Şimdi Ara

Sarı Mercedes (...)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
2
Favori
17.734
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Mercedes için uzunca bir dönem "kıro arabası" şeklinde, bence haksız bir söylence oluşturulmuştur. Mercedes, çocukluğu 80'lerde geçmiş benim kuşağım nezdinde ulaşılamazlığın ve prestijin ta kendisiydi. Öyle herkes alamazdı. Ha bir de Alamancı gurbetçilerle özdeşleşen bir markaydı. Ki onlar da yurda arabalarıyla fiyaka atmak için geliyorlardı zaten. (Kemal Sunal'ın "Postacı" filmindeki Erdal Özyağcılar'ı hatırladım.) Ancak geçti o günler. Şimdi her köşe başında yıldıza rastlamak mümkün.

Mercedes'e dair oluşan bu kıro arabası algısının ise 80'lerde bu arabayı sıklıkla kullanan arabeskçi tayfasından kaynaklandığı söylenir. Hakikaten öyledir. 80'ler Türk Sineması şarkıcı filmleri furyasındaki baş karakterlerin altında ekseri Mercedes bulunur. En son iki hafta önce İbrahim Tatlıses'in "Yorgun" isimli filmini izlemiştim. Film süresince iki kapılı yani coupe model bir Mercedes eşlik etti kendisine. Aynı Tatlıses medyadan okuduğumca şu anda s320 Long kullanıyor. Allah daha fazla versin, gözümüz yok!

Kemal Sunal'ı kaçıracak olan grup, yandaki masada oturan ve "220 basmakla" övünen zengin çocuğunun anahtarını araklayıp Mercedes'ini gasp ederler.Bu Mercedes, 1990 model siyah bir E class idi. Bence aradan geçen 20 küsur yıla rağmen kendine baktırmayı başarabiliyor. Zaten sokaklarda hala sıkça rastlamak mümkün.
    Filmimizin adı; "Varyemez" (1991, Orhan Aksoy)

"SARI MERSEDES" (1987) ise özellikle bahse değer bir film. Almancı Bayram (İlyas Salman), "manda kasa" olarak tabir edilen 85 model bal rengi w116 kasa bir 350 SE ile Kapıkule'den giriş yapar. Orta Anadolu'ya dek arabası ile telepatik bir bağ kurar adeta. Mercedes'i bir prestij simgesi olarak görür Bayram. Öyle ki buna güvenerek feribottaki sarışın kadını arabaya atma cüretine girer. Mercedes'in önce park alanında yıldızını çalarlar. Sonra arka farını kırarlar. Tampon yamulur. Bir sahnede şarampole yuvarlanan araç hasarlı haliyle tekrar düz yola tırmanmayı başarır. Bayram ise şöyle der: "Yaşa be Balkız. Gösterdin yine Mercedesliğini. Başka araç olsaydı..."

Fatih Akın'ın "Temmuz'da"sı ve Özer Kızıltan'ın "Takva"sı da yine Mercedes'in kadraja dahil olduğu yapımlardır. Özellikle Takva önemlidir. Dini bütün bir adam olan Muharrem Efendi yani Erkan Can, cemaatin içerisine girer ve cemaate ait gayrimenkul kiralarını toplamaya kendisine görev amaçlı tahsis edilen lüx bir araçla gitmeye başlar. Şatafat, zenginlik ve dünya işleri ile uhrevi işler eksenli bir iç çatışmaya zemin doğar.

Bir de spor araba:

"Her Şey Çok Güzel Olacak" isimli 1997 yapımı filmimizde Cem Yılmaz'ın vale pozunda alıp kaçırdığı ve abisi rolündeki Mazhar Alanson ile İstanbul caddelerini arşınladığı arabayı izleyenler hatırlar. Siyah bir Ferrari idi. Karakter, Cem Yılmaz'ın alter egosuydu herhalde. Garajındaki dudak uçuklatan araç koleksiyonu hepimizin malumu.

Tofaş Kuş serisi:

Yine sinemamızda bir dönem en sık rastlanan araçlardı. Tek başına o damalı sarı taksiler dahi yeterli. Modern dönemlerden ise hassaten Nuri Bilge Ceylan filmleri örnek verilebilir. (Uzak, Mayıs Sıkıntısı, Üç Maymun.) Entelektüel baş karakterin altında Kuş serisi ya da Reno Toros bulunur. Üç Maymun'daki ergen genç, 6.000 liraya ikinci el bir Tofaş alır.
    Her Şey Çok Güzel Olacak'da bir de Reno 12 Toros görmüştük. Cem Yılmaz ve Mazhar Alanson, Bodrum'a beyaz bir Toros ile gidip gelmişlerdi.

