Şimdi Ara

SARI SİTEDE KİRALIĞIN 5.4 KATINDAN FAZLA SATILIK EV VAR SSLİ

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • daha bu millet kiralık evi zor bulur artık geçen baktığımda 5 kattı şimdi 5.4 kat olmuş

bi müstakil evimiz var ankarada kiracı aldık herif 2-3 sene kira vermedi kira da 1000 liraydı ha evi de boşaltmadı emekli diye kiracı diye kanun o kadar koruyor ki avukat mavukat çare etmiyor üstüne evin içine etti oturdu kalktı ev yaşlandı masraf üstüne masraf ben bizzat avukatım başka avukatlardan da yardım aldık baş edemedik

şimdi biri daha geldi gitti sudan sebepten baştan şartlar açıkça konuşulup indirim yapıldığı halde ben gidiyom diyip kaçtı

babam da satalım gitsin kim uğraşacak diyor

herkes bu kafaya geçiyor yavaş yavaş 3.5 milyonluk eve 10 bine adam bulamıyorsun alsan kira vermiyor :D sat evini 3-4 araba al sat daha çok kazanırsın sayın devletim kiralar yüzde 25 artacak diyor ama enflasyonu yüzde 110 yapıyor galerici 2.e l arabayı sıfırından pahalı satarken gene ortada yok sayın devletim

demem o ki bu saatten sonra kolay kolay kimse konut alıp kiracıya verip evini pis etmez boşta dursun daha iyi bi yerinde en ufak arızada 20 30 bin masraf çıkıyor yada altın al daha iyi kkm var dolar euro var arsa var napacan daireyi evi

halk bu seçimde bunu kendi seçti kusura bakmayın arapların iranın zenginleri gelir toplar evleri arsaları bizim millette arar durur kira mira dlaksjdlads öğrenciler hele bıraksınlar okumayı verdiğiniz kiraya değmeyecek okulunuz olm memur olmaya bakın

SARI SİTEDE KİRALIĞIN 5.4 KATINDAN FAZLA SATILIK EV VAR SSLİ

• Reis paçadan bıraktı bekleyin daha ne şovlar olacak.

Yeni dönem Altta kalanın canı çıksın

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • EvMüdüresiii kullanıcısına yanıt
    Önünüzdeki 5 sene kriz katlanarak artacak

Barinacak yeri olmayanlar gg

Arabasi olmayan alamayacak olan zor yürütecek

Pc-telefon-tv-beyaz eşya lüküs oldu kredi ile alınıyor

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • "3.5 milyonluk eve 10 bine adam bulamıyorsun alsan kira vermiyor"

Belki de ev o kadar mantıklı bir yatırım aracı değildir. 2-3 yıldır ucuz krediler ile bu balon şiştikçe şişti artık o evi 3.5m a alacaklarına da o kadar emin değilim.

• Kiracı derdi ve faizlerin yükselmesi satılığa çıkan ev sayısını arttırdı. ama alan yok bu da fiyatların düşmesine neden olacak.

• Bu devirde kiraci ile uğraşmak dert. Üstüne kiracı girdimi yüzde 25'ten fazla zam yapmama kuralı geldi.

Adam 3 milyon 5 milyona ev almış ama kiraya verse 10 bin TL'ye verecek. Yılda yüzde 25 zam anca yapacak. Kiracının eve verdiği zararda cabası. Adam ne uğraşacam 5-10 bin TL para ile kiracının peşinde diyor. Satarım evi 4 milyon TL ye yatırırım yüzde 35-40 tan faize veya kur korumalıya keyfime bakarım diyor...

Not: 4 milyon TL'yi yüzde 36'dan 92 gün faize koysan 360 bin TL getirisi var. Öbür Türlü 10 bin TL'den kiraya versen 3 yılda o parayı alamıyacan. Üstüne kiracı evinden çıkınca dolaplar eskimiş boyalar gitmiş olarak alacan. Bir evi boyatayım bir dolap yaptırıp ben oturacam desen 100 bin TL masraf gene sana...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 9 Temmuz 2023; 15:11:17 >
  • Judoo kullanıcısına yanıt
    Doğru yerde takir takir gidiyor

Bizim önceki yaşadığımız sitede var ya bosalan ev aninda doluyor 700 civari daire var sadece 6 satilik 1 kiralik var o bir kiralik da yeni 1 haftaya kalmaz tutulur

