Şimdi Ara

SAMSUNG SYNCMASTER ~206BW~ LCD MONİTÖR İNCELEMESİ (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
953
Cevap
2
Favori
62.258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Benden bu kadar, pilim bitti arkadaşlar. Yararlı olmuştur umarım. Yine de gözle görmek bir başkadır tabi, fotoğraf makinaları gözün yerini tutmaz...
  • 206 evet güzel monitör ama fiyatları gün geçtikçe yükselmeye başladı nereye kadar yükselecek bilmiyorum. Yeni modeller geliyor rekabetten fiyatının yakında düşüşe geçeceğini tahmin ediyorum (kendi fikrim)

22" - 20" karşılaştırırken şunu gözünüzden kaçırıyorsunuz, her ekranın izleme mesafesi farklıdır. Yaklaşık ekranın boyutunun 5 katı olarak tavsiye edilir. Sürekli arkadaşlar yanyana koyup baktınız mı diyor ama hem 20" hem de 22" yanyana koyup aynı mesafeden bakmak doğru bir karşılaştırma değil. her iki monitörü de kendi izleme uzaklığından bakmalısınız. arada 2" fark var o da 2"=5.08cm izleme uzaklığına etkisi 5.08x5 = 25 cm yani 22" e bakarken 20" den "25 cm" daha uzaktan bakmalısınız. Bu da aradaki nokta aralığını gözün kapatmasına-birleştirmesine yardım eder. LCD TV leri de o kadar yakından bakarsanız nokta aralıklarını da çok rahat görürsünüz ama uzaktan seyrettiğinizde göz onu birleştirir. Bir de ne kadar büyük ekran o kadar iyi demek de doğru değil yakın plandan kullanacaksanız 206 çok güzel ama biraz daha uzaktan ve film izleme vs. ise 226 düşünülebilir kullanım yerine ve izleme mesafesine göre tercih değişir , sadece fiyata ve boyutuna bakmak iyi bir kriter değil

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MelihTR -- 20 Haziran 2007; 11:01:28 >

• quote:

Orjinalden alıntı: MelihTR

206 evet güzel monitör ama fiyatları gün geçtikçe yükselmeye başladı nereye kadar yükselecek bilmiyorum. Yeni modeller geliyor rekabetten fiyatının yakında düşüşe geçeceğini tahmin ediyorum (kendi fikrim)

22" - 20" karşılaştırırken şunu gözünüzden kaçırıyorsunuz, her ekranın izleme mesafesi farklıdır. Yaklaşık ekranın boyutunun 5 katı olarak tavsiye edilir. Sürekli arkadaşlar yanyana koyup baktınız mı diyor ama hem 20" hem de 22" yanyana koyup aynı mesafeden bakmak doğru bir karşılaştırma değil. her iki monitörü de kendi izleme uzaklığından bakmalısınız. arada 2" fark var o da 2"=5.08cm izleme uzaklığına etkisi 5.08x5 = 25 cm yani 22" e bakarken 20" den "25 cm" daha uzaktan bakmalısınız. Bu da aradaki nokta aralığını gözün kapatmasına-birleştirmesine yardım eder. LCD TV leri de o kadar yakından bakarsanız nokta aralıklarını da çok rahat görürsünüz ama uzaktan seyrettiğinizde göz onu birleştirir. Bir de ne kadar büyük ekran o kadar iyi demek de doğru değil yakın plandan kullanacaksanız 206 çok güzel ama biraz daha uzaktan ve film izleme vs. ise 226 düşünülebilir kullanım yerine ve izleme mesafesine göre tercih değişir , sadece fiyata ve boyutuna bakmak iyi bir kriter değil

Dediğinde haklısın, izleme mesafesi önemli ancak bunlar LCD TV değil ve yakın mesafeden izlenecekler(Pc'sine lcd alıp sadece odanın diğer ucuna oturup film seyretmek isteyenler hariç). Genelde 30-40 cm uzaklıktan ekrana bakılacağını düşünürsek 206 ideal, yok ben pc ile uğraşmaktan çok açar filmimi izlerim diyen biri varsa 226 tavsiye edebiliriz diye cümlemi tamamlayayım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 20 Haziran 2007; 11:09:18 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fuducuk

Benden bu kadar, pilim bitti arkadaşlar. Yararlı olmuştur umarım. Yine de gözle görmek bir başkadır tabi, fotoğraf makinaları gözün yerini tutmaz...

