Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (67. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
74.930
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Varsayılan masaüstü sıcalık değeri normal mi ? orada yazan Tjmax maximum değeri mi ifade ediyor, o zaman durum iç açıcı değil sanırım, bu işlemci yükte 60 ları bulur..

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü
  • quote:

Orijinalden alıntı: OPTİMİST

Varsayılan masaüstü sıcalık değeri normal mi ? orada yazan Tjmax maximum değeri mi ifade ediyor, o zaman durum iç açıcı değil sanırım, bu işlemci yükte 60 ları bulur..

üstteki ısı değerlerin alttakide 100 dereceye olan uzaklık.100-anlık ısı
    Tjmax=100 Distance=uzaklık mesafe
  • burada default değerler 100 değil 98 derece arkadaşım hesapla bakalım.
    maksimum ısı ayarlarını yani tjmax ayarlarını elle değiştirebilirsiniz.
    real temp default olarak 98 dereceye ayarlamış.
    bunun için real tempi açın
    sağ alttaki settings menüsüne tıklayın
    gelen menüde "set tj max yazısına tıklayınca default değerlerin 98 olduğunu görürsünüz,bunu elle değiştirme imkanı var ama gerek yok defaultta kalsın.
  • Beni de ekleyebilirsin, laf arasında söylemeyi unutmuşum ekle demeyi.
  • Merhabalar i5 2400 işlemciye sahibim.
    i5 2400-2500 işlemci sahiplerinden bir ricam olacka.
    AIDA64(eski adıyla everest) programı ile aşağıdaki ayarlarda sistem kararlılık testi yapıp 1-2 dakika içinde benim belirteceğim problemin olup olmadığını yazarlarsa sevinirim.
    http://i55.tinypic.com/ka2xs3.jpg
    Kendi işlemcimle bu teste başladığında kısa bir süre içinde mouse hareket ettirirken takılmalar oluyor.
    Bu durum test dışında bazen büyük boyutlu uygulama yüklerken de oluyor.
    Sıcaklık vs. ilgisi yok ayrıca diğer donanımlardan kaynaklı değil.
    Dediğim gibi bu testi yaparsanız (1-2 dakikanızı alır en fazla) ve bana bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
    2-3 sistemde aynı testi yaptım raid0 olanlarda takılma olmadı.
    Bunun bir problem olup olmadığını netleştirmek adına böyle bir ricam olacak.
    Teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Kadd-i Müstesna

Merhabalar i5 2400 işlemciye sahibim.
    i5 2400-2500 işlemci sahiplerinden bir ricam olacka.
    AIDA64(eski adıyla everest) programı ile aşağıdaki ayarlarda sistem kararlılık testi yapıp 1-2 dakika içinde benim belirteceğim problemin olup olmadığını yazarlarsa sevinirim.
    http://i55.tinypic.com/ka2xs3.jpg
    Kendi işlemcimle bu teste başladığında kısa bir süre içinde mouse hareket ettirirken takılmalar oluyor.
    Bu durum test dışında bazen büyük boyutlu uygulama yüklerken de oluyor.
    Sıcaklık vs. ilgisi yok ayrıca diğer donanımlardan kaynaklı değil.
    Dediğim gibi bu testi yaparsanız (1-2 dakikanızı alır en fazla) ve bana bu konuda bilgi verebilirseniz sevinirim.
    2-3 sistemde aynı testi yaptım raid0 olanlarda takılma olmadı.
    Bunun bir problem olup olmadığını netleştirmek adına böyle bir ricam olacak.
    Teşekkürler.

Verilen resimde sadece kararlılık testinin menüsünden bir parça görüyorum. Herhangi açıklayıcı bir durum yok. Ama 2500k işlemciyle iki anakart kullandım. Hem p67 hem z68 yaklaşık 15 dk kadar yaptım herhangi bir sorun görmedim. AIDA 64 -eski everest ile geçmişte X38 chipsetli bir anakart ile kararsızlık almıştım onunda açıklması çok ilginçtir anakartın kasaya montajında en üst orta vidayı sıkınca testi geçmiyordu. PCB'de çatlak nı var diye anakart teste gitti daha sonra sorunun ve önceki anakartımın mosfetini de yanmasına neden olan TT ARMOR+ kasa olduğunu anladık. CM Stcaker'da uzay montajda ve serviste hiçbir sıkıntısı olmayan anakart o kasada üst vidayı sıkınca bunu yapıyordu. Buran çıkardığım sonuç bir daha evimden içeri TT kasa girmez şekilnde oldu. Söylediklerimden yola çıkarak herhangi bir deneme yapmanızı tavsiye etmem. İşlemci default mu OC'lumu anakart nedir Cpu güç bağlantısı (8 pin olan) kusursuz takıldı mı sıcaklıklar bu arada test aşamasında hangi seviyede oluyor, güç kaynağı yeni mi eski mi gibi bir çok soru sorulabilir. Konuyu buradan alıp bu sorduğum sorulara yant verecek şekilde donaım bölümğüde CPU ya da ANAKart kısmında açarsanız daha fazla yardım alırsınız....

