Şimdi Ara

Satış Sorumlusu, Kasiyer - Zara (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
142
Cevap
5
Favori
128.173
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Katre_g

Boyner vardı derken maaşı iyi açısından mı dedniz anlayamadım. Çünkü boyner de çalıştım şartlarının iyi olduğunu söyleyemicem.

Bizim temizlikçi orda çalışmıştı ve işi çok rahat olduğunu ve imkanları vs iyi diyordu bana benim aklımdada öyle kalmış peki boynerde çalışma saatleri ve maaşları ne durumda ?
  • asgari ucret veriyolar ben kasiyer olarak çalışmıştım eğitimim nedeniyle 2 ay çalıştım biliyosunuz ilk aylar daha fazla yatıyo maaşlar ssk primiyle alakalı bi nedenden ötürü ilk maaşım kasa primi ile beraber 820 idi. diğer kasiyer arkadaşlarım bana o ay çok yattığını söylemişti zaten. yemeğini kendi yemekhanelerinde veriyolar yemek firmasına da kişi başına 5.5 lira veriyolar. Haftalık 48 saati tamamlıyolar hafta içi bir gün izin haftanın 2 günü sabah 10 öğlen 14 diğer günler öğlen 12 akşam 22 şeklinde çalıştırıyolar. Yol parası vermiyolar bir sabah girişte bir de akşam çıkışta servisleri var o arada kalan çıkış ve griş saatlerini karşılamıyolar. Ben kısa bi süre mangoda da çalıştım okuluma hiç uydurmadılar 1 hafta sonra çıktım ben de. Mango da bir haftalık maaşım 400 lira olarak yattı zaten merkezde görüştüğüm hanım da bankaya net 1200 lira yatacağını söylemişti primler olmadan ki çok iyi de bi prim sistemleri var. Orda çalışanlar aylık 1600 en az alıyoruz demişlerdi. Servis dışında kalan giriş çıkıştaki yol parasını mutlaka ayın maaştan farklı bi döneminde ayrıyetten hesabınıza yatırıyolar. Yemek içinse multinet veriyolar 300 liralık. En önemlisi de her aralık ayında çift maaş ikramiye veriyolar. Yani boyner iyi değil sektördeki tüm firmalara göre aynı seviyede kalıyo. Bu konuda iyi olan yerler inditex grubu mağazaları ve mangodur. Sanıyorum bu sektörde başka da yok onlar gibi veren ki zara geçen yıllarda yılın en iyi iş vereni seçildi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Katre_g -- 23 Haziran 2011; 21:12:45 >

• @Womanizer! hayırlı olsun senin adına çok sevindim. benimde birkaç sorum olacak mülakata nasıl gittin ceket takımı mı giydin yoksa kot pantalon t-shirt mü? birde mülakatta ne sordular, müşterileri nasıl karşılarsının dışında, eleyici sorular varmıydı? çünkü 40 kişi içinden 7 kişi seçmek baya zor bi iş. :)
  • @Katre_g Hocam şöyle söyliyim, ikinci görüşmeye seçilmiş olman çok iyi, bir muhabbet ortamında geçiyor 2. görüşme ve sürekli herkese farklı sorular soruyorlar. Eğerki akıcı ve düzgün bir türkçeyle konuşamassanız şansınız kötü diyebilirim sırf bu yüzden deneyimli bir arkadaşı elediler ve eline yüzüne yani bakımlımısın iyi giyiniyormusun diye bakıyorlar çünkü yaptığın başvuru Satış Danışmanlığı ne diploma istiyorlar, ne bir yabancı dil istiyorlar tamamen düzgün kılık kıyafet ve düzgün türkçe gelen sorulara en mantıklı cevaplara bakıyorlar. Benim yanımda Collezione'da 4 yıl çalışmış bir arkadaş vardı kot pantolon t-shirt ile geldiği için alınmadığına emin olduğumu söyleyebilirim bilgin olsun.

