Şimdi Ara

Satıcısından TOGG hakkında yorum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
18
Cevap
0
Favori
801
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
3 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Aracı kullanmış ve satmak için ilana koymuş bir kişi açıklamasına togg için güzel ve objektif yorum yapmış

https://www.sahibinden.com/ilan/vasita-arazi-suv-pickup-togg-dikkat-dikkat-hasar-kayitsiz-meridyan-cam-tavan-kis-paketi-1230002644/detay?utm_source=paylas&utm_medium=ilan_detay&utm_campaign=sahibinden_paylas&utm_content=174536269

ÇOK SORULDU, SİZE TOGG VE ELEKTRİKLİ ARAÇLARLA İLGİLİ BİLGİ VEREYİM.

Öncelikli sıkıntı şu: Malum, elektrikli araçlar için Tesla, Hyundai, Kia, BYD gibi markalar menzil belirtiyor. 400 km diyorlar, 500 km diyorlar, 530 km diyorlar.

Ancak bu değerler ideal koşullar için geçerli. Kış geldi mi, uzun yola çıktınız mı, elinizde kalan menzil 300-350 km oluyor.

Peki, bu araçların ideal şarj aralığı %20 - %80 değil mi? (Evet, öyle.) O zaman sizin şarj aralığınız 200-250 km oluyor.

Uzun yolda bu aralıklarla şarj ettiniz mi? (Ben Diyarbakır’dan İstanbul’a geldim, uygulama 6 defa şarj etmem gerektiğini gösterdi.)

Bir de gece yolculuğundaysanız; soğukta, karda, kışta in-bin, şarj et, üstün çamur olur, QR kodu okumaz, arızalanır, sıra olur vs.

Şimdi, 1200-1400 kilometrelik araçlar gelene, 800 kW istasyonlar kurulana, piller çok hızlı şarj olmaya başlayana kadar elektrikli araç olayı yalan.

O istasyonlarda boş boş 15-20 dakika bekliyorsunuz ya, ilk sefer tamam, ikinci sefer hadi olsun, üçüncü seferden sonra

o dükkanlar, mağazalar üstünüze geliyor, dakikalar geçmek bilmiyor. Yok kardeşim, henüz elektrikli araç olayı hazır değil!

Şimdi, evinizde şarj ettiniz mi bu araç kilometrede 1 TL yakıyor. İstasyondan şarj ettiniz mi 2 TL yakıyor. Normal benzinli araçlar ise ortalama 3 TL yakıyor.

Tamam, güzel ama bunların hepsinin yıllık vergileri yüksek. Mesela ben sahip olduğum benzinli Kodiaq araçlarıma 1.200 TL öderken, bu araca

7.600 TL gibi bir vergi ödedim, hem de tek taksit. Tesla’lar, Mercedes’ler filan 30.000-40.000 TL’lere çıkıyor. Ne anladım ben bu işten?

A sınıfı beyaz eşyalar gibi; 10.000 TL’ye B sınıfı alıyorsun, 20.000 TL’ye A sınıfı alıyorsun. 10 yıl kullanırsan anca elektrik faturalarından amorti ediyor.

Zaten 10 yıl sonra da bozuluyor veya yepyeni bir teknoloji çıkıyor. Evet, bunun neresi ekonomik? 10 yılda elektrik firmasına ufak ufak

ödeyeceğin parayı, bir defada beyaz eşya firmasına bayılıyorsun. (Bu saçmalık yıllardır benim kafama yatmadı zaten.)

Evet, demem o ki; ekonomik diye veya teknolojisi yeni diye elektrikli araba alınmaz. Peki, ben niye aldım? Ben bir sitede çalışıyorum ve 130.000 m²

yani 130 dönümlük bir alanda sürekli dönüp duruyoruz. Bu araç işimiz gereği dükkanımın önünde hem istasyondan hem de dükkanımdan şarj edilebiliyor.

Fakat düşünün ki %30 şarjla “Nasılsa bir iki gün yeter” dediniz ve otoparka aracınızı çektiniz. Gecenin bir yarısı Ankara’dan, Adana’dan, Trabzon’dan

komşular aradı (Allah göstermesin), “Babanız fenalaştı.” dediler. Elektrikli araçla şarj beklerken cinnet geçirirsiniz. İzmir’de yaşayan

oğlunuz (Allah göstermesin), “Emniyete aldılar.” dediler. O şarj dolmaz arkadaş! O istasyonları kırarsın yani. Ne demek? Evde zaten ikinci bir benzinli

aracın yoksa elektrikli araç yalan! Ha, bende 3-4 tane daha benzinli araç var, rahatım. Denemek için aldım fakat biz müşteri taşıyoruz ve kısa süreli

yolculuklar yapıyoruz. 5’er, 10’ar dakikalık, yani site içinde bir bloktan diğerine turluyoruz. Arkadakiler emniyet kemeri taksın diye

her yerinden “ding-don”, “zart-zurt” sesler geliyor. “Öndeki araca yanaştın, kapın açık, kemer takmadın…” Eee, arka kemerleri aparatla baypas edelim

dedik veya bazen müşteriler susun diye arkadan kemeri takıyorlar, unutup çıkıyorlar. Bu defa da sabaha kadar içinde adam var gibi düşünüp aküyü bitiriyor.

