Şimdi Ara

►►►SAMSUNG SyncMaster P2370 İncelemesi◄◄◄

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
81
Cevap
0
Favori
11.668
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Evet arkadaşlar. 26 Temmuz 2009 da aldığım monitörün incelemesini yapmak bugüne nasipmiş. VATAN Cevizliğbağ'dan WorldCard ile 518 Tl ye almıştım.

KONUDAKİ RESİMLERİN TOPLAM BOYUTU= 12MB

SAMSUNG SyncMaster P2370

Ekran
    Ekran Boyutu: 23" Geniş Ekran [FULL HD]
    Parlaklık: 250 cd/m2
    Kontrast Oranı: DC 50,000:1 (1000:1)(Typ)
    Çözünürlük: 1920*1080 (16:9)
    Tepki Süresi: 2ms (GTG)
    Görüntüleme Açısı (Yatay/Düşey): 170°/160° (CR>10)
    Desteklenen Renk: 16.7M

Sinyal Girişi
    Video Signal: Analog RGB(Dönüştürücü kablo ile) , DVI
    Sync. Signal: Separate H/V, Composite, SOG
    Bağlantı : 15pin D-SUB , DVI-I

Güç
    Güç Tüketimi: 30W (Typ)
    Stand by Power(DPMS): < 1W (Typ)
    Tip: External

Özellikler
    Plug & Play: DDC 2B
    USB powered hub option: Yok
    Mac uyumluluğu: Var
    Dahili Hoparlör: Yok
    Duvar Aparatı: Yok
    HDCP Desteği: Var
    Dahili Aksesuar: Yok
    Özellikler: MagicBright3, Off timer, Image Size Color Effect,Customized key, MagicWizard & MagicTune with AssetManagement, Windows Vista Premium, Safe Mode(DownScaling in UXGA)

Vatan Bilgisayar'da ürün satın alınıp fişi kesildikten sonra ölü piksel tesi için kutusunu açtık. Şükür ölü piksel çıkmadı. Lakin monitör Analog bağlantıdan 1920*1080 ayarlanınca soldan ve sağdan geniş bir siyah bant çekiliyor. Yani oralara görüntü gitmiyor 16:9 monitör 4:3 formatına benzer görüntü veriyor. AUTO tuşuna bastım ama kâr etmedi. Belki bu sorun sadece aldığım monitörde vardı fakat önceden denediğimiz 2333SW de tam ekran görüntü vermemişti analogdan.(belki ekran kartlarında sorun var,bilemiyorum)

Ürünün kutusunu açtığımda herşey vardı.
    Bir adet temizlik bezi, Bir ucu D-SUB diğer ucu DVI kablo, DVI-DVI kablo, ürün yazılım cdsi, kullanım klavuzu, ütün ayaklığı ve ürün şeffaf poşetinde ve köpüklerin arasında oynamayacak şekilde duruyordu.

Ürünü bilgisayarıma DVI dan taktım. İlk baş alışmak zor oldu tabiki . Daha sonraları alıştım.
    Öncelikle ürünün parlaklığının 250 olması inanın hiçbirşey değiştirmiyor. Yani size bu 300 deseler inanırsınız. Gayet yeterli parlaklık ayarında renkleri düzgün verebiliyor.

Üründe led aydınlatmalı ayar ve fonskyon tuşları konulmuş üzerine parmak ile dokunduğunuzda ortaya çıkıyorlar.(isterseniz bunları sabit yapabilirsiniz)
    Üründe belirli bir profil yapıpta onu monitör üzerindeki herhangi bir tuşa atama yok.

Üründe MagichBrigth özelliği var. Ve bu başlık altında Kişisel, Metin, İnternet, Oyun, Film, Spor, Dinamik Kontrast adında 7 adet parlaklık/kontrast ayarı var. Örneğin internette "İnternet" ayarına alırsanız parlaklık kısılıyor ve gözünüz daha az yoruluyor.
    Ürünün MagichColor özelliğinde ise Kapalı, Demo, Tam, Akıllı olmak üzere 4 çeşit ayar var. Kapalı ayarda siz kırmızı, mavi, yeşil tonunu ayarlıyorsunuz. Demoda ekranın yarısı Kapalı, yarısı Tam ayarında oluyor(aradaki farkı görmek için yapılmış). Aralarında en iyisi Akıllı. Çünkü Tam ayarı tüm renkleri dolgunlaştırıyor. Fakat yeşil rengini bozuyor. Bütü yeişlleri biraz daha açıyor. Fıstık yeşili gibi yapıyor.

