Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (68. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
76.587
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: setek01

quote:

Orijinalden alıntı: allaturca89

ben şu anda 1,2 v. ile 4,2ghz stabil kullanıyorum..1,25 v. ile 4,5ghz ve 1,34 v. ile de 4,9ghz stabil değerlerim..bence voltajınız oldukça fazla..anakartınıza bios update yapmayı denediniz mi??..belki son bios sürümünde voltaj sınırlaması kaldırılmış olabilir..

Hocam değerler süper. Yalnız Prime değil de 1 saat oyun oynadınız mı bu değerde. Önemli olan özellikle Bad Company2 ya da GTA4 gibi işlemciye de abanan bir oyun olması gerekir. Bir de LinX testi koysaydınız daha anlamlı olurdu..

yaklaşık 2 ay falan o şekilde kullandım sistemi..crysis 2, assassins creed, dirt 3, cod serisi vs..hepsini sorunsuz oynadım..gta 4 oynamıyorum artık ve kurulu da değil sistemde..2 ay falan öle kullandıktan sonra baktım performans olarak 4,2-4,9 arasında fark yok (oyunlar ve günlük uygulamalar) ben de işlemciyi boşuna yormamak ve fanları %50 ye çekmek için 1.2 v. ile günlük 4,2ghz e aldım..şimdilik çok şükür herhangi bir sorun yok..1 kaç hafta 1,2v ile 4,4ghz kullandım..hiçbir sorun yoktu oyunlarda falan..sonra bi ara crysis 2 oynarken dondu makine, ben de tekrar 4,2 ye aldım..belki 4,3 te de stabil olabilir ama gerek yok o kadar detaya ve uğraşmaya.. açıkçası ben stabilite testi olarak prime ve oyunları baz alıyorum..linx i çok kolay geçiyor sistem..linx i bitiren işlemci, prime gelince çakılıyor..o yüzden bence linx i pek ciddiye almayın derim..örnek olarak aşağıya eklediğim ss de, işlemcim 1,32 v. ile 5 ghz de linx i tamamladı ama prime ve oyunlarda çakıldı..yani linx tırt arkadaşlar..

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

• quote:

quote:

quote:

ben şu anda 1,2 v. ile 4,2ghz stabil kullanıyorum..1,25 v. ile 4,5ghz ve 1,34 v. ile de 4,9ghz stabil değerlerim..bence voltajınız oldukça fazla..anakartınıza bios update yapmayı denediniz mi??..belki son bios sürümünde voltaj sınırlaması kaldırılmış olabilir..

Hocam değerler süper. Yalnız Prime değil de 1 saat oyun oynadınız mı bu değerde. Önemli olan özellikle Bad Company2 ya da GTA4 gibi işlemciye de abanan bir oyun olması gerekir. Bir de LinX testi koysaydınız daha anlamlı olurdu..

yaklaşık 2 ay falan o şekilde kullandım sistemi..crysis 2, assassins creed, dirt 3, cod serisi vs..hepsini sorunsuz oynadım..gta 4 oynamıyorum artık ve kurulu da değil sistemde..2 ay falan öle kullandıktan sonra baktım performans olarak 4,2-4,9 arasında fark yok (oyunlar ve günlük uygulamalar) ben de işlemciyi boşuna yormamak ve fanları %50 ye çekmek için 1.2 v. ile günlük 4,2ghz e aldım..şimdilik çok şükür herhangi bir sorun yok..1 kaç hafta 1,2v ile 4,4ghz kullandım..hiçbir sorun yoktu oyunlarda falan..sonra bi ara crysis 2 oynarken dondu makine, ben de tekrar 4,2 ye aldım..belki 4,3 te de stabil olabilir ama gerek yok o kadar detaya ve uğraşmaya.. açıkçası ben stabilite testi olarak prime ve oyunları baz alıyorum..linx i çok kolay geçiyor sistem..linx i bitiren işlemci, prime gelince çakılıyor..o yüzden bence linx i pek ciddiye almayın derim..örnek olarak aşağıya eklediğim ss de, işlemcim 1,32 v. ile 5 ghz de linx i tamamladı ama prime ve oyunlarda çakıldı..yani linx tırt arkadaşlar..

