Şimdi Ara

Sarsılmaz'dan 'Milli Piyade Tüfeği' ve yeni silah teknolojileri DH Özel (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
115
Cevap
2
Favori
5.479
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
Giriş
Mesaj
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Speed-Step

    quote:

    Orijinalden alıntı: erdem3113 Nükleer başlık da var mı orada ? Çünkü modern savaşlar anahtarı çevirip düğmeye basmaya bakıyor.
    Merhaba, Son 50 yıllık süreçte bir çok savaş oldu. Kaçında söz ettiğiniz Nükleer başlıklı füzeler kullanıldı sayabilir misiniz? Benim bu konuda pek bilgim yok :) Sevgiler, Mesut Çevik


    Arkadaş G.I.JOE izlemiş :)

  • İnsan öldürmek için üretiliyolar sonuçta. Böyle bir sitede bu tip haberlere gerek olduğunu düşünmüyorum. Tamam karşılıklı güvensizlikten ve tehlikelerden ötürü malesef orduya ve silaha ihtiyaç duyuyoruz, ama en azından bunun böyle gidip tanıtımını yapmaya gerek olduğunu düşünmüyorum milli yada değil fark etmez, insanı öldürmek için yapılıyolar sonuçta. Ghandi'nin ve Tolstoy'un kafada olabilse insanlar biraz, toplu pasif direnişin çok daha az ölüm ve daha çok huzur ve barışa uzanan yol olacağını görebilseler... Ütopyalar işte.

  • arkadaşlar adamlar silah yapıyor ve cağımızdaki bütün silahlar bir birini andırıyor benzemesi normal abartmayın
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Stanislas Xavier

    Son dönemde sık sık gösterdiğiniz silah haberleri çok rahatsız edici. Ne yani bu haberleri okuyup yaşasın bizimkiler yeri geldiğinde başkalarını fena telef edecek diye sevinmemiz mi gerekiyor ? Şimdi çıkıp birileri savunma diyecek tamam doğrudur savunma ama bir parça siyaset takip eden kişi şu dönemde Türkiyenin dünyanın en büyük emperyalistleri ile işbirliği içinde olduğunu ve bir savunmadan çok, Orta Doğuya yapılacak bir askeri müdahalenin daha ihtimal dahilinde hatta yüksek ihtimal dahilinde olduğunu bilir. Bu tarz haberler yaparak insanlarda ülkenin silahlı kuvvetlerine karşı aşırı bir güven algısı oluşturuyor ve insanların olası bir savaşı daha normal karşılamalarını sağlıyorsunuz,kısacası savaş ihtimaline karşı insanları alıştırıyorsunuz.Böyle haberler yapılması sizin kararınız mı yoksa birileri mi istedi açıklığa kavuşturursanız iyi olur.


    biri de gerçeği görmüş helal olsun

    silah üretmişler de komutan mı kaldı arkadaş diye soran pek az kişi var
    yakında amerikadan ithal komutanlarımızla ortadoğuya da dalarız olan yine gariban askere olur





  • Bu aralar Mesut çevik 'in verdiği cevaplar çokça iktidarvari kokuyor.

  • Vİdeonun başında Mesut Çevik diyor ki: "Güzel silahlar" Silahın güzel olması... Silahın Angelina Jolie'ye falan benzemesi... Bu noktayı "peki" diyerek geçeyim. Yukarıda silah haberini burada gördüğü için rahatsızlığını belirtmiş arkadaşlara katılıyorum. Gülümseyen yüzlerle, silah - milli silah hakkında yumuşak, ölçülü, sakin bir ses tonu ile sohbet edilip silah haberi yapılıyor. Bu tür haberleri buraya koyun, çektiği ilgiye alakaya, tıklanmasına bakın. Sonra bu işe de girin sayın donanımhaber yetkilileri...

    Silah donanmak... Silahla donatmak... Silahı donanım saymak...

    Edit: Silahlardan hoşlanmadığını - bunun sitede haber olmaması gerektiğini söyleyenleri eksileyen bir ekip var sanırım... Ayrıca Stanislav Xavier'ın yorumunu ayakta alkışlıyorum.



    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Gerginix -- 11 Mayıs 2013; 23:39:55 >
  • Teknoloji sitesi oldukları için teknolojinin yer aldığı her alanda haber yapmaları doğal. Bu sitede daha önce de Amerikan silah şirketlerinin prototipleri, en son ürünleri haber yapıldı. O zaman gıkınızı çıkarmadınız da Türk yapımı silahları görünce mi hümanistliğiniz kabardı ?

  • Oyunların hep şiddete teşvik ettiğini söylerler biz de yetişkinlerin bundan etkilenmeyeceğini savunurduk ama görüyorum ki artık bir donanım sitesinde dahi silah tanıtımı yapılabiliyor.Silahla biz sivillerin bi işinin olabileceğini düşünmüyorum. Umuyorum ki donanımhaber bu yanlışını görür ve bu yanlışından döner.İlla bu tanıtmlara devam edecekseniz dahi belki ayrı bir domain üzerinden bunu yapmak daha mantıklı olabilir.

