Şimdi Ara

Samsung WindFree Premium? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
108
Cevap
4
Favori
11.984
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
Öne Çıkar
0 oy
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

premium plus ile elite arasında teknik özellik farklılıkları acaba yazılımla ilgili olabilir mi ? elle tutulur tek fark filtre olayı sanırım. diğer performans farklılıkları bana yazılım tarafı gibi geldi hocam. ama aslında benim size özellikle sormak istediğim, durafin+ kaplama olsada kondenser bakır olmadığı için genellikle olumsuzluklardan bahsediliyor. dış ünite problemleri tamamen. bununla ilgili öneri tavsiye verir misniz. cocuk odası için baymak elegant soft almıştım soft modu (esinti, rüzgarsız) samsung gibi değil. bu yüzden wind free almak istiyorum. ama sektördeki sizin gibi üstadların yorumları da alüminyum olayından dolayı genelde olumsuza kayıyor. bu yüzden de fazlasıyla kafam karıştı diyeiblirim. sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ? teşekkürler.

https://tavsiyeforumu.com/konu/durafin-aluminyum-kondenser.175//

linke tıkladığınız da göreceksiniz ki aşağıda oksitlenmiş bir dış ünite mevcut. aslında bu konuda da ; kaç yılda bu hale geldi veya dış ünite montajının yapıldığı yer balkon mu duvara monte mi ? ne derece yağmur yedide bu hale geldi veya hiç yağmur yemedi ama yine de korozyona uğradı.

• @klima5505 hocam müsait olduğunuz da yorumunuzu almak isterim.

Orijinalden alıntı: gurkan3407

premium plus ile elite arasında teknik özellik farklılıkları acaba yazılımla ilgili olabilir mi ? elle tutulur tek fark filtre olayı sanırım. diğer performans farklılıkları bana yazılım tarafı gibi geldi hocam. ama aslında benim size özellikle sormak istediğim, durafin+ kaplama olsada kondenser bakır olmadığı için genellikle olumsuzluklardan bahsediliyor. dış ünite problemleri tamamen. bununla ilgili öneri tavsiye verir misniz. cocuk odası için baymak elegant soft almıştım soft modu (esinti, rüzgarsız) samsung gibi değil. bu yüzden wind free almak istiyorum. ama sektördeki sizin gibi üstadların yorumları da alüminyum olayından dolayı genelde olumsuza kayıyor. bu yüzden de fazlasıyla kafam karıştı diyeiblirim. sizler ne düşünüyorsunuz bu konu hakkında ? teşekkürler.

https://tavsiyeforumu.com/konu/durafin-aluminyum-kondenser.175//

linke tıkladığınız da göreceksiniz ki aşağıda oksitlenmiş bir dış ünite mevcut. aslında bu konuda da ; kaç yılda bu hale geldi veya dış ünite montajının yapıldığı yer balkon mu duvara monte mi ? ne derece yağmur yedide bu hale geldi veya hiç yağmur yemedi ama yine de korozyona uğradı.

• gurkan3407 G kullanıcısına yanıt
    Merhaba.

WindFree Premium Plus ile Elite PM serisi arasında yazılım farkı var. Ek donanımlar sebebiyle bu fark mevcut daha çok.

Hava kalite sensörü,hava temizleme özelliği vb. ilaveleri olduğu için

Ayrıca 9-12 kapasitelerde Elite PM serisinin dış ünitesi daha büyük. Dolayısıyla kapasite aralığı daha geniş.

Yani daha yüksek kapasitelere çıkabiliyor (örneğin 12bin Btu olan Elite PM 22,500 - 23000 Btu kapasitelere çıkabiliyor)

Yani çok çok farklı bir yapısı yok ama WindFree Premium Plus serisine göre üstünlükleri var.

Ama ben şahsen hava temizleme işinin hava temizleme cihazına bırakılması taraftarıyım.

Performans farkı yazılımla beraber dış ünite boyut farkından kaynaklanıyor. Daha büyük dış ünite daha iyi ısı transferine olanak sağlıyor.

18 24 kapasitelerde dış ünite boyutu Wind Free Premium Plus ile aynı , bu kapasitelerde fark azalıyor.

