Şimdi Ara

Sapphire HD4830 & Akasa Vortexx Neo

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
0
Favori
859
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • http://www.hepsiburada.com/akasa-vortexx-neo-sessiz-ve-yuksek-performansli-ekran-karti-sogutucusu-akvc03-bluv/productDetails.aspx?categoryid=1125&productid=bd99436 adresinde bu soğutucu ile HD4830 ekran akrtının uyumlu olduğu yazıyor. Acaba ne kadar doğrudur arkadaşlar bir bilginiz var mı?

• 4830 zaten fazla ısınan bi kart değil .

bence 4850 yada 4870 kartın varsa al
  • Bozulan HD3850 den yadigar kaldı bir tane, problemsiz uyuyorsa termal bant bulabilirsem takmayı düşünüyorum. Isıdan dolayı değil, olursa fanı minimuma ayarlarım sürekli öyle çalıştırırım diye düşündüm.
  • hiç hiç gerek yok bence 4830 ların soğutması oldukça iyi ve etkili ben daha 50 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum saatlerce oyun oynayınca bile, kartın orjinalini bozma bence kenarda dursun fan ilerde kullanırsın yada sat gitsin
  • quote:

Orjinalden alıntı: mBenJi

hiç hiç gerek yok bence 4830 ların soğutması oldukça iyi ve etkili ben daha 50 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum saatlerce oyun oynayınca bile, kartın orjinalini bozma bence kenarda dursun fan ilerde kullanırsın yada sat gitsin

Arkadaşlar !

Sapphire'in soğutması gerçekten çok iyi hatta ben 3-4 saat oyundan sonra 45 dereceyi bile geçmedim yalnız inanılmaz gürültülü, Atinin manuel fan ayarında %20 yapmama rağmen sesinden uyunmuyor. Özellikle benim gibi geceleri bilgisayarı açık bırakıp yatanlar için inanılmaz bir sorun bende bugün-yarın akasa vortexx neo almayı düşünüyorum.

İncelemesine göre son derece sessiz bir soğutucu.

Ayrıca bu ürün sanalmarketim'de daha ucuz

• Akasa vortex ekran kartının işlemcisine hitap eden bir soğutucu. Bellekler için herhangi bir çözümü yok. 4830'lar genelde iyi soğutulan ve fazla ısınmadıkları için, yeni soğutucu almak gereksiz bir yatırım olur..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi BlackEagle -- 9 Şubat 2009; 9:08:07 >
  • @rakavuz

ses sorununa kesin çözüm istiyorsan ATİ TRAY TOOLs kullanacaksın 0 ses ile çalışıyor o prğram ile fan hzını 1 e getiriyorsun 0 (sıfır) sesle kullanıyosun pasif olarak ısı da yükselmiyor tersine düşüyor ama tabi oyunlarve masaüstü için 2 ayrı profil oluşturacaksın otomatik olarak oyunlarda 575-900 MHZ otomatik fan a ayarlanacak masaüstünde ise 250-160 %0 a düşecek bu kadar basit ses olayından tamamen kurtulmuş olacaksın
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orjinalden alıntı: Rakavuz

quote:

hiç hiç gerek yok bence 4830 ların soğutması oldukça iyi ve etkili ben daha 50 dereceyi gördüğümü hatırlamıyorum saatlerce oyun oynayınca bile, kartın orjinalini bozma bence kenarda dursun fan ilerde kullanırsın yada sat gitsin

Arkadaşlar !

Sapphire'in soğutması gerçekten çok iyi hatta ben 3-4 saat oyundan sonra 45 dereceyi bile geçmedim yalnız inanılmaz gürültülü, Atinin manuel fan ayarında %20 yapmama rağmen sesinden uyunmuyor. Özellikle benim gibi geceleri bilgisayarı açık bırakıp yatanlar için inanılmaz bir sorun bende bugün-yarın akasa vortexx neo almayı düşünüyorum.

geceleri açık bırakıyorsan zaten kartın kendi sürücüsünden fanın hızını indirebiliyosun diye biliyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi mBenJi -- 9 Şubat 2009; 11:47:07 >

• quote:

Orjinalden alıntı: *BlaCkEaGLe*

Akasa vortex ekran kartının işlemcisine hitap eden bir soğutucu. Bellekler için herhangi bir çözümü yok. 4830'lar genelde iyi soğutulan ve fazla ısınmadıkları için, yeni soğutucu almak gereksiz bir yatırım olur..

vortexx belleklerede hitap ediyor hatta direk bellekleride soğutuyor

quote:

