Şimdi Ara

Şanzıman beynini tamir ettireniniz varmı? Kalıcımıdır?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
1
Favori
1.345
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Opel astra easytronic şanzımanlı aracım beni 1 ay kadar evvel yolda bıraktı. Bir oto beyinciye gittim şanzıman beyni arızalanmıştı robotun içi dağılmış tamir ettim burcunu kömürünü değiştirdim gibi şeyler söyledi. Aracı teslim aldım 2 gün sonra araç beni gene yolda bıraktı. Gene aynı ustaya gittim bu defa şanzıman beynindeki robotun arka kısımını değiştirdim dedi. gene teslim aldım bu sefer 1 haftadır aynı sorunu yapmıyor. Ama artık aracıma pek güvenim kalmadı uzun yola falan nasıl çıkarım bu aracımla.
    Sorum şu: Bu tür tamirler kalıcımıdır arkadaşlar. yoksa ileride nüksetme olasılığı yüksekmidir. Yani aracı kullanmaya devam etmemmi daha mantıklı yoksa yavaş yavaş elden çıkartmammı mantıklı?

• Şanzımanın da mı beyni varmış ?

Ya bu sanayideki elemanlar problemi çözemeyince 'yaaauuuww ağğaabiiiiy bunun beyyynn yanmıs yawww ' diye sorumluluktan yırttıklarını zannediyorlar.
  • Eger satacağınız kişiden sorunu gizleyecekseniz yavaş yavaş elden çıkarmak hoş bi laf olmamış.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arka beyin on beyin diye sizin beyni sariyor olmasin

• Bence sorun ustanızda :)

Araç kaç model , doğru bir servise görütün , doğru yapılırsa kalıcı olmaz.

Ama easytroniklerde özellikle ilk jenerasyonlar , sorun çıkarma yüzdeleri fazla.
  • Eh millet bilmeyince...
    Beyin deyince iki manaya da gelebilir piyasada beyin denir elektronik kontrol kartını da içeren box'tır ecu gibi mekatronik'e beyin denir yöneten, shift kontrolü geçişleri yapan bölümdür. Sizin anlattığınız buna benziyor daha çok. Seleneoid mi değişti yatakları mı temizledi ne yaptı vs işçilik bilmeden uzaktan birşey denilemez.
    Baksın öğrensin millet.

• beyin dediği mekatronik olmasın ? yarı otomatik şanzımanlar benim gözümde çöptür çünkü hiçbir zaman manuel yada tam otomatik kadar ölümsüz olamazlar...
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Ustanın demesine göre manuel vitesli aracı kullanırken kullanıcının Debriyaja basma görevini otomatikmen bir robot gerçekleştirmekteymiş. Kullandığımız araç aslında manuel vitesten farksızmış.arızalı olan parça da buymuş.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi batlı -- 15 Ocak 2016; 20:46:39 >
  • batlı B kullanıcısına yanıt
    Tamam işte sorun mekatronikte ancak yazdıklarından ustanın müdahaleleri anlaşılmıyor. İyi servisler değiştirdikleri parça ve işçiliklere süreli garanti verir vermiyorlar mı. Bazende maliyeti yükseltme adına kademeli kontrol, değişim yolunu gözetebilirler. Bu kadar bilgi itibariyle kimse sana aman sorun yaşamazsın kardeşim yada yola çıkma diyemez.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.