Şimdi Ara

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü (65. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1.830
Cevap
5
Favori
76.583
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: IMPLEMENTOR

Stok fan kullanıyorum sıcaklık değerleri bana çok geliyor sizce nasıl

Alıntıları Göster
    CPU-Z doğru gösteriyorsa eğer voltaj değeri 4.2 GHz için fazla 1.25-1.26 civarı iyi gözüküyor bende ama biraz daha test etmem lazım

GTA 5 (PC): RapscallionBO

"Cahillerin kalbi dudaklarında, âlimlerin ağzı kalplerindedir."

http://www.speedtest.net/result/2789715611.png

• quote:

Orijinalden alıntı: RapscallioN

CPU-Z doğru gösteriyorsa eğer voltaj değeri 4.2 GHz için fazla 1.25-1.26 civarı iyi gözüküyor bende ama biraz daha test etmem lazım

Alıntıları Göster
    Madem kullanıyoruz o halde listede adımız bulunsun : )

Yaz beni de 3 numaraya i5-2410M kullanıyorum. : )

Voltajı biraz düşürebilirsin
    ben de 4.6 için ghz 1.23-1.25 gösteriyor.

Sandy Bridge Kullanlar Kulübü

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ilkadım52 -- 22 Eylül 2011; 10:55:23 >

Orijinalden alıntı: eeevrim

Gürültü (db) olarak stok fan ın sesini aşmayacak fakat overclock ta 4 ve daha üstü ghz lara güven içinde çıkarmama yardımcı olacak Önerebileceğiniz Sandy Bridge (2600k) cpu soğutucusu var mı fiyat olarak 150 lirayı aşmaması da önemli? Teşekkür ederim....

Alıntıları Göster
    arkadaşlar ben fsb yi 11 bin e çarpanıda 35 e almıştım ama makie açmadı böyle 4-5 kere açmaya çalıştı sonunda çarpanı 35 almış ama fsp 10 binde kalmış , nornalmi bu sizce

3,5 ghz boşta 47-48 derece çekirdekler , işlemci fanı 27 prm de sabit kalıyor hep

voltajlar ise şöyle olmuş

cure cpu v. 1,232

cure cpu io v : 1,048

current pll v. : 0,928

değerler biostan , ( msı gd53 )

not : oc genie tuşuna basınca direk ayarlayıp 4.2 ghzde açabiliyor

• quote:

Orijinalden alıntı: Ahmet-79

quote:

Orijinalden alıntı: Ocean Mist

@Leon X, @Ahmet-79

Ekledim arkadaşlar...

@Ahmet-79, 5 Ghz' de voltaj nedir?
    i5' in default voltajı kaç?

GD80 Türkiye' de var mı?
    Asus P8 deluxe neden düşünmüyorsun?

5.0 GHZ de 1.520V, i5 leri bilmiyorum bendeki i7-2600k def 1.220v
    GD80 Sanırım yok ama yakında gelebilir diye onu eklemiştim, P8 deluxe hakkında bir fikrim yok siz ne dersiniz nasıldır p8 deluxe? Özellikle Gigabyte p67a-ud5 ile kıyaslarsak

Alıntıları Göster
    Beni de ekleyin hocam. 2500k.

• quote:

Orijinalden alıntı: setek01

Beni de ekleyin hocam. 2500k.

Alıntıları Göster
    herkeze merhaba

i7 2600k işlem-cim var oc yapmaya görek görmüyorum (henüz) msi 268-gd65 anakarttım mevcut
    ancak işlem-cim boşta iken 1. çekirdeğisürekli kullanıyor %10-12 arasında arada %3 ile-5 e düşmekte ancak sadece 1. çekirdekte bu durum var
    virüs veya 3. parti yazılımlarla ilgili birşeymidir sizce ? oyunlarda veya programlar herhangi bir performans düşüşü söz konusu değil ama içimde rahat etmiyor açıkçası. yardımcı olabilirseniz menun olurum .