Fotoğraflar için teşekkürler ama bu resimler çok kötü çıkmış hiç fikir vermiyor, almak isteyenler yakından kendileri görüp incelesinler.
  • quote:

Orjinalden alıntı: rider30

quote:

Benden bu kadar, pilim bitti arkadaşlar. Yararlı olmuştur umarım. Yine de gözle görmek bir başkadır tabi, fotoğraf makinaları gözün yerini tutmaz...

Fotoğraflar için teşekkürler ama bu resimler çok kötü çıkmış hiç fikir vermiyor, almak isteyenler yakından kendileri görüp incelesinler.

Zaten fotoğrafa bakıp almak pek akıllıca bir iş değil. Sadece merak gidermek için bunlar. Monitör görerek alınır çünkü. En iyi fotoğraf performansı ise güneş ışığıda alınır, flaş patlatmak zorunda kaldım...

• Arkadaşım sen bu monitörü alalı 11 gün oluyo heralde. Bu ses sorununu başka bir şekildede yaşadın mı acaba. Yoksa sadece dediğin gibi hala mod değişimlerinde mi oluyor ?

Bu arada gürültü sorusunu merak edenler için şunu ekleyeyim; ilk çalıştırdığım saatler içerisinde eğer mod değiştirirsem bir ses çıkıyordu 7-8 sn kadar, azalarak kayboluyordu. O ses 2. günden itibaren hiç çıkmadı. Çıkmaya devam ediyor olsa bile benim için problem değildi çünkü sadece mod değişimlerinde çıkıyordu ki ben kişisel ayarımı yaptıktan sonra birdaha mod değiştirme ihtiyacı duymayacağım...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi chendem -- 20 Haziran 2007; 14:03:21 >
  • quote:

Orjinalden alıntı: chendem

Arkadaşım sen bu monitörü alalı 11 gün oluyo heralde. Bu ses sorununu başka bir şekildede yaşadın mı acaba. Yoksa sadece dediğin gibi hala mod değişimlerinde mi oluyor ?
    quote:

Bu arada gürültü sorusunu merak edenler için şunu ekleyeyim; ilk çalıştırdığım saatler içerisinde eğer mod değiştirirsem bir ses çıkıyordu 7-8 sn kadar, azalarak kayboluyordu. O ses 2. günden itibaren hiç çıkmadı. Çıkmaya devam ediyor olsa bile benim için problem değildi çünkü sadece mod değişimlerinde çıkıyordu ki ben kişisel ayarımı yaptıktan sonra birdaha mod değiştirme ihtiyacı duymayacağım...

Ses sorunu dediğim gibi sadece mod değişimlerinde oluyor, o da bazen oluyor bazen hiç olmuyor. Normalde ses hiç çıkmıyor. İçin rahat olsun...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 20 Haziran 2007; 14:53:18 >

• fuducuk ?

o resimlerin devamını daha buraya koyarsan vala kriz geçirip gidicem bak
    206bw resimlerine baktıkça içim gidiyor zaten
    yapmayın hocam zaten sabredemiyorum bir an önce almak istiyorum206bw yi...
    vala şuan elimde sağlam 940bw olmasına rağmen, ısrarla gidip 206bw yi haftaya bende inşallah alıcam inat ettim ayrıca: elimdeki sağlam black color olan 3 aylık 940bw yi satıcam... camia ya duyrulur
    ----------
    206bw nin ise şuan ki fiyatı Gigatek'te 6 taksitle 570 ytl küsür dediler ama stoklarında varmı yokmu emin değilim...