Ev deger kazandigi icin iyi bir yatirim araci ama ARTIK KİRAYA VERMEYE DEĞMEZ çünkü zarar görüyor omg

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Benim gibi 5,5 kilo doğan varmı?
    17 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • onur1301 kullanıcısına yanıt
    Hahahaha 20 senedir ev fiyatlari düşecek emlak balonu patlayacak diyorlar katlana katlana artıyor
    Simdi alan aldi önümüzdeki 5 sene daha cetin gececek faizler kafayi yiyecek

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt
    Akp neden emlak sektörünün baltalamaya başladı anlamıyorum muteahitler tas mi yiyecek

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

Sizin şu muhalif mantığıda anlamak mümkün değil. AKP emlak sektörüne yatırım yapar. Çıkar beton mu yiyecez bize ev mi yol mu köprümü lazım dersiniz.

Son 2-3 yıldır Emlak sektörüne eğilmez AKP bu seferde neden yapmıyorsunuz neden ev yok neden ev piyasası yüksek dersiniz. Bir karar verin artık. İnşaat sektörü iyi mi kötü mü ?

• Bu rasyo çok anlam ifade etmiyor.

• Kiracıları kollayan kanunlar ile böyle olur, kollamasa bu sefer zengine kıyak fakire kazık edebiyatı. Evet yanlış çok memlekette.kanun tanımaz yanından arkasında dolanan fırıldak milletimiz zicti, başta sığınmacı göçmen işte adı herneyse onlar emlak işine tüy diktiler. Araba işi ayrı bir ibret abidesi. Demirel'in dediği gibi enflasyon yozlastirip çurutur. Malese dibine kadar yaşıyoruz.

• 0zkanK. kullanıcısına yanıt

inşaat hariç sektör yok ki omg

bari kira olayına karışmasınlar diyorum ben sadece senin dediklerin ayrı mevzu nereden çıkardın anlamadım

kira olayına karışmaya devam ederlerse barınma krizi çıkacak benden demesi yüzde 25 de neymiş babba hayırdır enayi mi la millet?

• İnşaat yapiliyormu yeterince sen sektörü biliyorsun galiba, TOKİ desen deprem bölgesine çalışır 2 sene.

• radical kullanıcısına yanıt

knk yapan yapar hiç durmaz

ülkede 86 milyon nüfus var her sene 1.5 milyon doğal nüfus artışı var üsütne 15 milyon sığınmacı var ve daha da geliyor böyle bir ülkede konut durmaz boşta bekletilen bir sürü aprtman var

yani bu muhalif tayfanın dediği balon malon alayı bilmem ne ayağı afedersin millet çok deli para götürüyor şu kriz dedikleri sadece işçiye var sermayesi olanlara nimet nimet 300 dolara köle çalıştırıp çıkan evi 500 bin dolara ittiriyorlar

edit: sırf bizim akrabların aynı bölgede 2 tane arsa karşılığı daire alacakları yer var

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza5806 -- 9 Temmuz 2023; 16:30:21 >
  • elinde biriktirdiğin bir paran varsa İKİNCİ bir ev alıp kiralıyosan bu bi yatırımdır. faize koyabilirdin ya da borsaya ya da altına dolara... sen o zaman en mantıklısı ve garantili olduğunu düşündüğün ev aldın...konut da son 3 yıl altın dönemini yaşadı. 250 bin tl değerindeki bir ev 3m oldu.

12 kat kazandın ama şimdi konutun diğer yatırım araçlarının gerisinde kalacağı bir döneme giriyoruz. ya bu yatırım aracında kalmaya devam edersin beklersin ya da bu yatırım aracını satıp paranı başka yatırım aracında değerlendirirsin.

• he_man kullanıcısına yanıt
    Neye geçmek mantıklı

• evlerde tl bazında bir düşüş beklemiyorum ama dolar bazlı zaten zirve yapmıştı dolar bazında düşüş olacaktır.

faizlerinde yükselmesi çok olası dolayısıyla konut piyasasında durgunluk olur ama bu kadar talep varken de kimse TL olarak düşüş beklemesin

TOKİ'nin piyasayı dengeleme adına sosyal konut yapması lazım ancak onu yapacak ekonomik güçte yok, evi olmayanları zor yıllar bekliyor.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.