@rakavuz

ses sorununa kesin çözüm istiyorsan ATİ TRAY TOOLs kullanacaksın 0 ses ile çalışıyor o prğram ile fan hzını 1 e getiriyorsun 0 (sıfır) sesle kullanıyosun pasif olarak ısı da yükselmiyor tersine düşüyor ama tabi oyunlarve masaüstü için 2 ayrı profil oluşturacaksın otomatik olarak oyunlarda 575-900 MHZ otomatik fan a ayarlanacak masaüstünde ise 250-160 %0 a düşecek bu kadar basit ses olayından tamamen kurtulmuş olacaksın

gece kasa içinde hiç fan çalışmadığı için bu bence mantıklı bir çözüm değil riski var.

quote:

geceleri açık bırakıyorsan zaten kartın kendi sürücüsünden fanın hızını indirebiliyosun diye biliyorum

Kendi sürücüsü ile %20'ye çektiğim zaten belirttim, siz göremediniz sanırım.

• karnı sesini nsıl duyuyorsunuz anlamıyorum. Hiç ses yok kartta. Ya sizin kartlarınızda bir sorun var yada en ufak sesi bile gürültü olarak algılıyorsunuz.
  • Oyun oynarken veya film izlerken gerçekten insanın dikkatini çekmiyor ama gece yattığımda tamamen sessiz odada ciddi şekilde duyuluyor
  • @*BlaCkEaGLe*
    Akasa Vortexx lerin ramlar için soğutma plakaları yok, ama Akasa Vortexx Neo ların var arkadaşlar. HD4830 daki ramlarin pozisyonuna nasıl uyacak ben bunu merak ediyorum aslında.. Temas etmediği ram kalacak muhtemelen.
    @Rakavuz
    Güç kaynağında 12cm fan varsa geceleri ekran kartının fanını durdurmanın problem yaratacağını sanmıyorum. Kart zaten saat hızlarını düşürdüğünde ısınmıyor bile.. Tray Tools ile geceleri fanı tamamen kapatabilirsin. Benim güç kaynağı 8cm ve oyun vs. uygulamalar dışında fanı kapatıyorum en fazla 65 dereceyi gördüm ki buda tehlikeli sınırların çok uzağında bir değer.
    @wizi_emre
    Kulaklar hidrolik sıvılı yataklar kullanan fanlara veya nano bearing fanlara alıştıysa bu soğutucunun sesini %1 de bile duyabilmek mümkün oluyor.

• quote:

Oyun oynarken veya film izlerken gerçekten insanın dikkatini çekmiyor ama gece yattığımda tamamen sessiz odada ciddi şekilde duyuluyor

ekran kartı değilde kasadaki bir fanda olabilir.mesela benim kasanın yanındaki bi fan dışında ses çıkaran hiçbir öğe yok.o sesi kesmenin yolu nedir?rc690 kasa var.yanda 12cm fan rahatsız ediyo geceleri
  • En iyi çözüm fanı değiştirmek :)

birde fanın önünde herhangi birşey varas oda ses yapıyor mesela ben kasa kapağına takılı 2 adet fanın bağlı olduğu kısımlardaki plexiglassları kestim böylece havanın süzüldüğü biryer olmuyor ve baya sessiz oluyor
  • quote:

quote:

Arkadaşlar !

Valla dostum gece down a bıraktığım zaman 0 db benim 4830 nasıl oluyor anlamadım? benim sapphire 4830 ve 0 rpm 0 db 150/250 2D modda çok çok iyi.Senin kartta sorun olmasın?

• @rakavuz

fan devrini %1 e getir. ses yine de çıkıyor fakat katlanılabilir durumda. gece uyutur mu bilemem...
  • quote:

Orjinalden alıntı: TechnicaL

4830 zaten fazla ısınan bi kart değil .

bence 4850 yada 4870 kartın varsa al

katılıyorum
  • hd 4830 220 tl felan olması lazım oyun icin gayet güzel bi kart ısınma sorununa gelince arkadasta aynı karttan vardı ısındıgına dagir deginmemıstı aynı karttandan bende almayı dusunuyorum
  • quote:

Orjinalden alıntı: Ruplikas

hd 4830 220 tl felan olması lazım oyun icin gayet güzel bi kart ısınma sorununa gelince arkadasta aynı karttan vardı ısındıgına dagir deginmemıstı aynı karttandan bende almayı dusunuyorum

Isınma problemi yok. Fan kapalıyken unutup oyuna girmişim iki saat sonra aklıma geldi(kulaklık takılıydı) baktım 100 derecede çalışıyor ama performansında en ufak bir değişiklik dahi yoktu. Bu karta neden aktif soğutma yaptılar anlamıyorum Gigabyte HD4850 idi sanırım pasif soğutmalı bir model vardı onun gibi rahatlıkla yapılabilirdi.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.