Şimdi Ara

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey (220. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
17.785
Cevap
372
Favori
2.013.470
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
26 oy
Giriş
  • Yeni nesil ready to use pil testlerinde iyi sonuç veren gp rcyko uygun fiyata ilgilenenler için ;)
    http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fuseaction=pazar.urunum&id=3452&u=4%20Adet%20AA%20GP%20ReCyko%20%C5%9Earjl%C4%B1%20Pil%20Always%20Ready

Orijinalden alıntı: bipekkan

.... Aynı olayı Varta Universal şarj cihazında da yapıldı, İlk önce pilsiz sürüldü ve göz doldurduğu ve her tip pili şarj edebildiği için etiketler 100 TL civarında uçuştu sanra yanında 1900 mA 2 ad. Energy serisi AA pille 80-90 TL arası fiyatlandırıldı. 2. parti Pillerde bir değişiklik oldu, 1900 mA Power serisine döndü ve fiyat 40 TL' ye geriledi Hatta ben bunu pazarlıkla sırf test edebileyim diye 2 pilli 30 TL' ye aldım. Sonra yine fiyat 40 TL ve 3. parti pilsiz olarak satışta. Kısacası KÖR tuttuğunu seviyor benim gözel memleketimde

sevmekle kalsa yine iyi sürekli AŞK tazeliyor

bi ara duracel supreme 2650 lik olanlar dikkatimi çekiyordu onlarda nedense bi anda piyasadan kayboldu gitti

• quote:

Orijinalden alıntı: fangoso

Yeni nesil ready to use pil testlerinde iyi sonuç veren gp rcyko uygun fiyata ilgilenenler için ;)
    http://www.bitenekadar.com/index.cfm?fuseaction=pazar.urunum&id=3452&u=4%20Adet%20AA%20GP%20ReCyko%20%C5%9Earjl%C4%B1%20Pil%20Always%20Ready

Gp 2700 lük pillerle boşa geçen çileli günlerime yanarım.Ama Reyckoları aldıktan sonra resmen hayatım değişti bu kadar mı fark olur arkadaşlar.Kesinlikle bu pilleri alın rahatlayın derim.Ben 3 paket yani 12 adet aldım.
    SONY PS4 9.0 1TB / PHİLİPS 720SA DVD PLAYER / SONY NS360 DVD PLAYER / PHİLİPS 55PUS8007 / PIONEER VSX 921 AV-R 7.1 / MAGNAT SUPREME 802 HCT 5.0 / DEFİNİVE PRO SUB 100 / SUPRA PLY 3.4/S SPEAKER CABLE / MONSTER XPHP SPEAKER CABLE / SUPRA SUBLİNK SUBWOOFER CABLE / MONSTER HDMI KABLO 750 HDS HİGH SPEED