• quote:

Orijinalden alıntı: ForceOfMature

herkeze merhaba

i7 2600k işlem-cim var oc yapmaya görek görmüyorum (henüz) msi 268-gd65 anakarttım mevcut
    ancak işlem-cim boşta iken 1. çekirdeğisürekli kullanıyor %10-12 arasında arada %3 ile-5 e düşmekte ancak sadece 1. çekirdekte bu durum var
    virüs veya 3. parti yazılımlarla ilgili birşeymidir sizce ? oyunlarda veya programlar herhangi bir performans düşüşü söz konusu değil ama içimde rahat etmiyor açıkçası. yardımcı olabilirseniz menun olurum .

Alıntıları Göster
    p8p67 pro anakart ve d2 rev i72600k var 5 ghz için bu anakartta ayarlar nasıl olmalı ilk defa kulllanıyorum bu işlemciden ayarları tam bilmiyorum benide ekleyebilirsiniz...thermaltake frio soğutucu var

• quote:

Orijinalden alıntı: NecroCyber-777

p8p67 pro anakart ve d2 rev i72600k var 5 ghz için bu anakartta ayarlar nasıl olmalı ilk defa kulllanıyorum bu işlemciden ayarları tam bilmiyorum benide ekleyebilirsiniz...thermaltake frio soğutucu var

Alıntıları Göster
    bende de 2600k+noctua d14 ile msi p67 gd55 var, Voltajı otoda bırakıyorum çarpan 46yapamıyorum. Windows açılışında mavi ekran alıyorum sebebi ne olabilir veya ne yapmam gerekebilir ? İlk sayfada anakartıma ait rehberdeki ekranlar ile benim biosun menüsü farklı nedense

Burada da değerlerim, umarım herşey normaldir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi FaBeRgE -- 23 Eylül 2011; 13:21:29 >

• quote:

Orijinalden alıntı: FaBeRgE

bende de 2600k+noctua d14 ile msi p67 gd55 var, Voltajı otoda bırakıyorum çarpan 46yapamıyorum. Windows açılışında mavi ekran alıyorum sebebi ne olabilir veya ne yapmam gerekebilir ? İlk sayfada anakartıma ait rehberdeki ekranlar ile benim biosun menüsü farklı nedense

Burada da değerlerim, umarım herşey normaldir

Alıntıları Göster
    Şuanlık memnun değil gibiyim 4.00 ghz üstüne çıkamadım 4.50 mavi ekran aldım ama yinede ekle bi zahmet benide gruba

• @atakum54

hocam o degerlerde stabil mi?yani prime95 falan yaptiniz mi hic?

• quote:

Orijinalden alıntı: ozgurr34

Şuanlık memnun değil gibiyim 4.00 ghz üstüne çıkamadım 4.50 mavi ekran aldım ama yinede ekle bi zahmet benide gruba

Artık memnunum meğer iş voltajda bitiyormuş şuanlık ramlerde 7 8 7 24 değerlerinde sorunsuz şekilde çalışıyor.

• quote:

quote:

Artık memnunum meğer iş voltajda bitiyormuş şuanlık ramlerde 7 8 7 24 değerlerinde sorunsuz şekilde çalışıyor.

ekledim hoşgeldin.

• quote:

Orijinalden alıntı: Rwenzori

quote:

quote:

ekledim hoşgeldin.

Alıntıları Göster
    Arkadaşlar ben de aranıza dün katıldım 2600k ile ama bir sorum olacak. Her şey default iken yani hiçbir oynama yapmamışken aida64'te CPU VID 0,96xx seviyelerinde iken anlık 1.24xx ve 1.26xx civarlarına çıkıp tekrar iniyor. Sizde de aynı olay var mı? Bu bir sorun mudur?

• quote:

@atakum54

stok fan kullanıyorum bu yüzden prime95 te sıcaklık yükseliyor bu yüzden deneyemedim, ancak 2-3 aydır mavi ekran v.s. görmedim ,oyun falan da oynuyorum arasıra. (sorun görmedim yani).

