Olabilir, Ancak bilerek MHP bastırıyor ve sürecin bir an önce tamamlanmasını istiyor çünkü Suriye geçici ŞAM HÜKÜMET ini kurdu. Geçici hükümette içerisinde hiç TÜRKMEN yok. Yani Türkiye'nin istediği olmadı, İSRAİL in istediği oldu. Türkmenleri yok saydılar. ABD'nin istediği kürtler hükümet kadrosuna girdi. Doğal olarak şimdi Erdoğan ile iş yapması kaldı. Suriye'yi deki Kürt yapılanmasını bize kitleyecekler. O yüzden bir an önce MHP istiyor silah bıraksınlar, sonrasına bakarız diyip Şam yönetiminde Kürtler olunca DEM partiyi oraya entegre edecek. PKK bitti diye orada yeni Kürt oluşumuna destek verecek Cumhur İttifak'ı. İmamoğlu olayı bu yüzden aşırı önemli. Gençlerin uyanması ve direnmesi tüm yukarıdaki süreci sekteye uğratıyor. Erken Seçim bastırırsak özellikle Yaza doğru ve Yaz mevsimi herkesin içine sinmiş olur Erken Seçim. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 31 Mart 2025; 18:22:33 > |
⚡️19 Mart 2025 MİLLİ İRADEYE DARBE⚡ Özgür Özel’den AĞIR GÖNDERME: ‘’ TAMAHKAR, ACİZ ve ZAVALLI ‘’ (277. sayfa)

-
-
quote:
yahu suç bireysel değil midir?
Cumhuriyet kurulmuş (1923), Medeni Kanun çıkarılmış (1926); Az buz değil 99 yıl.
Eşitlik, suçun şahsiliği ve daha birçok düzenleme yapılmış.
Aradan 99 yıl geçmiş; kafası 100 yıl önceki ortalama bir insan kadar çalış(a)mayan Orta Çağ zihniyetli insanlara laf anlatacağız diye uğraşıyoruz (ben bloklama yaptığım için dolaylı oluyor)
tr.m.wikipedia.org
Türk Kanunu Medenisi - Vikipedihttps://tr.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Kanunu_Medenisi
tr.m.wikipedia.org
Türk Medeni Kanunu - Vikipedihttps://tr.m.wikipedia.org/wiki/T%C3%BCrk_Medeni_Kanunu
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
İmamoğlu davasında ben Nedim Şener'i ve söylediklerini takip ediyorum. Geçen Murat Ağırel ilede atıştılar.
Murat Ağırel inatla 3-5 sene önceki olayları söylemleri gündeme getiriyor. Nedim Şener diyor ki adam güncel süreçte ETKİN PİŞMANLIKTAN FAYDALANIP İTİRAFÇI OLMUŞ. Ama abi yok 3 sene önce mahkeme olmuş orada kapanmış bu olay deyip geçiştirmeye çalışıyorlar ama konu kapanmıyor işte... O malların geçişi olmuş tamam karşılığında bir ÖDEME YOK !
Diploma konusunda da Nedim Şener'in söylediği her şey çıkmıştı ben söylemlerine güveniyorum.
