Şimdi Ara

Şarjlı Süpürgeye Adaptör Bağlama

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Arkadaşlar 12v 2400mah olan batarya bozulmuştu. Ben de bunun yerine 12v 5a bir adaptörü doğrudan bağladım. Süpürge çalışıyor evet ama pile göre oldukça zayıf. Ayrıca turbo fırçası devreye girince daha da zayıflıyor. 5a yeterli değil midir sizce? Oysa pilin gücünden fazla görünüyor kağıt üzerinde.




  • 2400mah pilin kapasitesini verir, motorun çektiği veya pilden çekilecek max amper değerini vermez.


    Pilden kabaca;

    - 1.0 amper çekerseniz 2.4 saat

    - 4.8 amper çekerseniz 30 dakika enerji sağlar.


    Çektiğiniz akım miktarı arttıkça, pilin dayanma süresi düşer.


    Adaptörün gerçekten 5A verebildiğini varsayarsak yaptığınız deneme sonucuna göre 5A den daha fazla akım ihtiyacınız var.


    Edit: Arada kullandığınız kablonun kesitinin de yeterli olduğundan emin olmanız lazım. İnce kesitli ve uzun bir kabloda çekilen akım arttıkça gerilim düşmesi meydana gelecektir.




    < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi rafet32 -- 28 Mart 2023; 20:11:56 >
  • Turbo fırçalı bir süpürge o kaynakla çalışmayacaktır. Pilleri küçümsemeyin, arabaya marş bastırıyor birkaç tanesi. Kaç saat şarz ediliyor ve kaç dakika kullanılabiliyor? Kaba bir fikir verir kaynaklarından ne kadar fazla akım verdikleri hakkında.

  • karafetva K kullanıcısına yanıt

    Sağlıklı çalıştığı dönemde turbo fırçayla birkaç dakika tam verimli oluyordu. Aslında adaptör de kalitesiz bir şey ve muhtemelen gerçekte 5a güç sağlayamıyor ama bir kere almış bulundum. Adaptörü daha verimli hale basit şekilde getirme şansım yok sanıyorum.

  • rafet32 kullanıcısına yanıt

    Teşekkür ediyorum. Doğrudan adaptörün kendi kablosunu bağladım. Bildiğimiz laptop adaptörü gibi. Ama sanıyorum 5a vermiyordur adaptör.

  • Büyük ihtimal o batarya ni-cd bataryadır. Öyle olsa bile onlar 20A akım verebilir. O akımı verebilecek bir adaptör yoktur sanırsam.

  • befo B kullanıcısına yanıt

    adaptörleri üstünde yazan değerler, çoğunlukla anlık olarak vereceği maksimum değerdir. etkin olarak kullanabileceğin değer, bunun biraz daha altındadır. sadece yanında rms yazan değerler, etkin olarak kullanabileceğindir. anahtarlamalı güç kaynakları, motor çalıştırmada çokta iyi değildir.

  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.