Şimdi Ara

Sanayi dolandiricilik olayi (Onemli)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
15
Cevap
0
Favori
1.261
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaslar a kisisi aracini veriyor 3 lira masraf soyluyor sonrasinda farkli arizalarda var denilip 6 ya cikiyor. Oduyor. Daha sonra arizalar fecmiyor enjektorlerin degismedigi goruluyor sornasinda tekrar goturuyor enjektorcuye tekrar goturelim diyor ustasi araci birakiyor 3 gun sonra almaya geldiginde aracin 200 km yol yaptigini farkediyor bublada kalmayip usta kaza yaptigini soyluyor ama araci yaptirmis.
    Ayni yer b kisisi yine araci 4 liraya anlasiyor 6 lira cikiyor. Daha sonra yeni yapilan kisimda 3 gub sonra ariza ve varkli noktalarda da arixalar bas gosteriyor. Hepsi nedense bir anda meydana cikiyor.
    Ayni ustada c kisisi ile tanisiyorlar benzer olaylari yasamis bu durumda dolandirildiklarini anlamis durumdalar. Simdi ellerinde fatura yok, ama iclerinden 1 i masrafi ustanin banka hesabina yatirmis, digeri masrafin yarisini yatirmis yarisini elden vermis, diger kisi tamamini elden vermis. Ama hicbirinde fatura yok. Muhtemelen anlasiliyorki usta araca sifir diye cikma parca takmis ve bi yeri yaparken diger yeri bilerek bozmus yada hic degistirmeyip degistirdim diye para almista olabilir.
    Simdi napalim? 4. Ve 5. Kisiyi bekleyip ustaya gelenlerle tanisin telefon numaralarini alin dedim ben xaktirmadan. Madur sayisi artinca otomatikman adamin nitelikli dolandirici oldugu ispatlanabilir diye dusunuyorum

• Basiniza gelse naparsiniz? Belkide geldi haberiniz yok

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

VW BMW merso Renault Fiat vs vs var

Orijinalden alıntı: zgbayraktar

Şu a b c kişinin gittiği hatayı ifşa etsek

Ben su an isim veremem cunku daha oncr basima benzeri grldi savci dava acmak icin aylarca benzer bir olaydan bi sikayetci daha gelmesini bekledi

İkincisi sanayi demek kaziklanmak demek hala ogrenmedi insanlar. Yağ filtre sanayide değişebilir ama diğer tüm işlemler için yetkili servisi tercih ettim hep.

Orijinalden alıntı: ilhdmr

Madem fatura yok, Maliyeye gidin fatura vermiyor diye şikayet edin , seve seve fatura verecek.

İkincisi sanayi demek kaziklanmak demek hala ogrenmedi insanlar. Yağ filtre sanayide değişebilir ama diğer tüm işlemler için yetkili servisi tercih ettim hep.

Mlsf dogru soyluyorsun kurunun yaninda yasta yaniyor durust usta kalmadi umudumu kestim artik

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Hocam sanayide dürüst görmedim. Hele arabayı bıraktın mı tam enayi konumuna düşüyorsun 200 liraya anlaştığın işlem geliyorsun ki 700 lira olmus. Onay almadan kafasına göre işlem yapıyor hatta işlem yaptı mı belli bile değil.

Yaptığı işlem hempahali hem garantili değil. 2 ay sonra aynı yer bir daha sorun verse tekrar parça parası ve işçilik isterler. Tam çakallar. Bir kaç tane dürüst sandığım esnaf olmustu , onlara da bir iki gidince kaziklamaya çalıştılar. Yemedim tabi hemen yetkili servise çektim arabayı.

Hortum degisimine hortum başı 100 TL işçilik istediler sanayide geçen sene. İki hortum değişmesi lazımdı 200 lira dedi. Sonra hortumcuya gönderdi o da hortumun sorunlu yerini kesip kelepçelerle tuttururum(yani yama yapacak aklınca) her işlem için 120 lira istedi , iki hortum 240 lira dedi.

Ettim 440 lira. Elde yamalı hortum var. Hem 6 sonra yine hortumun oradan sızıntı olsa hem iplemez hem de yeniden yapmak için tekrar para isterler.

Hemen yetkili servise çektim, iki orijinal hortuma 180 lira , işçiliğe de 70 lira istedi. 250 liraya orijinal parça ile işlem yapıp faturamı verdiler. İki yıl garantili bir şey olursa ücretsiz yaparız yine dediler.

O yüzden daima favorim yetkili servistir. Zorunlu olmadıkça asla saniyeye gitmezdim eskiden. Şimdi yağ filtreye bile yetkili servise gidiyorum.

• shifisitert S kullanıcısına yanıt
    Gün içerisinde bitmeyen iş için hayatta araba bırakmam
    Öbür gün götürürüm sanayide ustamı yok
  • Sanayiye özellikle otomatik şanzımanciya araba birakacaksaniz mutlaka aracta kamera olsun. Kamerayida 15-20.000 mah lik powerbank a bağlayın oh mis. Ne yapilip ne yapilmiyo ne dumen tezgah var hepsi görülüyor. Ben 3000 tl lik tamiri bedavaya getirdim böyle. Üstüne para da alırdım ama yakışmaz. Fatura da kesmemisti ama ben kaşeli servis fişi doldurtmustum delil olsun diye.

Volkanım nasıl bedavaya geldi ? Ne oldu ? Hiçbişey anlaşılmıyor yazdığından bozulmuş mu araba çalındı mı ...

Orijinalden alıntı: volkan3156

Sanayiye özellikle otomatik şanzımanciya araba birakacaksaniz mutlaka aracta kamera olsun. Kamerayida 15-20.000 mah lik powerbank a bağlayın oh mis. Ne yapilip ne yapilmiyo ne dumen tezgah var hepsi görülüyor. Ben 3000 tl lik tamiri bedavaya getirdim böyle. Üstüne para da alırdım ama yakışmaz. Fatura da kesmemisti ama ben kaşeli servis fişi doldurtmustum delil olsun diye.

servıste bu parçaları kontrol ettırsek değişmeyenleri tesbıt etseler. mantıklı aslında. bu işi 300 tlye hallederler mı?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
    https://forum.donanimhaber.com/m_119611615//tm.htm
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.