Şimdi Ara

Pentium II 386Mb ram internet için hangi işletim sistemi kurulmalı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
0
Favori
406
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar internette kullanılmak üzere pentium II 386 mb ram var. dizüstü eski bir makina internette kullanmak için hangi işletim sistemi kurarsak daha iyi olacaktır. video izlerken seri ve facebookta oyun oynarken donmadan oynanmak için kullanılcak. XP sp3 kurulu ama yavaş çalışıyor açıkcası .. önerilerinizi bekliyorum.
    flash player yüklemelerinde sorun olmaması lazım mesela xp eski servis packlerde flash player yüklenmiyor sp3 istiyor bunları düşünürek sistem önerin lütfen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 22 Nisan 2014; 1:04:23 >

• malesef o bilgisayar işe yaramaz
    günümüz internet sayfalarının çoğu flash java gibi yüksek işlemci gerektiren uygulamalarla çalışıyor
    pentium 4 bile yetersiz kalırken pentium 2 hiç çalışmaz
  • aydd A kullanıcısına yanıt
    İstersen Linux dene bir de puppy Linux deneyebilirsin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 22 Nisan 2014; 12:14:44 >
  • Ubuntu kurabilirsin kasmaz
  • java ve adabeflash player eklentileri bu sistemde çalışmazmı ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

java ve adabeflash player eklentileri bu sistemde çalışmazmı ?

çalışır fakat kitlenme çökme sorunlarıyla çok sık karşılaşırsınız
  • kilitlenme derken mesela facebook ta oyuna girerkenmi donar ? yada video izlerkenmi donar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    işlemci ve ram desteği
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster
  • O sistem ile internette dolanır, müzik dinler, divx izler, paint ile resim çizersin falan ama facebuk larda, youtube larda cirit atamazsın.
    Böyle sitelerde flash desteği lazımdır. XP3 SP3 de yazılımsal olarak flash desteği alabilesende donanımın yetersiz kalacağı için akıcı bir deneyim elde edemezsin.

En iyi performansı elde edeceğiniz işletim sistemi MiNT gibi kırpılmış linux dağıtımlarıdır.

Ancak 15 senelik donanımınızı tanırmı? Bilgim yok.
    xp bile açılışta 300 mb ram sömürüyor tarayıcıları açtığınızı siz düşünün artık
  • quote:

Orijinalden alıntı: SebastianTR

O sistem ile internette dolanır, müzik dinler, divx izler, paint ile resim çizersin falan ama facebuk larda, youtube larda cirit atamazsın.
    Böyle sitelerde flash desteği lazımdır. XP3 SP3 de yazılımsal olarak flash desteği alabilesende donanımın yetersiz kalacağı için akıcı bir deneyim elde edemezsin.

En iyi performansı elde edeceğiniz işletim sistemi MiNT gibi kırpılmış linux dağıtımlarıdır.

Ancak 15 senelik donanımınızı tanırmı? Bilgim yok.

mint mi pupy linux mü?

http://www.linuxmint.com/download.php

hangisini indiricem ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 22 Nisan 2014; 13:22:26 >

• Linux dünyasını eskisi gibi takip etmiyorum artık.
    MiNT uzun süredir var ama puppy yi ilkkez duydum.
    Belki daha iyidir, bilemiyeceğim.
  • http://www.linuxmint.com/download.php

hangi sürümünü indircem 5 6 tane var anlamadım yardımcı olurmusun
    http://www.linuxmint.com/edition.php?id=143
    Xfce olanı indir mint kurucaksan. Ama puppy kurmicaksan eğer tavsiyem lubuntu olur.

Edit: O makinaya bence en iyi puppy gider. Eğer bulut tabanlı bir sistem kullanırsanız joliOs olması lazım sanırım onada bakabilirsiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lxde -- 22 Nisan 2014; 13:43:02 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: aydd

http://www.linuxmint.com/download.php

hangi sürümünü indircem 5 6 tane var anlamadım yardımcı olurmusun

Linux bilmiyorsanız Ubuntu indirin daha kolay olur

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi txsha -- 22 Nisan 2014; 13:47:05 >
  • xfce ile cannemon arasında ne fark var ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

Xfce olanı indir mint kurucaksan. Ama puppy kurmicaksan eğer tavsiyem lubuntu olur.

Edit: O makinaya bence en iyi puppy gider. Eğer bulut tabanlı bir sistem kullanırsanız joliOs olması lazım sanırım onada bakabilirsiniz.

?xfce ile cannemon min arasında ne fark var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Lxde

hocam bu iso dosyasını dvd ye yazıp boot ederek kurabiliyormuyuz xp gibi ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aydd -- 22 Nisan 2014; 16:08:50 >
    video oynatmaz oynatsa ile donarak takılarak acar yeni güncel tarayıcılar destek vermez int kasılarak girer.

200 mhz mi işlemcisi ? benim p4 3.0 bile zor acıyor
    Hala çalışabilen pentium II kaldımı ya :)
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.