x (formerly twitter)
Nedim Şener 🇹🇷 (@nedimsener2010) on Xhttps://x.com/nedimsener2010/status/1905983924548890894
-
Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yöneticilerinin yakın akrabaları arasında, FETÖ soruşturmaları kapsamında tutuklanan veya firari durumda olan bazı isimler bulunmaktadır. İşte bu kişilere dair bazı örnekler:
- Celalettin Güvenç: AKP Kahramanmaraş Milletvekili. Kardeşi İsmail Güvenç, Kilis 7 Aralık Üniversitesi Rektörü olarak görev yapmış ve Fethullah Gülen ile görüşmek üzere Pensilvanya'ya gitmiştir. Hukuk Haberleri ADALETBİZ!+2T24+2Cumhuriyet News+2
- Şaban Dişli: AKP Genel Başkan Yardımcısı. Kardeşi Tümgeneral Mehmet Dişli, 15 Temmuz darbe girişimine katıldığı gerekçesiyle tutuklanmıştır. Cumhuriyet News+3Cumhuriyet News+3Hukuk Haberleri ADALETBİZ!+3
- Mustafa Hilmi Dülger: AKP Kilis Milletvekili. Kardeşi Hasan Haluk Dülger, Konya'daki FETÖ operasyonu kapsamında tutuklanmıştır. T24+2Hukuk Haberleri ADALETBİZ!+2Cumhuriyet News+2
- Orhan Karasayar: AKP Hatay Milletvekili ve TBMM İdare Amiri. Kardeşi İsa Karasayar, Hatay'da FETÖ üyeliği iddiasıyla tutuklanmıştır. T24+2Cumhuriyet News+2Hukuk Haberleri ADALETBİZ!+2
- Kadir Topbaş: Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı. Damadı Ömer Faruk Kavurmacı, FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştır. Hukuk Haberleri ADALETBİZ!+2T24+2Cumhuriyet News+2
- Orhan Deligöz: AKP Erzurum Milletvekili. Kardeşi Ayhan Deligöz, Malatya'da Orman ve Su İşleri Bakanlığı 15. Bölge Müdürü olarak görev yaparken tutuklanmıştır. Cumhuriyet News+2T24+2Hukuk Haberleri ADALETBİZ!+2
- Bekir Pakdemirli: Tarım ve Orman Bakanı. Ağabeyi Mehmet Pakdemirli, 15 Temmuz darbe girişimi sonrası görevinden ihraç edilmiş ve FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanmıştır. Cumhuriyet News
Bu bilgiler, 2017 ve 2018 yıllarına ait haber kaynaklarına dayanmaktadır. Daha güncel bilgiler için resmi kaynakların incelenmesi önerilir.
-
Hançer mi :)
adamlar
abdullah öcalanı meclise çağırdı!
gel konuş dedi!
hançer arıyorsan, dön sırtına bak!
edit:kelima
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aksinaletinsan -- 31 Mart 2025; 18:33:45 >
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Farkındamısın? son dönem iki tane ülkemize musallat olmuş örgütü mahveden bir devlet yönetimi görüyoruz.
Kaçacak delik arıyor arda kalan kırıntıları.
Ortadoğu'daki gelişmeleri ben de takip ediyorum. Gazeteci Fehim Taştekin bu konuda referans alınacak derecede bilgili.
Dünkü videosunu aşağıya bırakıyorum.
Oradaki Kürtler, Dürzüler ve Alevilerin temsilcileri, verilen bakanlıkların kandırma amaçlı olduğunu, Batı çıkarları öne çıkarıldığı için katakulliye getirilmiş gibi hissediyorlarmış.
Türkmenleri zaten takan yok...
Fehim Taştekinyoutube
Şam kabinesi: Bu işte bir şeytanlık yok mu? Kürtler, Aleviler ve Dürziler ne diyor?https://www.youtube.com/watch?v=BagpGuagO-E&feature=youtu.be
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Epirus -- 31 Mart 2025; 18:39:5 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
-
Kaynağını oku önce :))
Zafer Gül den bahsediliyor...
MASAK raporlarıyla da uyuşmakta ...
Ama sen ve senin gibiler Zafer Gül e değil Ali Güle e odaklanır.
-
İki örgütü de mahveden devlet yönetimini kutlamayanların var olduğunu duyuyorum.
Onlar akıllanmaz da diyorlar, beslendikleri mamalar elinden alınmış bebekler gibi ağladıklarını işitiyoruz
Ama son dönem tekrar ifade edelim büyük sabır ve özveriyle ikisini de kal etti.
Devlet idaresinin son dönememine dikkat.
daldan dala...
öcalanın mecliste konuşmaya davet edilmesi
hançeri zorunuza gitmiyormu
boy boy şehit fotografları, savcıdan neleri eksikti?!
belgeseller, haberler, kitaplar...
kan uykusunun belgeselini izledinmi?!
o fotograflar zoruna gitmedimi?!
O hançeri sana kim sapladı?!