Samsung bir dönem alüminyum materyal kullandı ama bu eskide kaldı.

Samsung'un üçgen şekilde diye adlandırdığı klimaları vardı AR12RSFSCWK/SK modeli gibi.

Bu tarz üçgen şekilli klimalara kadar alüminyum kondanser kullandı.

Sonra bu günümüzdeki Wind Free ve Wind Free olmayan Premium,Premium Plus modelleri çıktı ve bakır kullanmaya geri döndü.

Yani yaklaşık 5-6 sene önce alüminyum kullanmayı bıraktı. Üçgen klimaların da üretimi kalmayıp hiçbir bayide stoğu ve listesi olmadığı için bu cihazlar almak imkansız oldu.

Dolayısıyla şu an alacağınız tüm Samsung modelleri bakırdır.

Ara tesisat borusu da bakırdır. Ottocool markasının hazır setlerini kullanıyorlar. Ottocool da 25 yıllık bakır boru üreten bir firmadır.

Normal dış ortam şartlarında bir klimanın bu hale gelmesi mümkün değildir.

Zamanla üstündeki kaplama kararır , rengi solar ama soyulmadıkça yine korumaya devam eder.

Buradaki aşınma tuzlu su bulunan deniz ortamına maruz kalması halinde olabilir

Yani bu istisnai bir durumdur. Bu cihaz muhtemelen denize yakın ve denize bakan bir yerde çalışmış ve alüminyum finler erimiş. Bakır boru ise dayanmaya devam etmiş. Hem bakırın et kalınlığı finlerden fazla,hem de bakır nispeten daha dayanıklı.

Yani fotoğraftaki cihaz da bakır kondanserli ama deniz suyunun aşındırıcı etkisine maruz kaldığı için bu hale gelmiş. Normal dış ortam şartlarında bu durum gerçekleşemez.

Saygılarımla...

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

• " Ama ben şahsen hava temizleme işinin hava temizleme cihazına bırakılması taraftarıyım. " sanki bu cümlenizden elite modeli yerine wf premium plus olanda tercih edilebilir aslında demek istediğinizi anladım.

Aslında samsung un sitesinde şuan 9 luk elite; 39.999 TL wf premium plus ; 38.650 TL fiyat farkı az olduğu için elite modelini de tercih etmek mantıklı olur sanırım.

Şuan da samsung kendi sitesinde hala durafin kaplama yazıyor.

Samsung WindFree Premium?

Bazı forum sitelerinde sizin dediğinizin tam aksi konuşuluyor hocam. Ve sırf bu yüzden üründen soğumuştum. Kendi sitesinde de durafin+ kaplama yazdığı için dış ünite içerisinin alüminyum olduğunu düşündüm. Ama siz bakır diyorsanız bakırdır veya emin misiniz diye sormak isterim :)

Denize yakın veya denize bakan bir yerde dediniz diye sormak isterim ürünü Antalya'da kullanacağım denizem mesafem oldukça fazla. yine de nemden dolayı bu şekilde bir olumsuz etkilenme durumu söz konusu olur mu sizce ?

Ürünü 13-14 m2 bir odada kullancağım sanırım 9 luk yeterli olacaktır.

Siz olsanız elite mi yoksa premium plus mı tercih ederdiniz teşekkürler değerli yorumlarınız için.

Elite PM serisi PM 1.0 filtreye sahip. Bu yönüyle PM 2.5 filtreye sahip hava temizleme cihazlarına göre daha ince tozları yakalayabilir.

Ama bu cihazın filtresi ortalama bir hava temizleme cihazına göre ufak.

Hem daha ince tozları yakalayabilmesi hem de küçük olması sebebiyle bir hava temizleme cihazına kıyasla daha kısa vadede filtresi dolar.

Ayrıca hava temizleme cihazlarında karbon filtre de bulunuyor,kötü kokuyu filtrelemek için.

Elite PM serisi oldukça iyi ama "klima ve hava temizleme cihazı bir arada" demek yerine havayı da temizleyebilen klima demek daha doğru olur.

Yani esas işi iklimlendirme,toz tutma konusunda da başarılı.

Ama filtre temizliği aksatılmamalıdır. Çünkü tıkanık filtre soğutma veya ısıtma performansını da etkiler,tek başına hava temizleme cihazı olmadığı için.

