Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (69. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
74.932
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Infernall

valla ısısını kontrol etmedim ama bende ekstra fan yok almayı düşünüyorum araştırıyorum da pek oc yapmaya gerek yok bu işlemciyle aslında igpu ile ısı degeri fark edecegini sanmıyorum bende 100küsürlük bir sogutucu arıyorum işlemci ısısı hoşuma gitmedi 90 derece oldu 4.5de çalıştırınca korktum en iyisi sogutucu alayım : ) ))))

bidaha asus alcam babam demiştide ben bunu aldım salaklıkmı yaptım acaba :( hernese i5 2500k stok fanla nekadar oc larım? 4ghz? oyunlar için
  • quote:

Orijinalden alıntı: Infernall

bence hiç oc gerek yok zaten turbo boost ile gerektigi yerde 3.6 civarı olur i7 3.8 oluyor çok niyetliysen 4.1 falan yap ama %100e vurursa zarar alabilir işlemci ben 4.3de çalıştırıyorum arada stok fan ile ama riske gerek yok 3.8 gayet yetiyor:)

3.7 maksimum ok işlemci tamam inş kart olcak ozaman ucucam :D
  • Arkadaşlar ben 2600k kullanıyorum ve ramlerimi değiştirmek istiyorum. 2133 mhz lik ramlerle değiştirmek istiyorum, fakat Ramleri takar takmaz sistemin ramleri 2133 Mhz de çalıştırmasını istiyorum. Yani bazı ramleri 1333 Mhz le görüyor böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum. Bu sebeple Ram alırken nelere dikkat etmeliyim. Teşekkürler...
  • arkadaşlar pc'ye daha dün format attım bugün hw monitor u açtığımda bu core derecelerinin olduğu yerde package dene bişeyle karşılaştım bu nedir bilgisi olan var mı işlemci kullanımını da etkiliyor galiba mesela black ops kasmazdı oyunda bi yavaşlama oldu.

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

Var mıdır bir bilgisi olan nasıl kurtulurum bundan? Teşekkürler herkese.
  • 2410M'e yaz beni :D
  • 2600k pazartesi günü gece sipariş verdim. sali günü verilmemiş kargo ya ama perşembe gelir beni de ekleyin..
  • arkadaşlar bende yakın zamanda 2600k alıyorum fakat anakart ve 16 gb ram hakkında kararsızım.Tavsiye bekliyorum.Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: by*cambaz

arkadaşlar bende yakın zamanda 2600k alıyorum fakat anakart ve 16 gb ram hakkında kararsızım.Tavsiye bekliyorum.Teşekkürler

ben giga z68ma-d2h-b3 kullanıyorum ama asusun p8z68v-pro lar baya güzel, 16g ram'a gelince biraz fazla diye düşünüyorum, tabi tek başına 4g kullanacak 2 uygulama kullanmıyorsan
  • quote:

Orijinalden alıntı: arodat

quote:

arkadaşlar bende yakın zamanda 2600k alıyorum fakat anakart ve 16 gb ram hakkında kararsızım.Tavsiye bekliyorum.Teşekkürler

ben giga z68ma-d2h-b3 kullanıyorum ama asusun p8z68v-pro lar baya güzel, 16g ram'a gelince biraz fazla diye düşünüyorum, tabi tek başına 4g kullanacak 2 uygulama kullanmıyorsan

Hocam anakartinizdan memnun musunuz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eeevrim

Arkadaşlar ben 2600k kullanıyorum ve ramlerimi değiştirmek istiyorum. 2133 mhz lik ramlerle değiştirmek istiyorum, fakat Ramleri takar takmaz sistemin ramleri 2133 Mhz de çalıştırmasını istiyorum. Yani bazı ramleri 1333 Mhz le görüyor böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum. Bu sebeple Ram alırken nelere dikkat etmeliyim. Teşekkürler...

Yok oyle bisey :)
  • arkadaşlar cuma gününe kadar sistemi toplayacagım.acil tavsiyeye iihtiyacım var.2600k işlemci ile ocye uygun 400-450tl civarı anakart tavsiyesi bekliyorum.

Teşekkürler
  • quote:

Hocam anakartinizdan memnun musunuz?

şimdilik memnunum ancak pcix slotları çok yakın sli vs cf için pek uygun değil. microATX olmasının dezavantajları dışında benim için sorun olmadı, (oc denemesi flan yapmadım şimdilik ihtiyacım olmadığından

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arodat -- 1 Kasım 2011; 18:51:18 >
  • quote:

Arkadaşlar ben 2600k kullanıyorum ve ramlerimi değiştirmek istiyorum. 2133 mhz lik ramlerle değiştirmek istiyorum, fakat Ramleri takar takmaz sistemin ramleri 2133 Mhz de çalıştırmasını istiyorum. Yani bazı ramleri 1333 Mhz le görüyor böyle bir sorunla karşılaşmak istemiyorum. Bu sebeple Ram alırken nelere dikkat etmeliyim. Teşekkürler...

