Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (444. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü, 1 Mobil
5 sn
17.794
Cevap
371
Favori
2.020.031
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş

Orijinalden alıntı: jiddi

@ sharpie
    Siteye iyi bakmamışsınız :)
    Tekrar bir bakın derim :
    www.eneloop.info
    Page not found | Panasonic eneloop
    http://www.eneloop.info/products/batteries/eneloop-xx.html

2 farklı paket var resmi sitesinde pillerin içinde yatay ve dikey konulmuş olan. Fakat resmi sitesinde
     Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

MQR06-E-4-3UWX
    • 1 pc. MQR06 (Bu şarj cihazı)
    • 4 pcs. AA eneloop XX (Bunlar da şarjlı piller)
    -
    Yine resmi sitesinde
    www.eneloop.info
    Page not found | Panasonic eneloop
    http://www.eneloop.info/products/batteries.html

Buradaki çizelgede verilen bilgide
    Eneloop XX'lerin 500 kez şarj edilebilir olduğu ve (ca. 75% capacity after 1 year) 1 yıl sonunda %75 kapasiteye sahip oldukları bilgisi var iken
    Eneloop beyazlar için 1500 kez şarj edilebilir olduğu ve (ca. 75% capacity after 3 years) 3 yıl sonunda %75 kapasiteye sahip oldukları bilgisi verilmiş !
    Gerçi şarjı uzun gitsin, yılda 1 kere pil değiştirsem ne zararı var diye düşünülebilinir ve XX'ler alınabilinir. Haftada 1 şarj gerektirse 1 yıl 52 hafta 10 yıl 520 hafta, bu piller 500 kez edilebiliyormuş ! Haftada 2 kez şarj ettik desek 4 yıl falan gider buna göre !..

Ben bu pillerden aldım, biri yurtdışından getirmiş satıyordu. Aynı zamanda elimde panasonic evolta 2050 var, 430 EX 2 flash için kullanıyorum. Çok fazla deneme imkanı bulamadım ama ilk gördüğüm sanyo pro serisinin flash ı çok çabuk doldurduğu.

• bu şarj aleti hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar.

Orijinalden alıntı: fameba

bu şarj aleti hakkında bilgisi olan varmı arkadaşlar.

bu şarj aleti ile sony piller uyum sağlarmı göstergesini doğruluk oranı nedir bilgisi olan varmı acaba.

• quote:

Bu cihaz Ataba-998.Bu cihaz zamanla ortaya çıkan bazı olumsuzluklar nedeniyle günümüzde tavsiye edilmeyen,problemli bir cihazdır.Kullandıkça pilleri ve kendini yakma ihtimali var!

Orijinalden alıntı: brev

quote:

Bu cihaz Ataba-998.Bu cihaz zamanla ortaya çıkan bazı olumsuzluklar nedeniyle günümüzde tavsiye edilmeyen,problemli bir cihazdır.Kullandıkça pilleri ve kendini yakma ihtimali var!

o zaman almaktan vazgeçtim bende sony 4 lü şarj aleti var ama memnun değilim piller boş mu dolumu anlama imkanı olmuyor. ve doldugu zaman beni uyanran bişide yok memnun değilim.

bana önerebileceğiniz hem şarj hem deşarj edebilen. ayrıca pil seviyesi hakkında bilgi verebilecek bir şarj aleti tavsiye edermisiniz.

• Ataba-908 veya 508 modelini tercih edebilirsiniz.Deşarj fonksiyonu var.Piller şarj olduğu zaman,şarjı otomatik kesip led ışıklar ile size bildiriyor.Basit ama verimli ve sağlam cihazlar...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jivago

Varta 2100mA Ready 2 Use pek bulunmayan bir pil,onun yerine teknosada Varta 2100mA Ready 2 Use Longlife Accu ifadesi var.Alabilir miyiz bundan.

Varta ready 2 use 2100 mah pil.Ready 2 use ifadesi varsa yeni nesli alkali özellikli pildir.İhtiyacınıza göre alabilirsiniz...
    veya ben bu li-poly pil yerine li-ion pil koysam ve li-poly sarj cihazıyla şarj etmeye çalışsam başarılı olur muyum?
    ben bu pili mp3 player ımda kullanmak istiyorum her türlü yorumunuza açığım. şimdiden teşekkürler..

edit= ucuz yollu olursa sevinirim :D

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zedat_1903 -- 20 Nisan 2012; 2:17:44 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: zedat_1903

ustalar affınıza sığınarak fotoğrafla ilgili olmamasına rağmen sizden bir pil tavsiyesi istiyorum eğer bilginiz var ise.
    aradığım pil max 5x86x51 mm ölçülerinde olacak ve mümkün ise 2000 mah ın üstünde olacak bana böyle bir li-poly pil bulabilir misiniz?
    veya ben bu li-poly pil yerine li-ion pil koysam ve li-poly sarj cihazıyla şarj etmeye çalışsam başarılı olur muyum?
    ben bu pili mp3 player ımda kullanmak istiyorum her türlü yorumunuza açığım. şimdiden teşekkürler..

edit= ucuz yollu olursa sevinirim :D

Cihaz ile ilgili ve şuan kullandığınız piller ile ilgili marka model belirtirseniz yardımcı olabiliriz...