Ürünün tasarımı ise harika. Ayağı çok güzel yapmışlar. Ve oldukçada ince.

Kutu, monitörün şekli ve tasarımı ile ilgili birkaç resim...

Şık ayağı

Öne ve arkaya eğilme durumu

Monitördeki backlight bleeding problemi ve renkler. Sanırım tek olmayan model P2250...

1080P FİLMLER

Arkadaşlar monitör 16:9 formatında. Ve çoğu Full HD film 1080p olmasına rağmen çözünürlüğü 1920*1080 değil. 1080p den kasıt yatay çözünürlüğün 1920 olmasıdır. Çünkü 1080p filmler sinema formatındadır. Ve görüntü formatı 2.35:1 dir. Yani üstte ve altta siyah şeritler olacaktır. Çünkü kaynak sinema usulü çekilmiştir. 1920*1080p sinema filmi bulmanız çok zordur.

1080p sinema formatlı bir videoyu veya filmi tam ekran izleyeceğim diyorsanız eğer; görüntüyü bozmadan tam ekran yapacak bir format ayarı hiçbir Playerda yok. Görüntüyü bozmadan tam ekran yapabilmeniz sadece ZOOM ile mevcut. Zoom yapıncada videonun soldun ve sağındaki bir miktar görüntüyü kaybetmiş oluyorsunuz.

OYUNLAR(1920*1080)

PES 2009
    Arkadaşlar 5 ve 2 Ms lik ekranların hiçbirinde tepki sorunu yapmıyor bu oyun. Herkezin ghosting çok belli oluyor dediği büyük ihtimal VSYNC ayarını kapalı olmasından. Tüm oyunlar VSYNC ayarını açık duruma getirin.

CRYSİS

Burnout(TM) Paradise The Ultimate Box

Call of Duty(R) 4 - Modern Warfare

X-Men Origins - Wolverine

GTA IV

GRID

Prototype. ADAMIMIZ ÇİFTETELLİ OYNUYOR

SON OLARAK FORUMUMUZDAN BİR GÖRÜNTÜ

ÖZET

Arkadaşlar gerek video gerek oyun gerekte masaüstü performansı olarak mükemmel bir monitör. Parlaklığın düşük olması kesinlikle eksi bir özellik değil. Kontrast çok çok iyi. Renkler gerçeğe çok yakın. 720p oyunlarda ghosting hiç görmedim.
    Fiyat yüksek bulunabilir. Buna alternatif başka monitörler tabiki var ama gerek tasarım olsun gerekte hiçbir hatası olmaması, renkleri çok canlı vermesi, tepkide bir sorunu olmaması bu monitörü alınası yapıyor.

Keşke kameram daha kaliteli olsaydı. Yani gerçek görüntüler çok çok daha iyi. Size daha iyi görüntüler vermek isterdim. Ama elimden geleni bu.

Elimden geldiğince incelememi yaptım. Fakat incelemenin asıl başladığı yerler; sorular ve ona yapılan cevaplardır. Her türlü soru ve isteğinize açığım. Hepinize iyi forumlar, saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 16 Ağustos 2009; 2:33:07 >

• Güzel inceleme olmuş eline klavyene sağlık...
  • inceleme için teşekkürler. İlgilenenler için çok yararlı olmuş.
  • elinize sağlık güzel inceleme olmuş fiyat tuzlu benim için... "ACER X233HBD" veya "INCA IL-1022 Black Series 22" 2ms" büyük ihtimal

ACER X233HDB
    http://www.hepsiburada.com/acer-x233hbd-23-5ms-analogdvi-1080p-full-hd-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52935

INCA IL-1022 Black Series 22" 2ms
    http://www.hepsiburada.com/inca-il-1022-black-series-22-2ms-analogdvi-multimedya-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52978

ACER V233HBD 23" 5ms buda yeni çıkmış sanırım görünüş olarak diğerinden daha güzel
    http://www.hepsiburada.com/acer-v233hbd-23-5ms-analogdvi-1080p-full-hd-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd53224

almak istersen hepsiburada.com dan almicam tabi daha ucuz bi çok yer var..

alacağım zaman yeni monitörler çıkmazsa bu üçünden birini alacam sanırım...

tavsiyeleriniz varsa dikkate alırım tabii

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carloska -- 15 Ağustos 2009; 12:41:42 >

• Evet fiyatı biraz tuzlu. Teşekkürler arkadaşlar umarım dediğiin gibi ilgilenenlere yararım dokunur.

