Şimdi Ara

Samsung’un 8 yıllık özelliği iOS 26’ya geldi: Kamerayı temizle uyarısı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
1
Favori
1.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
9 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Samsung’un 8 yıllık özelliği iOS 26’ya geldi: Kamerayı temizle uyarısı
    Apple, WWDC 2025 etkinliğinde tanıttığı iOS 26 ile birlikte kullanıcılara yepyeni bir kamera yardımcısı sunuyor: Lens Temizleme İpucu (Lens Cleaning Hint). iPhone ve iPad kullanıcılarına fotoğraf çekmeden önce kamera lensinin kirli veya parmak iziyle lekelenmiş olabileceğini bildiren bu özellik, daha net ve kaliteli kareler için kullanıcıya bir uyarı veriyor.

Samsung'da yıllardır var

Apple’ın tanıtım sırasında sessizce duyurduğu bu özellik, iOS 26’nın 36 yeni yeteneğinden biri olarak kısa bir slaytta gösterildi. Lens Cleaning Hint olarak adlandırılan sistem, cihazın kamerası fotoğraf çekmeden hemen önce lensin kirli olduğunu algılayabiliyor ve kullanıcıya bir temizlik önerisi sunuyor.

Apple platformu için yeni olan bu özellik Android dünyasında ise yıllardır bulunuyor. Örneğin Samsung, Galaxy S8 serisinde yani bundan 8 yıl önce, 2017 yılında bu özelliği getirmişti. Hatta o dönemler bu özelliğin telefonun arka tarafına, kamera lensine çok yakın yerleştirilen parmak izi sensörü yüzünden getirildiği iddia edilmişti. Zira parmak izi sensörüne dokunmak isteyen kullanıcılar sık sık kamera lensine dokunuyordu ve haliyle lens kirleniyordu.

Ayrıca Bkz.iOS 26, iPhone'ların alarm uygulamasındaki önemli bir eksikliği gideriyor

Sonuç olarak iOS 26’daki benzer özellik, ilk bakışta küçük bir yenilik gibi görünse de, özellikle iPhone kamerasını yoğun kullananlar için oldukça işlevsel olabilir. Lens üzerinde biriken toz, parmak izi ya da yağ tabakaları nedeniyle bozulabilen görüntü kalitesi, bu uyarı sayesinde çekim öncesi kolayca fark edilip düzeltilebilecek. Bu yeni özellikle birlikte Apple, iOS 26’da Kamera ve Fotoğraflar uygulamasına “liquid glass” tasarım diliyle kapsamlı bir görsel yenilik de getiriyor. Bu tasarım anlayışı, Apple’ın tüm işletim sistemlerini kapsayan yeni estetik yaklaşımının bir parçası.

• iphone u zaten millet ileri teknoloji süper cihazlar olduğu için almıyo ki. masaya koyunca havası olsun bide ikinci elde satarken değeri düşmesin (yatırımlık borsa kafası) düşüncesiyle alıyor.   yoksa teknolojiyle az biraz içli dışlı olan bi insanın kullanacağı telefon değil bunlar. 10 yaş altına oyalansın diye verilen içinde sistemin izin verdiği çok kısıtlı şeyler harici hiçbir şey yapılmasına izin vermeyen kreş seviyesi cihazlar.