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: zedat_1903

Cihaz ile ilgili ve şuan kullandığınız piller ile ilgili marka model belirtirseniz yardımcı olabiliriz...

Ustam sağolasın başka bi arkadaş özelden bana gerekli cevabı verdi ilgine teşekkür ederim...
  • Arkadaşlar dün gece Duracell şarjlı pilimi ilk kez şarja VARTA pilleriyle birlikte aldığım şarj aletine taktım gece güzel bir şekilde patladı ve aktı. Bu normal birşeymi nerede hata yaptım? Pili tek taktım bu arada bumu neden olmuştur fazla akım falan mı geldi sizce? Son olarak bu pilden 3 tane daha var elimde bunları şarj etmek için hangi şarj aletini almalıyım hangi özelliklere sahip şarj aleti daha doğrusu?

Orijinalden alıntı: ouz77

Arkadaşlar dün gece Duracell şarjlı pilimi ilk kez şarja VARTA pilleriyle birlikte aldığım şarj aletine taktım gece güzel bir şekilde patladı ve aktı. Bu normal birşeymi nerede hata yaptım? Pili tek taktım bu arada bumu neden olmuştur fazla akım falan mı geldi sizce? Son olarak bu pilden 3 tane daha var elimde bunları şarj etmek için hangi şarj aletini almalıyım hangi özelliklere sahip şarj aleti daha doğrusu?

Öncelikle geçmiş olsun.Şarj aleti problemli olabilir.Tek pil şarj etme özelliği olan bir cihazın tek pile fazla akım vermemesi lazım.Hernasılsa pile fazla akım gitmiş ve korkunç manzara ortaya çıkmış.Ataba 908 veya 508 işinizi görecektir.Üniversal tip şarj cihazlarından konnoc ve energizer tavsiye edilen şarj cihazları.Birde birinci sayfada daha detaylı bilgi mevcuttur.

• selamlar.

amatör fotoğraf makinam için 6 ay önce gp 2700 mah pil almıştım. 1 sefer kullandım pek randıman alamadım.. bugün gidip duracell 2450 mah aldım.. ilk sarjı nasıl yapmalıyım? ataba 508 sarj cihazım var.. paketten çıkardıktan sonra ilk önce desarj sonra sarj mı etmeliyim?
  • Doğrudan şarja bağlayıp şarj edebilirsiniz.Şarj süresi takribi 5-6 saat civarıdır.

Orijinalden alıntı: speedman

2700 luk varta pillerimi ve laptopun yedek pilini sarj edip biraktim eve..yaklasik 2 ay kadar kullanilmayacak.
    İns bisey olmaz

Laptobun yedek pili büyük ihtimalle Li-ion tabanlıdır.Bu tip li-ion tabanlı pilleri saklarken,pillerin ömrü açısından dikkat edilmesi gereken iki ana kural vardır.
    Dikkat! Li-ion piller özellikle serin bir yerde saklanmalıdır.

Birincisi %40 şarj ile +25 ile +4 derece aralığında saklamak.%40 şarjlı pil serin bir yerde saklanmalı.

İkincisi %100 şarj ile yanlız +4-5 derecede saklamak. %100 şarjlı pili (+5) derece üzerinde saklamak pil ömrünü düşürür.

2700'lük Ni-mh piller oda sıcaklığında saklanabilir...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brev -- 26 Nisan 2012; 2:47:31 >

• Varta 2500mAh 4 adet pil ve şarj aletini Teknosadan 39 TL ye aldım. İyi mi fiyat sizce?

quote:

Orijinalden alıntı: speedman

2700 luk varta pillerimi ve laptopun yedek pilini sarj edip biraktim eve..yaklasik 2 ay kadar kullanilmayacak.
    İns bisey olmaz

Laptobun yedek pili büyük ihtimalle Li-ion tabanlıdır.Bu tip li-ion tabanlı pilleri saklarken,pillerin ömrü açısından dikkat edilmesi gereken iki ana kural vardır.
    Dikkat! Li-ion piller özellikle serin bir yerde saklanmalıdır.

Birincisi %40 şarj ile +25 ile +4 derece aralığında saklamak.%40 şarjlı pil serin bir yerde saklanmalı.

İkincisi %100 şarj ile yanlız +4-5 derecede saklamak. %100 şarjlı pili (+5) derece üzerinde saklamak pil ömrünü düşürür.

2700'lük Ni-mh piller oda sıcaklığında saklanabilir...

Tesekkurler

• pilburada.com'dan Ataba 908 şarj cihazı ve 4 adet Varta Professional Accu 2700mAh şarjlı pil siparişi verdim. Tepe flaş için kullanacağım.

Toplam 64.50 TL tuttu.
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.