Şimdi Ara

Sanayideki ustalar öpmeye yer arıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
48
Cevap
0
Favori
2.504
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
8 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Aracın orjinal jantları 17 ben 18 takmıştım lastik biraz büyüdü ve genişledi dolayısıyla araç bu kış günlerinde hep çamur içinde kalıyordu 1 gün bile temiz olmuyordu dedim paçalık alayım taktırayım neyse aldım paçalığı elimde matkap olmadığı için götüreyim dedim sanayide taktırayım neyse taktı usta fiyat ne kadar 50 tl yav dedim dayı napıyon sen 10 dk uğraşmadın parçaya o kadar para vermedim vay efendim işim vardı bak yarıda kestim 40 liraya indirtene kadar canım çıktı ulan insan olan at bi sigara parası der hadi paragözsün 20 tl iste 50 tl nedir ya asgari ücretlinin bir günlüğünü sen 5 dk lık iş için istiyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 1 Şubat 2017; 23:42:7 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Keşke ilk önce sorsaydınız fiyatını.

• Keşke komşulardan falan baksaydınız

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

Keşke komşulardan falan baksaydınız

Valla hocam şunu çok iyi anladım adamlar tamamen açmış ellerini bekliyorlar komşusuna gitsem oda 40 dicek en iyi ihtimal oda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 1 Şubat 2017; 21:15:5 >
  • _Knock0uT_ kullanıcısına yanıt
    yok hocam ev komşunuz olarak dedim ben

• En vicdansizina denk gelmişsin hocam keşke elliyi matkap almaya verseydin hem elinde aletin olurdu hem aracinla kendin ilgilendiğin için keyfin yerine gelirdi

• Düşen paçalık için çamurlukta delik açtım matkapsız sadece kuvvetlice bastırarak.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Usta yok memlekette!
    2 yıl önce açıldı
    Dükkanda Yer Yok Diyen Esnaf
    4 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: BekiRoRo

Düşen paçalık için çamurlukta delik açtım matkapsız sadece kuvvetlice bastırarak.

O nasıl oluyor hocam aynı şeylerdenmi bahsediyoruz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi _Knock0uT_ -- 1 Şubat 2017; 21:39:18 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: kubilay61

yok hocam ev komşunuz olarak dedim ben

Valla bilsem böyle bişey olcağını üstte bi arkadaşta demiş üstüne az bişey daha para koyup kendim matkap alırdım

• kurumsal yerler her zaman daha iyi. önceden lastik havalarını tamamlasın, kontrol etsin diye sıradan bir lastikçiye gidiyordum. her ay baktırırım 5 lira atardım. bir kaç ay önce "abi 5 liraya sigara kalmadı" diye sırıttı. bende 10 lira attım daha sonra michelin bayisine gitmeye başladım. havaları tamamlayan arkadaşa 5 lira uzattım almadığı gibi kızdı lastiklerim bitince oradan alacağım. bir de shell istasyonlarında yakıt al, alma her zaman arabayı yıkıyorlar. bende her zaman shellden yakıt alıyorum. bunlar ufak şeylerdir ama neden bazı firmaların büyük olduğunu kanıtlar.

sen çamurluk takmaya 50 lirayı 1 kere istersin 1 kere alırsın. o müşteri bir daha kapıdan içeri girmez. bunu düşünemeyen angutlar zaten batıp aç kalsın.
  • Ustaların çoğu iş bilmez para peşinde malesef.
    Yabancı bir yere gittiğim de mutlaka fiyat sorarım önce fiyat almadan yaptırırsanız istediği fiyatı dayatırlar.

Şuanki ustam ile 5 yıldır tanışıyoruz fiyat sormam ondan çok uygun fiyatlara iş yapar
    30 tl 10 bin bakımı ( parçalar hariç)
    20 tl balata değişimi
    20 tl rot kolu değişimi yaptırmıştım

İyi usta bulmak önemli sonrası kafan rahat oluyor
  • Çoğu esnaf değil. Bu yüzden batıp giderler.
  • Daha önce de dedim...

Bosuna okumuşuz, para sanayide.

• Alışverişte önceden fiyat konuşmazsanız çıkan tutara razısınız demektir. Gene 10tl indirmiş.

• Bu kadar paragöz olmayı da ticaretten anlamak sanırlar. Esnaflarda nedense hırsızlığa yatkınlıkta fazla oluyor o da ayrı bir konu.
  • Askeri ücret nedir?

• Ayni hatayi bende yaptim. Servis egzos borusunda delik oldugunu egsozcunun 5 dk halledecegini belirtti. Bende sanayide ilk girdigim egzoscuya girdim durumu soyledim indi arabanin altina 3 5 dk da halletti. 100 tl istedi. Mecbur verdik... acikcasi ben yetkili.servisi sanayiden daha uygun buluyorum. Faturasi var garantisi var hizmet var ilgi var. Arac suzuki bu arada...

• Emegin fiyati net degil ama bir pacalik takmaya 50 tl istemesi fazla olmus.

• yahu sanayiye gidilir mi hic?

aracin servisi bile daha ucuzdur.

sanayiye gidersen hele de saf gozuken biriysen 1 liralik isi sana 5 liraya yaparlar, ustune aracin orasini burasini bozup 10 kat masraf cikarirlar.
  • askeri ücret değil asgari ücret şunu bir doğru öğrenin artık.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.