arkadaslar yeni aldığım samsung 80 gb sata2 diskime ne yaptıysam xp pro kuramıyorum anakart asus a8n sli sata2 desteği var cd de kurulum başlatıp sata driverları da yüklüyorum dosya kopyalama işlemi bitip bilgisayar tekrar başladığında işletim sistemi yükleme hatası diyip kalıyor. bu soruna bi çare varmıdır acaba şimdiden teşekkürler
Anakartta bir adet nvidia bir adette silicon grp. sata raid kontrolörü vardır. Anakartın kitabını dikkatlice oku eğer silicon kontrolcüye takmışsan o default olarak raid tanımlıdır. KURULUMDAN ÖNCE MUTLAKA ANAKART VE DİĞER KULLANIM KLAVUZLARINI OKUYUN
anakart üzerindeki 4 adet sata portunu da denedim hepsinmde aynı sonuç çıkıyor. kullanma kılavuzunun içinde sata geçen her cümlesini okudum fakat sonuç alamadım.
Setup ta advanced menüsünde on board chipset gibi bi menu olması lazım. Orada hangi disklerin raid enable olduğuna bak. Eğer raid kurmayacaksan hepsini disable yap. Ayrıca advance menüsünün alt kısımlarında olan silicon grph. sata cont disable yap. Nvidia kontrolcüye ait olan siyah konnektörlere diski bağla ve öyle dene.
ilgin için saol ama raidlerin hepsi disabled fakat dediğin diğer secenekler benim bios da yok baska bi çözüm yolu var mı acaba.