• @SpyWar,
    2 konuyu gözden kaçırıyorsunuz. LCD, fotograf makinalarında en az zoom motoru kadar pil canavarıdır. İmzanızdaki makinayı kullandığınızı varsayarak, makinanız 2xAA pille çalışıyor. 2 pille çalışan makinalar, 4 pille çalışanlara göre daha fazla akım çeker yani GÜÇ tüketirler. Benim Canon A-620, 4 pillidir ve ortalama marka ve kapasitesine göre 450-550 +/- %10 fotograf çeker. Kızımın kullandığı makina Canon A-570 dir ve 2 pillidir. 220-300 fotograf çekebiliyor. Sizinde kurcamalarınız dışında ortalama bu miktarı görmeniz lazım. Zaten sonradan ilave ettiğiniz notta Ready2Use ile full flaşlı 92 çekim yapmışsınız. Kapasitesi dikkate alındığında bence bu sayı gayet normal. 3. pil canavarı da FLASH' tır malesef.
    Tabi bu arada özellikle Varta 2700 mA Prf. pillerde max. verime 4. veya 5. şarjda ulaşacaksınız bu da size en az 50 normal çekim fotograf demektir.
    Bir diğer nokta, Test mesajıma ilave ettiğim sonuçlara göre fabrikaların pil üzerine yazdıkları değerlerle yine pil üzerinde ufacık yazılarla İTİRAF ettikleri kapasiteler ve testler sonucu elde edilen değerler arasında bile önemli sayılabilecek farklar var. En iyi sonucu alan Varta PRF. seri 2700 mA bir pilde bile ölçülebilen gerçek kapasite 2387 mA. 313 mA fark, %13 kapasite eksikliği demektir ki, benim aklıma ben sürekli 200 mA için 2700 mA pile 3-4 lira fazla ödenmez diye söylenirken Bu pili 2500 mA olanını bulup yine aynı şartlarla test ederek o 200 mA farka ödenen bedel kaça çıkıyor görmak gerekir. Bunun 2 önemli etkeni var. Testi yapan test firması belirtmiş mi bilmiyorum, Ben kendi testimi yaparkem Fotograf makinasının enerjiyi kestiği 1 volt seviyesini dikkate aldım. (Testte 0,975 Volt) Benim Fuji S6000FD' de kesim noktası pil başına 1 volt ama yine 4 pilli A-620 de bu değer pil başına 1.15 V. Benim gözlemlerime göre Pil deşarj sırasında 1.18 Voltun altına düşmeye başladımı, boşalma hızı birden hızlanıyor. Ortalama bu noktaya kadar 14 saat civarında boşalan pil bu son aşamayı normalde orantılandığında 2 saatte geçmesi gerekirken bu süre yaklaşık 15-20 dk. arasına düşüyor. Eğer özellikle zoom motorlu compact makinalarda bu kesim süresi iyi ayarlanmamışsa bazı arızalara neden olabiliyor. Hatta iyi bir değere ayarlanmış olsa bile nasıl davranacağı pek belli olmayan fason pillerde ani boşalma sonucu makina işlevini tamamlayamadan yarıda kalabiliyor, bu durumda makinanın özellikle açma kapama işlemi sırasında objektifin yarıda kalması yada lensi örten çelik perdenin biçimsiz kapanması sonucu ortada prb. yokken, prb. yaratabiliyor. Nitekim siz daha 15 fotograf çekerim derken 2 fotograf sonrası makinanın kapanması ve sizi yanıltması tamamen bu nedenle.
    Aşağıdaki 2 fotografa dikkatle bakın ve firmaların insanları nasıl sömürdüklerine güzel bir örnek. Aslında bu fotograflarda örneklediğim 2 firma biraz daha dürüst davranıyor bence. Varta' da dahil başka benim bildiğim hiçbir firma yok.. Buyrun fotograflara......

Şarjlı Piller Hakkında Her Şey

quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

aldığım varta prof. 2700 pilleri geçen gün denedim, 120 foto çekti.yalnız foto haricinde makineyle çekim haricide çok oynamıştım çekim yapmadan manuel ayarlarla oynuyordum.bunun etkisi ne kadar olur bilemiyorum ama 120 çekim yapması çok az değil mi.piller doldu tekrar bakacağım çekim sayısına.ilginç olan ready2use leride denedim pilleri aldığım gibi kullanmama rağmen yani tamamı dolu olmamasına rağmen dün bütün çekimleri flaşlı olarak yaptım 90 çekim yaptı hala dolu bitmedi daha, 10 15 çekim daha yapabilir bu durumda. edit: (2 çekim daha yaptı:) 92 de kaldı.)

• flaş, zoom gibi durumlarıda düşünüp genede az çekim yaptı demiştim tam olarak bu kullanımlarda ne kadar enerji harcadığını bilemiyorum ama demekki normalmiş bu çekim sayısı.sizinde kendinizden örnek vererek belirttiğiniz çekim sayılarına göre şöyle denebilir mi seri çekim halinde örneğin otomatik modda kullandığım piller en azından 250 civarı çekim yapabilmelidir.gerçi sizin belirttiğiniz değerler ne tür kullanım şartlarında oluyor bilemiyorum.

