Şimdi Ara

SAMSUNG SYNCMASTER ~206BW~ LCD MONİTÖR İNCELEMESİ (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
953
Cevap
2
Favori
62.254
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu arada arkadaşlar film performansını merak edenler için gelecek günlerde arkadaşımdan iyi bir fotoğraf makinası ödünç alıp ekran görüntülerini göndermeye çalışacağım. Net fotoğraflar ile akıllardaki soru işaretleri biraz daha azalacaktır.

Saygılar hepinize...
  • +1, bilinçli yorum

Not: Gözlerime laf etme

quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Arkadaşlar, biraz sakin olalım ve birbirimizi kırmayalım. Konu çok basit. Arkadaşımızın gözleri iki farklı değerde nokta aralığını tespit edecek kadar ayırımı yapamıyor sanırım. O halde arkadaşımızın dediği kendine göre haklı, aynı paraya neden gidip 20" alsın? Madem farkedemiyor 22" alır. Bu anlamda hak veririm. Tabi arkadaşımızın bilgisayarla neler yaptığı da önemli, bu kriter de ekranın belli noktalarına mı yoksa geneline mi odaklandığı konusunda bilgi verirdi ki bu bilgiden çıkan sonuç kişinin nokta aralığına verdiği önemi ortaya çıkarırdı. Ben iki F1 otomobiline binip hızlı kalkış testi yapmış olsam "iki otomobil de aynı hızda, çok hızlı" diyebilirim. Ama Alonso bu iki farklı otomobil ile hızlı kalkış testi yapsa, iki otomobil arasındaki farkı hisseder ve tercihini o otomobilden yana kullanır. Sonuç olarak 0,294 ile 0,258 nokta aralığı arasında bariz bir teknik fark fardır ama olay algılarda biter, algıların ise insanlara göre çeşitlilik göstermesi doğaldır...

• çözünürlük aynı çözünürlük neden 100 ytl daha fazla verip daha büyüğünü alayım ki
    daha büyük istenirse bence çözünürlük farkı olan 24"ten başlanmalı
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

+1, bilinçli yorum

Not: Gözlerime laf etme

quote:

Arkadaşlar, biraz sakin olalım ve birbirimizi kırmayalım. Konu çok basit. Arkadaşımızın gözleri iki farklı değerde nokta aralığını tespit edecek kadar ayırımı yapamıyor sanırım. O halde arkadaşımızın dediği kendine göre haklı, aynı paraya neden gidip 20" alsın? Madem farkedemiyor 22" alır. Bu anlamda hak veririm. Tabi arkadaşımızın bilgisayarla neler yaptığı da önemli, bu kriter de ekranın belli noktalarına mı yoksa geneline mi odaklandığı konusunda bilgi verirdi ki bu bilgiden çıkan sonuç kişinin nokta aralığına verdiği önemi ortaya çıkarırdı. Ben iki F1 otomobiline binip hızlı kalkış testi yapmış olsam "iki otomobil de aynı hızda, çok hızlı" diyebilirim. Ama Alonso bu iki farklı otomobil ile hızlı kalkış testi yapsa, iki otomobil arasındaki farkı hisseder ve tercihini o otomobilden yana kullanır. Sonuç olarak 0,294 ile 0,258 nokta aralığı arasında bariz bir teknik fark fardır ama olay algılarda biter, algıların ise insanlara göre çeşitlilik göstermesi doğaldır...

Alındı merkez...

• buradaki yorumlar bence cok faydalı sadece mesajlarınız başında ve sonunda birbirimize atıf yapmamış olsaydınız daha iyi olurdu diyeceğim ama o zamanda konu böylece acılım kazanmazdı ..sonuçta her iki teorinin savlarınıda haklı buldum 2 modelide hayalinde canlandıran ben -226 yı mağazada incelemiş olsamda saymıyorum onu---

yani 20" fiyatına 22" almak ta iyi bir tercih
    yuksek bir fiyata düşük nokta aralıklı bir model almakta
    sonuçta hepsi tercih meselesi değil mi?

ben bugun gidip almiyorsam korkumdan almıyorum...aldığın gunun ertesi hafta bomba etki yapan -abarttım -bir model gelir..tabi geliş fiyatı hep yuksek olacaktır ama içinde seslendiremediğin o minicik bir uhde kalır ....
    şu led ler bi anda ortalığa dalacak gibi bir his var içimde sonrasında bu modellerin esamesi okunmayacak herkes onlardan bahseden başlıklar açacak...biliyorum biliyorum beklersen teknoliji trenine hiç binemezsin o hep ilerler durur...

gerçekten burada az biraz atışıyor gibi olsanızda iyi bir şey yaptığınızı söylemeliyimki yazmaktan alıkoymayın
    kendinizi ..hatta evde 22" işte 20" bahsi gecen modeli kullanmak ve buna göre konuşmak dikkate alınması gereken bir etken --tek istediğimde bu zaten sadece 1-2 gun bu şekilde deneyebilsem 3. gun ne alacağım öylesine net belli olur ki--

• vallahi iyikide almışım, bu monitörsüz geçen her günüm bi kayımpış, 206bw yide 226bw yide şiddetle tavsiye ederim.
  • quote:

Orjinalden alıntı: sky__walker

vallahi iyikide almışım, bu monitörsüz geçen her günüm bi kayımpış, 206bw yide 226bw yide şiddetle tavsiye ederim.