Acer modellerine kanım ısınamadı hiçbir zaman nedense
  • hayırlı olsun kardeşim güzel mntr incelemede tek kelime ile harika... fiyatının tam karşılığı bir mntr samsung kalitesi tabikide...
  • quote:

Orijinalden alıntı: burakkcbyk

Evet fiyatı biraz tuzlu. Teşekkürler arkadaşlar umarım dediğiin gibi ilgilenenlere yararım dokunur.

Acer modellerine kanım ısınamadı hiçbir zaman nedense

bende pek sıkak bakmıyorum ama kullananların çoğu memnun... bende tamamen kullanıcı görüşlerine bakarak alacam sanırım.. 23" olmasıda güzel oyun ve film izlemek için
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Samsung B1930Nw Monitör
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

elinize sağlık güzel inceleme olmuş fiyat tuzlu benim için... "ACER X233HBD" veya "INCA IL-1022 Black Series 22" 2ms" büyük ihtimal

ACER X233HDB
    http://www.hepsiburada.com/acer-x233hbd-23-5ms-analogdvi-1080p-full-hd-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52935

INCA IL-1022 Black Series 22" 2ms
    http://www.hepsiburada.com/inca-il-1022-black-series-22-2ms-analogdvi-multimedya-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd52978

ACER V233HBD 23" 5ms buda yeni çıkmış sanırım görünüş olarak diğerinden daha güzel
    http://www.hepsiburada.com/acer-v233hbd-23-5ms-analogdvi-1080p-full-hd-wide-screen-lcd-monitor/productDetails.aspx?categoryid=986&productid=bd53224

almak istersen hepsiburada.com dan almicam tabi daha ucuz bi çok yer var..

alacağım zaman yeni monitörler çıkmazsa bu üçünden birini alacam sanırım...

tavsiyeleriniz varsa dikkate alırım tabii

Samsung P2250 veya daha büyük olan Samsung 2333SW modellerini düşünmüyor musun?
    2333SW öneririm açıkçası

@M1A2Abrams
    Eyvallah kardeşim. Eğer fiyat aralığında P2370 bulunuyorsa al derim. Pişman olmazsın.

• güzel monitör ama arada 100 tl fark var değer mi bilmiyorum
  • eline sağlık, güzel inceleme
  • quote:

Orijinalden alıntı: carloska

güzel monitör ama arada 100 tl fark var değer mi bilmiyorum

2333SW bulursan al derim. İstanbul'da bulunduğum süreçte Vatan Bilgisayar'da 2333SW olsaydı düşünmeden alacaktım. Ama yoktu. Geriye BenQ 2200HD, P2250, P2370 kalmıştı. BenQ yoktu, P2250 küçük geldi ben de bunu aldım. Ama 100 lira farka değer demek beyaz bir yalan olur.
  • 1080p videolar öle olmaz ekrana tam oturur üstten alttan kısmaz yanlış codec veya yanlış media oynatıcı kullanıyorsun.
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4L1

1080p videolar öle olmaz ekrana tam oturur üstten alttan kısmaz yanlış codec veya yanlış media oynatıcı kullanıyorsun.

Sayın SAMSUNG yetkilisi arkadaşım. Oradaki başlığa dikkat edersen "1080p Video" yazmıyor "film" yazıyor. 1080p video demek 1920*1080 demek. Ona itirazı olan yok zaten. Ama durum sinema filmlerine geldiği zaman çekim formatı 2.35:1 [21:9 a denk gelir] dir. İnternette dahil 1080p diye geçen tüm sinema filmleri 2.35:1 dir. Hiçbiri 1920*1080 değildir. Çözünürlükleri 1920*800 küsürlerdedir(tıpkı elimde olanlar gibi).
    Olay yukarıdaki gibi. Yani codec vb. bir durum yok. Elimdeki 1080p filmler 1920*1080 ve o şekilde görünmeside doğal olanı.
    1920*1080 çözünürlüklü bir tanıtım videosu var. İşte o tam ekran oluyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi SARIMSAKLI MAYONEZ -- 15 Ağustos 2009; 23:06:22 >