Şişirilmiş iPhone reklamları ve abartılmış kullanıcı manipüleleri nedeniyle ben de iPhone 16 pro Max aldım. Açıkçası sudan çıkmış balığa döndüm. Çünkü androidin her türlü nimetini kullanırdım. İosa geçinde sap gibi ortada kaldım. Sistemsel inanılmaz eksiklikler var. Sadece arama, Wpden yazışma, instagram için falan için ideal ama basit bir oyunda veya günlük kullanımda ya da fotoğraf düzenlerken falan çok işlem yaparsan (kes,sil, düzenle, yaz vs) donuyor kasıyor. Kasım 2024ten beri yazılımsal sorunlar bitmedi ama azaltıldı. Çok sınıyor. Açık havada güneş altında bir iki fotoğraf çekerken ekran hemen karardı. Şoka girdim. Ben android cihazla at koştururdum. Bence resmen çöp. Tek pozitif yanı sadece kaliteli video kaydı. O da teselli için bahane. Instagram videoları falan iso için optimize edildi, iPhone’larda çok daha net derler ya, o danyalan. Bulanık sürekli ve wifi çekim alanı daha kısa. Ayrıca mobil beri çekim alanı güçsüz. Şöyle diyeyim önceki cihazımda asla mobil veri sıkıntısı yaşamadım. Şimdi sinyal 2 veya 1 diş çekiyor. Her ikisi de LTE ve ben iosu kullanırken 3G ye geçmek zorunda kaldım. Rezilliği ben gibi itiraf etmezler. Çünkü bazılarına göre İOS itibar demek. Bana kalsa çöp valla. Apple watchta almıştım. O da çöp.
  • iphone u zaten millet ileri teknoloji süper cihazlar olduğu için almıyo ki. masaya koyunca havası olsun bide ikinci elde satarken değeri düşmesin (yatırımlık borsa kafası) düşüncesiyle alıyor. Samsung’un 8 yıllık özelliği iOS 26’ya geldi: Kamerayı temizle uyarısı  yoksa teknolojiyle az biraz içli dışlı olan bi insanın kullanacağı telefon değil bunlar. 10 yaş altına oyalansın diye verilen içinde sistemin izin verdiği çok kısıtlı şeyler harici hiçbir şey yapılmasına izin vermeyen kreş seviyesi cihazlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dodofran -- 15 Haziran 2025; 11:57:1 >
  • Release başlıkları:

Bug Fixes
    *

What's stolen
    *

• DH cımbızla her yeniliği böyle çekip yayınlayacak mı?

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Şişirilmiş iPhone reklamları ve abartılmış kullanıcı manipüleleri nedeniyle ben de iPhone 16 pro Max aldım. Açıkçası sudan çıkmış balığa döndüm. Çünkü androidin her türlü nimetini kullanırdım. İosa geçinde sap gibi ortada kaldım. Sistemsel inanılmaz eksiklikler var. Sadece arama, Wpden yazışma, instagram için falan için ideal ama basit bir oyunda veya günlük kullanımda ya da fotoğraf düzenlerken falan çok işlem yaparsan (kes,sil, düzenle, yaz vs) donuyor kasıyor. Kasım 2024ten beri yazılımsal sorunlar bitmedi ama azaltıldı. Çok sınıyor. Açık havada güneş altında bir iki fotoğraf çekerken ekran hemen karardı. Şoka girdim. Ben android cihazla at koştururdum. Bence resmen çöp. Tek pozitif yanı sadece kaliteli video kaydı. O da teselli için bahane. Instagram videoları falan iso için optimize edildi, iPhone’larda çok daha net derler ya, o danyalan. Bulanık sürekli ve wifi çekim alanı daha kısa. Ayrıca mobil beri çekim alanı güçsüz. Şöyle diyeyim önceki cihazımda asla mobil veri sıkıntısı yaşamadım. Şimdi sinyal 2 veya 1 diş çekiyor. Her ikisi de LTE ve ben iosu kullanırken 3G ye geçmek zorunda kaldım. Rezilliği ben gibi itiraf etmezler. Çünkü bazılarına göre İOS itibar demek. Bana kalsa çöp valla. Apple watchta almıştım. O da çöp.

• şu dandroitçilerin kendilerini teknoloji duayeni sanmaları yok mu tam evlere şenlik kitle

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • excellenthuman E kullanıcısına yanıt

Samsungun amirla gemilerinde bile fotoğraf, Video sorunları var. -S24- S23u- S24U- yaz yanına "OIS Problem" veya "Camera jitter" yaz arat.

100K telefonun çektiği fotoğraflar seni çok şaşırtacak.

+Google köküne kadar veri alıyor.

Kesme kırpma gibi durumlarda samsungun sağladığı o küçük bar avantaj olabilir iphoenlarda yoksa. Tek bu.

Kişiseleştirme dersen: Hiç bir android telefonda okadar kişiseleştirme yok. Windows bile daha kişiseleşirilebilir.

Walpaper koyacaksan v.s en önde teknolojiler var, Fotoğraf ve kamerada yanından geçebilecek bir marka yok. Tek bir marka var oda "Huawei".

Diğer markalar ya 1 Yıl sonra kamera bozuluyor, Ya samsung gibi dandirik iş çıkarıyor ya da başka şeyler.

Oyun oynarken sorun çıkaran Ios cihaz mı?