son söylediklerinizde diğer marka değilde gp de ki olay biraz farklı gibi siz gerçi biraz dürüst demişiniz ama şu yönden bakılınca biraz bile denemez heral .
    şimdi gp ne kadar üstlerine 2500, 2700 vb.. yazsada bunu pilin kapasitesidir diye belirtmemişler, ufak not şeklinde pilin kapasitesini yazmışlar.sizinde son eklediğiniz testlerde koyduğunuz farklı bir kaynakta geçen pillerin kapasite değerleri var mesela gp 2700 ün gerçek kapasitesi 2250mah olarak söylenmiş sizinde dediğiniz gibi yazılandan düşük değerler, ama gp bu pillerini kapasite değeri olarak 2600mah olarak belirtmiş.yani pilin aslında modelinin ismi olarak kullandıkları 2700 ibaresiyle pilin kapasite değeri gibi yanılgıya sebep oluyorlar sonra kapasite değeri olarak 2600mah yazıyorlar ama gerçek kapasiteleri 2250mah olarak çıkıyor.hani belirttikleri kapasiteye 2250 mah yazsalar neyse .yani bu durumda bence gp lerin bir varta dan yada diğer markalar pek farkı yok gibi.

son olarak gene detaylı bir cevap vermişiniz teşekküler @bipekkan hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SpyWar -- 19 Nisan 2010; 17:34:51 >

• @SpyWar,
    Kapasite açısından az da olsa fark var ama esaslı fark şurada. 10 haftalık (2.5 aylık ) beklemede GP neredeyse enerjisini sıfırlarken, Varta prf. serisi neredeyse Ready 2 Use gibi enerjisinin % 80' nini muhafaza edebilmiş. Sanyo 2700 ise %30 ' unu. Üsttelik Tam şarjdaki kapasiteleri eşit iken.
    Aslında teste aldıkları pil sayısı marka olarak az.. Hala araştırmaya devam ediyorum.
    Benim verdiğim değerler yaklaşık %10 flaşlı değerlerdir. Ve sizinde aynı şartlarda 25 civarında flaşlı, 250 adet fotograf çekebilmeniz gerekir. 2700 mA Varta' larla.
    quote:

Orijinalden alıntı: SpyWar

flaş, zoom gibi durumlarıda düşünüp genede az çekim yaptı demiştim tam olarak bu kullanımlarda ne kadar enerji harcadığını bilemiyorum ama demekki normalmiş bu çekim sayısı.sizinde kendinizden örnek vererek belirttiğiniz çekim sayılarına göre şöyle denebilir mi seri çekim halinde örneğin otomatik modda kullandığım piller en azından 250 civarı çekim yapabilmelidir.gerçi sizin belirttiğiniz değerler ne tür kullanım şartlarında oluyor bilemiyorum.

son söylediklerinizde diğer marka değilde gp de ki olay biraz farklı gibi siz gerçi biraz dürüst demişiniz ama şu yönden bakılınca biraz bile denemez heral .
    şimdi gp ne kadar üstlerine 2500, 2700 vb.. yazsada bunu pilin kapasitesidir diye belirtmemişler, ufak not şeklinde pilin kapasitesini yazmışlar.sizinde son eklediğiniz testlerde koyduğunuz farklı bir kaynakta geçen pillerin kapasite değerleri var mesela gp 2700 ün gerçek kapasitesi 2250mah olarak söylenmiş sizinde dediğiniz gibi yazılandan düşük değerler, ama gp bu pillerini kapasite değeri olarak 2600mah olarak belirtmiş.yani pilin aslında modelinin ismi olarak kullandıkları 2700 ibaresiyle pilin kapasite değeri gibi yanılgıya sebep oluyorlar sonra kapasite değeri olarak 2600mah yazıyorlar ama gerçek kapasiteleri 2250mah olarak çıkıyor.hani belirttikleri kapasiteye 2250 mah yazsalar neyse .yani bu durumda bence gp lerin bir varta dan yada diğer markalar pek farkı yok gibi.

son olarak gene detaylı bir cevap vermişiniz teşekküler @bipekkan hocam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bipekkan -- 19 Nisan 2010; 18:59:45 >

• bipekkan hocam cevap için çok teşekkür ederim. Piyasadan kalkmış bir ürün olmasından ziyade fiyatla ilgili bir problemi var sanırım bu cihazın. Anlattığınız süreç, döngü, her neyse, iç burkucu. Artı değer hususunda saçmalama rekorları kırılıyor popüler ürünlerde her zamanki gibi.