• Var ya bayaa bi film var öyle 1920x1080

örneğin Dark Knight

• quote:

Orijinalden alıntı: Deviilll

Var ya bayaa bi film var öyle 1920x1080

örneğin Dark Knight

Var olabilir tabikide. Dediğim gibi eğer yapımcı bu şekilde yaparsa olacaktır tabikide. Lakin bir çok yapımcı 21:9 formatında yapıyor filmleri. Ve netten 1080p diye geçiyor. Lakin hepsinde siyah bant var. Misal Apple ın sitesine bak. 720p ler hep 1280*720 çıkıyor. Ama 1080p ler hiç 1920*1080 çıkmıyor. İstisnalar olabilir tabikide...

• valla bilmiorum tabiki değişik formatlarda var ama çoğu 16:9 senin bahsettiğin format 16:9 degil galiba 16:9 formatlarda full açması lazım.BU arada monitör 1080p logoludur internet sitesinde logo var ama kutuya koymamışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 4L1 -- 16 Ağustos 2009; 2:23:10 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: 4L1

valla bilmiorum tabiki değişik formatlarda var ama çoğu 16:9 senin bahsettiğin format 16:9 degil galiba 16:9 formatlarda full açması lazım.BU arada monitör 1080p logoludur internet sitesinde logo var ama kutuya koymamışlar.

Sabahtan beri piyasada 1080p denilen sinema trailerleri ve sinema filmlerinin neredeyse tamamı 2.35:1 yani 21:9 formatlıdır diyorum ya.

Kutusunda yok logosu. Ama 1920*1080 çözünürlüklü her ekran full hd olduğuna göre konması gerekirdi. Çünkü bu da bir pazarlama taktiğidir... Evet 16:9 formatları monitöre tam oturuyor.

• Bende yakın zamanda P2370 almayı düşünenlerdenim ve genelde bişeyi almadan iyiçe araştırırım bu model oldukça iyi yorumlar almış sorunları olanların bireysel sorunları olduklarına inanıyorum sorunları biraz daha ayrıntılı açarlarsa çözmekte ve karar vermekte herkes için daha kolay olaçaktır.

Aşada birkaç inçeleme sitesinin linkini veriyorum bu modelle ilgili.

http://review.zdnet.com/product/lcd-monitors/samsung-syncmaster--p2370/33499228

http://www.testfreaks.com/monitors/samsung-p2370/

http://www.thetechzone.com/ttz/index.php/samsung-syncmaster-p2370-slim-lcd-review/4/

Genelde hdmı ve usb portunun olmaması en büyük sorun olarak nitelendirilmiş onun dışında görüntü ve performans olarak herhangi bir sorundan bahsetilmiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: venom88

Bende yakın zamanda P2370 almayı düşünenlerdenim ve genelde bişeyi almadan iyiçe araştırırım bu model oldukça iyi yorumlar almış sorunları olanların bireysel sorunları olduklarına inanıyorum sorunları biraz daha ayrıntılı açarlarsa çözmekte ve karar vermekte herkes için daha kolay olaçaktır.

Aşada birkaç inçeleme sitesinin linkini veriyorum bu modelle ilgili.

http://review.zdnet.com/product/lcd-monitors/samsung-syncmaster--p2370/33499228

http://www.testfreaks.com/monitors/samsung-p2370/

http://www.thetechzone.com/ttz/index.php/samsung-syncmaster-p2370-slim-lcd-review/4/

Genelde hdmı ve usb portunun olmaması en büyük sorun olarak nitelendirilmiş onun dışında görüntü ve performans olarak herhangi bir sorundan bahsetilmiyor.

Evet aynen öyle. Sorunsuz güzel bir monitör. Ben de çok incelemiştim. Lakin incelemediğim bir modeli aldım. Ama hiç hayal kırıklığı yaşamadım.
    Madem almayı düşünüyorsun. Monitör ile ilgili her türlü soru ve isteğine açığım...

• P2370HD modelide varmış. Fakat 5 ms. Acaba T260hd den daha mı iyidir?
  • 
Sayfa: 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.