Nova ise ise fiyat vermedi

çünkü
    şuan ellerinde kalmamış 206bw.... haftaya yeni parti mal geliyormuş ve kendileri bana sabret dedi..
    fiyatlar düşebilir diye tavsiyede bulundu

• @fuducuk dün akşam çözünürlüğü olması gerekene çektim ve işte budur dedim abi,
    Olay budur, iyiki bir de mouse almışım keza imleci hızlı seven biri olarak normal mouse'umla
    o monitörde dolaşmaya kalksam sol alttan sağ üste yarım günde giderdi mouse

Şaka bir yana gerçektende şairane bir görüntü, hatta o sırada ablam geldi oglum bu ne LCD
    tv mu aldın dedi gerçekten de 20'' bayagı büyükmüş eve gelince daha iyi anlıyorsunuz

TEST DRIVE UNLIMITED takıldım biraz gerçektende oyunu o ekranda full oynamanın tadı başka
    arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum

• quote:

Orjinalden çalıntı: SkYNeT-06

fuducuk ?

Efendim canım?

quote:

Orjinalden çalıntı: SkYNeT-06

o resimlerin devamını daha buraya koyarsan vala kriz geçirip gidicem bak
    206bw resimlerine baktıkça içim gidiyor zaten
    yapmayın hocam zaten sabredemiyorum bir an önce almak istiyorum206bw yi...
    vala şuan elimde sağlam 940bw olmasına rağmen, ısrarla gidip 206bw yi haftaya bende inşallah alıcam inat ettim ayrıca: elimdeki sağlam black color olan 3 aylık 940bw yi satıcam... camia ya duyrulur
    ----------
    206bw nin ise şuan ki fiyatı Gigatek'te 6 taksitle 570 ytl küsür dediler ama stoklarında varmı yokmu emin değilim...

Nova ise ise fiyat vermedi

çünkü
    şuan ellerinde kalmamış 206bw.... haftaya yeni parti mal geliyormuş ve kendileri bana sabret dedi..
    fiyatlar düşebilir diye tavsiyede bulundu

Merak etme, fotoğraf makinasını arkadaşa geri verdim. Foto olayı bitti yani.

Ya açıkçası birde 940 BW'yi satmanı istemiyorum. Yenisi 350 Ytl olduğuna göre sen bunu 250 civarı satıp 206 BW alabilmek için yine üstüne 300 Ytl daha koyman gerekki 2 adet 940 BW parası etmesine rağmen bunun karşılığını alamıyacaksın. Yani bana göre yazık o paraya, kişisel görüşüm tabi bu, karar yine senin...

Bu arada 206 BW Netsiparişte şu an 530 Ytl. Ayrıca 940 BW için ne istiyorsun?

Saygılar...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fuducuk -- 21 Haziran 2007; 9:09:21 >

• quote:

Orjinalden alıntı: eozen81

@fuducuk dün akşam çözünürlüğü olması gerekene çektim ve işte budur dedim abi,
    Olay budur, iyiki bir de mouse almışım keza imleci hızlı seven biri olarak normal mouse'umla
    o monitörde dolaşmaya kalksam sol alttan sağ üste yarım günde giderdi mouse

Şaka bir yana gerçektende şairane bir görüntü, hatta o sırada ablam geldi oglum bu ne LCD
    tv mu aldın dedi gerçekten de 20'' bayagı büyükmüş eve gelince daha iyi anlıyorsunuz

TEST DRIVE UNLIMITED takıldım biraz gerçektende oyunu o ekranda full oynamanın tadı başka
    arkadaşlar şiddetle tavsiye ediyorum

Evet olay budur.

Böyle bir monitöre yüksek dpi'li bir mouse yakışır, piksel piksel gezmeni bu ekranı.

Oyunu kurunca geniş ekranı kendisi ayarladı mı? Bu konuda bilgi verirsen sevinirim. Diğer arkadaşlar için yararlı olacağını düşünüyorum...