İki üç defa karda kışta uygulama okumayıp elim ayağım donunca, ıslanıp şarj edemeyince satmaya karar verdim.

Aman diyeyim, servis ufak birkaç şikayetim vardı, bir defa havaalanının oradaki servise gittim, şimdi rezilliği anlatayım.

Binlerce araç ve sahibi kapıda bekliyor. (Hatta bir YouTube kanalında “İkame araç verdiler, ne güzel.” diye videosunu izleyip TOGG’u almaya karar vermiştim.

O ahlak yoksunu, o terbiyesiz adama da hakkımı helal etmiyorum. Çünkü ikame araç 10 günü geçmeden asla ve katta verilmiyor. Sen YouTuber’sın ve bu yüzden

sana ikame araç verdilerse, öyle söyle, insanları kandırma, ahlaksız!) Neyse, sıra size geliyor. Benim şikayetim şu: Otomatik uzun far arızası vardı, bir de

şu emniyet kemerinden akü boşaldı ya, acaba aküde arıza mı var, onu kontrol ettirmek istedim. Servis elemanı demesin mi: “Abi 10 gün kadar

burada kalacak, görüyorsun araçları, ne zaman sıra gelirse.”

İyi dedim, ikame araç verin, gideyim. “Yok abi.” dedi, “Ne aracı? 10 günü geçerse ikame araç veriliyor.” Dedim, “Ne zaman işim biter peki?” “Bir hafta, 10 günde biter.” dedi.

Yani taa Allah’ın Tayakadın’ında aracım 10 gün yatacak, ne zaman iş biterse çağıracaklar. Hem de giden, çalışan, aktif bir araç için! Veya ikame araç

ya da aracımı almak için oraya gideceğim! Vay be! Orada tabii en az 30-40 kişi isyan halindeydi. Aracı bırakmadan aldım, geldim.

Arkadaşlar, TOGG alacaksanız İstanbul’daki servislerine önce bir telefonla ulaşın, ulaşabiliyorsanız sonra alın. (Bakın, TOGG Care ilgi merkezine değil!)

İstanbul’daki herhangi bir servislerine bir telefonla ulaşın, sonra alın. Benden demesi!

Bu arada, 8-9 ay yatan Tesla’lar da var. Ben servisleri kötülemiyorum, sadece diyorum ki: Eğer TOGG alacaksanız, servisini

unutacaksınız! “Allah kerim, arıza vermeyecek” diye inanacaksınız. Veya hiç arıza vermeyen bir tanesini seçip öyle alacaksınız.

Son olarak, en saçma soru:

• “Ne kadar olur abi?” OLMAZ kardeşim, sana bu araç OLMAZ.
    • “Ben ciddi alıcıyım.” Ciddi alıcı klavye başında OLMAZ arkadaşım, araç başında olur!
    • “Uzaktan geliyorum.” Eee, gelme! Burası İstanbul, ben burada satacak adam bulamıyorsam, satmam, acelem yok.
    • “Abi hemen geleyim, alayım.” Alma canım kardeşim, benim acelem yok, senin acelen varsa 1.520.000 TL.
    • TAKAS OLMAZ. Olursa ancak 2024-2025 Kodiaq veya Tiguan gibi üzerine para vereceğim araçlarla olur.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BOLDVIPER -- 16 Mart 2025; 17:19:40 >

• Helal olsun adama.Gerçekten bir elektrikli aracın tüm eksi yönlerini objektif bir şekilde dile getirmiş.Bu millete birsey anlatmak gerçekten zor Dünyada en çok dingil,anlaması kıt trol adamlar bence türkiyede.Yabancıların videolarının altındaki yorumları okuyorum da gerçekten ingilizi de fransızı da almanı da her konuda bizden daha objektif ve hoşgörülü.Bir de tarihimizle övünüp duruyoruz biz şöyle bir milletiz böyle mükemmel bir milletiz diye.Bazen düşünüyorum bu kadar sıkıntılı fanatik bir millet (ortadoğu halkları gibi 25 senedir bir dikdatöre köle olan) nasıl tarihteki övündüğümüz millet olabilir ki?