Ben ise siyah kumaş pantolon, rugan parlak bir ayakkabı, düz lacivert çizgili klasik bir gömlek ile gittim birazda cool görünüm katmak için boynuma güneş gözlüğü astım ve tabiki saçıma güzel bir şekil verip sinek kaydı traş oldum. Benim izlenimlerime göre seçimlerdeki en büyük etkenler bunlar diye düşünüyorum umarım yardımcı olabilmişimdir ve İnşallah sende alınırsın

@Galois_ Çok teşekkür ederim. Mülaakata nasıl gittiğimi yukarıda belirttim zaten :) 40 kişiden 6 kişiyi kılık kıyafet ile seçtiklerini düşünüyorum çünkü sadece genel bilgiler verildi ... da okuyorum şu şu kadar deneyiyim var vs. gibi kısa kısa herkes yaklaşık 1 dk söz alarak geçti diyebilirim. 2. mülakatta ise mesela sorduğu bir soruyu örnek vereyim. "Ben mağazaya geldim sizinle bir pantolon beğendik ve ben bunun paçası yapılması için bıraktım size siz ise terzi işlemi yarın akşam üzeri bitmiş olup teslim edebiliriz dedin ve ben geldim mağazaya saat akşam 9 kapanmasına 1 saat var çok telaşlıyım çünkü pantolonu bu akşam bir partyde giyiceğim sizinle görüşüp pantolonu istedim ve sizde kasaya gidip sordunuz ama pantolon halen daha orada terziye dahi gitmemiş ne yapardınız?" diye bir soru yöneltti bizlere. Ve bir soruyu herkese sormuyor bunun tarzında herkese farklı sorular sorarak 6 kişi ilede yaklaşık 45 dakika geçiriyorlar, yani kısaca dediğim gibi en önemli etken kılık kıyafet bakımlı olmak ve düzgün bir türkçe diye düşünüyorum benim izlenimlerim bunlar arkadaşlar.

Başvurmuş başvurucak tüm arkadaşlara başarılar dilerim, hakkınızda hayırlısı ne ise o olur İnşallah, yarın saat 10'da genel merkeze gidip sözleşmemi imzaliyicam ve döndüğümde çalışma şartları maaş genelde prim ne kadar, yol, yemek ücretleri neler bunları öğrenmiş olarak dönüceğim diye düşünüyorum ve sizlerede bu konular hakkında bilgi vericem merak edenler tekrar söylüyorum yarın öğleden sonra yazmış olurum buraya.

Hepinizin iyi dilekleri için teşekkürler İnşallah sizlerin kafalarınızdaki tüm soruları yarından itibaren kaldırmış olurum

• inş olur ya çok istiyorum ben de ama benim ki toplu değil başbaşa oldu ilki bu da öyle olucak diye biliyorum. Peki referans istediler mi sizden 2. görüşmede? yoksa 3. de mi istediler?

Çok soru soruyorum ama heyecanlyıım ben de yarın saat 12 de gidicem yerimde duramıyorum
  • takipteyiz hocam. ayrıca cevap için teşekkürler :)
  • Hocam belli oldumu maaş?
  • Sonuç nedir?
  • ücreti öğrenince adam uçtu
  • Part time aradıklarını görünce ben de başvurumu yaptım..Ama bakalım kısa dönem için çalışmayı düşünüyorum.Marks & Spencer dan aradılar umarım Part-Time 2-3 aylık kabul ederler.Olmazsa Zara için beklemedeyim.
  • hay allah adam kayıplara karışmış maaşı söylemeden
  • kardesim en önemlı yerınde kaybolmuşsun ya maaş ve calışma ssaatleri ????
  • Evet bugün direk zaraya giderek kendim öğrendim bazı detayları yeni elemanların hepsi part time başlıyor işe daha sonra full oluyor ama neye göre bilmiyorum maaşlarıda devlet sırrı gibi söylemiyorlar fakat 1000 lira oldugunu duydum . Fullere 1700 diye nettede bi bilgi var. Çalışma saatleride sanırım 8 saat. Güya bide part time :))
    Yinede çalışmış etmiş birisi varsa kesin bilgileri versin :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Evet bugün direk zaraya giderek kendim öğrendim bazı detayları yeni elemanların hepsi part time başlıyor işe daha sonra full oluyor ama neye göre bilmiyorum maaşlarıda devlet sırrı gibi söylemiyorlar fakat 1000 lira oldugunu duydum . Fullere 1700 diye nettede bi bilgi var. Çalışma saatleride sanırım 8 saat. Güya bide part time :))

