Şimdi Ara

Sanayide Broadway'i Bile Yapamıyolar Yenileri Hiç yapamazlar Sakın Götürmeyin (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
95
Cevap
0
Favori
2.480
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
11 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Sanayıde cok ıyı ustalar var. Benım suan gıttıgım usta sorunu sıp dıye soyluyor. Sadece anlatmam yetıyor.parca numarasını verıyor bana parcayı ben alıyorum. Iscılık alıyor sadece. Ama buu ustayıda bulasıya epey deneme yanılma yaptım.
    Yıllarca audı servısıne gıttık. Ustamın audı servısınden daha durust oldugunu ve araclardan daha ıyı anladıgını soyleyebılırım.
    Bızden ızınsız aracı sanayıde tamır etmıslıgı ve aracımızı rehın tutmuslugu var audı servısının.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Psman -- 3 Ocak 2016; 11:44:12 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • ben özel servise git demiştim
  • Sen usta bulamıyorsan iyi ustaların suçu ne.
  • Daha çok ilçe-kasaba gibi yerlerdeki sanayiler Tofaş ve Renault konusunda uzman.
  • Aracımı ilk aldığımda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kartal'da Ebay Otomotiv'e gitim. Sadece Peugeot ve Citroen'e bakıyorlar. Özel servis, baba-oğul çalışıyorlar ve müthiş bir ilgi, cana yakınlık, el becerisi, malzeme kalitesi var. Her sorulan soruya cevaplar veriliyor, bıkmadan-usanmadan, güler yüz ile. Diğer sanayi ustaları gibi de değil ayrıca. Soru sorarsın da tip tip bakar ya hani. Çok memnun kaldım ve hiç değiştirmedim ardından bu servisi.

Velhasıl kelam demem o ki ; Sadece belli araç grupları ile ilgilenen, işini düzgün yapan ustaları bulduğunuzda kaçırmayın. Tabelasında Renault, Tofaş, Hyundai, Citroen, Mercedes, BMW yazan ustadan benim nezdimde hayır gelmez. Herkes her işi yapamaz.
  • xxkowboyxx X kullanıcısına yanıt
    Yetkili servis de deneme yanılma yoluna gider, hatta parça değişimi konusunda çok daha müsriftir. Tamirat olayı yoktur yetkili serviste. Parça değiştirirler. Broadway'den anlamayan usta, usta değildir zaten (bu konuda özelleşmiş servislerden bahsediyorum).

• yıl olmuş 2016 r9 la yetkili servise gidenler var,belki servistekilerde şaşırmıştır,anlayan usta aramışlardır

• Arkadaşlar herkesin usta tanıdığı yok onu da düşünün. İyi bir usta iyi bir usta diyorsunuz ama alnında yazmıyor ki bulana kadar o ustayı arabayı mahvediyolar. Haftada bir sanayiye giden bir insan olarak söylemeliyim ki kimi adamlar arabadan cidden anlıyo ,konuşuyomuş gibi kimisi de daha hortum değiştiremiyo. Usta bulmak mesele ayrıca yapamayınca asla suç onlarda değil sende ve arabadadır. Demek istediğimi sanayiye giden anlar, işini doğru yapana lafım asla yok.

• Servisin 1250 istediği ağır bakımı 650 tlye yaptırdım.Sanayide bu işin püf noktaları vardır.Öncelikle sağlam usta bulana kadar kazıklanacaksın bunun kaçarı yok.Bir sonraki mesele asla arabanın başından ayrilmayacaksin sonrasında parçaları kendin alacaksın orjinal parça bulacaksın yoksa Sanayiden nefret etmen doğal

• Yetkili servisin "direksiyon kutusu komple değişecek, sorun onda" dediği yerde , özel servis ustası salıncak burcunu değiştirdi ses kesildi.
    Yetkili servisin "benzin otomatiği komple değişecek" dediği yerde, özel servis ustası oksitlenen akü kutupbaşını temizledi problem çözüldü.

Yetkili servis kazığı yemeye devam edin. Ben garanti sürecinde bile uğramadım yetkili servise. Zaten bir şey olduğunda kullanıcı hatası diye size yıkıyorlar suçu. Neymiş efendim, garanti sadece hatalı üretimden kaynaklanan kusurlara karşı koruyormuş. Yahu senin zaten hatalı üretim yapma gibi bir lüksün yok, davayı açar tazminatıyla beraber alırım parayı senden, garantiye ne gerek var ?

Forumda birisi dsg arızasından ötürü dava açmıştı , buradan da paylaşmıştı, bilirkişi raporu hala duruyor bilgisayarımda. Ancak normal kullanıcıyı "iyi niyet garantisi" diye yoluyorlar. Bir de kağıt imzalatıyorlar orada burada kötü konuşmayacaksın hakkımda diye. Oh ne ala memleket.