Aradaki fiyat farkı az iken Elite PM serisi daha iyi bir tercih olur.

Samsung'un alüminyum kondanserli olduğuna dair yorumlar 2016'lı yıllardaki yorumlar ise bu doğru,o zamana kadar öyleydi.

Ancak bizzat model koduna kadar paylaştığım gibi üçgen şekilli ve WindFree olmayan modellerden sonra Wind Free teknolojisini ortaya çıkardığı tüm cihazlardan bu günkü cihazlara kadar hepsi bakır.

Son 1 - 2 yıl içinde Samsung için alüminyum kondanserli diyen biri varsa ezbere konuşuyordur , Samsung klimayı incelememiştir ve sizleri yanıltıyordur.

Durafin kaplama teknolojisinin adıdır,malzemenin adı değildir.

Ayrıca Durafin ile Durafin+ farklıdır.

Durafin alüminyum kondanser kullanılan dönemde tanıtıldı ve resimde alüminyum kondanser gösterildi.

Ancak sizin paylaştığınız görselde bakır rengi ve dairesel formda bakır boru ile beraber " Durafin + " (Durafin Plus) koruma kaplaması belirtilmektedir.

Yani Durafin alüminyumda kullanıldı , Durafin Plus bakırda kullanıldı.

Şimdi ise 2025 model AR80 gibi cihazlara Durafin Ultra diye bir kaplama geliştirdiler.

Bu tabii yine bakır materyal için.

Yani eminim :) Bizzat görüp incelediğim cihazlar olduğu için bakır kullanılmakta olduğunu tespit etmiş olarak net konuşabilirim.

Hayır bu şekilde sakıncası olmaz. Denize yakın vapur iskelelerinde , denize nazır olan veya sahile yakın kısa mesafeli noktalarda risk olur. Ona da 316 paslanmaz çelik vb. materyaller dışında kaplamalı ürünler kolay kolay dayanmaz. Yani bu her klimanın başına gelebilir.

Ama bunun için denize çok yakın olmak gerekir. Havaya karışan tuzlu su molekülleri klimanın yüzeyine yapışırsa tuz metali önceki örnekte gösterdiğiniz hale getirir.

Ama uzaktan deniz manzarasına bakan cihaza vs. bu zarar ulaşmaz.

Bu hatta inşaatlarda betonun içindeki çelik donatılara bile zarar veren ekstrem bir durumdur.

Ben olsam Elite serisini tercih ederdim. Daha büyük dış ünite,daha güçlü performans ve hava temizleme özelliği (yukarıda bahsettiğim gibi işlevli güzel bir özellik,klimadan beklenecek temizleme özelliğini sağlar)

Bu yönleriyle fiyat farkı da azsa AR80 kodlu yeni versiyonu tavsiye ederim.

Saygılarımla...

• @klima5505

detaylı ve uzun yazınız için çok teşekkür ederim. son söylediklerinizle birlikte daha net oturdu herşey.

Son olarak bu markanın ses sorununu sormak isterim. Çok fazla vuruntu sesinden bahsediliyor veya düşük frekans aralıklarında sesli çalışıyor deniliyor bu durum çözüldü mü sizce ?

Sanırım bu modellerin 18 ve 24 btu olan modellerinde bu problem yokken 9 ve 12 btu lu modellerde bu ses problemi daha fazlaymış.

Gitmiş olduğum bir samsung mağazasında ürün eğitmenide ordaydı ve bu soruyu şu cevabu verdi; artık 9 ve 12 lik cihazlarda da artık çift kompresöre geçildi ve çözüldü dedi ama ne derece çözüldü acaba veya doğru mudur söylediği.

Sizin bu konuyla alakalı yorumunuz nedir.

Teşekkürler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi gurkan3407 -- 8 Temmuz 2025; 23:41:32 >

Rica ederim.

9-12 kapasitelerde bu sorun meydana gelebiliyordu ama bu kompresörden kaynaklı değildi. Expansion valf adı verilen dış ünite içinde ihtiyaca göre soğutucu akışkan akış miktarını ayarlayan elektromekanik bir vana var.

