Şimdi Ara

otomatik viteslerde vites geçişi

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (1 Mobil) - 3 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
0
Favori
9.229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
Mesaj
  • Mrb arkadaşlar. Tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Otomatik viteslerde vites değiştirirken ayak frenine basılı olması gerektiğini biliyorum. Peki diyelim ki ben D pozisyonunda devam ediyorum, önüme dik bir yokuş çıktı ve vitesi 3 pozisyonuna atacağım. Vitesi değiştirmek için frene basmam gerekiyor mu? Ve eğer gerekiyorsa her vites değiştirmemde durup öyle mi değiştirmem mi lazım?



  • bende otomatik vectra var...araç hareket halindeyken D den 3-2-1 viteslerine frene basmadan geçebilirsin... yanlız geçiş yaparken ayağını gazdan çekmen vites sağlığı açısından gereklidir...
  • O frene basma işi sadece araçı ilk çalıştırırken ve itese alırken geçerlidir. Yolda viteste oynaya yapacağın zaman işe yaramaz frene basmak aracı yavaşlatmaktan başka. Gazdan ayağını çekebilirsin belki ama gerekte yok çok fazla.
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironi25

    önüme dik bir yokuş çıktı ve vitesi 3 pozisyonuna atacağım. Vitesi değiştirmek için frene basmam gerekiyor mu?




    efsaneler arasına girer
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Soylukan


    quote:

    Orijinalden alıntı: ironi25

    önüme dik bir yokuş çıktı ve vitesi 3 pozisyonuna atacağım. Vitesi değiştirmek için frene basmam gerekiyor mu?




    efsaneler arasına girer

  • Araç seyir halindeyken D --> 1 --> 2 --> 3 'e geçiş yapabilirsiniz, wehby arkadaşımızın dediği gibi vites geçişlerinde ayağınızı gazdan çekerseniz daha sağlıklı olur diye düşünüyorum. Şanzımana fazla yüklenmemiş olursunuz. Aman ha sakın D'den --> R --> N -- P ye atmayın. Atarsanız şayet dikiz aynasından arkanıza bakın. Eğer arkada yolda bir parça duruyorsa o sizin şanzımandır . . .
  • Tamam dediklerinize harfiyen uyacağım. Hepinize çok teşekkür ederim. Acemilik kötü şey. Kafama nasıl takılıyordu bilseniz. O zaman bir çıkam trafiğe ben. D den başka her şey yalan Saygılar.
  • Aracın ne zaman vites değiştireceğini tahmin edip o saniyede ayağınızı gazdan çelebiliyorsunuz yani
  • quote:

    Orijinalden alıntı: ironi25

    Mrb arkadaşlar. Tekrar yardımınıza ihtiyacım var. Otomatik viteslerde vites değiştirirken ayak frenine basılı olması gerektiğini biliyorum. Peki diyelim ki ben D pozisyonunda devam ediyorum, önüme dik bir yokuş çıktı ve vitesi 3 pozisyonuna atacağım. Vitesi değiştirmek için frene basmam gerekiyor mu? Ve eğer gerekiyorsa her vites değiştirmemde durup öyle mi değiştirmem mi lazım?


    vitesi ellemenize gerek yok yokuş başlangıcında gaza biraz daha yükselinirsiniz o vites ufaltıp uygun viteste çıkar baktınız çok zorlandı 1 kademesine alıp ilerleyebilirsiniz
  • quote:

    Orijinalden alıntı: Jackal78

    Aracın ne zaman vites değiştireceğini tahmin edip o saniyede ayağınızı gazdan çelebiliyorsunuz yani

    Yarı otomatik vites değilse araç gazdan çekmeden ilerleyebilirsiniz ama yarı otomatik vitesse vites değişeceği devirde ayağı gazdan anlık çekip tekrar basarak sarsıntıyı minimize etmiş olursunuz.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.