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

Ben prime geçip oyunda çakılan çok işlemci gördüm. Kendim 1,49v ile 5 GHZ bad company2 1,5 saat single olarak oynadıktan sonra tamam dedim. 1,20 ile 4 4,2 mümkün bende öyle kullanıyorumda 1,32 ile 5.0 ghz enteresan.
    linx testi All mode ile en az 20 kez yapılırsa makbuldur. Tabi ki prime kadar zorlamaz ama prime kesinlikle oyun göstergesi değil. Oyunun ta kendisi olmaalı. GTA 4 eskidir ama iyi benchtir ayrıca. Neyse Hocam konu uzamasın. İyi forumlar......

• Bulldozer patladığına göre bu konuda patlar

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Bulldozer patladığına göre bu konuda patlar

asıl patlama ivy bridge ler çıktıktan sonra olucak daha bir şey yok

Orijinalden alıntı: babaeski39

quote:

zamanında forumda bunu dile getirdim buldozer mimarisinin phenomdon farklı olmayacağını hatırlayanlar bilirler @fx57 nin bir haberi vardı
    (buldozer mimarisi yüksek saat hızına ihtiyaç duyuyor) şeklinde idi ozaman anlamıştım işlemcilerin heyecan yaratacak kadar verimli olmadığını
    2500k gibi bir işlemci varken hiç gerek yok buldozere phenoma vs ye güç sizinle olsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tiger cage -- 15 Ekim 2011; 19:56:20 >
    14600KF*MSI B760-P PRO DDR4 II* SAPPHİRE 7800XT PULSE*2X8 GSKILL 3600 MHZ *1 TB KİOXİA G2 PLUS *NZXT H5 FLOW* THERMALRİGHT PHANTOM SPİRİT 120 EVO CPU COOLER *HİGH POWER ELİTE 750W *GIGABYTE 23.8" G24F-2

• quote:

Orijinalden alıntı: tiger cage

quote:

quote:

zamanında forumda bunu dile getirdim buldozer mimarisinin phenomdon farklı olmayacağını hatırlayanlar bilirler @fx57 nin bir haberi vardı
    (buldozer mimarisi yüksek saat hızına ihtiyaç duyuyor) şeklinde idi ozaman anlamıştım işlemcilerin heyecan yaratacak kadar verimli olmadığını
    2500k gibi bir işlemci varken hiç gerek yok buldozere phenoma vs ye güç sizinle olsun

Doğru tesbit. Phenom II'ler aslında göreceli olarak Q9XXX E8XXX Core i5 750-760 ve Core i7 9XX ve SandyB K serisi kadar yüksek başaıma sahip değildi. Testte zaten FX8150 işlemcisi 4,5 GHZ'de ancak varlık göstermişti.....

• quote:

quote:

quote:

quote:

Doğru tesbit. Phenom II'ler aslında göreceli olarak Q9XXX E8XXX Core i5 750-760 ve Core i7 9XX ve SandyB K serisi kadar yüksek başaıma sahip değildi. Testte zaten FX8150 işlemcisi 4,5 GHZ'de ancak varlık göstermişti.....

görünen o amd cpu ların köklü bir revizyona uğraması şart görünüyor yüksek saat hızlarına rağmen performansları hiçte tatmin edici değil
    14600KF*MSI B760-P PRO DDR4 II* SAPPHİRE 7800XT PULSE*2X8 GSKILL 3600 MHZ *1 TB KİOXİA G2 PLUS *NZXT H5 FLOW* THERMALRİGHT PHANTOM SPİRİT 120 EVO CPU COOLER *HİGH POWER ELİTE 750W *GIGABYTE 23.8" G24F-2

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

görünen o amd cpu ların köklü bir revizyona uğraması şart görünüyor yüksek saat hızlarına rağmen performansları hiçte tatmin edici değil

DH anasayfadaki haber ilginç aslında. Daha elle tasarım yerine otomatik araçlarla yapılmış olmasından dolayı daha fazla zar alanı ve gereksiz sayıda transistör muhabbeti var. Bir diğer haberde TMSC'den üretim istemeleri haberi. Sanırım kendileri dökemediler kurşunu.....