Adam şurda kendi satmak istediği aracı,kendi aracını hicbir çıkar gözetmeden dürüstçe eksiklerini söylemiş ama şurdaki yorumlara bakıyorum da hala adamı suçluyorlar.Simdi birazdan vatan haini diyenler,togg düşmanı diyenler de gelir.Bu ülke gercekten çürümüş.
  • Elektrikliye hazır olmayan adam sırf togg diye almış sonra da yazmış. Sen alma zaten ya, bilmeyen almasın şu elektrikliyi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Akşamdan akşama telefonunu şarja takmaya üşenen adamlar elektrikli araba alırsa olacağı bu!

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İsterse nobel edebiyat ödülü alsın yazdıklarıyla, bu tip ilan açıklamasını gördüğümde kapatıyorum. Zor satar arabasını, zaten bu gibilerden de araç vs alınmaz...

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yorumları objektif değil tamamen subjektif. Kendi yaşam tarzına göre yorumlamak ne zamandan beri objektif oldu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • sürekli uzun yol yapan adam almasın diyoruz zaten.

benim gibi senede 5-10 defa, en fazla ayda bir uzun yol yapıyorsanız ki o da 500km yi geçmiyor. yüzde 95 kullanım şehir içi ise uzun menzil v2 togg bulunmaz nimet.

bir de bunun tersi örnek var aslında. adamın biri "ayda 8-10 hatta belki 15 bin km yapıyordum, yakıta para yetişmiyordu, gittim aldım elektrikli aracı rahat ettim. ayda bir asgari ücret yakıt parası cebimde kalıyor" diyordu. sürekli uzun yol yapan adam da kullanabiliyormuş. tabi şarj istasyonu sayısında avrupanın bile önünde olan ülkede, hele de istanbul ve çevresindeyse zaten bedavaya geziyorum dese yeridir. tek sorun şarj olurken her seferinde 30-40 dk beklemek.

• Helal olsun adama.Gerçekten bir elektrikli aracın tüm eksi yönlerini objektif bir şekilde dile getirmiş.Bu millete birsey anlatmak gerçekten zor Dünyada en çok dingil,anlaması kıt trol adamlar bence türkiyede.Yabancıların videolarının altındaki yorumları okuyorum da gerçekten ingilizi de fransızı da almanı da her konuda bizden daha objektif ve hoşgörülü.Bir de tarihimizle övünüp duruyoruz biz şöyle bir milletiz böyle mükemmel bir milletiz diye.Bazen düşünüyorum bu kadar sıkıntılı fanatik bir millet (ortadoğu halkları gibi 25 senedir bir dikdatöre köle olan) nasıl tarihteki övündüğümüz millet olabilir ki?

Adam şurda kendi satmak istediği aracı,kendi aracını hicbir çıkar gözetmeden dürüstçe eksiklerini söylemiş ama şurdaki yorumlara bakıyorum da hala adamı suçluyorlar.Simdi birazdan vatan haini diyenler,togg düşmanı diyenler de gelir.Bu ülke gercekten çürümüş.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sistem hakkında yorum
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Maşallah forumumuz zengin yuvasıymış herkesin ikinci bir aracı var galiba  

• ilan sahibine bir soruşturma açılır mı? yerli ve milli bir ürünü kötülemek, kin ve nefret uyandırmaktan ötürü?

• arkadan kemer bağla aparatla bypas ettir çok ses uyarı ikaz ışığı kemer ötüyo falan filan şarjı az falan okumaya değmez

• Adam tüm elektrikli araçların ortak sorunlarını yazmış

Servis sıkıntısı da tüm markalarda var ilan sahibi belirtmiş . Buraya kadar okey.

Benim merak ettiğim konu ne biliyor musunuz?

@2jz1993 @YouGotThatRight @MaDMaxiBo

https://forum.donanimhaber.com/mercedes-takasli-togg-acilan-ilanlar-ne-oldu--159603047-2

Şimdi bu BOLDVIPER nickli arkadaş bu ve birçok konuda gelip ordan toplama buradan montaj güvensiz ncap yok denek miyiz çöp diye bir sürü laf etti,iş konusunu açmaya gelince de her seferinde sıvışıp gitti.

Şimdi herhalde gururuna yediremedi, konu açmaya gelmiş,bu sefer de sarı siteden bir ilan bulup içeriği kopyalamış

Arkadaşım senin kendi fikrin yok muydu, yazsaydın ya foruma veciz düşüncelerini bu ilanı vermişken?

bu nasıl bir acziyettir ya  

@BOLDVIPER

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi en1gma -- 16 Mart 2025; 17:11:54 >

• Rindaman kullanıcısına yanıt

düzelttim

• mahmut_emmi kullanıcısına yanıt

muhtemelen şu anda geziyle olan bağlantıları araştırılmaya başlanmıştır bile... 

• Elektrikli araçları eleştiren arkadaşlar dünya bu değişimi ister isteyin, ister istemeyin yaşayacak :( Gün gelecek onlarda alacaklar mecburen , fosil yakıtlar dünyayı bitiriyor.

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.