiydi satış temsilcileri..Yanlış hatırlamıyorsam bu model için İspanya'da eğitim almışlardı kısa bir süre..
Satış temsilcileri gerçekden büyük etken, yazılanlar müthiş yazılar..
quote:
Sanki cenaze aracı
quote:
Orjinalden alıntı: Lazarotti
Yeni Mercedes-Benz E serisi testine gittiğimde, inanılmaz bilgi sahibiydi satış temsilcileri..Yanlış hatırlamıyorsam bu model için İspanya'da eğitim almışlardı kısa bir süre..
Mercedes kaliteyi ve lüksü ön planda tutan bi firma oldugundan bunu daha fazla düşünüyorlardır muhtemelen ama bmw deki çalışanlar nasıl öyle oluyor anlayamadım ha mercedes ha bmw
Arkadaşlarım,
SEX SELLS yani bu kadar basit, ince topuk ve mini etek Türkiye'deki potansiyel otomobil alıcısı erkeklerin en az yarısına fazla soru sormadan satış yapmaya yeter. Zaten ne almaya gittiğini bilmeyen kesim ve kısım için iş başta bitmiştir. Sizi sürücü koltuğuna oturtup "Farlar da şuradan açılıyor, bu da el freni" diyerek Ralph Lauren parfümünün aromatik kokusunu burnunuzdaki hassas nostrillere ulaşmasını sağlayan hareketleri sizin "alıyorum" demenizi daha da kolaylaştırmaya yönelik manevralardır aslında.
Önce feminin yem ön plana çıkartılır, otomobil fuarlarında sıfır araçların yanında takım elbiseli erkek gördünüz mü hiç? Satış showroom'larında da öyle, önce ruj ve oje ile cazibe yaratılıyor, paralı potansiyel erkek çekiliyor, bir defa ısırdıktan sonra da "mahsül" atlas perde arkasındaki sayın gömlek ve kravat tarafından parçalanarak cüzdandaki paralar boşaltılıyor. Size sıfır araba, onlara sıfırlı para kalıyor.
Taner Göde
quote:
Orjinalden alıntı: LimonKolonyasi
quote:
Orjinalden alıntı: Lazarotti
Mercedes kaliteyi ve lüksü ön planda tutan bi firma oldugundan bunu daha fazla düşünüyorlardır muhtemelen ama bmw deki çalışanlar nasıl öyle oluyor anlayamadım ha mercedes ha bmw
BMW'de iki türlü de adam varda işte işi bilenler hani şu cartier kol düğmeli olanlar daha çok alıcıya anlatıyor diğerleri araba başında bilgi işte ..