  • güzel olmuş helal olsun

  • g3den ziyade ben M1'i beğendim askerdeyken . gerçi o kış vakti gecenin 5inde kahvaltı yapana kadar -4 derece sıcaklıktaki açık havada arazinin ortasına o tüfekleri koyup , sonra kahvaltıyı edip geldiğinizde o tüfeği elinize aldığınızda ettiğiniz küfürleri saymazsak tahta gövdesi , o tarihi kokusuyla özel bir silah.

    Mermi bittiğinde Şarjör kutusunu tink diye yere atması çok hoşuma gitmişti :D Brother in arms oynarken de o silahı severdim zaten. bu sevgi oradan da geliyor olabilir.

    Askerdeyken (incirlikte yaptım :) ) bir gün bölükte g3ler temizlenecek dendi . herkes eline 2 parça paçavra aldı başladık g3ü sökmeye . herkesinki oldu; ben g3ü açmamla tüfeğin içindeki uzun helezon yay fırladı gitti bir daha da takılamadı çavuş da düzeltemedi bana geçici olarak başka g3 verdiler artık.

    İlk gece nöbetime çıkarken doldur boşalt yapacağımda kurma kolunu çekemedim çok sıkışık, uyuz bir tüfekti .M1 bile böyle uğraştırmamıştı beni. Neyse kolu sonunda çektim ama çekerken elimin avuç kısmındaki etli yeri araya sıkıştırdım nasıl içime oturdu acısı varya bi baktım kan akıyor . etrafa çaktırmamıştım ne günlerdi be .




  • Piyade tüfeğimizin olması çok iyi birşey. Savaşta dışarı bağlı kalmamak çok önemli ama artık çağ siper savaşlarını geçti. Şuan nükleer, kimyasal ve biyolijik silahların devri. Ülkeler hiç haber vermeden biyolojik silahlarla milyonlar öldürebilecek kapasitedeler. Nükleer silahlar ise 10km çapından, attıldığı kenti yok edicek kapasiteye kadar geldi. Bizimde bu konulara çok büyük önem vermemiz lazım.

  • quote:

    Orijinalden alıntı: teddybear01

    Piyade tüfeğimizin olması çok iyi birşey. Savaşta dışarı bağlı kalmamak çok önemli ama artık çağ siper savaşlarını geçti. Şuan nükleer, kimyasal ve biyolijik silahların devri. Ülkeler hiç haber vermeden biyolojik silahlarla milyonlar öldürebilecek kapasitedeler. Nükleer silahlar ise 10km çapından, attıldığı kenti yok edicek kapasiteye kadar geldi. Bizimde bu konulara çok büyük önem vermemiz lazım.






    Ülkemiz NBC silahlarının üretimi ve kullanılmasını kısıtlayan, hatta yasaklayan uluslararası anlaşmalara tabidir. Aksi doğrultuda hareket etmek ağır uluslararası yaptırımları beraberinde getirir.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: yc#1

    quote:

    Orijinalden alıntı: teddybear01

    Piyade tüfeğimizin olması çok iyi birşey. Savaşta dışarı bağlı kalmamak çok önemli ama artık çağ siper savaşlarını geçti. Şuan nükleer, kimyasal ve biyolijik silahların devri. Ülkeler hiç haber vermeden biyolojik silahlarla milyonlar öldürebilecek kapasitedeler. Nükleer silahlar ise 10km çapından, attıldığı kenti yok edicek kapasiteye kadar geldi. Bizimde bu konulara çok büyük önem vermemiz lazım.






    Ülkemiz NBC silahlarının üretimi ve kullanılmasını kısıtlayan, hatta yasaklayan uluslararası anlaşmalara tabidir. Aksi doğrultuda hareket etmek ağır uluslararası yaptırımları beraberinde getirir.

    Birden fazla sözleşme var bunlarla ilgili değil mi? Cezalarını pek bilmesemde Fransa,Amerika,Rusya,İran vb ülkelerin bu protokollere dahil olmadığını biliyorum. Bunun dışında adı geçen başka ülkelerde var. Bu yarışın gelişmesi aslında çok kötü birşey ama üretime, denemeye başlamasak bile bu silahlarla ilgili bilgi toplamalıyız diye düşünüyorum ki savaş patlak verdiğinde bunlar konusunda bilgili olmalı ve kısa sürede kendimizi sağlama alabilmeyiz diye düşünüyorum ( Bunuda yasaklayan protokoller varsa cahiliğimi affedin)




  • quote:

    Orijinalden alıntı: DH Misafiri

    quote:

    Orijinalden alıntı: jam&jambu militarizm beni çok rahatsız etti dh lütfen özünüze dönün
    Savaş çıkınca S3 fırlatırsın düşmana..Savunma sanayi caydırıcılıktır,bağımsızlıktır.

    yeri burası mı?

  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.