Sanayideki ustaların çoğu zaten eski yetkili servis çalışanı. İşi öğrenen ayrılıyor kendi yerini açıyor. Acemiliği de yetkili serviste atıyor.

İyi usta bulduğunuz takdirde çok iyi sonuç alırsınız sanayide. Yetkili servisler artık mekanik arızalarda zayıf. Bilgisayara takıp bulabildiğini yapıyor. Onu zaten ben bile buluyorum niye o kadar para vereyim ?

• quote:

Orijinalden alıntı: nk061

Aracımı ilk aldığımda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kartal'da Ebay Otomotiv'e gitim. Sadece Peugeot ve Citroen'e bakıyorlar. Özel servis, baba-oğul çalışıyorlar ve müthiş bir ilgi, cana yakınlık, el becerisi, malzeme kalitesi var. Her sorulan soruya cevaplar veriliyor, bıkmadan-usanmadan, güler yüz ile. Diğer sanayi ustaları gibi de değil ayrıca. Soru sorarsın da tip tip bakar ya hani. Çok memnun kaldım ve hiç değiştirmedim ardından bu servisi.

Velhasıl kelam demem o ki ; Sadece belli araç grupları ile ilgilenen, işini düzgün yapan ustaları bulduğunuzda kaçırmayın. Tabelasında Renault, Tofaş, Hyundai, Citroen, Mercedes, BMW yazan ustadan benim nezdimde hayır gelmez. Herkes her işi yapamaz.

Ümraniyede Irem oto var. Doğan usta. Yetkili servisten ayrılma servis. Peugeot ve Citroen bakıyor. Çok iyi birisi oldukça da becerikli.

• quote:

Orijinalden alıntı: D@rbeli M@tk@p

Gidip ne diyeceğiz ustaya? Muhabbeti nasıl başlatıp nasıl devam ederiz?

Samimiyet önemli işte
    Tabi trafikte birbirine saygısı olmayan bir toplumun orda ne konusacagini bilmemesi normal. Öncelikle başkalarına saygılı olacağız trafikte. Bu baskalari yarın bi kazadan sonra bizi tedavi edecek doktor olabilir belki dimi. Herkese saygı herkese hoşgörü olacak önce trafikte heryerde. Bu aşama tamamsa 2. Aşamaya gececez. Usta dediğin senin arabani kurcaliyo yanı hayatı bi önemi var. Ufak bir hatası senin hayatına dahi malolabilir. Bu yüzden senin en yakın arkadaşın o aslında ama senin haberin yok. Senin hangi arkadaşın gelip arabani tamir eder hiçbiri. Sen ustalarla git gel bi ortam kurmak zorundasın ki orda zaten senin gibi farklı müşterilerle de tanisirsin ve o müşteriler surekli oraya geliyorlarsa artık güvenilir bi yer bulmussun demektir. Ha insanlar mutlaka hata yapar ve onuda hosgormen gerekir ve sende bazı kontrolleri yapabilmen ve uyanık olman gerekir. Usta lastiği takip 5 bijonuda iyi sikmismi onuda senin kontrol etmen gerekir.

• CeLLaT_1905 kullanıcısına yanıt
    Hocam bahsettiğiniz yer Anadolu tarafında mi kalıyor acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Şıh Hazretleri -- 3 Ocak 2016; 14:50:03 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Denim_Blue

Hocam bahsettiğiniz yer Anadolu tarafında mi kalıyor acaba?

Bostanci sanayide

• quote:

Orijinalden alıntı: synthesizer

quote:

Aracımı ilk aldığımda bir arkadaşımın tavsiyesi üzerine Kartal'da Ebay Otomotiv'e gitim. Sadece Peugeot ve Citroen'e bakıyorlar. Özel servis, baba-oğul çalışıyorlar ve müthiş bir ilgi, cana yakınlık, el becerisi, malzeme kalitesi var. Her sorulan soruya cevaplar veriliyor, bıkmadan-usanmadan, güler yüz ile. Diğer sanayi ustaları gibi de değil ayrıca. Soru sorarsın da tip tip bakar ya hani. Çok memnun kaldım ve hiç değiştirmedim ardından bu servisi.

Ümraniyede Irem oto var. Doğan usta. Yetkili servisten ayrılma servis. Peugeot ve Citroen bakıyor. Çok iyi birisi oldukça da becerikli.

bana yakınmış,renoya bakarmı trigeri felan değiştirmem lazım iki ay sonra ağır bakımlar yapılacak.

