Şimdi Ara

Şarjlı kılıf mı yoksa powerbank mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.025
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • iPhone 5S kullanıyorum hangisini önerirsiniz? Şarjlı kılıflar daha pratik ve estetik gibi fakat MAh'ları düşük.. Powerbank alırsam 10.000+ MAh alacağım. Taşıması problem olur onu da.. Kılıf daha pratik geliyo ama kararsız kaldım.

• Powerbank

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Powerbank + bileklik kablolardan alabilirsin

• PowerBank ile 2 kere şarj ettim batarya Performansı düştü. Batarya da problem mi oluştu ki acaba?

• quote:

Orijinalden alıntı: hannibal

PowerBank ile 2 kere şarj ettim batarya Performansı düştü. Batarya da problem mi oluştu ki acaba?

Powerbank'lar genelde 2A bu yüzden cihazı hızlı şarj ediyor. Doğal olarak deşarj süresi daha kısa oluyor. iPhone için alacaksanız 1A çıkışı olan kaliteli, CE belgeli ve bilindik marka powerbank'ları seçiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MAICO -- 11 Temmuz 2015; 20:34:49 >
  • powerbank alınca bi de kablo taşıması var

ucuz kablo alırsanız çok dandik oluyor, düşündürücü

şarjlı kılıfı ise telefonla birlikte şarja takınca ikisi birlikte doluyor, dışarıda da başka bir şey taşımanıza gerek kalmıyor, yürürken veya bi yerde otururken kabloyu napiyim powerbanki nereme sokiyim diye düşünmüyorsunuz.

iphone 5S zaten 1500 mah. sarjli kiliflar bi kere doldurur rahat. zaten iki şarj sabahtan geceye yetiyor.

android telefon olsa powerbank alın derdim

• Sarjli kilif

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

quote:

PowerBank ile 2 kere şarj ettim batarya Performansı düştü. Batarya da problem mi oluştu ki acaba?

Powerbank'lar genelde 2A bu yüzden cihazı hızlı şarj ediyor. Doğal olarak deşarj süresi daha kısa oluyor. iPhone için alacaksanız 1A çıkışı olan kaliteli, CE belgeli ve bilindik marka powerbank'ları seçiniz.

Peki hocam 2 kere 2A lik PowerBank ile şarj edince bozulur mu? Eskiden en az 5 saat Kullanım oluyordu şimdi 3,5 saati geçmiyor

• Powerbank kullanıyorum. Keşke şarjlı kılıf alsaymışım. Arkadaşın dediği gibi kablosuydu bilmem nesiydi, zor.

• Günlük hayatta ufakta olsa çanta kullanıyorsanız powerbank kullanmıyorsanız şarjlı kılıf tercih edin bence

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Murat081

quote:

Peki hocam 2 kere 2A lik PowerBank ile şarj edince bozulur mu? Eskiden en az 5 saat Kullanım oluyordu şimdi 3,5 saati geçmiyor

Hemen bozulacak diye bir şey yok bataryanın bozulması için şişmesi yada cycle döngüsünü tamamlaması gerekir.

• Hızlı şarj edilen (edilebiliyorsa) bir iPhone'nun hızlı şarj edilmesinden dolayı daha hızlı deşarj olmasını mantığım pek kabul edemiyor.

İster iPhone'lar, ister güncel Android/Windows işletimli Smart Phone'lar olsun zaten optimum olarak 1A ile şarj edilmek üzere tasarlanmıştır. Hatta b şarj süreci, batarya sıfırdan %70'lere kadar dolana kadar hızlıdır (yani şarj adaptöründen o süreçte gerçekte 1A civarı akım çekilir) ama sonraki kalan %30'larda daha yavaştır.

Ayrıca tüm bu akıllı telefonların şarj devreleri optimal şarj akımı olan 1A'in bilemediniz ençok %20'si kadar daha yüksek bir akımla şarj edilmelerine geçit verir.

Bildiğim kadarıyla bu durumun (en azından iPhone'lardaki) tek istisnası güncel ip6/6+ modelleridir. Bunlarda şarj akımı 1.75A-2A'e kadar yükseltilebiliyor.

Bu nedenle alınacak bir powerbank'in illa ki 1A'lık çıkışı olması gerekmez. Kaldı ki, fazla ciddi olmayan Çin malı ama kapasitesi yüksek olan Çin malı powerbank'lerde dahi çoğunlukla birisi 1A'lik (telefonlar için) diğeri de 2.1A'lik (tabletler için) iki ayrı çıkış bulunmaktadır!...

Ciddi markalı olanlar arasında ise Sony'nin 5.000 ve 10.000 mAH kapasiteli (yassı) modellerinin Türkiye'de satılanları tek ve 1.5A'lik çıkışa sahiptir.

• Ben xiaomi powerbank sipariş ettim. 5000 lik olandan. Taşıması kolay bi sorun yaratmiyor. Tabi ki Şarjlı kılıf gibi pratik olmuyor ama benim hoşuma gidiyor. Şarjlı kılıflar telefonun görüntüsünü bozdugu için ben xiaomi tercih ettim

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • https://www.youtube.com/watch?v=1afv3-Z3qEw

kullanıyorum memnunum,tavsiye ederim.
  • Aşağıdakilerden her ikisini de kullandım mophie biraz kaba duruyor. ttec caffeine daha estetik öneririm..

Sonuç olarak her ikiside ac adaptör hızını aratmıyor yaklaşık aynı değerlerde sorunsuz şarj yapıyor.

http://www.ttec.com.tr/ttec-Caffeine-Sarj-Kilifi-iPh-5-Siyah-2SK1001S,PR-115120.html

http://www.mophie.com/shop/juice-pack-plus-iphone-5-product-red

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.