Çok ballı adamsın ya, hem 206 hem 226 var. İmreniyorum sana...
  • Hayırlı olsun. Benim de aklımda 226bw var
  • @fuducuk, ben şu ana kadar hep 940BW üstünde durmuştum ancak 19'' WS lerin dikey uzunlugu hep bana basık geldi, o açıdan 20'' lere geçmeyi düşünüyorum baktımda gerçekten de 206BW paneli olsun ekran görüntüsü olsun çok hoş duruyor keşke az birazda ucuz olsaydı nispeten

940BW : 222$ + KDV
    206BW ise : 360-370$ + KDV

1'' in farkı bu kadar mı olur abi
  • quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@fuducuk, ben şu ana kadar hep 940BW üstünde durmuştum ancak 19'' WS lerin dikey uzunlugu hep bana basık geldi, o açıdan 20'' lere geçmeyi düşünüyorum baktımda gerçekten de 206BW paneli olsun ekran görüntüsü olsun çok hoş duruyor keşke az birazda ucuz olsaydı nispeten

940BW : 222$ + KDV
    206BW ise : 360-370$ + KDV

1'' in farkı bu kadar mı olur abi

Fiyat farkı konusunda haklısın. Fiyat performans oranı 206 BW'de kendine eş değer. 940 BW'de ise verdiğin fiyata göre çok iyi performans veriyor. Gündelik işler yapılıyorsa, ayrıntıların adamı değilsen 940 BW zaten yetecektir. Lüksün fiyatı pahalı olur, hakettiğinden daha pahalı. Sadece lüks sınıfında olduğu için belkide. Olay bu diye düşünüyorum. 19"luk geniş ekranlar için dikey uzunluk gerçekten yetersiz. 17"likler kadar dikey uzunlukları var, 19" kılan sadece yatay uzunlukları. Fark az...

• Az önce TEKNOSA'ya gittim 206BW bakmak için yoktu ve orda yeni bir monitör gördüm diğer tüm monitörlerin görüntüsüne 5 basıyordu

Gerçi burası yeri değil ve baktıgım monitör de WS değil ama ben resmen bittim o monitöre
    O monitör ne derseniz

Samsung 960 BG 19''

SAMSUNG SYNCMASTER ~206BW~ LCD MONİTÖR İNCELEMESİ
  • quote:

Orjinalden alıntı: ummount

güzelmiş.Hayırlı olsun.Oyunlarda nasıl?

Dostum oyuncu değilim ben, incelememin başında da belirtmiştim zaten. Oyun performansını başka bir arkadaş değerlendirir umarım...

Oyun ilgili kısmınıda ben söyleyeyim... Emin ol oyunlarda '206 BW' daha performanslı bir lcd bulman çok zor.
    quote:

• Beyler bende bimeks'den 206BW alıp aranıza katılmış bulunuyorum,
    Monitörün paneli gerçekten çok güzel, keza yukarıki mesajımda belirttiğim gibi
    960 BG'nin o güzel ekran görüntüsü kalitesini 206BW'da da yakaladım, 20'' olması
    çok iyi oldu 19 WS'lerde ufak 22 ise hep büyük geliyordu gözüme keza @fuducuk'un
    bu incelemesinin ardından 206 BW'yu araştırmaya başladım o açıdan @fuducuk teşekkürler
    kardeşim sana

Saygılar
  • quote:

Beyler bende bimeks'den 206BW alıp aranıza katılmış bulunuyorum,
    960 BG'nin o güzel ekran görüntüsü kalitesini 206BW'da da yakaladım, 20'' olması
    çok iyi oldu 19 WS'lerde ufak 22 ise hep büyük geliyordu gözüme keza @fuducuk'un
    bu incelemesinin ardından 206 BW'yu araştırmaya başladım o açıdan @fuducuk teşekkürler
    kardeşim sana

Saygılar

Hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde kullan kardeşim. Senden de bol fotolu güzel paylaşımlar bekleriz...

• quote:

quote:

kardeşim sana

Saygılar

Hayırlı olsun, güle güle, iyi günlerde kullan kardeşim. Senden de bol fotolu güzel paylaşımlar bekleriz...

Sağol kardeşim sistemimi kuramadım henüz parçaları hep ayrı ayrı yerlerden aldım bir kurayıp fotograf itiniz olur :)

• quote:

quote:

quote:

kardeşim sana

Saygılar

Sağol kardeşim sistemimi kuramadım henüz parçaları hep ayrı ayrı yerlerden aldım bir kurayıp fotograf itiniz olur :)

Çok hoş ya, çok tuttum bu lafı; "fotoğraf itiniz olur".

• Ben de 206 bw aldım ancak PS3 de 1080 p çözünürlük kabul etmiyor bu monitörün downscale özelliği varmı bilen biri?
  • quote:

Orjinalden alıntı: rethekere

Ben de 206 bw aldım ancak PS3 de 1080 p çözünürlük kabul etmiyor bu monitörün downscale özelliği varmı bilen biri?

Sadece BenQ 24" monitörü 1080P'yi desteliyor, 206BW de yok ama belki bir çaresi vardır kullanan varsa öğrenebiliriz.
  • Arkadaşlar 206 BW de PS3 1080 P de görütü veriyor tabi 1920 x 1080 olan HD çözünürlük 1680 x 1050 ye boyutlandırılıyor
  • Beyler ben bu akşam zar zor aleti kurdum

monitör için NVIDIA ForceWare 158.22
    driver ini yükledim ancak çözünülük bizim standart WS olmayan monitörler gibi
    gidiyor 1064*768, 1280 vs... diye ben mi hatalı biliyorum bu WS çözünülürkte
    olmayacak mıydı

Sizler hangi çözünürlükte izliyorsunuz, keza ben 1280 e falan getirdim ama hala
    fontlar vs.. ler gözüme büyük geliyordu
  • 
Sayfa: önceki 23456
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.