• fenom 2 940 dan i5 2500k ya geçmeye değer mi?

Orijinalden alıntı: filips

fenom 2 940 dan i5 2500k ya geçmeye değer mi?

Oyun içinse gerek yok bence.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Ben aynı işlemciden 2600k ya gectim bence deger, 2500k çok iyi

2 ay oldu alalı, yeni geldi aklıma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tolgá

quote:

Oyun içinse gerek yok bence.

hem oyun ama özellikle winrar quickpar handbrake ve en önemlisi yakacağı elektrik
  • tam 23 sayfa okudum, tek merak ettigim özellikle dahili gpusu hd3000 olan k serisine ait z68 board a takılı vgasız bir 2500k nın 720/1080p video oynatma kabiliyeti, bazı oyunlardan ss veya uzak ihtimal hd tv kartından bir ss ye rastlamak nasip olmadı.

yahu sb ci forumdaşlar hadi gari bittiyse oc ler sogutucular zamanlamalar fln bikaç ss ekleyin rica ediyorum, nette de pclab dan kısmi inceleme başka bişi bulamadım. elbetteki z68 ve ekran kartsız arkadaşlar yardımcı olabilir her nekadar düşük ihtimalde olsa.
  • sagolasın hocam belki çok kişi kullanmayacak bu özelligi ama, yinede bence bu işlemci ve z68 board kullanıp ekran kartı kullanmayacak üyelerin sayısı yükselebilir. yani çok güzel bir özellik. nette bu gpu ile ilgili yazılanlar da 5450 vga ile aynı performans ta oldugu ve 60 usd lik kart alıp kullanacaklara aman ha sakın denmiş. ama ne bi 1080p oynatanı gördüm neden meşhur futbol/ araba yarışı oyunu ss .
  • son bir sorum daha burak hocam bu z68 kartların msi nin olanlarına baktım sitesinde atx diyor, vatan da extend atx diyor, sonra extend atx içinde nette farklı kart ölçüleri girilmiş. mini atx leri biliyoruz, atx leride ama neden msi kartlarına atx derken vatan extend demiş,

örnek: msi z68-g43

Dimension

• 30.5cm(L) x 22.0cm(W) ATX Form Factor (klasik)

gd80 ise: sanırım bu aşagıdaki ölçüye verilen isim. extend atx olan.

• 30.5cm(L) x 24.5cm(W) ATX Form Factor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sedoman34 -- 15 Ekim 2011; 21:20:07 >
  • zahmet verdim tşk ediyorum, ben şuan için sadece okuyorum, araştırıyorum, elimdekileri makul bir fiyata satabilirsem bütçe oluşursa düşünebilirim, ekran kartımı satmam kesin gerekecek böyle bir işlemci + board ve ram içinde o yüzden merak ediyorum gücünü. işlemci çok extra ısınırmı acaba gpuyu kullanırken çünkü ısı demek fan demek fan demek ses demek kaldiki böyle bir sisteme geçmeye kalkışırsam benim için stok fan demek başlı başına bir facia olur herhalde . forumu okurken gördüm de noctua yı öyle bir fiyat çıktı ki kopyalayınca google da , benim q6600 işlemcimden daha pahalıydı .

500 tl diyenler var bu 2500k ya 200 küsurda bu sogutucuyu alsan oh ne ala mis gibi.

• 
Sayfa: önceki 6667686970
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.