çalışma saatleri 8 saat full olanlarındır. full time olanlar haftada 40 saat part-time olanlar 30 saat çalışır büyük ihtimal. Başka bir indesit grubu mango da full time olanlar 40 saat çalışıyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coder85

quote:

Orijinalden alıntı: BèRuTTì

Evet bugün direk zaraya giderek kendim öğrendim bazı detayları yeni elemanların hepsi part time başlıyor işe daha sonra full oluyor ama neye göre bilmiyorum maaşlarıda devlet sırrı gibi söylemiyorlar fakat 1000 lira oldugunu duydum . Fullere 1700 diye nettede bi bilgi var. Çalışma saatleride sanırım 8 saat. Güya bide part time :))

çalışma saatleri 8 saat full olanlarındır. full time olanlar haftada 40 saat part-time olanlar 30 saat çalışır büyük ihtimal. Başka bir indesit grubu mango da full time olanlar 40 saat çalışıyor.

Part time çalışan eleman günde 8 saat haftada 1 gün izin dedi.. Zaten full almıyorlar kimseyi kolay kolay yapmıyorlar da en fazla 1 kişi oluyomuş her magazada sanırım oda satış şefi oluyor ve 12-13 saat çalışıyor. Yada o da 8 saattir emin değilim full time ın çalışma saati konusunda ama part time 8 saat çalışıyor. Dediğim gibi sadece kıdemliler full oluyor yani çalışma saatleri 2 sininde eşit olabilir politikalarını bilmiyorum tam olarak. Aradaki maaş farkını böylece ört bas ediyor olabilirler full part diye ayırarak.

• bende mağaza işi yapmaktayım fakat benim firmam o kadar ünlü bir firma değil mango zara levis gibi değil aldığım para cok cok iyi sigortam yüksek yatıyor ne alıyorsam o mesela 1500 aldım bu ay 1500 yatar maaş konusunda ise net bir bilgi veremem asgari ücret +prim 11de kapanıyor mesela mağaza cıkarken anında kasadan maaş haricinde 10 tl alıyorum çalışma saatleri ise haftada 3 ful sabah 9,30 gece 11 yani piyasaya göre cok ağır çalışıyorum ama aldığım para cok cok iyi tek kötü yanı merkezi değil kendi şahsi yerleri olduğu için arada bi sıkıntı oluyor olsun o kadarda
  • quote:

Orijinalden alıntı: Womanizer!

"Ben mağazaya geldim sizinle bir pantolon beğendik ve ben bunun paçası yapılması için bıraktım size siz ise terzi işlemi yarın akşam üzeri bitmiş olup teslim edebiliriz dedin ve ben geldim mağazaya saat akşam 9 kapanmasına 1 saat var çok telaşlıyım çünkü pantolonu bu akşam bir partyde giyiceğim sizinle görüşüp pantolonu istedim ve sizde kasaya gidip sordunuz ama pantolon halen daha orada terziye dahi gitmemiş ne yapardınız?" diye bir soru yöneltti bizlere.

Cevap olarak ne söyledin merak ettim doğrusu
  • Hahahaha
  • Arkadaş yok oldu piyasadan ya.
  • Satış danışmalıgı için de başvurmuştum bugün mağaza müdürlüğü section manager pozisyonu için arandım yarın görüşmem var bakalım telefon mülakatından sonra randevu verdiler teelfondada kısaca ingilizce konuşalımmı dediler yataktan yeni kalkmıştım konuştum sanırım :))
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.