Apple grafik çiplerinin o dandirik Mediatake gibi olduğunu mu sanıyorsun?

Snpadragon kraldır, Güzel grafik birimi var. Snapdragon harici bir işlemci kullanıyorsan donanım kısıtlamasını yiyorsun zaten.

Şey gibi: Arm işlemci kullanıyorum ama windows.

Hiç bir uygulama verimli, uygun değil ki? Kullansan ne olacak.

Androide böyle işte. Snapdragon yoksa pek yapabileceğin bir şeyde yok.

Snapdragon derken, Amrial gemisi olanlardan.

Ucuz olanlar ya çok ısınıyor ya çok güç tüketiyor. Batarya 3 saat zor gidiyor sonra ucuz telefonlarda.

Samsung dışında ucuz tel konuşmaya gerek var mı? Biri dosyalarda, fotoğraflarda reklam gösteriyor, diğeri stock android....

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Ben ekranı bölüp iki uygulamayı aynı anda kullanmayı özlüyorum, Samsung'ta çok işime yarıyordu. iOS'un çok fazla QoL eksiği var. Hala saçma sapan wallpaper, emojiyle uğraşıyorlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MHEC -- 15 Haziran 2025; 23:19:11 >
  • Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt

1 senedir S24 plus kullanıyorum. Kamerası bozulmadı. Ayrıca iphone ile Samsung başı çektiği için amiral gemiler karşılaştırılır. Yani gidip annemin kullandığı 10klık telefonu kıyaslama. Her şey bütçe dahilinde.

Bir diğeri de iphonecilerin dediği şey 'samsung kasıyor' olayı da o 10klık telefonlarda oluyor. Ben 3 sene A51 kullandım sonra anneme verdim geçen seneye kadar kullanıyordu. Şimdi evde okula giden veledin elinde. Dayımda hala s20 var. Tiktok, instagram, facebook başından ayrılmıyor ve bir kere bile 'ulan bu tel kasıyor yenisini alayım' dediğini duymadım.

Exynos 2400 kullanıyorum. A51'dede vardı Exynos. Kasma, donma vs. yaşamadım.

Ayrıca ucuz tel dediğin de annelerimize aldığımız tel. Annem sabahtan akşama kadar elinde telefon. Akşam 8 gibi takıyor şarja. 3 saatte şarjı biten samsungla karşılaşmadım.

Kusura bakma da dübüründen sallama lütfen.

Ha gidip çin malı şavmi, oppo gibi telefonlara girme. Biz Samsung vs İphoneden bahsediyoruz. Ki onlarda da dediklerin yok.

• s24’lerin kameraları zaten bozuk değil mi daha da bozamazlar bence bir tık aşağısı nokia 5800 seviyesi zaten

• The Alim kullanıcısına yanıt

Kendin çalıp kendin oynamışsın bu yorumda. Tebrik ederim.

Gel sana şimdi rahatsız olduğum konuları ve devamlarını yazayım.

Bir aralarda samsung cihaz vardı, Güncellemeler bitti vesaire vesaire. Iphone 7 ye hala günceleme geldi. Neyse bak bu sorun değil.

Android sürekli absurd absurd sdk paket bilmem ne değişiklikleri yaptı.

Eski oyunlar, (Ark gibi) patladı, Iphone da bakıyorum adam 60 Fps alıyor Ip7 ile, S24 Testine bakıyorum, Android 15 de falan oynanmıyordu zaten, Eski sürümlere baktım 25 Fps alıyor 🔥

Harika! Android kasıyor diyen yok zaten, Android saçma sapan güncelemeleri geç verdiği için eski uygulamalar buna adapte olmadığından batıyor. Sonra günceleme bitincede bu uygulamalar ileri android sürümüne özelleştirildiği için yavaşlıyor sanıyorsun.

Bunun sebebide Android.

"Android yavaşlıyor" Muhabbeti bu yüzden oldu yıllarca.

Iphone 7'ye bak, Hala "Yaşıyor yaşamıyor" Muhabeti var, Birde Androkd telefonlara bak. Böyle bir durum neredeyse hiç birinde yok. (Custom Rom atmazsan.)

Şimdi boş yaptığın yerlere gelelim.