Bu vana kompresör düşük frekansa inince akışı kısıyor. Burası gayet doğal ama kompresörün ürettiği debiye orantılı olmayacak şekilde kıstığı için kompresörün basınçlandırdığı soğutucu akışkan borularda ilerleyene kadar kompresörü zorluyordu. Yani kompresör soğutucu akışkanı basınçlandırıyor ama sisteme yollaması zaman alıyor,akış fazla kısık. Bu da düşük devirde çalışan kompresörü darlıyor.

Bunu expansion valfin step motor sargılarını söküp (sökülüp takılabilen geçmeli bir parça) mıknatıs ile valfi bir miktar fazla açarak denedik ve kompresör normale döndü.

Yani kompresör düşük frekanslara inince titremiyor aslında. Valf fazla kıstığı için deyim yerindeyse kompresörün çıkışını boğuyor.

Yazılım güncellemesi ile çözülebilecek bir durumdu. Ama 2025 modellere kısmetmiş diyelim. Şu anlık öyle bir soruna rastlamadım ama bu incelemeler daha uzun vadede net sonuçlar veriyor. Şu an için yeni modellerde bu sorun kalmadı diyebilirim.

Ama ürün eğitmeninin bahsettiği detay da doğru , kompresörü yenilediler ve susturucu (muffler) 2 tane takıldı.

Saygılarımla...

• klima5505 kullanıcısına yanıt

@klima5505

Hocam son 1 haftadır sorduğum herşeye açıklayıcı bir şekilde yardımcı oldunuz. Ve kafamdaki bütün soru işaretlerini giderdiniz. hepsinden ziyade kimsenin bilmediği veya bilip de zaman ayırıp bunları paylaşmadığı için bilgi eksikliği yaşıyordum.

Bu süreçteki sabrınız, anlayışınız ve zaman ayırıp yardımcı olduğunuz için teşekkür ederim.. :)

Saygılarımla...

Hocam iyi akşamlar, klimalar hakkındaki mesajlarınız için teşekkür ederim, ben Ankara'da yaşıyorum evim müstakil, kule tipi vantilatör ile yazı geçiririm diyordum ama artık geceleri konforlu bir şekilde uyuyamıyorum, buda hali ile gündüzleri beni etkiliyor, hemen hemen samsung eko sistemini kurdum sayılır tv, çamaşır makinesi ve telefon samsung marka, bugün biraz klima araştırdım ama kafam çorba oldu, benim odam 15m2 yan oda 9m2 ve diğer oda ise 10m2 btu hesaplama sitesinde 9000btu tavsiye olarak çıkıyor, btu12000 ideal ve klima fazla yorulmadan uzu ömürlü olur diye düşünüyorum, sizin de değerli fikir ve önerebileceğiniz modelleri öğrenmek isterim. şimdiden teşekkür ederim.

Samsung WindFree Premium?www.hepsiburada.com
    Samsung Wind-Free Premium AR12BXFCMWK/SK A++ 12000 BTU Duvar Fiyatı
    https://app.hb.biz/2yVkv95sfmiG

birde multi olanlar var

Samsung WindFree Premium?www.hepsiburada.com
    Windfree Multi 1+2 Sistem (AJ50TXJ2KH/EA) 12+12+ Btu 5.2 Kw Fiyatı
    https://app.hb.biz/59qtdmabCWfA

Samsung WindFree Premium?hesaplama.net
    Klima BTU Hesaplama - HESAPLAMA.NET
    https://klima-btu.hesaplama.net

Şuan odamın sıcaklığı bu şekilde

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Ali Arslan -- 12 Temmuz 2025; 22:43:3 >

SIZ IZIN VERMEDIKÇE, HIÇ KIMSE, KENDINIZI DEĞERSIZ HISSETTIREMEZ!

• klima5505 kullanıcısına yanıt

Merhaba,

Winfree elite serisini incelerken ben de yazınızı okudum. Samsung sitesini incelediğimde AR80 modelinin (yeni olan) eskisinden ucuz olduğunu görüyorum. Belirgin başka bir fark yoksa AR80 mantıklı olacak gibi duruyor.

Tam olarak bunu sormak için foruma girmiştim, benden fazla yaşayacaksınız hocam  . Cevabını dört gözle bekliyorum.

