Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (888. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
17.782
Cevap
372
Favori
2.008.492
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş
    Evet maalesef çok pahalı
    2 hafta önce bursa'daydım gerçi de aklımda yoktu
    Sepete ekle de eklenmiyor
    En kötü yolum düştüğünde alacağım

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey  Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

• cogman kullanıcısına yanıt
    500ma ile deşarj olduğu 2391mah değer iyi, sanırım ilk önce 250ma ile deşarj ettiniz. Ni-mh şarjlı piller uzun süre şarj edilmediğini 3 şarj deşarj sonunda tam kapasitesine ulaşır.

Şarja aynı anda koydum sabah kalktığımda bu şekildeydi
    Bir de ohm degeri yüksek gibi, inceleme testlerinde mesela 20'yi falan görüyorum başka ürünlerde

• ikea 1900 ve 2450 kapasiteli versiyonlar arasında güç farkı var mı kapasiteden bağımsız yani demek istediğim gamepad, mouse , klavye, diş fırçası gibi evde kullanılan çok güç gerektirmeyen cihazlar için aradaki ciddi farkı verip yüksek kapasiteye geçmeye değer mi ?

ekleme : bu marka ve pillerinden kullanan var mı fiyat ikeanın 2450 kapasitelisi ile aynı

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şeyamazon
    EBL 1.2V AA Yüksek Kapasiteli Şarj Edilebilir Piller,1200 Tech ile 2800mAh Ni-MH Şarj Edilebilir Piller,4 Adet Paket
    https://www.amazon.com.tr/EBL-Y%C3%BCksek-Kapasiteli-Edilebilir-2800mAh/dp/B085M6RNRD

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Boomcu -- 20 Temmuz 2025; 19:41:34 >
    Maceraya gerek yok, o pilin kapasitesi 2300mah den fazla çıkamaz, o da durduğu yerde bitip kullanmadan çöp olmadıysa. Güç olarak amatör kullanıcının fark edebileceği bir fark yok o tür cihazlar için, sadece %25 uzun dayanır ama şarj döngüsü olarak 4 kat kısa ömürlü. Boşuna 2 kata yakın para vermeyin min. 1900mah olan normalde 2000mah çıkıyor zaten testlerde. Firmalar kelime oyunu ile dolandırıcılık yapıyor çoğu max kapasite yazıyor.

teşekkür ederim hem döngü hem de maliyet açısından 1900lükleri kovalıyorum mağaza stoklarından da bilgim yok pil konusunda sormak istedim

1900mah olan Eneloop Standart ise 2013 olsa bile alınır ucuz bulduktan sonra, 2-3 şarj deşarj sonunda max kapasiteye ulaşır. 2450-2500 mah olan Pro için 5 yılı geçmemesi iyi olur. 2010 üretimi ilk çıkan Eneloop standart pil halen %95-98 kapasitesinde, 2014 üretimi Eneloop Pro ile aynı olan Fujitsu Pro %70 kapasitesinde. Gerçi Pro olan, standart gibi şarjını 10yıl ve üstü koruyamadığı içşn radyonun içinde 1 kaç defa tamamen bitti ve uzun süre şarjsız kaldı, yoksa daha iyi durumda olabilirdi.

Ama bulabilirseniz IKEA Ladda tavsiye ederim, 2-3 kat fazla para vermeye gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 21 Temmuz 2025; 11:17:58 >

• volkanbirol V kullanıcısına yanıt
    Şimdi başka bir satıcıda gördüm
    Ona sordum bakayım o ne diyecek üretim tarihini ona göre 2023 olana alırım
    İkeaya gitsem direk alacağımda en yakin ikea 80km😁

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 21 Temmuz 2025; 11:19:40 >
  • Eneloop piller geldi şimdi tam kapasiteyi öğrenmek için ne yapmam lazım teste aldım 500ma ni olmasi lazim ayarlardan 250 mi ya da başka bir şey mi

Testten sonraki süreç bu şekilde normal mi biri 1900 diğeri 2400

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cogman -- 26 Temmuz 2025; 8:49:18 >

• ikea pil arayan arkadaşlar ankara şubesinde bol miktarda 1900 varmış , 2450 yokmuş birkaç tane de STENKOL aletten varmış bilginize