+S24 kamerası bozulmadı diyorsun, Kanka bak sana Kaynak vermişim orada bakmak çok mu zor? Zaten S24'ün şu kamera ile bozulmaması bile gerekiyor, Rezalet.

+Ya kimm ucuz telefonlarla Iphone 15 kapıştırdı şu yorumu düzgün oku vallahi kansrsin ya.

+ Pil sorunu yok? Ulan bir insan düz yazarda hiç mi Reddite girmez, Hiç mi başka bir şeye bakmmaz. Ulan zaten Annelerimiz instagram, Facebook giriyor normal değil mi o farkı hissetmemeleri? Batarya test at bakalım amper ne kadar az kalmış gör.

Adamlar fanboyluktan öyle bir duruma gelmiş ki artık olanı olmayanı red ediyor.

Görende hiç reddite milyonlarca kullanıcı bu durumları şikayet etmemiş,

Hiç kamera, Batarya sorunu yok sanacak. Güldürme ya.

Kamera sorunuda ucuz telefonla alakasi olan bir sorun değil. Ois ve Eis sorunu. Bu sorun yıllardır var samsungda. Bunu sana anlatan bir kişi bulamazsın ama her zaman vardı bu sorun. Sen kime neyi anlatıyorsun hacı.

https://www.reddit.com/r/GalaxyS24Ultra/comments/1cipq7n/samsung_s24_ultra_video_camera_problem/

https://www.reddit.com/r/GalaxyS24Ultra/comments/1dnu379/camera_video_stuttering/

https://www.reddit.com/r/samsung/comments/1cii2ag/galaxy_s24_ultra_camera_issue_during_video_video/

https://www.reddit.com/r/GalaxyS24/comments/1ezg8td/s24_front_camera_stutteringjittery/

Al buda batarya sana:

https://www.reddit.com/r/GalaxyS24Ultra/comments/1hmk530/89_battery_health_after_11_months_of_usage/

https://www.reddit.com/r/samsung/comments/1h05rx4/update_on_s24_battery_life/

https://us.community.samsung.com/t5/Galaxy-S24/S24-Battery-Drain-Post-Update/td-p/3195468

https://www.reddit.com/r/samsung/comments/1f20izq/battery_drains_really_fast_on_s24_ultra/

https://us.community.samsung.com/t5/Discussions/Battery-Drain-is-Terrible-for-an-Ultra-Device/td-p/3181882

Sadece S24 için bunlar, S23, S22 aratsan daha da fazlasını bulacaksın.

Ben okadarda uğraşmak istemiyorum. Devamına sen bak.

• Attığım kaynaklara şimdi tamamen baktım. Yorumlarda onlarca insan "Bu sorun bendede var" yazmış. Bunu geç, Adamların koyduğu eklere baktım, Aklıma şey geldi: Fsr 3.0, Dlss kapalı MFG 4x 😭🙏😂

uydurup uydurup ipe dizmişsin bir de inandırıcı olsun diye “ama videosu iyi” diye eklemeyi de ihmal etmemişsin Samsung’un 8 yıllık özelliği iOS 26’ya geldi: Kamerayı temizle uyarısı  çıktığından beri 16 pro kullanıyorum bahsettiğin uydurmasyon sorunların biri ile bile karşılaşmadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hayloft -- 17 Haziran 2025; 14:34:46 >
  • Samsung ve iPhone kullanıyorum.Samsung'la çektiğim çok da kaliteli ve güzel görünen bir fotoğrafı whatsapp veyahut bir başka platformda profil fotoğrafı yapmak istediğimde kalitesi inanılmaz derecede bozuluyor.

• S25 Ultracıyız...