• İ7 2600k ile aranızdayım bende ama daha oc falan yapmadım. Zaten stok fan var üzerinde, ayrıca oc yapmayı da çok iyi bilmiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: enigmatr01

arkadaşlar ögrenmek istedigim,i7 2600k overclok oldugu zaman 8 işlem parcagıdamı aynı kapasitede artıyor?3d max render için kullanacagım...overclock yapıdıgnda 8 işlem parçagıdamı 4 ghz demi çalışacak?

cevap alamadım acaba bilgisi olan paylaşırmı?
  • quote:

quote:

arkadaşlar ögrenmek istedigim,i7 2600k overclok oldugu zaman 8 işlem parcagıdamı aynı kapasitede artıyor?3d max render için kullanacagım...overclock yapıdıgnda 8 işlem parçagıdamı 4 ghz demi çalışacak?

örneğin oc yaptın 5ghz stabil kullanıyorsun, cpu 4 çekirdek 8 thread, çekirdekler 5 ghz, 4 thread gerçek olduğu için onlar çekirdek hızında kalan 4 ü sanal olduğu için gerçek hızdan daha az
    Not: Ben kendim denemedim, ölçmedim, bilgilerimden alıntıdır. Gerçek ölçümü sen deneyip verebilirsin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arodat -- 11 Ekim 2011; 9:48:23 >

• quote:

Orijinalden alıntı: arodat

quote:

quote:

örneğin oc yaptın 5ghz stabil kullanıyorsun, cpu 4 çekirdek 8 thread, çekirdekler 5 ghz, 4 thread gerçek olduğu için onlar çekirdek hızında kalan 4 ü sanal olduğu için gerçek hızdan daha az
    Not: Ben kendim denemedim, ölçmedim, bilgilerimden alıntıdır. Gerçek ölçümü sen deneyip verebilirsin

teşekkürler...

• i5 2500K ile benı de eklersenız sevınırım
  • arkadaslar 2500K ile 4.5 GHz icin su anda 1.385 v veriyorum (anakart 1.36 veriyor aslinda) ve prime95 ile test ediyorum...stabil gibi gözüküyor simdilik ama 1.36 dan asagi cekince mavi ekran veriyor...yani 1.29-1.30 ile 4.5GHz yapiyorum diyenler var, bizim islemci takoz ötesi falan mi yani????

bu arada benim anakart en fazla 1.35 verebiliyor bios dan, bende windows üzerinden msi in kendi programini kullaniyorum ki onunla daha fazla voltaj verilebiliyor...bios da voltajin böyle sinirli olmasi bir bug falan mi acaba?MSI Z68A-G45 anakartim...
  • ben şu anda 1,2 v. ile 4,2ghz stabil kullanıyorum..1,25 v. ile 4,5ghz ve 1,34 v. ile de 4,9ghz stabil değerlerim..bence voltajınız oldukça fazla..anakartınıza bios update yapmayı denediniz mi??..belki son bios sürümünde voltaj sınırlaması kaldırılmış olabilir..
  • Son sürüm bios update yapmistim daha önce ve dogrusu ondan önceki sürümde nasildi hic bakmamistim1.34v ile 4.9 cidden mükemmel bir deger...bios ayarlarinizin bir görüntüsünü koyabilir misiniz?
  • biostan sadece işlemci çarpanını ve işlemci voltajını değiştirdim..anakartım msi p67a-c45..anakart yüzünden 5 ghz stabil olmuyor..ama bu anakartın 4.9 yapması bile benim için muhteşem..217 tl ye almıştım vatan bilgisayarın 23 nisan kampanyasında.. temmuz ayında, klimasız odada ve sadece silver arrow fanları ve egzoz fanı takılıyken yaptığım 45 dk lık prime testini aşağıya ekledim..

• 1.368 ile ben ancak 4.5 yapabiliyorum stabilya benim islemci tam takoz yada ben
  • quote:

Orijinalden alıntı: allaturca89

ben şu anda 1,2 v. ile 4,2ghz stabil kullanıyorum..1,25 v. ile 4,5ghz ve 1,34 v. ile de 4,9ghz stabil değerlerim..bence voltajınız oldukça fazla..anakartınıza bios update yapmayı denediniz mi??..belki son bios sürümünde voltaj sınırlaması kaldırılmış olabilir..

Hocam değerler süper. Yalnız Prime değil de 1 saat oyun oynadınız mı bu değerde. Önemli olan özellikle Bad Company2 ya da GTA4 gibi işlemciye de abanan bir oyun olması gerekir. Bir de LinX testi koysaydınız daha anlamlı olurdu..
  • quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

1.368 ile ben ancak 4.5 yapabiliyorum stabilya benim islemci tam takoz yada ben

olsun kardeş, aynı değerlerdeyiz yaklaşık, belki "takoz işlemci kullananlar kulübü" kurarız.
  • @rubenmartin

10 numara fikir
  • Bi ara ben de şu oc işlerine başlayayım biraz fikrim olsun. Sürekli okuyorum burda ama uygulamayınca pek anlaşılmıyor
  • 
Sayfa: önceki 6566676869
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.