Şimdi Ara

SARI SİTEDE KİRALIĞIN 5.4 KATINDAN FAZLA SATILIK EV VAR SSLİ (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
42
Cevap
1
Favori
2.094
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Ev problemi ülkede katlanarak artacak. Sen ev sahiplerine bu kadar saplarsan sağlı sollu kim ev alır da kiracıyla vs uğraşır.. ama mart seçimlerinden sonra bu durumun değişeceğini düşünüyorum. Seçime kadar ise yine %25 kira olayı devam

• Açık konuşayım fazladan evim olsa ben de satıp nakit para kazanmaya çalışırdım. %25 zam sınırı var, vergisi var, tadilatı var, aidatı var, kiracı eve iyi davranacak mı belli değil,

deprem olsa yıkılacak mı belli değil, 3 ay önce yanılmıyorsam Antalya'da bir kıracı evi yaktı diye haber çıkmıştı.

Kimse kiracıyla uğraşmak istemiyor.

• Ev fiyatları filan düşmez bakın işinize.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bence eve yatırım yapma olayı bitmek üzere. tabi tamamen bitmez ama fark ettiyseniz insanlar her 3-5 senede bir yatırım yapmalık başka bir alan buluyor. zenginlerin yeni bir oyuncak bulmasıyla yavaştan salmaya başlayacaklardır. zaten 3 milyonluk bi evin ideal kira oranı şu an 12.500(20 yılda amorti etme oranına göre). şu an 30binden aşağı kazanan kimse 12.500 veremez kiraya. ki ben 30a yakın alacağım (vergi dilimine girmemiş haliyle tabi şu an değil) ama 10dan fazla kira veremem mesela. yaşanmaz çünkü başka türlü.

10 kiraya verene kadar biraz daha ekleyip satın alayım diye çok düşündüm ama krediler inanılmaz faizli. e bi de en az %10 peşinat istiyor. kısaca zor işler

• The Man in the Suit kullanıcısına yanıt
    Bir sürü il depremle dümdüz oldu toki orayla uğraşmaktan sosyal konut vs yapamaz

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Hocam satılıklar bekliyor listemde çok fazla var. Sebebi düşük faizli kredi yok, mortgage yok millet cebinden nakit 3-4 milyon çıkarıp ödeyemiyor.

Seçimden önce kredi kampanyası yaptılar ancak çok çok sınırlı belirli müteahhitlerin yaptıkları sıfır evlere. Piyasadaki satılık evlerin %90dan fazlası

2. el tapu yani krediye uygun değil, sıfır olsa bile el değiştirmiş dolayısıyla bu mülkleri nakit parası olanlar ve yabancılar dışında kimse alamıyor, öyle satışta bekliyor.

Ha fiyatlar düşmez ama kredi çıkana kadar sabit kalır, enflasyonda birşeyin fiyatının sabit kalması da düşüş demektir.

• hamza5806 kullanıcısına yanıt

izlediğim okuduğum yorumlar

kkm kısa vadede hala mantıklı... borsa yıl sonuna kadar yukarı...mevduat faizleri şu an 40 a yakın ve 50 üstüne çıkarsa o da değerlendirilebilir

annemin parasının yarısı kkm, yarısı borsadaki büyük kağıtlarda thy,tüpraş,şişe,ford...

ben biraz dolar, geri kalanı borsadayım geçen ay borsaya 1 milyar dolarlık yabancı yatırımcı girişi olmuş...

• Zihniyet yanlış, ev yatırım aracı değildir. Son 20 yılda hükumet eve yatırım yaptı diye ev yatırım aracı olmaz. Ondan kira ile kendi parasını çıkarmak dünyanın hiçbir yerinde beklenmez. O ev fiyatı ile birseyler yapsan en az 1 senede 2 kati kazanırsın.

Arabada da aynısı olacak ama zamani var.

• deatless22 kullanıcısına yanıt

robert kyosakiden tut mcdonalds kurucularına kadar herkes gayrimenkulu 1 numaralı yatırım aracı olarak görüyor hocam ki öyle de

altında dursan durduğu yerde durur

borsa risk

tüm para birimleri en az yüzde 10 enflasyona geçmiş durumda

ne alacaksın dondurma mı?

• 3.5 milyonunluk evim olsa eğer kendi evim varsa hemen satarım. Borsa,cripto, döviz, altın,fonda değerlendiririm. Hiç kazanmazsa her ay 10k alırım herhalde.

Yav düşer dediğim yüzde 10-15 o da satılmadığı için. 20 senedir artıyor ama 2018 yılında da faizler yüksek iken ev fiyatları dip yapmıştı. 2 milyonluk ev 2018 fiyatlarına inmeyecek tabiki.Ben balon lafını da kullanmadım. Nasıl anlıyorsunuz yazılanları. Ben faizlerin yükseldikçe konut fiyatlarının gevşemesinden bahsettim.