• abi 226bw'yi kötülediniz 206bw karşısında ama unutmayın 226bw 6.7mil renk var ama 206bw'de 6.2?? bu nekadar etkiler goruntu kalitesini resmen alcağım vardı 226bw soguttunuz beni bende oyun ve film için alıcam...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DUKE_ouranus

abi 226bw'yi kötülediniz 206bw karşısında ama unutmayın 226bw 6.7mil renk var ama 206bw'de 6.2?? bu nekadar etkiler goruntu kalitesini resmen alcağım vardı 226bw soguttunuz beni bende oyun ve film için alıcam...

226 BW'ye kötü bir ürün demek haksızlık olur. Burda anlatılmak istenen şey nokta aralığı farkıydı. Ayrıca 206 BW 16.7 milyon renk. İhtiyacına göre 206 BW ya da 226 BW alabilirsin. Film ağırlıktaysa uzaktan seyredeceğinden 226 BW tabiki tavsiyemdir...
  • yaw peki 206bw performansında 22"nasıl bulurum ben içimi kararttınız yaa tam aklıma yatmışdı 226bw ama hayallerimi suya düşürdünüz ben sırf oyun ve film için alıcam o muhteşem oyun kalitesine ulaşamazmıyım şimdi ben 226bw'de veya hangi 22"'de ulaşırım en iyi 22"hangisi peki
  • 226 bw yi tek geçerim..

20" ilerde sana ufak gelecektir ama yinede güle güle kullan dostum..
  • quote:

Orjinalden alıntı: izmitcarsi

226 bw yi tek geçerim..

20" ilerde sana ufak gelecektir ama yinede güle güle kullan dostum..

Teşekkürler, sağolasın...
  • quote:

Orjinalden alıntı: DUKE_ouranus

yaw peki 206bw performansında 22"nasıl bulurum ben içimi kararttınız yaa tam aklıma yatmışdı 226bw ama hayallerimi suya düşürdünüz ben sırf oyun ve film için alıcam o muhteşem oyun kalitesine ulaşamazmıyım şimdi ben 226bw'de veya hangi 22"'de ulaşırım en iyi 22"hangisi peki

226 BW alabilirsin sen, genelde uzak duracaksın büyük ekran senin ihtiyacın için daha iyi seçim. Gönül rahatlığıyla tavsiye edebilirim, için rahat olsun...

• eywallah saolun arkadaslar alıorum artık verdim karar kesin bidaha yeni başlıkda okuyup vazgecmicem:D
  • VALLA BENDE BU KONUDA Bİ HAYLİ DENEYİM Lİ OLMAMA RAĞMEN İNSANLARIN HASSAS OLDUKLARI NOKTALAR VAR DİYORUM NOKTA ARALIĞI GİBİ V.SONİC 22" KULLANDIM DENİLDİĞİ ÜZERE FARK VAR AMA LANETLENECEK DERECEDE DEĞİL Bİ DİĞER OLAYDA FİLM SEYREDENLERE OYUN OYNAYANLARA BEN 22" ALSINLAR DERİM AMA AMA SON ÇÖZÜNÜRLÜKTE WEB TASARIMI YAPAN ARKADAŞLARLARIM VAR NE KADAR ÇÖZÜNÜRLÜK O KADAR KÖFTE DERLER BENDE ŞAHİDİM BUNA SIRF ÇÖZÜNÜRLÜĞÜ DAHA YÜKSEK DİYE TÖPLÜ KULLANAN UZMAN ARKADAŞIM DA VAR BU KONUNUN ÇÖZÜMÜ BEKLENTİLERDE BİTER
  • şimdi sıra geldi s panel bulabileceğim bi mağzaya?? hangi mağzadan temin edebilirim arkadaşlar 226bw'yi bazı mağzalar etiket olayı kalktı artık anlaşılmıyor diyor doğrumu?? hem s olsun hemde ölü pixel test edebileceğim neresi var arkadaşlar???
  • 
Sayfa: önceki 45678
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.