AR18AXAAAWK/SK modelimiz 2021 diğer modelimiz 2025 yılı üretimli güncel modelimizdir.

2025 yapay zeka ile normal klimalar arasındaki farklar

Al Konforlu Soğutma :

Hızlı Soğutma özelliği ile oda sıcaklığı hızlı bir şekilde düşürüldükten sonra yapay zekâ (AI) iç ve dış ortamı analiz ederek kullanıcının tercihine göre WindFree™️ Soğutma özelliğine geçiş yapar. yapay zekâ (AI), hızlı ve etkili soğutma için tüketicilerin kullanım alışkanlıklarını öğrenir.

Al Enerji modu:

Kullanım alışkanlıklarınızı ve dış koşulları analiz eden yapay zekâ (AI), kompresörün frekansındaki ani duraklamaların ve artışların önüne geçer. Bu sayede enerji kullanımını %30’a kadar azaltır.

Al Konforlu nem alma özelliği:

Ortam sıcaklığını düşürmeden çalışan konforlu nem alma özelliğini keşfedin. Bu özellik, sizi “Nem Konfor Alanında” (%40 ila %60 nem seviyesi) tutarken istenen ortam sıcaklığını da korur. Ortamın nemini almak için yalnızca yeterli miktarda soğuk hava vererek enerji kullanımı %30 a kadar azaltır.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• merhaba. bu gün aile evine windfree premium plus 24000 btu modelini aldık cumartesi kurulum bekliyoruz. dikkat etmemiz ya da bilmemiz gereken ince bir ayar var mıdır bu ürün için ?

Rica ederim,

İki alana da 12000 Btu olabilir,uygun gelecektir.

Ayrı ayrı alacaksanız 9m² alana 9000 de olur.

Linkteki multi cihazda 18000 Btu dış ünite vardır.

İç ünitelerin ikisi de aynı anda çalıştırılacaksa ilk 2 - 3 saat iç üniteler 9000 Btu gibi çalışır. Çünkü dış ünite 18000 Btu'dur.

Ama bu sizin uygulamanızda sorun oluşturmaz. Çünkü 9000 Btu gibi çalışsalar da bu geçici olur ve alanlara yeterli gelir.

Yani multi split tercih edebilirsiniz.

Tek dış ünite olur,iç ünitelerden dış üniteye ayrı ayrı boru çekilir.

Bu sayede daha estetik bir görühüm elde edilmiş olur.

Bu bağlamda kapasite seçiminiz uygundur. Multi split cihaz seçiminiz de tercih edilebilirdir.

Saygılarımla...

Yeni Elite serisinde daha fazla özellik var.

Nem sensörü sayesinde ortamı soğutmadan nem alabiliyor.

Uzaktan yazılım güncelleme

Pet care (evcil hayvanınızın özelliklerine göre uzaktan ortam sıcaklığını belirleyerek evdeki canlı için ortamı uygun sıcaklıkta tutma)

Samsung Galaxy telefonunuz var ise klimaya yaklaşınca otomatik olarak akıllı kumanda özelliğinin açılması

Bu tarz ilave özellikler var 2021 üretim olana göre.

Dış ünite boyutu aynı ama tasarımı değişmiş.

Genel hatlarıyla bu şekilde. Öne çıkarmak için fiyatı indirmiş olabilirler. Benim tavsiyem 2025 modelin tercih edilmesidir.

2025 desek de bu cihaz 2024'ün sonlarında üretilmeye başlandı.

Saygılarımla...

Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz :

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

Onun haricinde estetik olarak güzel bir çalışma olmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim. Hoşunuza gitmeyen bir detay olursa o an belirtmeniz daha iyi olur. Sonradan düzelttirmek çok daha zahmetlidir.

Saygılarımla...

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

Hayırlı olsun. Montaj sonrası izlenimlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

Vakum işleminin atlanmadan yapılmasına dikkat etmenizi tavsiye ederim.

https://forum.donanimhaber.com/klima-montaji-esnasinda-vakum-ve-vakumun-onemi-2021-klima-satin-alanlar-mutlaka-okuyunuz--148046723

Saygılarımla...

Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.