2021 yılında aksi duruş sergileyen ve DANIŞTAY, kararında ki ifade de senin bahsettiğin kişinin ifadesi var. 2025 yılında kalkıp etkin pişmanlık diyip itirafçı olunmaz :))))
Tam aksine verdiği ifadeler kusurlu / güvensiz sayılır :))) Geçen 4 yılda istediğini elde edememiş şimdi elde etmeye çalışıyor
sürekli MASAK raporu diyorsunuz, Adamın tefecilere kaptırdığı parayı İmamoğluna yıkmaya çalışıyorlar :D
Sende kaynağını oku önce :))) Aynı zamanda hukuk veya bir avukata danışınız. Biliyorsunuz önce BİLGİ sonra FİKİR :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 31 Mart 2025; 18:46:12 > -
Bitirdiler işte, yılların büyük sorununu tekrar mı hortlatmak istiyorsun?
Adam şehit savcının katilinin yakınlarıyla resimler veriyor sen meseleyi nereye çekiyorsun? Basında taraftarlarının neler yaptığını hiç görmedin mi?
Memleket büyük sorunları def etmeye çalışıyor hemşerim, bi anla artık.
İnsanlar partizanca davranıyor. Feleğini şaşırıyorlar... Akıl durmasındalar da ... Hal böyle olunca inkar / red kültürü de ayyuka çıkar. Bilinçaltlarına kadar sinmiş ... Açığa çıkıyor kontrolsüzce . Neticede İmamoğlu yandaşları rezil rusva olmakta pekiştiriyorlar kendilerini ...
Bunlar başa geçse ülkenin vay haline... İstanbul da azbuz değil ciddi önemli. İstanbul u bu zihniyetteki CHP lilerden kurtarılması ivedilikle şart.
-
"Önceden biliyorlar = Parti devleti" lafların boş: Tanrıkulu itiraf etti, siz de imamoğlu'na ne olacağını önceden biliyordunuz, ona göre aday gösterdiniz. Demek ki bilgiler size de sızıyor. Yani bu "parti devleti" kanıtı değil, siyasi kulislerde bilginin iki tarafa da aktığının kanıtı. Kulis bilgisiyle "parti devleti" olmaz.
Gizli tanık muhabbetinide bırak: Hukuk, tanığın sabıkasına değil, söylediği bilginin doğruluğuna ve ispatına bakar. Adamın kim olduğu değil, dediği doğru mu, o önemli. Eğer iddiaları boşsa, dedikoduysa, mahkemede iki dakikada çürütürsünüz. Mahkemeden bu kadar korkmanız, iddiaların boşluğundan sizin de şüphe ettiğinizi gösteriyor.
Ergenekon/balyoz benzetmene de... Pes yani!
O ergenekon, balyoz kumpaslarını kim tezgahladı? Sahte delilleri kim üretti? Fetö! Bunu artık sağır sultan bile biliyor. Peki o kumpasları kim bozdu? O davaları kim yeniden açtırdı? Içerideki suçsuz insanları, ki aralarında senin gibi düşünen bir sürü muhalif isim de vardı, kim dışarı çıkardı? Ak parti hükümeti!
Sen şimdi kalkmış, fetö'nün yaptığı pisliği, o pisliği temizleyen ak parti'ye mal etmeye çalışıyorsun! Bu nasıl bir mantık, nasıl bir vicdan?
Tam tersine, ak parti'nin o davalardaki tavrı.....fetö kumpasını bozup, ideolojisine bakmaksızın (muhalif bile olsa) mağdurların haklarını savunması......senin 'parti devleti her şeyi ideolojiyle yapıyor' tezini çürütüyor. Demek ki delillere ve duruma bakarak, ideolojilerinden bağımsız kararlar da alabiliyorlarmış, değil mi?
-
öcalan meclise gelsin dediklerinde
o fotograflar gözünün önüne geldimi?!
bebek katili başlıkları gözünün önüne geldimi?!
Şuradaki 400 isim aklına geldimi?!
onların sırtına hançeri kim sapladı?!
https://www.meb.gov.tr/belirligunler/sehitogretmenler/
Yukarıdaki Deepharp aklı süre çocukca bloklamış. Gerçekler hazımsızlık yapıyor. Gerçekleri aktaranların ne günahı var ki ? :)))
Kendisi ısrarla kıtlık yapıyor. Anlama noksanlığı bu aralar had safhada ...