• Otistikavcisi O kullanıcısına yanıt
    Ben ekstrem örnek bile vermedim ya. Basit, grafikten yoksun sağa sola kaydırmalı oyunlardan bahsediyorum. Whatsapta yazıştığımız için sürekli klavye donması, emojilerin donması ya da aniden kaybolması, klavyenin sık sık takılı kalması, WhatsApp kullanırken yanıt vermemesi, kaydırırken takılmalar yapması gibi sorunlar var. Güncellemeyle klavye donması gitti ama diğer bir çok sorun ne yazıkki hala var. Görselde akıllı silgi ile basit bir iki yeri silerken herhalde arkada çok yük biniyor ki aniden görsel kapanıyor. Hadi yazılım kısmını geçtim evimin içinde kendi hayatımın standartlarında wifi çekim kalitesi bile kötü. Mutfakta diğer telefonumla çekim sorunum yoktu. Bunda wifi sık sık kopuyor ve bağlanamıyor diye mecburen başka wifi adaptör aldım. Ekran mobil veride şuan 2 diş çekiyor. Köye gidince iPhone’da 3G ye geçmek zorunda kaldım. Aynı köyde diğer telefonumda bunca yıl şebeke sorunu yaşamadım. 3G 4G vs farklarını biliyorum. Diğer telefonum Honor 90 gibi basit ucuz bir model. Öyle Samsung S24-25 vs bile değil. Honor gibi ucuz bir modelin wifi çekim kalitesi, mobil şebeke çekim kalitesi, görsel düzenleme (video edit veya dışa aktarma vs) kasmaması, aynı oyunlarda takılmadan, ısınmadan çalışmasına göre kıyaslıyorum ben. Bu durum daha da sinirlerimi bozuyor çünkü birini 16.000 TL ye aldım diğerini 110.000 TL ye aldım ve ben şaka gibi 16.000 TL olan telefonu övüyorum burda. Ekran kısıkken iPhone beyazları yüksek siyahları çok koyu yaptığı için kısık ekran parlaklığında karanlık alanlar beyazın parlaklığı nedeniyle gözükmez oluyor ve çok rahatsız edici. Loş ışıkta bile ekran parlaklığını artırmam gerekiyor çünkü beyazların ışığı azalmadığı için siyahları görmek zor oluyor. Bu yüzden parlaklığı artırıyorum.

Kamera konusunda kötülemedim kamerası iyi. Ama video kaydı sırasında fotoğraf çekersek, ne yazıkki iPhone çok kötü kayıt alıyor. Yazılımsal olan çift kamera kaydı, nesne takibi, çift yönlü kayıt vs zaten yok. Yazık olan ne biliyor musunuz? 110.000 TL verip bu rezillikleri yaşamak. Kaç kişiye canlı kanlı gösterdim sorunları. Yazılım güncellemesiyle gider dediler diye bekliyorum ama açıkçası parasının ederi asla değil.

Android cephesinde diyorum, belli bir model telefon fanatiği değilim. İOS tekel olduğu için diğer kalan tüm modeller bazında düşünebiliriz. Ben yaşadığım deneyimi ve sorunları aktardım. İnanan inanır beni bağlamaz.

• MHEC kullanıcısına yanıt
    Evet aktif bir android kullanıcı ios’a geçince gerçekten çok eksiklik olduğunu fark ediyor. Ekran bölme, ekranı sağ sol köşelere atma, başka işlem yaparken diğer pencereden izleme falan velinimet bir çok özellik vardı ama iPhone’da yok ne yazıkki. Pencereleri arka arkaya getir götürle baka baka iş yapıyoruz. Benim hayatıma pratiklik katmıyorsa parasının bedeli değildir. Teknoloji bize hizmet etmeli, bizi sönürmemeli değil mi.

• Sucre Maricruz kullanıcısına yanıt
    İPhone ile çektiğim görseli WhatsApp durumuna atarken kalitesi düşüyor. Instagram videoları telefondan doğrudan beklediğim gibi kaliteli yüklenmiyor. İzlediğim görüntülerde androide göre gözle görülür bariz hiçbir netlik farkı da olmadı. Bazı efsane anlatımlarda instagramın en iyi ios ile çalıştığı iddiasının doğru olmadığını da bizzat iPhone kullanınca gördüm. İOS klavyesinde hızlı geri silmede yok. Honor’a özel mi bilmiyorum ama silme tuşuna basıp sola sürükleyince kelime kelime seçip silebiliyorsun. İOS’ un Klavyesi ve düzeltme yetenekleri de yeterli değil. Aktif kullanınca ve ilk geçişte bunu çok bariz hissediyorsun ama zamanla kullandıkça mecburen alışkanlıklardan vazgeçiyorsun.

Android cephesinde illegal yollarla tam sürüm uygulama kurma olayını hariç tutuyorum. O bambaşka bir olay ama ekran bölme, pencereyi küçültme gibi aksiyonların olmaması gerçekten çok gericilik. Bunu kullanmayanlar ne yazıkki bu rahatlığı bilemiyor.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.