İyisi mi ATABA AT-908 alıp kafayı rahat ettirmek. Deşarj sıkıntısı çekilmez hiç değilse :)
    aldığınız gibi kullanmaya başlayabilirsiniz
    deşarja gerek yok yani :)

evet normal pilleriniz dolu geliyor çünkü :)

quote:

Orijinalden alıntı: paTRon

infinim pilleri deşarja koydum yaklaşuk 4 5 saattir deşarjda halen daha bitmedi hiç de şarj etmedim ilk geldiği gibi koydum deşarja halen daha devam ediyor deşarj normal midir?
    908 ile deşarj ediyorsanız AT-908, 130-150 mA ile deşarj ediyor. 1900 mA/140 mA dersek 13-14 saat deşarjın sürmesi gerekir ki daha piller çok yeni ise. Diyelim 8 saatte boşaldı. 140 mAx8 saat= pilinizin kapasitesi 1120 mA oluyor. Yüzdesine gidersek 1120/1900= ~%60 dolu demektir. Bu sonuçta pillerinizin imal edildikten sonra 1.5 yıl kadar rafta beklediğini gösterir. Bakın, nerden nereye geldik. Bu hesap bu tip piller için Yaklaşık +/- %10 hata ile doğrudur.
    quote:

infinim pilleri deşarja koydum yaklaşuk 4 5 saattir deşarjda halen daha bitmedi hiç de şarj etmedim ilk geldiği gibi koydum deşarja halen daha devam ediyor deşarj normal midir?
  • panasonic infinium piller 5 saatte deşarj oldu şimdi de şarja geçti.sıfır pillere hiçbir işlem uygulanmadan direkt deşarj işlemine tutuldu
    Bizde satılan piller (Tamamı) fırından çıkmış taze ekmek gibi değiller. Yılda bir defa ithal edilir ve dağıtılır. 2. bir ithalatı bazen 2. yılı bile bulabilir. Nitekim özellikle büyük marketlerde başlayan kampanya indirimleri pillerin 2. yılları ortalarına doğru yapılır, yani raflar temizlenir. Bazen güvenilir markalarda ortaya çıkan prb. çoğu bu nedenledir.
    Ready2Use piller 1.5 yıldır, INFINIUM ve ReCyko+' larda 2 yıla yakındır rafta. Özellikle Varta' ların ambalajı değişik olanları da raflarda boy göstermeye başladı. Son mesajımda basit bir hesap yaptım. Örneğin @paTRon, yeni aldığı INFINIUM' ların ilk deşarjı 5 saat sürmüş. Bu bize aynı hesap yöntemi ile pillerin %60 boşaldığını ve 2 yıla yakın rafta beklediğini gösteriyor. Ancak enerjisini kaybetmediği için bu pilleri hala taze gibi kabul edebiliriz. Bu nedenle, Bizdeki şartlara göre Bu tip pillerde hemen kullanılabileceği gibi elinde AT-908 veya benzeri özelliklere sahip bir şarj cihazı ile deşarja tutarak ve kalan şarjı kabaca hesaplayarak aldıkları pilin kaç aylık yada yıllık olduğunu görmek suretiyle, kısacası aldığı malzemenin durumunu görüp şarja vermesinde yarar var derim. Bu şekilde ilk kullanımda, özellikle pilin çabuk boşalması durumunda pil hk. şüpheye düşmekte önlenir ve bence bu bir kayıp değildir.
    quote:

Orijinalden alıntı: himan

Alkalin özellikli olarak lanse edilen şarjlı pil olduğundan
    aldığınız gibi kullanmaya başlayabilirsiniz
    deşarja gerek yok yani :)

evet normal pilleriniz dolu geliyor çünkü :)

quote:

• merhabalar

gp 2700 4 adet pilim vardı ucuz tip siyah şarj aletinden aldım ve ona takdım sonra pillerden birisi bi kaç saat sonra cazırdayarak aktı gibi birşey oldu :( bende gidip gp marka şarj aleti ve 1 pil daha aldım. ama gp marka şarj aletinin kağıdında 1150 ma pil gibisinden birşey diyordu bu şarj aleti 2700 lük pilleri tam doldurmazmı acaba?

birde eski şarj aletimi atmalımıyım acaba?