MASAK raporlarıyla uyumlu. Sen hala kendince analistlik filan yap dur .
Bilgi için önce okuduğunu idrak etme gerektirir. Sen ve senin gibiler nede anlamada zorlanıyor acep ? :)) .
Bir fikrim var . Gerçi ayan beyan ortada ...
-
Hocam 1 yıldır yurt dışındayım o yüzden fiyat algımı kaybettim Türkiye de fiyatlar nedir bilmiyorum. Dediğin fiyatlar çok pahalı. Allah herkese sabır versin.
İki örgütü de (hangi iki örgüt?) mahfeden, sadece biraz arda bıraktıklarınıyla uğraşmak durumunda kalan son dönem devlet yöneticilerini can-ı gönülden kutluyorum.
Başka bir yönetim olsa muhtemelen fikirdaşlarını pek üzmeyebilirlerdi diye söyleyebilirim.
İkisi de bitti.
Blokladım çünkü hukuk nedir bilmiyorsunuz ki ?
Diyorum ki önce kaynağındaki bilgiyi bir AVUKAT veya HUKUK bilen birisine sor :))))))) Sonra bilgi edin sonra MASAK raporunu oku ve kaynağının haberini oku kararı ver :)))))
Yani Önce BİLGİ sonra FİKİR :)))
Sürekli ama sürekli Ergenekon/Balyoz kumpas 'ın gündeme gelmesi bu yüzden. Aynı MASAK raporundaki aynı itirafçılar aynı pişmanlık yasasından yıllar önce verdiği ifadeyi değiştirip aksi ifade sundular. Bu olayı sürekli ama sürekli yaşadık :))))))
Çocuk şeklinde hareket eden sizlersiniz bizler değil. Hukuk bilgisi olmadan fikir sahibi oluyorsunuz. Çünkü işinize geliyor. Boşuna kürek çekiyorsunuz :)
Edit:
delil hukuk bürosu
Ceza Hukukunda Etkin Pişmanlık Uygulaması, Şartları, Etkin Pişmanlıkta Cezasızlık ve Ceza İndirimi | Delil Hukuk Bürosuhttps://www.delilavukatlik.com/post/etkin-pismanlik-ceza-indirimi#viewer-6eugte) Suçu Kabul Etmeden Etkin Pişmanlıktan Yararlanılabilir mi?
Üzerine atılı suçu işlememiş olan kişinin, savunmasında sırf "ne olur, ne olmaz" düşüncesinden hareketle etkin pişmanlıktan yararlanmak istediğini belirtmesi, suçu işlemiş olduğu ön kabulünü de içerisinde barındırır ki bu durum son derece yanlış olacaktır. Çünkü etkin pişmanlık, kişinin atılı suçu işlemiş olduğu ve bundan dolayı pişmanlık duyduğu anlamına gelir. Oysa mantık gereği, üzerine atılı suçu işlememiş olan kişinin, işlememiş olduğu suçtan dolayı pişmanlık duymasına gerek yoktur.
Ancak maalesef uygulamada çoğu sanık veya şüphelinin, suçsuzluk savunması yapmaları halinde kendilerine yönelik olarak önyargılı davranılacağı ve beraat kararı alamayacakları korkusuyla etkin pişmanlıktan yararlanmaya çalıştıkları görülmektedir. Özellikle son dönemde gündeme gelen Fethullah Gülen Terör Örgütü(FETÖ)'ne ilişkin olarak yürütülen örgüt dosyalarında çoğu sanık veya şüphelinin, bu motivasyonla hareket ederek, işlemedikleri suçları itiraf edip örgüt üyesi olduklarını kabul ettikleri ve hatta ceza indirimi alabilmek için örgüt ile alakası bulunmayan kimselerin dahi isimlerini yargı mercileri ile paylaşarak yeni mağduriyetler meydana getirdikleri görülmüştür.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Deepharp -- 31 Mart 2025; 19:1:48 >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X