Otomobil tutkusuna bir de beyazperdeden bakmak gerek...

• sarı mercedes mükemmel bir film idi
    gaz ver abi ve ford d1210 bölümleri tekrar tekrar izlenecek cinsden
  • Gerçekten muhteşem bir filmdi, tekrar tekrar izlenir. O Mercedes'e çok yazık oldu.
  • Sarı Mercedes bu zamana kadar değerini yitirmemiş nadir filmlerden
  • Bazen canım sıkılır ara ara izlerim, Mercedes almanya'da daha çok elit kesimin tercih ettiği bir marka benim bildiğim ayrıca ilyas salmanın filmde Mercedes sahibi olup Bmw'de çalışması da ayrı bir paradoks
  • Herşey çok güzel olacak filminde, vale numarası ile kaçırılan araç ferrari değil porsche idi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ankay2

Herşey çok güzel olacak filminde, vale numarası ile kaçırılan araç ferrari değil porsche idi.

Aynen, hatta filmde abisi rolündeki Mazhar Alanson tam bir Porsche manyağı idi.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Kırmızı Renkli Araç
    8 yıl önce açıldı
    VW T-ROC Farların içinde leke
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Arşivimin en nadide filmlerindendir adamın ne hayallerle çıktığı yolu köyüne varmadan hüsranla biter ...
  • Herşey Çok Güzel Olacakta 'ki araç ferrari değil Porsche Carrera 4s di.
  • sarı mercedes nereden çıktı ya onun adı balkız kaç kere izledim o filmi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi zugasi_berepe -- 17 Eylül 2012; 1:41:54 >

• Sarı Mercedes gerçekten de ülkemizin yaptıgı en iyi senaryolardandır
  • 80 yıllarda çekilmiş en kaliteli,en sürükleyici,en güzel filmdir sarı mercedes.bilmem kaçyüz kere seyrettim,yinede bilmem kaçyüz kere seyretsem bıkmam...
  • quote:

Orijinalden alıntı: jdmworks

Bazen canım sıkılır ara ara izlerim, Mercedes almanya'da daha çok elit kesimin tercih ettiği bir marka benim bildiğim ayrıca ilyas salmanın filmde Mercedes sahibi olup Bmw'de çalışması da ayrı bir paradoks

Aslında Bmw'de çalışmıyordu İlyas salman filmde, temizlik işçisiydi sırf millete hava olsun diye bmwde montaj hattında çalıştığını söylüyordu.Çok güzel bir filmdir baya izlemişimdir.

• Kamyoncu sahnesini unutmamak gerekir, her izlediğimde gülerim bu sahneye
  • güzel bir konu açılmış.
    konuyu açan arkadaşın emeğine sağlık.
  • Bir 25 sene daha unutulmaz bu film. Bence en komik sahnesi gaz ver abi sahnesiydi.
  • ilyas salman ı sevmem ama bu fılmı cok iyi...
  • Porsche Carrera düzeltmesi yapanlara teşekkür ederim, aklımda Ferrari diye kalmış nedense. Uzun zamandır izlemediğim içindir.

Sarı Mercedes'te İlyas Salman çalınan "yıldız"ını birkaç yedek parçacıda arar ve zorlukla bulabilir. Ama alamaz. "Amma para istedi ha, ulan ben bunun kaynağından geliyorum be!" diye söylenir arabada.

Yıldızlar bildiğim kadarıyla eskisi gibi koparılamıyor artık. Eskiden çok çalınırdı çünkü.
  • Dönüş yolundaki kamyonu sollarken laf attığında, kamyoncunun yüzü hiç gitmiyor gözlerimin önünden. Sonrası malum
  • Sarı Mercedes'teki en önemli husus ise,günümüz dizilerinin, her köşebaşında bulunan Era'yı bile çizmeye kıyamazken 80'li yıllarda,filmde de anlatıldığı üzere adeta kendisine tapılan bir arabayı parçalayabilmeleridir.
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.