• quote:

quote:

Ümraniye Sanayisi içinde mi yoksa başka bir yerinde mi hocam ? 1000km sonra bakım var, bir de oradan fiyat alıp, deneyeyim.

• Düzgün usta bulamadığınızdandır.

Bendeki sanayide bakılan arabalar listesi:

- 1992-96 yılları arasında 1989 Alfa 75 (Bu arabaya sanayide bakılabildi )

- 1996-2008 yılları arasında 1994 Saab 900.

- 2004-2008 yılları arasında 2002 Volvo S60 2.0T.

- 2012'den bugüne kadar Subaru Legacy (Sanayide LPG takılması da dahil olmak üzere.)

- 2013'den beri eşimin Kalos'u da Sanayide bakım görüyor. Araca sanayide üst kapak yapıldı. Memnunum.

Şunu söyleyebilirim, Volvo ve Subaru servisleri sanayiden çok daha kötü ve vasıfsızdı. Çoğu durumda sanayiyi servise tercih ederim. Özellikle Subaru. Ankara'da Cadde motor gibi bir nimet yok. CVT şanzımanlarda yağ servisinin değiştiğine dair talimat yollamış Subaru. Ankara Bayraktar'ın bundan haberi bile yoktu. Bizim usta onlara öğretmiş oldu. Volvo için de iyi şeyler söyleyemeyeceğim. Zaten bir süre sonra Volvo yetkili servisliğini ellerinden aldılar.

Saab'a gelince, Ankara Opis Saab'ın el freni telini 2006 yılında 800TL'ye satıyordu. (Bugünün parası ile 1700-1800TL mi? ) ABD'de orjinal el freni teli 40$ idi. Sanayide 30TL'ye tamir ettirip, Ebay'den sipariş vermiştim.

Düzgün ustalar sizinki gibi arabalardaki problemleri 30 ila 90 saniye aralığında tespit edebilir. Ancak o ustalar da bu arabalarla uğraşmıyorlar. Adam zaten dolu oluyor. Sana bakım ücreti olarak 350TL çekse ayıp olur; ama sana bakacağı sürede bir güncel arabaya baksa aracın sahibi 350TL'yi seve seve verir. Özetle hem şerefli olup, hem işinde iyi olan usta Tofaş'tan Broadway'den uzak durur. Tanıdık usülü bakar bu tarz arabalara. Benim usta ben ve arkadaşlarımın 3-4 arabasına bakıyor. Bir diğer arkadaşımda orjinal bir Doğan var. Hatır-gönül ilişkisi ona da bakıyor. Ancak yöntem şu: Arkadaş bakım için aracı bırakıyor. 3 gün sonra, bir hafta sonra alıyor. USta zamanı olduğunda bakıyor. Böylece Tofaşın bakımı 350'ye çıkmıyor. Usta kendini ayıp etmiş hissetmiyor. Arkadaş da arabası iyi bakıldığı için mutlu oluyor. Ancak evin tek arabası bu olsa kimse bir hafta beklemez. Bu noktada düzenbazlara biraz mahkum kalınıyor. O yüzden bu tarz araçlara baktırmak pek kolay olmuyor. Hatır-gönül ilişkisi olan usta lazım.

• quote:

Orijinalden alıntı: Aytürk

Broadway'den bile anlamayan birine gitmek ve ardından ülkenin tüm sanayi siteleri hakkında genelleme yapmak.. Hmmm...

Sanayide Broadway'i Bile Yapamıyolar Yenileri Hiç yapamazlar Sakın Götürmeyin

bu arkadaş servisçi kesin, sanayideki ustaları kötüleyip, servis kazığı attırmak istiyor vatandaşa,

birde ben ona hımmm yapayım

• ankarada broadwayden çok iyi anlayan usta varmı tanıdığınız varsa hemen yarın götüreceğim
  • quote:

quote:

quote:

Ümraniye Sanayisi içinde mi yoksa başka bir yerinde mi hocam ? 1000km sonra bakım var, bir de oradan fiyat alıp, deneyeyim.

Benim de 2000km içinde bakım var. Gitmem gerekiyor. Sanayinin içinde değil. Alemdağ cad. Üzerinde. En önemli özelliği paragoz bi insan değil. 80bin kmde baskı balata değişimi için gittim. Nereden baksan 2000tl civarı geçirebilir. Temiz yani. Yolda bir test edeyim dedi. Bana 130binde gel dedi.Hakikaten de 130bine kadar sorunsuz kkullandım baskı balatayi. Dpf sıvısında da böyle oldu. Fren balatalarinda da.

Devamlı müşterisi çok mesela. Bi ara forumda yaz diye ısrar ettim. Foruma bakmış ve tek dediği şu oldu; bilgi kirliliği olan karman corman bir yer işim olmaz.

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.