Anakartla alakalı o düşük görmesi, şu anda piyasadaki çoğu anakart oto 1333mhz olarak ayarlı, fakat biosundan ayarlayınca 2133mhz olabiliyor. eğer anakartı da yeni alacaksan oto algılayan bi kart al, almayacaksan bütün ramlerin Mhz'leri aynı olursa rahat edersin, biosda her slotun ayrı ayrı çarpanını ayrı ayrı ayarlamana olanak sağlamazsa en azından hepsi aynı çarpana sahip olduğundan kolay olur.
    Ör: Benim ram 1600mhz, biosa girdim ayarlarda Auto olarak ayarlı ve 1333 görüyor, çarpanını 16 yaptım 1600Mhz olarak kabul edicek mecburen. benim karttaki çarpanlar; 13, 16, 18, 21 olarak sıralıydı yanlış hatırlamıyorsam

• quote:

quote:

Anakartla alakalı o düşük görmesi, şu anda piyasadaki çoğu anakart oto 1333mhz olarak ayarlı, fakat biosundan ayarlayınca 2133mhz olabiliyor. eğer anakartı da yeni alacaksan oto algılayan bi kart al, almayacaksan bütün ramlerin Mhz'leri aynı olursa rahat edersin, biosda her slotun ayrı ayrı çarpanını ayrı ayrı ayarlamana olanak sağlamazsa en azından hepsi aynı çarpana sahip olduğundan kolay olur.
    Ör: Benim ram 1600mhz, biosa girdim ayarlarda Auto olarak ayarlı ve 1333 görüyor, çarpanını 16 yaptım 1600Mhz olarak kabul edicek mecburen. benim karttaki çarpanlar; 13, 16, 18, 21 olarak sıralıydı yanlış hatırlamıyorsam

hocam bende sizinle aynı ramleri kullanıyorum ve bende de 1333 mhz olarak görüyor siz çarpanı 16 yaparken voltaj arttırmanız gerekti mi? Çünkü bu ramlar 1600 mhz 1,65v de çalışıyor diye biliyorum ve maalesef sandy bridge lerde 1.5 v üstü önerilmiyor deniyor.

• quote:

arkadaşlar cuma gününe kadar sistemi toplayacagım.acil tavsiyeye iihtiyacım var.2600k işlemci ile ocye uygun 400-450tl civarı anakart tavsiyesi bekliyorum.

Teşekkürler

İmzamdaki anakarti tavsiye ederim.
    quote:

şimdilik memnunum ancak pcix slotları çok yakın sli vs cf için pek uygun değil. microATX olmasının dezavantajları dışında benim için sorun olmadı, (oc denemesi flan yapmadım şimdilik ihtiyacım olmadığından

Anladım hocam bir arkadas daha kullanıyor da gecen Akasa Venomu takarken bile baya zorlandığından felan bahsetti ileride değiştirmeye deger mı sizce?

• quote:

Orijinalden alıntı: oğuz15

quote:

quote:

hocam bende sizinle aynı ramleri kullanıyorum ve bende de 1333 mhz olarak görüyor siz çarpanı 16 yaparken voltaj arttırmanız gerekti mi? Çünkü bu ramlar 1600 mhz 1,65v de çalışıyor diye biliyorum ve maalesef sandy bridge lerde 1.5 v üstü önerilmiyor deniyor.

voltajla uğraşmadım sadece çarpanı değiştirdim fark oldumu anlamadım ama
    1600mhz cl9 almak yerine 1333 cl8 almak daha iyi olur gibime geliyor ama bunlar hep küçük ayrıntılar, çok da fazla hissettireceğini sanmıyorum. 1.65 olayına gelince; kingston ramleri daha stabil, uyum sorunu az vs.. bişeyler okumuştum. aldıktan sonra 1.65v olduğunu farkettim ama 1.5 olsaydı ne fark hissedecektim acaba diye düşünüyorum

• quote:

Orijinalden alıntı: mebrar
    Anladım hocam bir arkadas daha kullanıyor da gecen Akasa Venomu takarken bile baya zorlandığından felan bahsetti ileride değiştirmeye deger mı sizce?

Alırken aklım baya bi yoğundu, ölçüleri hiç hesaplamadım sadece özelliklerine ve desteklediği şeylere baktım, özelliklerine {z68, cf+sli desteği[tb'te sli seçince sadece bu çıkıyordu], cpu desteği ile vga çıkışları, 2133mhz e kadar destek} ve fiyatına bakınca alınmayacak gibi değildi
    aslında asus p8z68-v çok güzel aradığım özellikleri karşılıyor ama fiyatı 180-200TL daha fazlaydı benimkine göre, ve sistemi toplarken mali durumlar beklediğim gibi gitmeyince bunu aldım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi arodat -- 2 Kasım 2011; 0:09:12 >

• mebrar hocam tavsiye ettiginiz kart sandy bridge desteklıyor mu?
  • quote:

mebrar hocam tavsiye ettiginiz kart sandy bridge desteklıyor mu?

Tabii ki ben de 2500k ile birlikte kullanıyorum.
    quote:

Alırken aklım baya bi yoğundu, ölçüleri hiç hesaplamadım sadece özelliklerine ve desteklediği şeylere baktım, özelliklerine {z68, cf+sli desteği[tb'te sli seçince sadece bu çıkıyordu], cpu desteği ile vga çıkışları, 2133mhz e kadar destek} ve fiyatına bakınca alınmayacak gibi değildi
    aslında asus p8z68-v çok güzel aradığım özellikleri karşılıyor ama fiyatı 180-200TL daha fazlaydı benimkine göre, ve sistemi toplarken mali durumlar beklediğim gibi gitmeyince bunu aldım

Bizim o arkadaş ta pişman işte biraz. Forumda Z68 tavsiye etmişler bakmış fena gözükmüyor en ucuzu da bu bunu almış işte. 2 aya kadar değiştireceğiz heralde onun anakartı ama değiştirmeye de biliriz kesin değil daha.

• en sonunda p4 ten kurtuldum.2600k ya kavuştum.:)
  • 
Sayfa: önceki 6768697071
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.