Merhaba. O cihazın, eski modeli var bende Lii-500, bir de La Cross 700 var, yaklaşık 10 yıllık cihazlar. Charge, Fast Test ve Normal Test modları var. Sizin cihaz şarj için harcadığı değeri gösteriyor gibi çıkmış, çünkü şarj edilirken kapasiteden fazla akım kullanılır, ısı ve şarj oldukça pilin iç direncinin artması ile kayıp olur. Bir de şarj ederken 1.52 V gelene kadar pili zorlar bazen uzun sürer bu ve şarj modunda 2400mah ler çıkabilir. Ama bende eski Lii-500 cihazda şimdiye kadar kapasiteleri hiç yanlış çıkmadı, ne Ni-mh ne Li-ion olarak.

Normal test modu pili doğru ölçen mod. 1000ma ve 700ma ile şarj seçince ma ile 500ma ile deşarj ediyor, 300ma ve 500ma seçilirse 250ma ile deşarj ediyor diye aklımda kalmış. Li-ion batarya da şarj ettiği için karıştırmış olabilirim, Ni-mh deşarj akımı da aynı mı hatırlamıyorum.
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi volkanbirol -- 26 Temmuz 2025; 23:2:34 >

normaldir. benim pillerde de bazen böyle çıkıyor. çok nadir pilin üzerindeki değere yaklaşık oluyor. çok düşük çıkınca tekrar şarj ediyorum, yüksekse pil kutusuna atıyorum.

Orijinalden alıntı: volkanbirol

Merhaba. O cihazın, eski modeli var bende Lii-500, bir de La Cross 700 var, yaklaşık 10 yıllık cihazlar. Charge, Fast Test ve Normal Test modları var. Sizin cihaz şarj için harcadığı değeri gösteriyor gibi çıkmış, çünkü şarj edilirken kapasiteden fazla akım kullanılır, ısı ve şarj oldukça pilin iç direncinin artması ile kayıp olur. Bir de şarj ederken 1.52 V gelene kadar pili zorlar bazen uzun sürer bu ve şarj modunda 2400mah ler çıkabilir. Ama bende eski Lii-500 cihazda şimdiye kadar kapasiteleri hiç yanlış çıkmadı, ne Ni-mh ne Li-ion olarak.

Normal test modu pili doğru ölçen mod. 1000ma ve 700ma ile şarj seçince ma ile 500ma ile deşarj ediyor, 300ma ve 500ma seçilirse 250ma ile deşarj ediyor diye aklımda kalmış. Li-ion batarya da şarj ettiği için karıştırmış olabilirim, Ni-mh deşarj akımı da aynı mı hatırlamıyorum.
    Yani sabaha kadar sarda durdu ama 1.5v olmadi
    Biri tam deger digeri yuksek bakalım boyle bir kullanayim

Kapasite ölçümü için Normal test modu seçmeniz gerekir, 500ma ile daha düşük çıkar, 250ma ile daha doğru çıkar ama uzun sürer. Yani önce pili 1.52-1.54V a şarj etmesi, 0.9V kadar deşarj ederken kapasiteyi ölmesi ve sonra tekrar pili şarj edip testi bitirmesi gerekir.

Bu şekilde mi hocam

Yeni modelin menüsünü bilmiyorum kardeşim, Mode tuşuna basınca hangi modları var bakmak lazım. Test yazdığını, şarj akımının 250ma olduğunu, iç direncinin 46mR olduğunu anlayabiliyorum sadece. YouTube videoları izlemem gerekli, cihaz incelemesi tanıtımı ile ilgili ama şu an ortamda bir şeyler izleyemem müsait değilim.

Orijinalden alıntı: volkanbirol

Yeni modelin menüsünü bilmiyorum kardeşim, Mode tuşuna basınca hangi modları var bakmak lazım. Test yazdığını, şarj akımının 250ma olduğunu, iç direncinin 46mR olduğunu anlayabiliyorum sadece. YouTube videoları izlemem gerekli, cihaz incelemesi tanıtımı ile ilgili ama şu an ortamda bir şeyler izleyemem müsait değilim.
    Test modu, şarj modu, deşarj modu ve repair modu var

mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.