• Yeni dunyaya hazirlik yapan pilot bolgemiyiz? Insanlar mal varliklarini ellerinden cikarmaya tesvik edilirken, yeniden malsahibi olmak zorlasiyor.

Kurulacak yeni dunyada hicbirsey size ait olmadan sadece kullanma hakkiniz olacak. Mulk sahibi devlet ve cok zenginler olacaklar. Paranin anlami degisecek! Oldugu kadar degil izin verildigi kadar harcayabileceksiniz. Hatta sahip oldugunuz paralarin son kullanma tarihleri olacak. Belli bir zaman diliminde harcanmayan paralar buhar olacak.

Oturdugunuz ev sizin olmayacak ve sirekli yer degistirme zorunda kalabilirsiniz. Mulk sahibi devlet yerinizi sartlara gore degistirebilir.

Smart City olayina girmiyorum bile, bundan once cok buyuk yikimlar olabilir, savas veya dogal afet gibi.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    Amerika'nın dağılması lazım artık

Abd 2000lerden itibaren dünyanın seytani oldu çıktı

Mesele Amerikanin dagilmasiyla bitmez. Ister kabul edelim ister etmeyelim ancak yuzyillardir tum dunyaya yon veren ve gorunmeyen bir grup, bir sanal zeka yada ust akil var. Bunlar ABD den once Ingiltereyi superguc olarak secmislerdi, simdi ABD gelecekte ise Tek Dunya Hukumeti uzerinden yurutulecek isler. Bunun merkezi icin birkac ulke secilebilir ama ABD nin dagilmasi hicbirseyi degistirmez.

ABD en azindan bir demokrasiden bir hukuktan soz ediyor. Onun yerini Çin almis olsa, keyfi sekilde cok daha hukuksuzca ve seytanice isler yapabilirler, cunku hicbir etik tanimiyorlar.

Dolarin sahibi aile gucu ABD den cekip baska yere kaydirabilir, sonucta Dolar Amerikaya ait degil. Petrol satisi Dolara endeksli, hersey zincirleme. Dijital para ile cok sey degisebilir ama bugunkeride arariz.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • _turbo_ kullanıcısına yanıt
    NEYSE BOSVER KARDESİMMM DAMATTAR UKRAYNA'DA DESTAN YAZİNCAAAA

ULKEMİZ 1683 SİNİRLARİNA DONECEKKK

YETERKİ 2071 HEDEFLERİNE KADAR REİS BASİMİZDA OLSUN

YAAA HAAKKKK

• Adamların söylediği gayrimenkul , Emlak değil.  

• onur1301 kullanıcısına yanıt

Hocam cebinde nakit parası olan alır, geri kalan alamaz. Oturmak için ev almayı bekleyen biri olarak ben de ya sabit kalır ya da ufak düşme olabilir diye düşünüyorum.

%3 üstünde kredi çekip ev almak çok mantıksız şu an, hem de zaten taksitleri 50.000tl üstü oluyor. Bunu ödeyebilecek kişi az.

Yine 0.69 0.99'lar gelir, üstüne 2. elleri de kapsar o zaman piyasa ilerler. Bu da seçimden önce olmayacaktır diye düşünüyorum.

Ama 2018'den farklı olarak enflasyon şu an çok yüksek olduğu için belki düşmeyebilir de, ama en azından sabit kalabilir bazı bölgelerde. Mesela Antalya'da artış devam edebilir,

orada Türk almasa da Araplar, Ruslar, Ukraynalılar yardırıyor. Onlara ucuz geliyor, topraklarımızı mülklerimizi alıyorlar. Ben yakın gelecekte İstanbul ve Antalya'da Türkten çok yabancı

olacağını düşünüyorum. Türkler ise diğer illere göçmeye zorlanacak.

• Vain kullanıcısına yanıt

sahipsiz vatanın batması haktır demiş şair

• Ben de seneye evi satılığa koyacağım. Şu an 15 bin civarında kiralanabilir ama %25 sınırı yüzünden kira 5 binde kaldı. En azından enflasyon oranında zam hakkı verseydi eyvallah derdim ama bu şekilde elde tutmanın hiç anlamı kalmadı.

• Kim kiraya vermek ve kiracı ile uğraşır?

Şu an KKM saçmalığı sağolsun 3milyon TL'yi KKM'ye yatırsan aylık 90.000₺ getirisi var. Üstelik dolar yükselmesi de problem değil, fazlası hazineden karşılanıyor.

Şuan hayat Türkiye'de 1-2 varlığı olan için muhteşem. Ama paran yoksa öl modunda. Her konuda inanılmaz bir açık var, rüzgarla savruluyoruz.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.