teşekkürler.
  • anladığım kadarıyla hızlı şarj almışsınız... tabiki şarj aletiniz elinizdeki pilleri doldurur... ancak hem pilleriniz hem de şarj aletiniz bu konuda epey bilgi ve deneyim sahibi bipekkan hocanın tavsiyelerine uymuyor... bu başlığı sayfa 65 ten başlayarak okursanız daha iyi olur... 2700 pillerde varta prf öneriliyor... şarj aleti olarak da ucuz ve uygun olması açısından ataba at 908 öneriliyor... hızlı şarj genel olarak önerilmiyor... siz yinede sayfa 65 ten bi başlayın okumaya...

edit: şarj aletinin marka model yada resmini koyabilirseniz daha iyi olur...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fangoso -- 20 Nisan 2010; 23:50:31 >

Keşke almadan bu makaleyi keşfetseydiniz güle güle kullanın :)
    quote:

Orijinalden alıntı: selmand

merhabalar

gp 2700 4 adet pilim vardı ucuz tip siyah şarj aletinden aldım ve ona takdım sonra pillerden birisi bi kaç saat sonra cazırdayarak aktı gibi birşey oldu :( bende gidip gp marka şarj aleti ve 1 pil daha aldım. ama gp marka şarj aletinin kağıdında 1150 ma pil gibisinden birşey diyordu bu şarj aleti 2700 lük pilleri tam doldurmazmı acaba?

teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi himan -- 21 Nisan 2010; 0:44:34 >

Orijinalden alıntı: himan

Geçmiş olsun
    makinenizin içinde akıp cihaza zarar verme ihtimali de vardı geçmiş olsun...

Keşke almadan bu makaleyi keşfetseydiniz güle güle kullanın :)
    quote:

Orijinalden alıntı: selmand

merhabalar

teşekkürler.

Merhabalar, bu başlık çok faydalı bi başlık olmuş bence,

Evet keşke daha önce bu başlığı keşfetseymişim :(. GP nin hızlı şarj cihazını aldım evet aldıkdan sonra bu başlığı keşfettim. Sf 65 den sonra bu başlığı okuyayım fakat ben bu kadar elektronikden anlamıyorum :D okumaya calıstım hiç anlamadığım bir konu. :( tek derdim bu alet bu pilleri tam olarak şarj edermi etmezmi, anladığım kadarıyla eder demişsiniz.

Şu anda elimde 8 adet pil var 4 gp 2700 ma, 4 duracell 2650 ma bunları tam dolursa bana kafi,

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ettim.

• s1500 ile panasonic infinium ile 838 kare flaşlı flaşsız foto çektim..bir o kadar da makinayı kurcaladım..bakalım varta 2700 pro. larn performansı ne olacak
  • Arkadaşlar varta 2700mah prof. bulmakta oldukça zorlanıyoruz. Nedendir bilmiyorum ama piyasada oldukça zor bulunuyor bu ürün. Bir arkadaşımın elinde bir miktar var ve isteyen arkadaşlara 4 adedini 30 tlye verebileceğini söyledi. Benim gibi bu kaliteli pilleri bulmata zorlanan arkadaşlar varsa memnuniyetle yardımcı olurum. Araştırın bakın en uygun neresi veriyorsa ordan alalım. Ben daha uygununu bulamadım. Bilen veya bulan varsa lütfen paylaşsın biz de oraya yönelelim, sonuçta hesap kitap meselesi.

birde aldığım şarj aleti bu

quote:

Merhabalar, bu başlık çok faydalı bi başlık olmuş bence,

Evet keşke daha önce bu başlığı keşfetseymişim :(. GP nin hızlı şarj cihazını aldım evet aldıkdan sonra bu başlığı keşfettim. Sf 65 den sonra bu başlığı okuyayım fakat ben bu kadar elektronikden anlamıyorum :D okumaya calıstım hiç anlamadığım bir konu. :( tek derdim bu alet bu pilleri tam olarak şarj edermi etmezmi, anladığım kadarıyla eder demişsiniz.

Şu anda elimde 8 adet pil var 4 gp 2700 ma, 4 duracell 2650 ma bunları tam dolursa bana kafi,

verdiğiniz cevaplar için teşekkür ettim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi selmand -- 21 Nisan 2010; 13:59:58 >

• 
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.