Orijinalden alıntı: ilkadım52

quote:

@atakum54

stok fan kullanıyorum bu yüzden prime95 te sıcaklık yükseliyor bu yüzden deneyemedim, ancak 2-3 aydır mavi ekran v.s. görmedim ,oyun falan da oynuyorum arasıra. (sorun görmedim yani).

Alıntıları Göster
    Hocam prime95 falan yapmadan stabil demek pek dogru olmaz bence ama zaten söylediginiz degerlerde 2-3 aydir sorun yoksa gercekten iyiymis

• quote:

Orijinalden alıntı: Slash

Arkadaşlar ben de aranıza dün katıldım 2600k ile ama bir sorum olacak. Her şey default iken yani hiçbir oynama yapmamışken aida64'te CPU VID 0,96xx seviyelerinde iken anlık 1.24xx ve 1.26xx civarlarına çıkıp tekrar iniyor. Sizde de aynı olay var mı? Bu bir sorun mudur?

intel turbo boost yüzünden olabilir mi acaba?

3,4ghz den 3,8ghz'e kadar çıkabiliyor

quote:

Kapatınca da benzer dalgalanmalar oluyor. 1.11xx-1.12xxlere geliyor bu sefer de.

quote:

Bu sorun değil, aksine çok iyi birşey. Enerji ve ısıdan tasarruf edersiniz.
    || AMD Ryzen 7 9800X3D İşlemci || MSI X870 Tomahawk Anakart || Palit RTX 4080 GameRock OC GPU || G.SKILL Trident Z5 Royal Neo 6000MHZ CL28 DDR5 Ram || Kingston KC3000 4 TB NVME Gen4 SSD || FSP Hydro PTM Pro 1200W Platinum PSU || Arctic Liquid Freezer II 360MM Sıvı Soğutma || Cougar Conquer Kasa || Logitech Z5500 5+1 Ses Sistemi || Samsung Odyssey G7 32'' 240Hz QLED Monitör || Apple MacBook Pro 16'' 2021 - M1 MAX (10/32) İşlem Birimi / 1 TB SSD / 32 GB RAM ||
  • quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

quote:

@atakum54

http://forum.donanimhaber.com/m_48284638/tm.htm

Yukarıdaki linkte 4.6 ghz. için 1.25 volt verdiğinizi ancak anakartın pm95 testinde voltajı 1.30 volta attığını söylüyorsunuz. Stock fan + Yükselen voltaj neticesinde cpu'nun ısınması normaldir.Bence burada esas sorun anakartınızın 1.25 voltu neden 1.30 volta taşıdığı.Söz konusu olan 5volt ?

EDİT:
    Yukarıdaki linkteki mesajınızı aşağıya taşıyım da kafa karışıklığı olmasın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi xMANİTUx -- 25 Eylül 2011; 8:44:36 >

• quote:

Orijinalden alıntı: xMANİTUx

quote:

Orijinalden alıntı: atakum52

quote:

@atakum54

http://forum.donanimhaber.com/m_48284638/tm.htm

Yukarıdaki linkte 4.6 ghz. için 1.25 volt verdiğinizi ancak anakartın pm95 testinde voltajı 1.30 volta attığını söylüyorsunuz. Stock fan + Yükselen voltaj neticesinde cpu'nun ısınması normaldir.Bence burada esas sorun anakartınızın 1.25 voltu neden 1.30 volta taşıdığı.Söz konusu olan 5volt ?

EDİT:
    Yukarıdaki linkteki mesajınızı aşağıya taşıyım da kafa karışıklığı olmasın

Hocam aynı şeyi söyledim zaten.
    Burada en önemli nokta fanım yetersiz olduğu için prime95 i sonlandıramıyorum korkudan.
    Yani siz ısı yükselmesi voltajdanmı kaynaklanıyor diyorsunuz?
    Ben de aynı şeyi düşünmüştüm ama ne yazıkki verdiğiniz linkteki soruma yanıt gelmedi.
    Sonuç olarak prime95 yerine 2-3 aylık stabil kullanım sözkonusu (uzun süreli kararlılık).

• 
Sayfa: önceki 6364656667
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.