Şimdi Ara

Şarjin uzun gitmesi icin tavsiyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
35
Cevap
19
Favori
2.437
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
7 oy
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Belki bilmeyenler vardir diye paylasmak istedim.

-Arkaplanda guncelleme kapatmayi cogu biliyordur, ayarlar- arka planda uygulamaları yenile kapatın.

-Konum kisminda sistem servislerinin cogunu kullanmiyoruz, bunlardan gereksiz olanlari kapatabilirsiniz. İsterseniz resimdekiler gibi benim ayarlari da referans alabilirsiniz. Ozellikle hucresel ağ arama, wifi ve saat dilimi konumu cok kullanmaktadir. En alttaki durum cubugu simgesini de aktif ederseniz ana ekranda konum kullanimini gormeyi saglayabilirsiniz.

- Yine konum kisminda kullanmadiginiz uygulamarin konumu erisimini kapatabilirsiniz. özellikle "her zaman" olanları istisnalar hariç "kullanırken" yapın.

- Bildirim kisminda da isinize yaramayan bildirimleri kapatabilirsiniz. Uygulamanin arkapilanda bildirim icin calismasini kapatmis olursunuz.

-MMS mesajlari kimse kullanmiyordur artik. Bence onu da kapatabilirsiniz. Cunku mms acik oldugunda cihaz ayrica mms icin ikinci bir bagalnti kurmakta. Ayarlar--> mesajlar

@cordoncayo arkadisimizin ekledikleri:

Ayarlar-gizlilik-hareket ve fitnessten takibi kapatalım
    Ayarlar-gizlilik-tanılar ve kullanımdan göndermeyi işaretleyelim
    Ayarlar-genel-handof ve önerilerden handof ve yüklü uygulamaları kapatalım
    Ayarlar-genel-erişebilirlik-kontrastı artırdan beyaz noktayı azaltı açalım. (beyazlığı düşürdüğü için ben açmıyorum)
    Ayarlar-hücreselde en altta wifi yardımını kapatalım

Not: Telefonu 4g detekleyenler mobil kullanimda 3g degil 4g kullanin, sarja baya fayda ediyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a44 -- 10 Ocak 2017; 1:38:34 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a44 -- 12 Haziran 2016; 2:07:15 >
  • Kardeş çok güzel bir konu açmışsın emeğine sağlık, ekleyim bari;
    Ayarlar-gizlilik-hareket ve fitnessten takibi kapatalım
    Ayarlar-gizlilik-tanılar ve kullanımdan göndermeyi işaretleyelim
    Ayarlar-genel-handof ve önerilerden handof ve yüklü uygulamaları kapatalım
    Ayarlar-genel-erişebilirlik-kontrastı artırdan beyaz noktayı azaltı açalım
    Ayarlar-hücreselde en altta wifi yardımını kapatalım

İlk mesajı editleyip ekleyebilirsin hocam

iPhone 5s Kullanıcı Kulübü

iPhone 5S 16GB Uzay Grisi

• 2 arkadasin da emegine saglik tesekkurler , 5s candır

Uzun bir sure sonra gorusmek uzere
    14 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • en önemlisini yazmamışsın.
    ayarlar- arka planda uygulamaları yenile kapatın.
    edit: efekleri kapatmak için ayarlar genel erişebilirlik hareketi azalt diyin
    bu iki işlemi yaparsanız şarj kafadan %25 farkeder. deneyin görün.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi omercik88 -- 12 Haziran 2016; 23:36:11 >
  • Son zamanlarda bu süreye ilk kez ulaştım, cihaz 2,5 senelik:) ben özellikle mms'in kapatılması gerektiğini düşünüyorum, çünkü mms açıkken sistem 2 ip birden alıyor yani iki bağlantı aktif oluyor.

@farukbekl ilk mesaja ekledim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi a44 -- 13 Haziran 2016; 1:24:51 >

• Bilmiyorum şehir efsanesi mi ama bir de Vodafone operatörünü kullanmak da şarjı olumsuz etkiliyormuş Kendim de Vodafone kullanıyorum ama iPhone ile başka operatör kullanmadığım için fark cidden olur mu fikrim yok.
  • Aslinda herkesin 3g -4g-wifi-ekran parlakligi va vs vs gibi kullanim secenekleri farkli olacagindan ayrim yapabilmek imkansiz gibi bisey, ama ben turkiyedeki vodafone hattim ile arabistanda kullandigim mobily diye bi hattin arasinda bi sarj suresi farki sezmedim acikcasi , ha ama mesela vodafone 3g-4g arasi cok gisip geliyodur o zaman cok sarj yer ama bu da yasadigimiz bolgenin kullandigimiz operatorun ne kadar cok bazistasyon barindirdigi , bizim telefonumuzun hangi bandlari destekledigi falan gibi degiskenlere baglidir , yani kafadan her hangi bir operator cok sarj yiyo lafi BENCE sehir efsanesi

• Konu sahibi arkadaşa teşekür ediyorum dediği ayarları yaptım %20 daha fazla gitti şarjım O kadar oyun oynamama rağmen internette sörf yapmama youtubede en az 2 saat video izlememe rağmen ilk defa baya bu kadar etkisi oldu ss de saatleri açmayı unutmuşum normalde bu derece kullandığımda 4:30 saati görürdüm ve anlıkta şarjım eskisi gibi gitmiyor yararlı bir konu öneririm(5s)Şarjin uzun gitmesi icin tavsiyeler

• Tşkler arkadaşlar konumla ilgili olanları yaptım, hareketi azaltı yaptım. Mobilde 4g fazla şarj harcar diye 3g açıktı :) yanlış biliyormuşum galiba 4g yaptım. Umarım işe yarar. Birde % 100 dokuyken bile ayarlardan düşük güç modunu açsak faydası olurmu.

• Arkadaşlar merhaba ben dışarı çıktığımda 4G yerine 3G yi açıyordum 4G yi açtığımda zaman zaman 3G ye de geçiyor geçiş yaptığı için şarj fazla harcıyor diye düşünüyordum telefon her zaman 4G modunda mı beklemesi gerekiyor ne tavsiye edersiniz?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >

Ayrıca arka planda uygulama yenileme kapalı, konum servisleri kapalı, hareketi azalt açık, beyaz noktayı azalt açık, renkleri koyulaştır açık, hey SİRİ kapalı, tarih ve saatte otomatik ayarla kapalı, mail anında ilet olmamalı (mail çok önemli olmayanlar için), MMS mesajlaşma kapalı, parlaklık %35 lerde olmalı..

Bu yazdıklarımı uygularsanız en az 1.30 saat daha fazla ekran süresi alırsınız.

Başka öneri varsa alalım

Bu mesaja eklenen görseller:

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi abormen -- 8 Temmuz 2016; 15:49:51 >
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.